Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy08
    09. Rujan 2022. 22:17

Rain  hvala 🤗
    Johica ne mogu ti pomoc s odgovorom na to pitanje, ovdje ima iskusnijih cura koje bi ti mogle dati odgovor. Na prvim stranicama imas za procitat sto kad ne ide. Mislim da ne reagiraju odmah  nakon prvog neuspjesnog transfera. Znam kako  je dozivit tu prvu 0 kao i dosta cura ovdje, oporavi se i kreni dalje u nove borbe jer to ti je najbolji lijek 🤗
    Marttina sretno 🤞
    Cotton pupice sretno! 🤗

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Johica
    09. Rujan 2022. 22:46

Lucy08

Rain hvala🤗Johica ne mogu ti pomoc s odgovorom na to pitanje, ovdje ima iskusnijih cura koje bi ti mogle dati odgovor. Na prvim stranicama imas za procitat sto kad ne ide. Mislim da ne reagiraju odmah nakon prvog neuspjesnog transfera. Znam kako je dozivit tu prvu 0 kao i dosta cura ovdje, oporavi se i kreni dalje u nove borbe jer to ti je najbolji lijek 🤗
    Marttina sretno 🤞
    Cotton pupice sretno! 🤗

Hvala ti , upravo sam procitala što sve mogu provjeriti na prvim stranicama pa cu se poduzeti ovih dana pretraga koje mogu organizirati. 
    Shvatila sam da se poslje prvog transfera ne poduzima previše toga i većinom se ide na teoriju “pokušaja i pogreške” , što je za nas teško prihvatiti ali tako je.
    Idemo dalje , dok ne bude malih čupavaca❤️

👩🏻 1990. AMH 12 , HSG = neprohodan desni jajovod, ostalo 🔝
    🧑🏻‍🦱1989. Retrograndna ejakulacija (isključivo moguć ICSI zbog dijagnoze)
    TTC 09/2019
    1. IVF / ICSI ( Femara, Gonal F, Cetritide) dobili 6js = 5 blastocita (Freeze all)
    - 08/22 FET 2 blastice - beta 0,44
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

• Marttina
    09. Rujan 2022. 22:53

MalaG i Lucyo8 Hvalaaa ❤❤
    Javim se sutra nakon prve 💉

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

Razumna
    10. Rujan 2022. 02:55

Da odgovorim Iman, planiram fet sljedeći ciklus ako mi svi nalazi budu ok.
    Vidim da se spominju financije i ponovna trudnoća i financije su stvarno veliki dio naše stvarnosti ali meni kao da se promijenio mozak nakon ovih zadnjih neuspjeha sa trudnoćama i fet ovima, stalno razmišljam što bi bilo da nisam u životu kalkulirala i da sam sam čim sam upoznala muža sa 24g sexala se s njim bez zaštite, bili sad bila ostvarena kao majka... Moje prijateljice koje su mlade ostale trudne bez dana radnog staža sad imaju veliku djecu i rade na karijeri dok moja karijera trenutno stagnira i ne znam što će biti sa njom za koju godinu... A zapravo me briga, samo da rodim zdravo dijete ili djecu a nešto vec bude, kako se kaže svako dijete nosi  svoju sreću tj sudbinu. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Tamek
    10. Rujan 2022. 06:32

Marttina

Tamek

Marttina

Pozdrav curke 👋🏻👋🏻
    Meni danas 1dc, sutra ujutro idem po lijekove i onda krećem s pikanjem. Sad me zanima da li mi odma u Petrovoj daju sve što mi treba od lijekova ili po njih idem u apoteku?
    Prvi put je pa ništa ne znam, a podatak nisam našla na netu.
    Svima koje se pikaju držim 🤞🏻 da bude puno 🥚, a koje čekate ishod da ugledate plusić! 😍

Sretno i samo hrabro🤞🤞

Hvalaaa Tamek
    Sad mi sve ravno, sutra kad bude trebalo pikat bit će Bože pomozi. Al izgurat ćemo i to 😁

Ma naravno,jaca si nego sto mislis😉...vidjet ces😉

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Medic29
    10. Rujan 2022. 07:27

Johica

Pozdrav drage subornice,
    Ima dva dana dozivjeli smo svoju prvu negativnu betu i prvu betu uopce u životu .
    Sada čekam menstruaciju.
    Nekoliko dana čitam ovaj forum i vaša borba i snaga me nadahnjuje, u mojoj okolini nitko nema problema ovog tipa i zaista ova tema je svima nepoznanica!
    Nadam se da cu na drugi FET kad se malo oporavimo.
    Zanima me sto mislite o ovome:
    -Imali smo 5 blastocita iz prvog stimuliranog IVF-a, nakon aspiracije savjetovano mi je da ne idemo na ET zbog blage hiper stimulacije, i napravili smo pauzu 2mj.
    Prvi trasnfer tek 26.08 (Fet) 2 blastocite beta 0 na dva testiranja.

Dok čekam kontrolu zanima me postoji li nešto što ja mogu uciniti, neki nalazi koje mogu napraviti, pretrage ili nesto slicno ne vezano za moju kliniku, imam osjecaj da nesto trebam uraditi ali sama ne znam što.
    Prognoze su bile odlicne po prognozama embriologa i dr.
    Ja sve idealno za IVF 32g , muž retrogradna ej. 33 g

Hvala na odgovoru i sretno svima u ovoj borbi.😘

Dobrodosla,skupi snage i kreni dalje. Znam da je tesko ali treba se boriti nema odustajanja i zaljenja same sebe💪
    Moja dijagnoza laparaskopski  nakon dvije vanmatericne trudnoce su neprohodni i osteceni jajovodi i s tom dijagnozom smo poslani na potpomognutu. Ja sam u Njemackoj u postupku i mislim da je sve isto kao i u Hr,samo su nazivi ljekova drugaciji i svi nalazi i pretrage se obavljaju na jednom mjestu u izabranoj klinici za IVF. Evo ako ce ti nesto pomoci kod nas su odmah na pocetku radili  briseve i papa test,ali i poslije sam ih par puta radila. Zadnje je bilo prije 15.8 kad sam imala transfer smrznute blastociste.
    Krvna grupa i kompletna krvna slika
    Spermogram kompletni+pregled urologa
    Hormoni
    Stitnjaca
    Secer
    Hepatitis A,B,C,HIV
    Trombofilija
    Biopsija tkiva maternice
    Imunosistem
    Pregled blastociste prije transfera(neznam tocan naziv skraceno)
    I nakon dva spontana smo radili detljnu analizu kromosoma(Kariotip,kariogram,familijska translokacija,neznam tocne nazive ali bila je bas detaljna analiza svakog pojedinog kromosoma) i biopsiju tkiva ploda nakon spontanog. Uglavnom nismo nasli nista negativno. Ja cekam na 5.IVF ali ovaj put stimulacija klomifen tabletama umjesto inekcija i ukljucili smo intralipidnu infuziju radi spontanih. Evo ako netko jos procita mozda ima nesto dodatno sto bih mogli uraditi,zanimalo bih me isto. Makar sam vec pisala ovdje s curama a i moj doktor u klinici misli da je sve odradeno. Sretno dalje🤞

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

Johica
    10. Rujan 2022. 07:56

Razumna

Da odgovorim Iman, planiram fet sljedeći ciklus ako mi svi nalazi budu ok.
    Vidim da se spominju financije i ponovna trudnoća i financije su stvarno veliki dio naše stvarnosti ali meni kao da se promijenio mozak nakon ovih zadnjih neuspjeha sa trudnoćama i fet ovima, stalno razmišljam što bi bilo da nisam u životu kalkulirala i da sam sam čim sam upoznala muža sa 24g sexala se s njim bez zaštite, bili sad bila ostvarena kao majka… Moje prijateljice koje su mlade ostale trudne bez dana radnog staža sad imaju veliku djecu i rade na karijeri dok moja karijera trenutno stagnira i ne znam što će biti sa njom za koju godinu… A zapravo me briga, samo da rodim zdravo dijete ili djecu a nešto vec bude, kako se kaže svako dijete nosi svoju sreću tj sudbinu.

Tako sam i ja razmišljala joj mladi treba posao polako , s mužem sam 10 godina, pazili do braka (3 godisnjica sada) do nedavno “što nismo odmah sad bi imali školarca”. Pa smo onda saznali tek u lipnju ove godine, da su sanse kod nas za prirodnu trudnocu 0,001% . Pa mi je bilo “lakse” , ali eto ranije bi se pokrenuli i poceli razmatrati šta i kako, da nije slaba dijagnostika kod nas gdje živimo. 
    Razmna sve će doći na svoje doci ce sreća i do nas.

TTC 09/2019
    1. IVF / ICSI ( Femara, Gonal F, Cetritide) dobili 6js = 5 blastocita (Freeze all)
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

Rainbow_Hope 🌈
    10. Rujan 2022. 07:57

MalaG pogledala sam sastav i recimo koenzima Q10, koji je jedan od najvažnijih, ima samo 40 mg, da bi imala kakve koristi, trebaš piti 200 mg. Isto tako, ženski prašak ima visoke doze l-arginina, za koji postoje neka istraživanja da čak loše utječe na kvalitetu js (v. u knjizi It all starts with the egg), ja recimo zbog tog nisam htjela piti Proxeed, koji mi je više doktora preporučilo. L-karnitina ima npr. 500 mg u muškom prašku, moj muž je pio duplo više. Mlada si i broj js u odnosu na AMH i broj oplođenih stvarno govore u prilog tome da treba poraditi na kvaliteti js, to ti dobronamjerno kažem. Embriolozi kažu da je obično do 3. dana više na jajnoj stanici, a onda preuzima spermij. 
    S tim da suplementima treba najmanje 3 mjeseca, koliko traje oogeneza i spermatogeneza, da bi se vidjeli rezultati. Ja sam muža cijelo vrijeme tjerala da pije, a ja bih prekidala nakon transfera, čisto ako ne uspije, da i dalje radi na kvaliteti. A od priča tipa on ne voli piti lijekove diže mi se kosa na glavi - ti se voliš pikati ogromnim dozama hormona? 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Rainbow_Hope 🌈
    10. Rujan 2022. 08:04

Johica žao mi je zbog negativne bete, znam koliko boli 😔 Nakon prvog neuspješnog transfera nitko te neće slati na dodatne pretrage jer je u 90 % slučajeva to posljedica loših zametaka. To što oni izgledaju lijepo na žalost ne znači da su i genetski ispravni. Ono što možeš - možeš provjeriti vitamin D ako nisi, možeš vježbati, zdravo se hraniti, neke su cure išle na akupunkturu prije FET-a i to je manje-više to... 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Johica
    10. Rujan 2022. 08:19

Medic29 Hvala ti na iscrpnom odgovoru. Ja sam u BiH i trenutno smo na privatnoj (Turskoj) klinici u Sarajevu koja je zaista uspješna , naš plan je ukoliko ne dode do željene trudnoce u nekom iducem periodu posjetiti Split (Cito) i Zagreb (još nismo proučavali koga).
     Polako skupljamo novčiće za te veće pretrage jer većina tih pretraga se ne vrši u našoj bolnici. Ali što god mogu uraditi preko osiguranja , uradit cu.
    Kada sam ja došla na pregled srca za aspiraciju pita me dr kakva je operacija u pitanju , ja mu kazem VTO a on meni na to “sada kod tebe” sav zabezeknut misleci na van materičnu, a kad sam dosla nedavno da primim progesteron kod dezurne dr ona me pitala jesam li alergicna na njega, tako da sam prepuštena sebi i savijetima mojih privatnih dr. Pa skupljam informacije što bi htjela uraditi da se mogu zalagati za sebe.

TTC 09/2019
    - 11/22 - Planiran FET
    Čekaju nas ⭐️⭐️⭐️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.