Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PBTAB
    04. Studeni 2023. 18:03

Nirvana2023

PBTAB

Nirvana2023

Drage cure,
    Ima li koja iskustva s BHSB i HPV?
    Stigli su mi nalazi cervikalnih briseva i malo je reći da sam ostala u čudu i šoku
    https://ibb.co/Sdf6pCp

Čestitke trudnicama 💓 sretno trudilicama i čekalicama 🍀

Hej, ja sam imala hpv prije 6 godina. Prenio mi ga je tadasnji decko, on nije imao nista vidljivo kako bi znao ali ja sam imala genitalne bradavice s kojima sam se dugo borila i isla na svakakve metode da ih rijesim. Prva pretraga nakon saznanja je bila kolposkopija, da se vidi koliko je zahvacena maternica i hoce li treba ici na uklanjanje zarazenog dijela, imala sam cin 1 i malo zahvacen vrat maternice tako da sam morala samo raditi na imunitetu, kupovala sam Isoprinosine tablete,to mi je dr prepisivao jer ih nema na recept,ne mogu se sjetiti imena, bile su oko 400 kn, i pila sam to par mjeseci. Svaka 3 mj sam isla na Papa test, i onda su kad je nestao cin1, stavili me na 6 mj kontrolu. Kako bi hpv bio negativiziran i kako bi bili sigurni da ga nema, morala sam dobiti 3 uredna papa testa, u tim kontrolama od 6 mj.
    Ako te jos nesto zanima pitaj.

Hvala ti 💓
    Meni su pape uredne oduvijek i sad sam išla privatno odraditi briseve pa mi je stavila i hpv.
    Bradavice i slično nemam, plus rekla mi je gin da sam se mogla davno zaraziti, al se nije znalo bez nekih promjena na papi i ako nisam isla ciljano radit test na hpv, onak super…
    Ja sad pijem Papilocare i VIvomixx probiotike plus betaglukan.

Meni papa test nije bio uredan, bio je i taj cin1 te su mi odmah odradili i briseve. Od tih visokorizicnih hpv tip16 je kao najgori, a ti ga nemas. Ali ne bih se slozila sa time da si se mogla odavno zaraziti jer cervikalni bisevi bi to pokazali, jedino ako ih nisi dugo radila. Svakako bih ti predlozila kolposkopiju da vidis samo stanje vrata maternice. Pregled nije strasan, koliko se sjecam mislim da se maternica namaze octenom kiselinom i onda se zabijeli zarazeni dio. Beta glukan je super za imunitet. 
    Nemoj se brinuti, proci ce to samo bildaj imunitet i redovno idi na kontrole.Sad postoji i cjepivo za to, i super je stvar sto curice cijepe protiv toga 🙂

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Razumna
    04. Studeni 2023. 19:06

PBTAB

Razumna povremeni bolovi su dobar znak, s tvojom pozitivom nema druge nego da bude sve savršeno do kraja ❤️
    Da te pitam, kad apliciras clexane, jel brzo stisneš da tekučina ode ili lagano, ne znam kako da postignem da me ne peče toliko. Ubod ne boli nista, ali kad ide u tkivo ko da otrov ide majke ti mile kako peče 😂
    Medena33 dobro nam dosla i jos brže otisla na temu trudnica 🤞🙂

Draga, a gdje ga apliciras? Ja kao na slici u trbuh i tamo sam baš debela i ja doslovno ne osjećam ništa.
    I ne držim ga u frižideru jer se ne treba držati u frižideru. Meni čim je lijek sobne temperature odmah mi je ok.
    A apliciram ga polako. Onako ustipnem se za špek, držim taj špek i onda se piknem. Meni nekad baš teško igla probije kožu. Ne znam jel se možemo još negdje osim u trbuh jer imam par masnica a navodno se ne smije blizu masnica. 
    Osjećam bolove, tipa menstrualne i iskreno baš me uplaše, nije ugodno kad si trudan a imaš osjećaj da ćeš procuriti svake minute. A opet danas do 16h nisam ništa osjećala i bilo mi je bed jer sam tako dobro a sad sam opet loše jer me strah da ne procurim... Mislim da nakon svega što smo prošle je normalno da smo malo nervozne. Gledam neki realiti i tamo žena u 41g dozna da je trudna, preko testa i ona onako sva sretna priča kako će to biti lijepa beba i muž se veseli... Valjda to tako drugim ženama izgleda 🤷 fakat ne znam. Evo ja sad stalno brijem da je sve ok i da nema razloga za brigu pa ćemo vidjeti kako će to završiti. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

PBTAB
    04. Studeni 2023. 19:33

Razumna ne držim ga u frižideru jer su rekli da ne moram. 
    U trbuh se pikam. Primim kožu i brzo šusnem i ide ko namazana, pustim kožu i onda pustam lijek da ide, i kad sve istisnem brojim do 5 i maknem, tak mi je sestra rekla, kao da ode sve van. Probala sam brzo i sporo i uvijek peče ko sto vragova i onda me boli cijeli trbuh. Ja nemam masnica jos uvijek, ali s vremenom ce postati osjetiljv svaki dio jer nemam trbuh od 10 km pa da imam prostora da pikam. U bedro se smije i u guzu, to cu ostaviti za dane kad ce mi trbuh biti velik ako Bog da 🙂
    Nemoj se plasiti tih bolova, ja sam ih imala prvi puta, 7 dana nisam mogla iz kreveta, svako malo je bas boljelo i dr je rekao da je to normalno jer se maternica širi i nema straha, tako da ne brini draga moja ❤️
    Eh, blazene te zene koje preko testa saznaju i samo dogovore prvi uzv i sve bude super, nemaju pojam kak im je dobro haha
    Ja sam sada gledala neku zenu koja prica kako se treba povezati sa plodom od prvog dana, kao stavis jednu ruku na svoje srce i jednu na trbuh i zatvoris oci i smireno dises i kao to je povezivanje sa djetetovim otkucajima. Slatko mi je to ❤️

➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Razumna
    04. Studeni 2023. 19:42

PBTAB

U trbuh se pikam. Primim kožu i brzo šusnem i ide ko namazana, pustim kožu i onda pustam lijek da ide, i kad sve istisnem brojim do 5 i maknem, tak mi je sestra rekla, kao da ode sve van. Probala sam brzo i sporo i uvijek peče ko sto vragova i onda me boli cijeli trbuh. Ja nemam masnica jos uvijek, ali s vremenom ce postati osjetiljv svaki dio jer nemam trbuh od 10 km pa da imam prostora da pikam. U bedro se smije i u guzu, to cu ostaviti za dane kad ce mi trbuh biti velik ako Bog da 🙂
    Nemoj se plasiti tih bolova, ja sam ih imala prvi puta, 7 dana nisam mogla iz kreveta, svako malo je bas boljelo i dr je rekao da je to normalno jer se maternica širi i nema straha, tako da ne brini draga moja ❤️
    Eh, blazene te zene koje preko testa saznaju i samo dogovore prvi uzv i sve bude super, nemaju pojam kak im je dobro haha
    Ja sam sada gledala neku zenu koja prica kako se treba povezati sa plodom od prvog dana, kao stavis jednu ruku na svoje srce i jednu na trbuh i zatvoris oci i smireno dises i kao to je povezivanje sa djetetovim otkucajima. Slatko mi je to ❤️

Pa zašto ne probati 😀 ja sam prije stalno pričala sa "bebama" tj sama sa sobom, a sad se više ne glupiram tako 🙃🤦.
    Ja kad osjetim bolove, zalegnem ko truplo od straha a možda bi se baš tad trebalo kretati zbog cirkulacije. I stalno prizivam lijepu trudnoću, bez brige, da sve ide glatko jer svi pričaju da je to slatko iščekivanje pa bi i ja voljela da je tako.
    Večeras idem kod brata. Sogorica je trudna 5mj i oni to odrađuju onako američki filmski, a ona je i mlada, tipa ima 27g i kod njih je sve super. 
    Ja si stalno ponavljam da kaj god bude, svejedno ne mogu ništa promijeniti, ono što sam proživjela bilo je strašno, ali znam da ima i gore, pa onda hvala Bogu... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

PBTAB
    04. Studeni 2023. 19:54

Razumna

PBTAB

Pa zašto ne probati 😀 ja sam prije stalno pričala sa "bebama" tj sama sa sobom, a sad se više ne glupiram tako 🙃🤦.
    Ja kad osjetim bolove, zalegnem ko truplo od straha a možda bi se baš tad trebalo kretati zbog cirkulacije. I stalno prizivam lijepu trudnoću, bez brige, da sve ide glatko jer svi pričaju da je to slatko iščekivanje pa bi i ja voljela da je tako.
    Večeras idem kod brata. Sogorica je trudna 5mj i oni to odrađuju onako američki filmski, a ona je i mlada, tipa ima 27g i kod njih je sve super.
    Ja si stalno ponavljam da kaj god bude, svejedno ne mogu ništa promijeniti, ono što sam proživjela bilo je strašno, ali znam da ima i gore, pa onda hvala Bogu…

Pa super, neka baci te trudničke prašine i na tebe i unese taj filmsko američki dojam pa ces i ti tako za par mj, gender reveal pred obitelji, pa baby shower 🤭😊
    Gle ak sve bude super, a ja se nadam da bude, rodile bumo isti mj, mozda i u istoj bolnici pa cemo se natjecati koja ce se više derati kod tiskanja 😂😂

• Vitara
    04. Studeni 2023. 21:07

Razumna i Pbtab, ja sam imala menga bolove cijeli 5. i 6. tt. Trčala stalno na wc. Očekivala sam opet biokemijsku. Hvala Bogu nije bila. 🙏🙏
    Cure, sretno. Pozitivno i strpljivo dalje. 🤞🍀

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

anii208
    04. Studeni 2023. 21:30

Nirvana2023

Drage cure,
    Ima li koja iskustva s BHSB i HPV?
    Stigli su mi nalazi cervikalnih briseva i malo je reći da sam ostala u čudu i šoku
    https://ibb.co/Sdf6pCp

Čestitke trudnicama 💓 sretno trudilicama i čekalicama 🍀

Nirvana2023 prije 10-ak godina i ja sam imala problem s hpv-om. Kako ti je i pbtab rekla pregled grlica maternice kolposkopija, ja sam nakon toga napravila i krioterapiju - kao neka vrsta “smrzavanja” tkiva. Nije bolno. Nakon krioterapije mjesec dana sam nosila uloške jer mi je išla voda doslovno, to je bilo ciscenje. Nakon toga uredni papa testovi. Isto tako sam cula za dr Kseniju Krajina Pokupec - Botana centar - koja radi čajeve i ulja protiv hpv-a. Progooglaj malo🤗

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Lulii
    04. Studeni 2023. 21:53

NPelica čestitam 🥰🥰🥰
    Razumna i PBTAB clexane si osim u trbuh možete dati u vanjsku stranu bedra ili da vam netko drugi daje u ruku da se trbuh malo odmori. Najbolje je mijenjati mjesto uboda, pa možete ići u krug npr L noga, D noga, trbuh s desne strane pa lijeve. Masnice nekad dođu, nekad ne. Ili bolje rečeno, nekome dođu, a nekome ne.
    Sok od cikle, koji pijete? Treba mi nešto jako koncentrirano pa da se pije mala količina dnevno. Postoji li tako nešto? 

Mi 41, naše ❤️ 13g
    Za drugo ❤️ borba 11g, od toga 6g MPO
    IUI x3, Prirodni IVF x 1, Stimulirani IVF x 5
    ET/FET x 9, Missed x 1
    Hysc x 5, Lpsc x 1
    Resekcija septuma x 3
    Mthfr, Pai 4g/5g, faktor V Leiden.....
    Klinika x 2

Dear past, thank you for the lessons.
    Dear future, I am ready.

• mandarinica123
    04. Studeni 2023. 22:54

Pozdrav cure, pratim vas vec neko vrijeme ali nisam bila aktivna😬 treba mi hitnoo vase misljenje. U cetvrtak sam imala transfer (2.11) vratili smo jedan osmostanicni embrij 3 dan. Stopericu sam znaci uzela prije tj dana tocno proslu subotu(28.10) veceras sam iz dosade napravila test koji je pozitivan svjetla crtica druga je vidljiva. Sad cini mi se nemoguce da je tako brzo pokazao pozitivan test je li moguce da je zbog stoperice lazno pozitivan iako je proslo tjedan dana😩 

korni
    05. Studeni 2023. 07:36

Npelice daa 😅 jučer smo imali tu čast ugledati sunce 😂 super za setnju po šumi 🤗 ja sam cijeli dan lezala jer me alergija dotukla i imala neku malu temp.,pa nisam bila za nis.
    Nirvana i ja sam se borila s HPVom i cin3 pred 10ak god. Ne znam puno o tome, no ovako je bilo kod mene. Dobila sam ga u fazi (neurednog) života, kad mi je imunitet bio ispod nule, i tada nema šta se nije priljepilo na mene. Ne sjecam se naziva vaginaleta koje sam uzimala, uz njih sam uzimala i neke kapi (u čaši vode) na dnevoj bazi. Plus pokusala sam i s nekim preparatima od forever livinga + kompletno sam promijenila prehranu (to uvijek vežu uz te prirodne preparate). Česti papa testovi, brisevi, kontrole svakih par mj, i rijesila sam ga se bez operacije. Sretno! 🍀
    Maslačak 24tt 🙈 nadam se da je sve okej i da uzivas 🤗
    Medena dobro došla i sretno 🤗

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.