Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Butterfly 🦋
    05. Rujan 2022. 15:22

Sad vidim da spominjete i prehranu.. na šta koja od vas pazi i šta preporučate u vidu prehrane tijekom postupka i nakon? Nemam problema s kilažom, 175cm i 60ak kg, ali da pazim na prehranu- nikako. Jedem sta mi se jede.. nekad zdravo nekad junk i slatko…al nista pretjerano, nemam ni apetit neki prevelik.  Ali ako mogu i s time malo doprinijeti uspješnosti rado ću to promijeniti.. slušam vaša iskustva.. 🥰😋 🍍🥒🥘

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

MalaG
    05. Rujan 2022. 15:23

JLo hvala ti draga!🥰❤️🤗 🤞🤞🤞
    Suprug i ja također pijemo dodatke prehrani (baš za pomoć pri začeću) od početka godine kada smo i krenuli na konzultacije i pretrage. Prestali pušiti oboje, pazit na prehranu, više se kretati i vježbati koliko smo stigli. Nadamo se da će to sve uroditi plodom. Ako ništa, morat ćemo jače zagristi.

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• inesss
    05. Rujan 2022. 15:24

Pandapanda

Sad vidim da spominjete i prehranu.. na šta koja od vas pazi i šta preporučate u vidu prehrane tijekom postupka i nakon? Nemam problema s kilažom, 175cm i 60ak kg, ali da pazim na prehranu- nikako. Jedem sta mi se jede.. nekad zdravo nekad junk i slatko…al nista pretjerano, nemam ni apetit neki prevelik. Ali ako mogu i s time malo doprinijeti uspješnosti rado ću to promijeniti.. slušam vaša iskustva.. 🥰😋 🍍🥒🥘

Ja nista nisam promijenila,osim sta sam prestala peciva i umjesto tri,cetri kave popila bi samo jednu ujutro.Inace sam nepusac i to ti je to

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

MalaG
    05. Rujan 2022. 15:43

Pandapanda

Sad vidim da spominjete i prehranu.. na šta koja od vas pazi i šta preporučate u vidu prehrane tijekom postupka i nakon? Nemam problema s kilažom, 175cm i 60ak kg, ali da pazim na prehranu- nikako. Jedem sta mi se jede.. nekad zdravo nekad junk i slatko…al nista pretjerano, nemam ni apetit neki prevelik. Ali ako mogu i s time malo doprinijeti uspješnosti rado ću to promijeniti.. slušam vaša iskustva.. 🥰😋 🍍🥒🥘

Mi smo izbacili namirnice životinjskog porijekla, uveli više voća i povrća i slatko probali svesti na minimum (makar je meni to užasno teško jer inače volim slatko, a pogotovo kada su stresne situacije🙄😩). Ja sam isto smanjila kavu na šalicu, šalicu i pol dnevno, oboje prestali pušiti i redovito uzimati vitamine i minerale. Kao što sam već rekla - vidjet ćemo koliko je to pomoglo, ako ništa, imamo veliki motiv za zagristi još jače.

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Stela_M
    05. Rujan 2022. 15:47

Pandapanda

Ja sam izbacila bijelo brašno, pekaru, sokove tu i tamo se počastim colom zero,  šećer (nekada koja kockica No Guilt čokse) sve sam namirnice od bijelog brašna zamijenila s integralnim i od cjelovitih žitarica, smanjila kavu i cig (to mi je velika strast pogotovo kava) I vježbala sam doma plus hodanje i ja jedino što pijem od sokova je sok od aronije i pijem čaj kopriva,menta ili zeleni 😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    05. Rujan 2022. 16:14

Sani88 🙏🍀🤰💕

Pandapanda

Moj savjet je nista drasticno mijenjati, da se nebi tijelo sokiralo, pogotovo pred postupak. Ja sam se jednostavno okrenula zdravijem nacinu zivota, inace ne pusim i ne pijem( sem poneke prilike), i sve sam postepeno uvodila tj mijenjala nezdravo zdravim. Izbacila sam skroz naskroz bijelo brasno ( uvela pirovo, razeno, psenicno integralno), tako tjesteninu ,rizu zamijenila zdravijim verzijama, bijeli secer zamijenila kokosovim/ smedjim, biljno ulje kokosovim, repicinim, maslinovim, samim time su i recepti za slatko/ slano zdraviji, uvela svako jutro smoothie od voca/ povrca, kupujem na trznici umjesto u ducanima sve sto mogu. Zatim sam presla na prirodnu kozmetiku, prirodna sredstva za ciscenje, izbacila kemiju itd.. Dakle moje misljenje je da to treba da bude stil zivota, a ne kratkotrajni period. I ja se puuuuno bolje osjecam..
    I da istrazite i metodu seed cycling ( rotacija sjemenki kroz ciklus) jedne prilike su to preporucile mislim Aries i Sunny (zahvaljujem 😘) ,prakticiram otkako sam cula, mislim da mi je to unormalilo cikluse koji su bili 28-32 dana, sad su skolski ☺

Slažem se u potpunosti to fakat treba biti stil života i koliko se bolje čovjek osjeća to je nevjerojatno, isto tako def ne uvoditi preekstremne mjere prije postupka to mi je i sam dr više puta naglasio 🙈 je je Aries i Sunny su pisale za sjemenk ja ih i inače jedem ali kako nemma ovulaciju onda mi je teško to baš tako pratiti pa ih jedem kao dio prehrane 😁 
    Kako si mi ti draga?

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    05. Rujan 2022. 16:45

Sani88 🙏🍀🤰💕

I ja inace volim sjemenke, ubacujem ih u smoothie oduvijek ali sad to prakticiram bas ovako po fazama ciklusa i vidim razliku unazad 3mj ☺.
    A ja evo ocekujem M, svi su znaci pms-a tu, samo nikako krenut 😁, pa da se narucim na histero i da mogu po svoje 🐧 ❤

Hahha shvatila sam da je odg meni 😁🙈 mene je dns uhvatila klasična pms manija čišćenja 🤣🤣 išla bi na histero kod Alebića ili?

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Stela_M
    05. Rujan 2022. 17:31

Margo🔜🤰

Stela_M

Margo poz i dobrodošla 😊 prvo pitanje da li uopće imaš svoje ovulacije ili? Meni niti jedan dr uz pcos nije preporučio niti ciljane niti ništa odmah smo išli na ivf jer su moje ovulacije uz pcos fakat rijetke… ne znam nakon klomifena, ako nije bilo uspješno, zšt niste išli u stimulirani? I ako možeš objasniti što ti znači teži oblik pcos? A pitanje na tvoj odg ti fakat ne znam možda će netko od cura bolje znati 😊
    Lekaa pozdrav dobrodošla, čim si napisala da imaš jako neredovite cikluse nisam niti morala gledati potpis i pcos nažalost prošla sam to sve i uz endokrinologa otkrivanje inzulinske i uvođenje metformina moje su menge tu svaki mj ono cca 26 - 36 dana što je napredak jer sam se prije borila s mengama kao i ti… je si radila pretrage za inzulinsku? 😊
    Garawa grlim jako🤗❤️❤️
    MalaG jedna ali vrijedna svima nam je prvi postupak "probni" nemoj gubiti nadu taj jedan tvrdoglavi može biti dobitni 🤗❤️❤️❤️
    JLo ma ja sam dobro posao, kuća I tako u krug 😁

Hvala na odgovoru rijetko skoro pa i nikako tjat taj jedan put kad sam imala spontani i to je to sta se tice mojih prirodnih..bila sam na stimuliranom uz komifen nisam dobila nijednu folikulu,a sad sa letrozolom sam imala jedan od 16mm i jedan od 13mm slaba doza sljedeci mjesec idemo sa 3 tablete dnevno i stooerica..tezi oblik mislim to sta nisam reagirala kako spada na stimulacije,nemam ovulacije,puno cista…prenosim rijeci svog doktora…
    Danas sam isla kod svog socijalnog doktora i folikula od 16mm nije vise bilo,dal je moguce da je doslo do ovulacije ili je to premalo da se icem nadam..🥰

Ja ne znam u kojoj si ti klinici/bolnici ali po meni je apsurd ići u blagu stimulaciju jer se zna dogoditi kod nas pcos žena da jednostavno ne reagiramo na manje doze lijekova  i ja nemam ovulacije, isto sam puna cista hormoni su mi onak srednja žalost pa sam opet ostvarila odličan rezultat... ali većina liječnika se boji jačih doza lijekova zbog moguće hiperstimulacije ali jbg to je rizik na koji je svaka od nas spremna... btw nije tvoj amh toliko jako visok da ne možeš u normlani protokol bilo je ovdje žena s amh 100 koje su imale normlani protokol, na to ne mislim klomifen/letrozol, nego na lijekove u stimulaciji (tipa Gonal, Rekovelle itd) s kojima bi ti vjerujem jako lijepo reagirala, ali isto tako o tim stvarima trebaš razgovarati sa svojim mpo liječnikom...

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Stela_M
    05. Rujan 2022. 17:41

Sani88 🙏🍀🤰💕

Stela_M

Sani88 🙏🍀🤰💕

I ja inace volim sjemenke, ubacujem ih u smoothie oduvijek ali sad to prakticiram bas ovako po fazama ciklusa i vidim razliku unazad 3mj ☺.
    A ja evo ocekujem M, svi su znaci pms-a tu, samo nikako krenut 😁, pa da se narucim na histero i da mogu po svoje 🐧 ❤

Hahha shvatila sam da je odg meni 😁🙈 mene je dns uhvatila klasična pms manija čišćenja 🤣🤣 išla bi na histero kod Alebića ili?

Dvojim izmedju Alebica ili Repromed, ali naginjem Alebicu jer bi i postupak kod njega, a i najpovoljniji su sto se tice cijene histero..

Svakako sam za njega čula samo riječi hvale mislim da nećeš pogriješiti 😊 koja im je cijena mislim da je u ivf poliklinici oko 5000 kn (ali nisam sigurna ) 

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Nika5555
    05. Rujan 2022. 17:42

Cure upsdam sad ovako na glavu,ali ako bi netko znao gdje mogu kupiti Ovitrelle a da se ne narucuje nego ono koja bi ljekarna to imala odmah u prodaji. Hvala puno unaprijed

Ja 79.godiste, AMH bio7,u dvije godine pao na 2, bez jednog jajovoda,ostalo ok
    Mm 83.godiste,asthenoozoospermia

Pokusavamo 3 god.
    2018 prvi postupak Vuk vrhovec,bez transfera, drugi posupak,beta 0
    Otkriven hydrosalpinx,laporaskpska operacija,uklonjen lijevi jajovod
    2019/2020 poliklinika Skvorc, dva prirodna,dva stimulirana,beta 0
    16.08. Planirana oplodnja doniranom js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.