Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marita_07
    04. Listopad 2023. 19:02

Stela i korni hvala vam cure drage na savjetima i svima ostalima na podrsci😘 Sve mi ovdje smo posebne,hrabre i jake...i vjerujem da cemo imati svoje male anđele.🤰
     Stela Nije zadovoljan ni dr s ultrazvukom kolko sam primjetila,ali stvarno je vidljivo na prvu da je prethodni bio puno bolji.

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.

sanjushka
    04. Listopad 2023. 19:17

Flowerson čestitam na prekrasnoj curici!
    Bubica i Tikvica predivno, uživajte dok možete, proletiti će..
    Korni držim fige da se barem jedan čvrsto uhvati! 
    ..
    Ja sam se naručila u polikliniku IVF na konzultacije kod prof. Š. 
    S obzirom da niti jedna klinika nema više slobodno preko HZZO-a ove godine odlučili smo da ćemo odraditi jedan privatni/plaćeni postupak dok čekamo red za iskoristiti preko HZZO-a. 
    Zvala sam i Škvorc ali su mi rekli da im je gužva i da čak ni na konzultacije ne primaju do prosinca. I onda nakon konzultacija naručuju za sljedeću godinu. 
    S obzirom na moje stanje znam da preporučujete Repromed ali sam ipak htjela prvo iskoristiti preko hzzo-a što imam, a s obzirom da ne mogu to tamo, onda ću dok čekam red za hzzo probati prvo u IVF-u pa ako to propadne onda Repromed kao zadnja nada.

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+ (1 stim)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed (6 stim)
    ▫️6/24 prekinut postupak
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 3d ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
    ▫️6/25, 3🥚, 1bc ➡️ freeze ❄️
    ▫️9/25, 5🥚, 2bc ➡️ 1❄️/ 1➡️ biokemijska 💔

📧 s88.forum@gmail.com

Srculence
    04. Listopad 2023. 20:18

bopsich

Srculence sretno i neka se mrva čvrsto primi! Dan smo razlike s transferom, nadam se da ćemo u isto vrijeme imati lijepe vijesti 🥰
    I ja sam pojela krumpiriće, po koje je muž pješačio skoro sat vremena (uzbrdo) po Istanbulu jer nam Mc donalds nije bio blizu smještaja 😅
    Tikvica baš lijepo rastete 🥰 Slika s ultrazvuka je divna, baš se lijepo sve vidi 🥰
    ..
    Znam da sam pola toga preskočila, ali sve na što želim odgovoriti, zaboravim dok krenem pisati post 🤣🤣
    ..
    I jedno pitanje vezano za utrogestane.. Meni jako puno toga iscuri, pogotovo od kad stavljam 2. Je li to normalno tako ili bih trebala nekako dublje gurnuti.. Iako ne znam kako bih ro izvela? 😅

Bopsich i ja tebi drzim najvece fige i da uskoro obije dijelimo najljepse vijesti 🥰❤️🍀🤞🏼 
    Hahaha svaka cast muzu! 💪🏼😊
    A sto se tice stavljanja meni je doktorica rekla da kad ju stavim ujutro i navecer,da legnem bar 10 minuta. Svejedno taj jedan dio malo iscuri al mislim da to nije nista strasno. 😊
    Iako smo sve u toj borbi, moram rec da sam tako sretna sto vas imam tu iako vas ne znam,jer stvarno nitko tko nije u tome ne moze znat kako je i kroz sta mi prolazimo! ❤️

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    10/2023Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔19.05.FET 1bc ❄️ BETA 12dnt/759 14dnt/1519 19dnt/6758 UVZ 6+5 imamo❤️stiže nam dječak💙🥰

Nirvana2024
    04. Listopad 2023. 20:23

Saniii

Stelaevoja sam do jučer bila uvjerena da je i odjel CEFa u Petrovoj u obnovi jer su jel obustavljeni postupci, ali jučer vidim da taj odjel nije ni taknut, možda će biti zadnji obnovljen tko će ga znati, ali je žalosno što su obustavili sve postupke jer to nije bilo nužno, moglo se sve kako napreduje obnova u etapama obavljati. Ovako je skoro dvije godine zatvoren najveći kbc u državi i svi ti pacijenti su raspoređeni po drugim klinikama i otud sad liste i od 6+mj, plus preopterećenost bolnickog osoblja i to će se odraziti na ionako loš sustav . U pitanju su tisuće pacijenat
    S druge strane mikrobiologija je top preuređena 👍.
    Nirvanakod Skvorca je opca anestezija pokrivena hzzo-om, btw spominješ višak kg, ne znam koliko ti je bmi, ali budi spremna da te privatne klinike možda odbiju jer kolko znam bmi ne smije biti veći od 25 za postupak, ali kako su liste duge otprilike 6mj imaš vremena dotjerat kilazu.
    Bubica. Tikvica 😍predivno, uživajte 🙏❤️
    Bopsich normalno je da curi, tijelo uzme koliko treba ostalo je višak :)

Navodno im ojačavaju zidove jer su pukli u potresu.
    Hm, da, moj BMI je 30, znači išla privatno ili ne, to je deal breaker, ako sam dobro skužila.
    Ništa, barem mi je dobra motivacija za smršavjeti, tako su mi "zapovijedili" i u prvom postupku u Petrovoj, nakon toga nitko ništa nije pitao ni rekao.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• bellanaa
    04. Listopad 2023. 20:24

Sretno cure, meni je transfer bio u utorak 2.10. I sad čekamo 💪💪💪

🧚29- PCOS, IR
    🦸31 - oligoasthenozoospermia 7/2023, asthenozoospermia 3/2024

Trudimo se 11/21
    KBC SM 🏥
    1. 9/23 - Gonal F 100IU,Cetrotide, Overtile 14.10. Beta ❌
    2. 3/24 - Bemfola 150IU,Cetrotide,Ovitrele 22.3. - hiper ❌ 13 🥚, 5 oplođenih; 0❄️
    3. 9/25 - Letrozol

Stela_M
    04. Listopad 2023. 20:42

Bubice i Tikvice odlično za dobre preglede baš lijepo bebice napreduju 🥰
    Sanii ma no nije im CEF u obnovi koliko sam vidjela endo radi, i eventualno ginići ako netko ide u fet ili nešto drugo tipa kontrola, pregled itd ali da komotno su mogli ostaviti postupke ali ali klasika od ove države apsurda🤷‍♀️
    Marita da nije ni dr G baš zadovoljna jer su naviknuli raditi sa boljom opremom ali nažalost nije do njih kako im Česi pošalju i odrede s tim se i radi, jbg 🤷‍♀️
    Sanjushka nitko nije rekao da žene sa niskim amh nisu uspjele i u Ivf poliklinici dapače, ja sam kod njih jako zadovoljna i nikada se nisam osjećala kao da sam na traci i bez obzira na sve veći obim posla fakat se dr posveti tebi, zst ne bi prvo iskoristila preko Hzzo-a što možeš a onda ćeš vidjeti kako ćeš biti zadovoljna,  uostalom nakon Ri ovo će ti biti med i mlijeko 🙈🤞🥰
    Bellanaa pupo sretno neka se mrva čvrsto primi 🤞

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

bopsich
    04. Listopad 2023. 20:46

Nirvana i moj BMI je tu negdje s tvojim, čak mrvicu veći. Ali meni ovdje u Turskoj ništa nisu komentirali, iako sam se toga baš bojala. Svakako je zdravije i bolje imati manju kilažu (ako se trudnoća ostvari, također znamo da neki rizici dolaze s debljinom) ali mislim da je to sve dosta individualno. BMI mi inače ide na živce kao mjerilo, jer sam ja po tome uvijek bila predebela, čak i prije 10-ak godina kad sam zbilja imala puno puno manje kila, izgledala, i što je najvažnije, osjećala se odlično. Tako da treba slušati svoje tijelo, ali naravno i doktore. I na kraju krajeva, iskontrolirati šećer, štitnjaču i ostale stvari povezane s debljinom. Ja se najbolje osjećam s 15-ak kila manje nego što sad imam, i u planu mi se na to vratiti, ali BMI će mi i dalje ostati previsok...
    Bellanaa i ti si tu negdje s transferom kao Srculence i ja. Baš se veselim da imam s kim iščekivati 🥰Planirate li vi koji test ranije ili ćete čekati betu? Ja mislim da ja ipak neću izdržati do bete 🙈

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

anii208
    04. Listopad 2023. 21:05

Da se uključim za Ivf sto Stela_M kažeš Sanjuchi zasto ne ide najprije preko hzzo-a u Ivf.
    Koliko sam cula ne da su popunjeni za ovu godinu nego sam nedavno procitala da je jedna cura sa Roda napisala da je na listi za ljeto 2024 u IVF-u. A to naravno ne moze cekat posebno kad je taj naj niski amh u pitanju🙈

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Stela_M
    04. Listopad 2023. 21:45

anii208

Da se uključim za Ivf sto Stela_M kažeš Sanjuchi zasto ne ide najprije preko hzzo-a u Ivf.
    Koliko sam cula ne da su popunjeni za ovu godinu nego sam nedavno procitala da je jedna cura sa Roda napisala da je na listi za ljeto 2024 u IVF-u. A to naravno ne moze cekat posebno kad je taj naj niski amh u pitanju🙈

Napisala je da će prvo platiti jedan postupak dok ne uleti preko Hzzo-a 😁 zato sam joj i rekla da pokuša ne u smislu da mora nego se podrazumijeva ako ona to želi 😁 nažalost ove obnove nisu nikome donijele ništa dobro jer nisu svi u mogućnosti odvojiti toliku sumu novaca ok je to kada ispadne jedne stimulacija I koji fet ali ako dođeš do situacije da imaš po par stimuliranih i recimo da si bez feta onda tu već pričamo o ozbiljnim novcima, a nažalost nisu svi u toj mogućnosti 😔 meni je žao što pojedini liječnici po bolnicama fušare i što ne rade svoj posao kako spada, da ga rade ne bi nitko od nas morao razmišljati o privat opciji 🙄🤷‍♀️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

sanjushka
    04. Listopad 2023. 21:53

Hvala Stela_M, ne sumnjam ja da su i u ivf-u super ali ovo što pratim tu preporuke, najviše ih je bilo za Repromed kada je neki "teži" slučaj u pitanju. Ja se naravno nadam da ćemo mi to riješiti u IVF-u odmah ☺️ ali ostavljam si Repro kao zadnju opciju. 
    Kolega mi ide u IVF i oni su jako zadovoljni iako još nisu uspjeli ali to što kažeš, nakon Ri ovo će bit veeelika pozitivna promjena 😁
    Anii208 koliko sam skužila Stelin komentar, nije ona mislila da čekam, nego me tješi da bi moglo uspjeti i u ivf-u. 😁 
    Ali u svakom slučaju imaš pravo, ja stvarno nemam šta čekat s ovim amh-om koji drastično pada iz mjeseca u mjesec i zato ćemo i ići privatno dok čekamo hzzo-o. 
    A malo se nadam da nas moooožda i uguraju malo prije ako već odradim nešto kod njih.. 😁🙈

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+ (1 stim)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed (6 stim)
    ▫️6/24 prekinut postupak
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 3d ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
    ▫️6/25, 3🥚, 1bc ➡️ freeze ❄️
    ▫️9/25, 5🥚, 2bc ➡️ 1❄️/ 1➡️ biokemijska 💔

📧 s88.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI