Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Johica
    10. Rujan 2022. 08:29

Rainbow_hope Da, toga sam se i bojala. Proučavajući američke klinike i koje sve pretrage imaju prije trasfera shvatila sam da zaista idemo na “slijepo” s na oko jako lijepim embrijima. Da ne pričam o cijenama pretraga (svi znate) embria i endometrija na privatnim klinkama. Ali dok skupimo novce nadam se da cemo si moci priuštiti, da steknemo bolji uvid u naše mogućnosti.
    Ja sam od 3 mj ove godine pocela sa aktivnojim zivotom i zdravijom prehranom da se dovedem u red do aspiracije/ transfera , malo sam se opustila nakon aspiracije ali opet sam pazila da bude zdravije. Vitamin D nisam provjerila, zaista mi nitko to nije ni savjetovao prije procesa tako da bar to mogu. Hvala ti.

👩🏻 1990. AMH 12 , HSG = neprohodan desni jajovod, ostalo 🔝
    🧑🏻‍🦱1989. Retrograndna ejakulacija (isključivo moguć ICSI zbog dijagnoze)
    TTC 09/2019
    1. IVF / ICSI ( Femara, Gonal F, Cetritide) dobili 6js = 5 blastocita (Freeze all)
    - 08/22 FET 2 blastice - beta 0,44
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

• Agares
    10. Rujan 2022. 08:45

Sani88 🙏🍀🤰💕

awi

Sani88 evo uredila sam popis. i dr je danas samo sestru pitala koliki mi je AMH i kolko imam god.
    Awi moguce da se pojavi jos koji folikul do aspiracije, tek ste na pocetku. Na kraju krajeva, dovoljna je i jedna jedina 🤞🤗.
    Agares ja vidim neku sjeninu sjenu, koji si dan nakon ovulacije? Ne preostaje ti nista nego i sutra ujutro pisnut jos jedan testic da vidis jel tamni, drzim 🤞

E sad to je bio 21 dan nakon zadnje m a ciklusi mi variraju dva mj ajme od 25 pa da 31 dan napravila sam opet nakon njega oko podne onaj clear Blue e sad opet nakon 3 min sjena neka plavkasta nerazumna opet a on je 10Iu 

Mishmash
    10. Rujan 2022. 09:33

Johica

Pozdrav drage subornice,
    Ima dva dana dozivjeli smo svoju prvu negativnu betu i prvu betu uopce u životu .
    Sada čekam menstruaciju.
    Nekoliko dana čitam ovaj forum i vaša borba i snaga me nadahnjuje, u mojoj okolini nitko nema problema ovog tipa i zaista ova tema je svima nepoznanica!
    Nadam se da cu na drugi FET kad se malo oporavimo.
    Zanima me sto mislite o ovome:
    -Imali smo 5 blastocita iz prvog stimuliranog IVF-a, nakon aspiracije savjetovano mi je da ne idemo na ET zbog blage hiper stimulacije, i napravili smo pauzu 2mj.
    Prvi trasnfer tek 26.08 (Fet) 2 blastocite beta 0 na dva testiranja.

Dok čekam kontrolu zanima me postoji li nešto što ja mogu uciniti, neki nalazi koje mogu napraviti, pretrage ili nesto slicno ne vezano za moju kliniku, imam osjecaj da nesto trebam uraditi ali sama ne znam što.
    Prognoze su bile odlicne po prognozama embriologa i dr.
    Ja sve idealno za IVF 32g , muž retrogradna ej. 33 g

Hvala na odgovoru i sretno svima u ovoj borbi.😘

Pozdrav draga i dobrodosla i jos brze otisla sa pozitivnim vijestima 🤞🥰 ja sam isto nedavno dozivjela prvu neg betu i slomila se...nisam ni znala da u meni postoji toliko emocija. Uspjela sam se brzo pribrat i krenula dalje citat i istrazivat, pitat cure tu na forumu, ali sam i uzela vrijeme za sebe tj. Za svoju psihu..evo nakon skoro dva mjeseca u srijedu idem na konzultacije kod dr. Alebica da cujem jos jedno misljenje i da vidim s njim da li trebam jos koju pretragu obaviti. 

Zelim ti svu srecu i da sto prije dobijes sretne vijesti ❤️

🙋🏼‍♀️1997. Neprohodni jajovodi, sactosalpynx, amh 8.5
    🙋🏼‍♂️1995. Normozoospermia
    🔸Petrova/IVF
    🔸6/22 : pergoveris 300, cetrotide 0,25, ovitrelle
    🔸20.6. Aspiracija: 9 🥚➡️ 1 🐧
    1.FET- 14.07. ❤️ 1 blastica ❄️❤️🤞 ◽ biokemijska◽😔
    🔸Vinogradska IVF ➡️novi postupak 2/23
    Bemfola 225,

MalaG
    10. Rujan 2022. 09:36

Rainbow_Hope 🌈

MalaG pogledala sam sastav i recimo koenzima Q10, koji je jedan od najvažnijih, ima samo 40 mg, da bi imala kakve koristi, trebaš piti 200 mg. Isto tako, ženski prašak ima visoke doze l-arginina, za koji postoje neka istraživanja da čak loše utječe na kvalitetu js (v. u knjizi It all starts with the egg), ja recimo zbog tog nisam htjela piti Proxeed, koji mi je više doktora preporučilo. L-karnitina ima npr. 500 mg u muškom prašku, moj muž je pio duplo više. Mlada si i broj js u odnosu na AMH i broj oplođenih stvarno govore u prilog tome da treba poraditi na kvaliteti js, to ti dobronamjerno kažem. Embriolozi kažu da je obično do 3. dana više na jajnoj stanici, a onda preuzima spermij.
    S tim da suplementima treba najmanje 3 mjeseca, koliko traje oogeneza i spermatogeneza, da bi se vidjeli rezultati. Ja sam muža cijelo vrijeme tjerala da pije, a ja bih prekidala nakon transfera, čisto ako ne uspije, da i dalje radi na kvaliteti. A od priča tipa on ne voli piti lijekove diže mi se kosa na glavi - ti se voliš pikati ogromnim dozama hormona?

Tek sam pred koji tjedan otkrila ovaj forum i sve informacije što se tiče suplemenata ovdje, prije toga smo se uzdali u MPO doktora jer smo zaista imali povjerenja u njega. Sada kada i ja usporedim doze, shvaćam da su doista niže nego što bi trebale biti i da se nismo dovoljno dobro informirali o pojedinim stvarima. Nažalost, po internetu kruži toliko različitih informacija i onda se nađeš u tom kaosu i ne znaš što slijediti i kome vjerovati. Shvaćam da je sve to dobronamjerno i od srca ti hvala na savjetima koje nesebično dijeliš. Za sada ćemo pričekati test i betu i vidjeti kakav će biti rezultat pa onda, ako bi trebalo, krenuti i sa pojedinačnim suplementima i pokušati poboljšati rezultate što je više moguće do idućeg postupka.❤️❤️❤️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Mishmash
    10. Rujan 2022. 09:40

Cotton, MalaG 🪄🤞🤞 drzim na najjace🥰

Svim ostalim curkama koje iduci tjedan nesto imaju zelim svu srecu i drzim figee 🤞❤️

Ja ovih dana imam toliko posla da ne stignem sudjelovat u komentarima, ali citam vas navecer kad sjednem napokon 😂

🙋🏼‍♀️1997. Neprohodni jajovodi, sactosalpynx, amh 8.5
    🙋🏼‍♂️1995. Normozoospermia
    🔸Petrova/IVF
    🔸6/22 : pergoveris 300, cetrotide 0,25, ovitrelle
    🔸20.6. Aspiracija: 9 🥚➡️ 1 🐧
    1.FET- 14.07. ❤️ 1 blastica ❄️❤️🤞 ◽ biokemijska◽😔
    🔸Vinogradska IVF ➡️novi postupak 2/23
    Bemfola 225,

MalaG
    10. Rujan 2022. 09:49

Mishmash

Cotton, MalaG 🪄🤞🤞 drzim na najjace🥰

Svim ostalim curkama koje iduci tjedan nesto imaju zelim svu srecu i drzim figee 🤞❤️

Ja ovih dana imam toliko posla da ne stignem sudjelovat u komentarima, ali citam vas navecer kad sjednem napokon 😂

Hvala ti.🥰🤞❤️ Nadam se da ćeš uloviti danas vremena da predahneš i malo odmoriš.🥰🤞🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Marttina
    10. Rujan 2022. 12:09

Prijavljujem primljenu prvu 💉
    Preuzela ostatak i kaže da se sama doma pikam. Znači sutra cirkus 😂 al dobro, prva je najgora, sljedeća će bit bolja.. 😁

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Razumna
    10. Rujan 2022. 12:18

Johica

Razumna

Da odgovorim Iman, planiram fet sljedeći ciklus ako mi svi nalazi budu ok.
    Vidim da se spominju financije i ponovna trudnoća i financije su stvarno veliki dio naše stvarnosti ali meni kao da se promijenio mozak nakon ovih zadnjih neuspjeha sa trudnoćama i fet ovima, stalno razmišljam što bi bilo da nisam u životu kalkulirala i da sam sam čim sam upoznala muža sa 24g sexala se s njim bez zaštite, bili sad bila ostvarena kao majka… Moje prijateljice koje su mlade ostale trudne bez dana radnog staža sad imaju veliku djecu i rade na karijeri dok moja karijera trenutno stagnira i ne znam što će biti sa njom za koju godinu… A zapravo me briga, samo da rodim zdravo dijete ili djecu a nešto vec bude, kako se kaže svako dijete nosi svoju sreću tj sudbinu.

Tako sam i ja razmišljala joj mladi treba posao polako , s mužem sam 10 godina, pazili do braka (3 godisnjica sada) do nedavno “što nismo odmah sad bi imali školarca”. Pa smo onda saznali tek u lipnju ove godine, da su sanse kod nas za prirodnu trudnocu 0,001% . Pa mi je bilo “lakse” , ali eto ranije bi se pokrenuli i poceli razmatrati šta i kako, da nije slaba dijagnostika kod nas gdje živimo.
    Razmna sve će doći na svoje doci ce sreća i do nas.

Da smo muž i ja odmah imali dijete sad bi imalo 11g, ali ja tada nisam bila spremna postati majka ni muž otac. Meni se baš prava željela javila prije 2g nakon 5g nezaštićenih odnosa i odmah smo krenuli u mpo. 
    Nekako osjećam da je to sve za mene ispravno, ne mogu vam opisati što se trenutno događa u mojoj glavi. Npr prije 2g se nebi nikada odlučila da imam dijete bez vlastitih primanja a sad mi to jednostavno nije bitno. Kužim da je to možda ludo i ali kao da to ne dopire do mene, beba mi je najvažnija i uviđam da me stres na poslu kočio i sad sam sretna što sam riješila taj stres i da su mi šanse za bebu veće, i stvarno sam sretnica da imam podršku muža i obitelji. Veselimo se jako sljedećem fetu i polažemo nade u njega.
    Poliklinika Škvorc, jeli itko bio sad kod nove doktorice i kako se zove? Znam da više nema dr Lane jer je ona sad kod Podobnika ali kako se zove nova doktorica? 🤔

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Johica
    10. Rujan 2022. 13:17

Sani88 da tako je 5 em ne znači 5 beba, toliko smo bili puni pozitivne energije  i očekivanja. Vraćam se u realnost , imamo jos šansi pa cemo vidjeti kako ce ici. Sad prvo punjenje baterija.
    Na početku smo od naših dr, zaista dobili dobre upute sto da uradimo prije samog ivf-a tako da smo hsg, stitnu, hormone, papa i briseve uradili prije same aspiracije kao i predoperativnu pripremu sa svim tim analizama. Ali ja nekako uvijek mislim moze se jos nesto poduzeti, vaša saznanja zaista pomažu. ❤️
    Mishmash hvala ti, želim ti sve najbolje. Nadam se da ce svim borilicama i čekalicama uskoro sve doci na svoje mjesto. 

TTC 09/2019
    1. IVF / ICSI ( Femara, Gonal F, Cetritide) dobili 6js = 5 blastocita (Freeze all)
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

Johica
    10. Rujan 2022. 13:33

Marttina

Prijavljujem primljenu prvu 💉
    Preuzela ostatak i kaže da se sama doma pikam. Znači sutra cirkus 😂 al dobro, prva je najgora, sljedeća će bit bolja.. 😁

Marttina Sretno s pikanjem , vidjet ces postat ce ti to mačiji kašalj. Budi hrabra i isplatit ce se , vjerujem 😘

Razumna ni intenzivno želimo bebu ima 2ipo godine, ali nekako sam uvijek znala da zelim veliku obitelj. Poreda se zivot drugacije. Ja sam promijenila (toksično) radno mj, posvecena sam sebi i svojim potrebama i zaista mislim da sve ima svoj smisao i da ce doci sve ono sto meni pripada. 

TTC 09/2019
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.