Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bopsich
    17. Listopad 2023. 10:44

Tinčica ja sam imala blagi roskasti iscjedak i malo kad sam se obrisala tek 8 dpt. Znači dva puta u razmaku od 2 sata i više ništa nakon toga. Imala sam grčeve kao pred menstruaciju uglavnom cijelo vrijeme i to je bilo jedino stalno. I dalje ih imam često. 
    Ja sam se toliko opterećivala, proučavala sve moguće simptome. Već sam od 3 dpt počela s testovima (koji su naravno bili negativni). Čak sam negdje pročitala da je siguran znak trudnoće kada se boja na usnama tamo dolje promijeni u ljubičasto sedefasto 🤣🤣 Pa sam i to proučavala 🙈
    Uglavnom, svaka žena je drugačija i svako tijelo ima svoju reakciju. Vidjela sam ovdje pozitivnih testova kod žena koje nisu imale nikakve simptome, do onih koje su imale sve moguće. 
    Nažalost jedino što ostaje je čekati, a ovdje svi znamo koliko je to teško. Želim ti puno strpljenja i da za nekoliko dana ugledaš plusić na testu. 🙏💕

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

tinčica1703
    17. Listopad 2023. 10:54

bopsich

Tinčica ja sam imala blagi roskasti iscjedak i malo kad sam se obrisala tek 8 dpt. Znači dva puta u razmaku od 2 sata i više ništa nakon toga. Imala sam grčeve kao pred menstruaciju uglavnom cijelo vrijeme i to je bilo jedino stalno. I dalje ih imam često.
    Ja sam se toliko opterećivala, proučavala sve moguće simptome. Već sam od 3 dpt počela s testovima (koji su naravno bili negativni). Čak sam negdje pročitala da je siguran znak trudnoće kada se boja na usnama tamo dolje promijeni u ljubičasto sedefasto 🤣🤣 Pa sam i to proučavala 🙈
    Uglavnom, svaka žena je drugačija i svako tijelo ima svoju reakciju. Vidjela sam ovdje pozitivnih testova kod žena koje nisu imale nikakve simptome, do onih koje su imale sve moguće.
    Nažalost jedino što ostaje je čekati, a ovdje svi znamo koliko je to teško. Želim ti puno strpljenja i da za nekoliko dana ugledaš plusić na testu. 🙏💕

Hvalaaaa ti i čestitam na +, ❤️ čekanje je sve što preostaje, a do tada ću magistrirati sve o pojmovima icsi, blastocista, embriotransfer, simptomi nakon transfera itd.. Znači šou 🤦‍♀️🤦‍♀️

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

• luna573
    17. Listopad 2023. 10:54

bopsich

Ja sam isto imala grceve ko pred menstruaciju od prvog dana nakon transfera i mislila kako je to super znak pa na kraju nista 🙈😂 stvarno ne bi trebalo pratiti uopce simptome koliko god je to tesko jer tako rano ne moraju nista znaciti nazalost.. 

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

tinčica1703
    17. Listopad 2023. 10:58

luna573

bopsich

Ja sam isto imala grceve ko pred menstruaciju od prvog dana nakon transfera i mislila kako je to super znak pa na kraju nista 🙈😂 stvarno ne bi trebalo pratiti uopce simptome koliko god je to tesko jer tako rano ne moraju nista znaciti nazalost..

Zadivljujuće je kako mi žene znamo osluškivati svoje tijelo, eto mi se i muž smije i pita kakve bih ja simptome a prije 4 dana su mi ubacili mrvice. Danas 3 dnt ako se na dan ubacivanja računa 0.  Barem da se 1 mrvica primi 🤞

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

• luna573
    17. Listopad 2023. 11:08

tinčica1703

Zadivljujuće je kako mi žene znamo osluškivati svoje tijelo, eto mi se i muž smije i pita kakve bih ja simptome a prije 4 dana su mi ubacili mrvice. Danas 3 dnt ako se na dan ubacivanja računa 0. Barem da se 1 mrvica primi 🤞

I moj se meni ruga kako sam ja sebi svaki mjesec trudna i da mu dajem lazne nade🙈 svakako ti zelim svu srecu da se mrva primi 🤞🤞

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Hope1982
    17. Listopad 2023. 11:26

Anii - ju kako slatko 🫶
    korni - ma dobro je to. Vidit ces sutra test 👍
    ———————-
    Ostalima sretno danas a moj novi termin je 15.11.2023 tako da nadam se da M nebude dosla i tad 😂😂ne bi trebala. Tek 20.11 bi trebala doc. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

• Vitara
    17. Listopad 2023. 11:34

Tinčica, u prvoj trudnoći nisam imala implantacijsko. Imala sve simptome m, bolne grudi, napuhan trbuh,.....napravila test da zezam muža jer to nam je bio prvo mjesec kad smo pokušali i bio odmah pozitivan. 🫣 Ni na kraj pameti mi nije onda bilo što ću sve proći za drugo dijete. 😓 
    Sada sam imala implantacijsko na dan očekivane. Nisam ni radila test prije jer nisam ništa očekivala nakon svega. Ali bilo mi čudno to smeđarenje jedan dan, a da nije krenula prava m i test pokazao slabu crticu. Već sam oplakala 5.biokemijsku, ali Bog ima plan. 💞
    Želim svakoj ovdje da i vas ovako iznenadi. 🫂🙏 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Saniii
    17. Listopad 2023. 12:14

Stela nisam ništa pisala za histero jer nisam ništa znala. Čekala nalaze biopsije i danas bila na kontroli i trebam obavit još predoperativne pretrage i onda dobivam termin za histero..Moguće idući ciklus jer ovaj ne stignem sve obaviti jer sam vec 6dc a histero treba u prvom dijelu ciklusa.. 😘❤️
    Srculence odlična beta nek se dupla 🙏🤞
    Luna žao mi je, drži se 🤗
    Jurky koliko ja znam smokve se drže 40 dana u maslinovom ulju u frižideru, onda se konzumiraju na tašte, moja sveki to često radi jer svekar ima kolesterol pa to konzumiraju..
    Anita scratching je "grebanje" endometrija u svrhu bolje implantacije jer se vjeruje da " oštećena" maternica brze izmjenjuje stanice pa je više receptivna. Nije znanstveno dokazano, radi se u drugom dijelu ciklusa, slično je kao i biopsija endometrija samo se ništa ne šalje na analizu, kratko traje, malo boli ali poslije nema nikakvih bolova.
    Korni ni ne tamni test oku vidljivo za jedan dan, jer se beta dupla na 48h, sutra ćeš vidjeti razliku od ovog jučerašnjeg, a ovaj drugi danas se još nije ni posušio pa je tesko i poredit.
     Eh to je mana ranog testiranja, dal tamni, jel treba bit tamniji, usporedba sa drugim, jel urin iste koncentracije itd, ali kada se krene rano testirati treba bit strpljiv, doslovno tonu zivaca treba imati i stvarno biti jak psihički za podnijeti sve scenarije a i istrajati u testiranju kad se vec započelo. Sad izdrži do sutra 🙏🤞, meni je crtica odlicna 🤗
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Anica!
    17. Listopad 2023. 12:37

Saniii

Stela nisam ništa pisala za histero jer nisam ništa znala. Čekala nalaze biopsije i danas bila na kontroli i trebam obavit još predoperativne pretrage i onda dobivam termin za histero..Moguće idući ciklus jer ovaj ne stignem sve obaviti jer sam vec 6dc a histero treba u prvom dijelu ciklusa.. 😘❤️
    Srculence odlična beta nek se dupla 🙏🤞
    Lunažao mi je, drži se 🤗
    Jurkykoliko ja znam smokve se drže 40 dana u maslinovom ulju u frižideru, onda se konzumiraju na tašte, moja sveki to često radi jer svekar ima kolesterol pa to konzumiraju..
    Anita scratching je "grebanje" endometrija u svrhu bolje implantacije jer se vjeruje da " oštećena" maternica brze izmjenjuje stanice pa je više receptivna. Nije znanstveno dokazano, radi se u drugom dijelu ciklusa, slično je kao i biopsija endometrija samo se ništa ne šalje na analizu, kratko traje, malo boli ali poslije nema nikakvih bolova.
    Korni ni ne tamni test oku vidljivo za jedan dan, jer se beta dupla na 48h, sutra ćeš vidjeti razliku od ovog jučerašnjeg, a ovaj drugi danas se još nije ni posušio pa je tesko i poredit.
    Eh to je mana ranog testiranja, dal tamni, jel treba bit tamniji, usporedba sa drugim, jel urin iste koncentracije itd, ali kada se krene rano testirati treba bit strpljiv, doslovno tonu zivaca treba imati i stvarno biti jak psihički za podnijeti sve scenarije a i istrajati u testiranju kad se vec započelo. Sad izdrži do sutra 🙏🤞, meni je crtica odlicna 🤗
    Sretno svima 🤞

Hvala draga Sani <3 
    A probati ću, sve što imalo daje nadu bi probala, da znam da sam sve napravila što sam mogla.

🙎🏻‍♀️95-sve ok, 🙎🏻‍♂️87- oligoasthenozoo -> normo
    1.icsi- 4/2023-Cito
    12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
    1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
    2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
    09- histeroskopija - sve ok
    3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
    30.10 scratching endometrija
    4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
    Kariogrami , trombofilija ✅✅
    5.veljača- FET ❄️ -❌
    Biopsija maternice ✅
    6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248

• Mimi992
    17. Listopad 2023. 12:42

tinčica1703Čestitam❤️❤️ !!!!

Meni je danas 3 dnt , osluškujem svoje tijelo, sve se vratilo u normalu poslije transfera i nikakav simptom nemam… 😱
    Znači baš ništa, kad odem u wc isčekujem implementacijsko krvarenje, barem točkicu ali ništaaaa još.. 🫤
    Jeste li sve cure koje ste imale sreće za + na testu imale implementacijsko krvarenje, osjećale se uobičajeno kao ja?? Kontam da sam uslijed svih pokušaja dobro dobila po psihi…🤦‍♀️ I svjesna sam svih dobronamjernih savjeta tipa smiri se, čekaj, bit će sve ok, ali sve mi ovdie dobro znamo da čekanje boli, i svaki neuspjeh isto tako, ma koliko mi pokušavale biti jake..
    Trenutno sam na utrogestanu, prolutex, decortin, folabella i aspirin 100. Pišite mi svoje simptome iza transfera.

1. put nista od simptoma i nikakvo implantacijsko osim šta mi se 6DNT digao želudac na mužev parfem (koji obožavam) i odmah sam išla napraviti test… nekako sam znala da sam trudna tada… cijela trudnoća mi je prošla bez simptoma..

2. Put sam 1DNT nešto posmedarila.. imala sam los feeling; ipak se pokazao + 8. DNT (završilo spontanim)

Sada (3.put) mi je 5DNT i danas mi je jako mučno. Od terapije imam utrogestan, estrofem, decortin i clexane.
    Osjećaj sam “odlučila” blokirati. Mali je bolestan tako da bas nemam vremena ni razmišljati previše.
    Znam da mi nije mučno od eventualne trudnoće, al ne razumijem sto mi to sad toliko smeta… terapija mi je uvijek ista nakon transfera osim sto mi je ovaj put dodan clexane.

Ima li tko slična iskustva??

👩🏼 (92) Hashimotov tireoiditis i Lupus
    🧔🏻 (85) sindrom samo sertolijevih stanica
    1. Postupak 10/2020 (Pronatal Prag) 5BC
    2 vraćene, ❄️❄️❄️; ❤️❤️ 10-13TT ❤️💔
    34+3 zbog IUGR rođen je naš 🦁💙
    2. Postupak (Pronatal Prag) FET 23.11.2022. vraćena 1BC❄️❄️
    Beta 6.12. 601,8 🤞🏻16.12. 💔
    3. Postupak Clexane 💉Prolutex 💉(Pronatal Prag) FET 1BC ❄️ 10/23 biokemijska 💔
    Histeroskopija sa biopsijom ✅ poliklinika IVF
    4. postupak FET 1BC 04/24 Beta 2.5. ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.