Zapravo sam htjela rec da ocito kad covjek nesto zarko zeli jednostavno zaboravi mozda na neke stvari koje su bitne. U ovom slucaju nase zdravlje opcenito jer htjeli mi to ili ne ostavlja to trag na nama. Psihicki, zdravatveno, tjelesno…
Draga grlim te na najjače 🥰.
Točno znam što pričaš i sama sam to proživjela kad sam u prvom postupku dobila 6 morula. Ono šok i vjeverica, kam ću sa tolikom djecom, onda sam izračunala da financijski možemo dobro podnijeti 6 djece 😂 to me umirilo.
Sad nakon 3g, guram i dalje ali je teško. Ipak ne gubim nadu nadam se da je baš ovo dobitni 💙🙏💙
muž i ja po 39g, 10g braka,
12/20-Luči1️⃣ivf➡️ET 2trod❌,
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭❌, 2/22 FET 2xmorula❌
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2xtro❌,5/22 - FET 2xtro❌,6/22 - FET 2xtro💥biokemijska❌, 10/22 - FET 2x tro- Blighted Ovum 😭❌,
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni ❌, 10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭❌
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC❌,7/24-fet1BC❌,11/24-fet2BC❌,
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶,4/25-fet1BC❌, 7/25-fet1BC❌, 9/25-fet1BC❌
Nirvana nisam primjetila da su na odjelu IVFa ista ojačavali, naprotiv, odjel nije ni taknut, prepoznajem svaku pločicu u onoj čekaonici i kabinama 😅, ostatak zgrade jest u radovima.
Što se bmi tiče znaš i sama koji su rizici po zdravlje zbog prekomjerne težine, konkretno u Ivf-u je velika prepreka i o tome postoje mnogobrojne klinicke studije i nama laicima dostupne, od toga da je slabija iskoristivost lijekova, do slabije implantacije, te je manja stopa ostvarenih trudnoca i poroda. Istina da i žene sa prekomjernom težinom ostaju i spontano trudne ali one nisu nikad ni došle do faze Ivf-a, ili im uspije i Ivf, ali činjenica je da su u manjini i moze se reći da su iznimke. Slažem se da ne treba biti bmi nikakvo mjerilo ali svi doma imamo vagu i znamo gdje je granica. Ono što ti od srca savjetujem je naruči se negdje na konze, u privatnu kliniku prek hzzo ili bolnicu,vidi što će ti reći, upiši se na listu i prioni na skidanje kg, jer krajnje je neodgovorno od nas da ne napravimo sve što je u našoj moći da doprinesemo uspjehu ❤️.
Ivf je težak i neizvjestan i kad imamo "savrsene" nalaze i kilažu..
Korni moguće je ovulirati na oba jajnika i tako nastaju dvojajcani blizanci, ali obzirom da ovi tvoji ne ulijevaju baš povjerenje nije im za vjerovati 😏, bitno da ste vi pokrili na sve strane 🤭🙏🤞
Hope ❤️
Sretno svima 🤞
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Vezano za raspravu kod odabira klinike, podržavam da svatko odabere po svom nahođenju i svojim mogućnostima, nitko ne može znati ničiju situaciju. Bitno je da kod odabira doktora ,tu mislim na privatnike, da se MI SAME osjećamo da smo u dobrim rukama i da smo mirne sa tom odlukom. Nekome će isti doktor pasati nekome neće i to je sasvim normalno.
U bolnicama je pak tko nas dopadne 😏.
Samo po ovom našem malom čoporu vidimo da svugdje ima i uspješnih i neuspjesnih postupaka, a gdje su svi oni silni slučajevi koje viđamo po čekaonicama ili koje privatno znamo. Nijedna poliklinika/bolnica nema 100% uspješnost, najbolja uspješnost je 30%, dakle od 100 žena, 70 neće biti trudno. Ali slažem se da kliniku treba birati po svojoj dijagnozi..
..
S druge strane vezano za utjecaj lijekova dugorocno na naš organizam se još ne zna jer Ivf ne postoji dugoročno i to će tek naši potomci uvidjeti, ali tako je vezano za sve druge hormonske nadomjesne lijekove i sve lijekove moderne generacije (antidepresive i sl) Najopasnija posljedica stimulacije je teski ohss jer moze biti po zivot opasno zbog zadrzavanja vode u organizmu.
Kontracepcijske pilule su drugi par cipela i o njihovim nuspojavama se treba dobro informirati i odvagnuti jel veća korist od štete..
Trenutno saznanja su da naši lijekovi za stimulaciju NE IZAZIVAJU TUMORE I RAKOVE, osim ako istima nismo skloni tj imamo u povijesti bolesti, onda mogu potaknuti njihov razvoj. Rakova i tumora ima na sve strane bez obzira na Ivf, to svi nažalost svjedočimo.
Inače bi po tome amerikanke padale po zemlji od raznoraznih bolesti obzirom koliko su jake njihove stimulacije 🙄..
Tako da, prevencija je pola zdravlja, redovni pregledi i tada smo učinili puno za svoje zdravlje ❤️.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Maslacak ma nisam nis krenula spremati/nabavljati. Racunam imam vise manje vecinu toga od proslog puta, samo jos par sitnica nabavim i spremni smo 😅. Tak cu i ja kao ti, u 12. mj, bar je takav plan za sad.
Stela na mirovanju sam radi skracenog cerviksa. Samo da bebe budu dobro i sto nam vise treba 🥰. Jako mi je drago da su tebe tegobe pustile i da uzivas. Uzivaj jako i u trbuhu, meni je bas nedostajao kad se prvi put ispuhao 😅.
💛🧡
Maslacak ma nisam nis krenula spremati/nabavljati. Racunam imam vise manje vecinu toga od proslog puta, samo jos par sitnica nabavim i spremni smo 😅. Tak cu i ja kao ti, u 12. mj, bar je takav plan za sad.
Stela na mirovanju sam radi skracenog cerviksa. Samo da bebe budu dobro i sto nam vise treba 🥰. Jako mi je drago da su tebe tegobe pustile i da uzivas. Uzivaj jako i u trbuhu, meni je bas nedostajao kad se prvi put ispuhao 😅.
Izludit ce me ova trakica, kopiram onaj link koji ide za website/blog i eto sto se pojavi. Netko zna u cemu je caka? 🙈
💛🧡
Izludit ce me ova trakica, kopiram onaj link koji ide za website/blog i eto sto se pojavi. Netko zna u cemu je caka? 🙈
Moraš kopirati onaj drugi link ne prvi i onda će ti pokazati trakicu 😁 žao mi je što moraš strogo mirovati nadam se da imaš barem zanimaciju 😁 btw fakat smo par dana razlike što se tiče termina🤗🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Žene hoće li mi Estrofem Napravit kaos u tijelu? Molim za iskustva….
Neće ti napraviti nikakva kaos, većina ga žena pije u stimuliranom fetu, pa neće ti dr dati nešto od čega ćeš imati više štete nego koristi, jednostavno je liječniku lakše dati estrofem I čekati da se endo lijepo zadeblja nego pratiti tvoju prirodnu ovulaciju… meni je recimo estrofem spas jer nemam česte ovulaciji i dok bi ja dočekala ovulaciju prošla bi me volja za životom😁 svaki lijek ima svoje nuspojave netko ih ima sve netko niti jednu, samo opušteno i sretno😁🤞
Ja bi se samo nadovezala. Meni je danas četvrti dan kako pijem 4x2mg estrofema dnevno. Sva sam se zaokružila i natekla. Cice su mi od 5mj kao ispuhani baloni a sad su se napuhale i izgledaju kao da su sestarom nacrtane 😂.
Išla sam se jutros vagati i vaga je pokazala +4.5kg.
Ali sam jutros počela i mučninu osjećati pa ću valjda sad izgubiti te kg.
Inače me glava boli od estrofema i izgubim apetit.
Ovo mi je 9i transfer, i već sam luda.
Jedna kolegica se neki dan pohvalila da je išla na ivf u 39g i da je uspjela iz prve
Jaoj, ja sam inače bivsi model i jako mi je važno da se ne ugojim, imala sam puno celulita od propalih stimulacija i jedva sam se riješila celulita, sad se bojim Estrofema bas zbog tog estrogena…
Podrav, drage forumašice!
Isprike na ponovnom upadu, ali želimo se zahvaliti na velikom broju odgovora na anketu u vezi upgradea foruma! <3
No, uvijek nam je dobro imati još više odgovora!
Stvarno želimo da to bude korak ka boljem! <3
Tako ću vas ja još jednom samo zamoliti da ispunite anketu, ako već niste, ovdje sve piše:
https://miss7mama.24sata.hr/pripremamo-upgrade-naseg-foruma-zelimo-cuti-vase-zelje-ispunite-kratku-anketu-15803
Hvala vam puno!
None
cure, Panda, PBTAB, Stela, hvala vam na podijeljenim iskustvima jer su od velikog značaja za nas koje smo tek krenule u MPO vode, mene ste osvijestile i sad cu sigurno imati malo realnija ocekivanja od mpo. Ja sam kod svog gin isla u privatnu kliniku u kojoj radi, ali za postupak bi morali ici u kbc kod njega jer u klinici ne rade mpo. Ali sad znam da ipak nije sve do njega nego do x drugih faktora, embriologa itd. Tako da koliko god moj doktor bio stručan ipak nije garancija da će sve ići kako treba.

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji