Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    korni
    04. Rujan 2023. 19:48

Saniii

korni

Hope1982

Vitara - super za nalaz 👍 nema veze kad je stigo bar sad znas
    Mimizmimi - juhuuu PUPO nek je sa srecom 🤞🤞🤞
    Korni - ne znam kaj su tvoji s….. znam da je Ovulacija nulti dan i dan poslije je 1DPo

Ako si ti uvjerena da je O bila u petak, pogotovo ako si pratila lh trakice (jesu ti oni dali upute za trakice?) trebaš i njih uvjeriti tj dat im trakice na uvid i onda nek računaju petak nulti dan. Mislim što reći, praksa je kako se bliži O da se UZVi rade svaki dan, ako ne, onda su tu lh trakice, ako ne i to onda ide stoperica pa su ziher, a ne da se pretpostavlja.. Većini nas je implantacijski prozor 5i dan nakon O ,pa se samim tim i transferi tako rade.
    Kod mene se subota računa kao dan O , točno sam osjetila oko 19h u subotu (to je oko 35h nakon stoperice) oštru bol u lijevom jajniku i to je bila O, nedjelja je 1dpo. Danas na UZVu potvrdili..

Na svoju ruku sam radila lh trakice, jer sam htjela popratiti i da oni imaju info više, ali očito uzalud. Naravno, bilo bi logično da tih par dana oko O ponavljaju uzv, dok se ne utvrdi točan dan O, ali čini se da im to nije praksa nego doslovno nagadjaju 🤦 Ja sam joj rekla u sub da sam prilično sigurna da je O bila u petak (zbog trakica i temp) ali dr je samo rekla da u petak nije bilo pregleda, i da sub uzimamo kao nulti dan, jer ne znamo da li je O bila u petak ili sub. Pa si rekoh, valjda žena zna, ali od tada mi je to u glavi i vidim da žena ne zna. Poslala sam im mail, sve objasnila pa ćemo vidjeti hoće li imati sluha. Ako ne bude uspjeha, iduci put cu inzistirati na stimuliranom. Hvala ti 😊
    Ikar eto tako odreduju kad je O, nagadjajući. 🤷

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Hope1982
    04. Rujan 2023. 19:59

Korni - aha da onda je cak moguce da je i u subotu bila. Dakle od pika najranije 12 a najkasnije 48 sati moze biti O. U svakom slucaju transfer ide ostalo je povijest 😂
    Milipe - PUPO si. Hmm sta rec na ostalo. Al bas toliko da nije bilo dobrih. Mozda je prerano dana stoperica.S obzirom da su sve oplodene pretpostavljam da su bile i bile za oploditi. A ne da idu oploditi bzvz. A zavisi i koliko je spermija bilo za oploditi. To je pitanje koje sam neki dan postavila da cu pitat embriologa. Kad oploduju dal traze spermij sa najmanje “deformacija” ili bez deformacija. Ako je ovo prvo u pitanju onda me ne cudi sto ih je toliko malo. I onda me zanim kao i Sanii kako transfer blastice i dvostanicni 🤔
    Nirvana - Mislim da kod FET to ne igra veliku ulogu.

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

korni
    04. Rujan 2023. 20:10

Hope a baš tako. Poslala sam im mail, objasnila sve i neću se više nervirati. 
    Recite mi samo još ovo, ukoliko se transfer blastice radi na 6dpo umjesto na 5dpo, mogu li odmah otpisati postupak ili ipak postoji neka šansa?

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• MiliPe
    04. Rujan 2023. 20:11

Sanii Posle Aspiracije sam ja očigledno loše razumela jer je ona rekla da je dobro sto su 21 to je odličan broj a ustvari je to bio broj folikula. Jajni je bilo 16. Od toga su se oplodile samo 4 ne razumem kako. Isto tako mi nije jasno kako je jedna blastica a ostalo ne. Možda su videli da se ostale dve sporije razvijaju pa su zaledili. Ne znam kako se razvijaju emriji koji su lošijeg kvaliteta a izdrže do 5-tog dana. Šta znaci to lošijeg kvaliteta. 
    Iz tog razloga sam ja postavila pitanje za Triptofem jer sam čitala na Njemačkim forumima da daju loš kvalitet jajnih stanica. Svakako ću sve to pitati na sledećem terminu. 
    Hope Biologica je rekla da je spermiogram isti kao i prošlog puta ali da to nije problem za icsi metodu oni biraju najbolje.. Ne znam sta ću ali ako bude bezuspešno razmislicu da li ću opet u istu kliniku u postupak.. Hvala vam svakako na podršci ☺️

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 🔜 Pfc Prag

IKAR0808
    04. Rujan 2023. 20:14

Saniii

Milipie PUPO sretno, da se mrvice prime 🤞🙏.
    U kojoj mjernoj jedinici ti je amh? Ono što mene čudi kako danas na 5i dan su ti embriji u stadiju blastice i šestostanični istovremeno? Jer sestostanicni je embrij star 2 dana , blastica pak 5 dana 🤷‍♀️, da nisu u međuvremenu smrzavali dvodnevne embrije?. Što se broja tiče, da li je bilo 21 jajnih stanica ili folikula, jer svi folikuli ne sadrže js?. Znam po primjerima da vani u De aspiriraju sve folikule i one velike i one skroz sitne ali oni ne sadrže js.
    Žao mi je što si razočarana , ali ako je u pitanju 21 zrela jajna stanica rezultat je zaista loš, ali ako je u pitanju 21 folikul pitanje je koliko je bilo zrelih js za oplodnju, to sve mozes pitat svoju dr.. Partner svakako nek poradi na kvaliteti sjemena jer se sgram može popraviti..
    Nirvana u stimuliranom FETu nije bitan dan transfera, estrofem teoretski možeš piti do 22dc i transfer da bude 27dc ( imamo jedan takav pozitivni primjer na forumu sa bebicom ns kraju) ali je 18dc prekasno za prvi UZV, pa dotad ti endo može biti predebeli i onda se odustaje od transfera. Ali sasvim moguće da su ti zato dali manju dozu estrofema da se endo ne deblja previše, ali mi je to opet kasno za prvi UZV 🤷‍♀️. Kako god nemoj da te brine dan transfera u stimuliranom FETu jer on zaista nije bitan, bitan je samo endometrij 🤗
    Ikar bila danas na UZVu i sve je ok, zasad stoji transfer u četvrtak 🙏. Nego od koliko mg ti je estrofem? Ja sam uvijek pila 3*2 mg ,sveukupno 6mg dnevno ( po jednu tabletu na 8h) samo onda kad mi se endo nije debljao mi povećao na 3*4mg ( po 2 tablete), nekako mi se čini puno 3*2 tablete od 2mg kod tebe jer je to 12mg dnevno.

Estrofem  2 mg 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Ovo je C/P od doktora : Estrofem 3x2, 10dc uzv

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

• MiliPe
    04. Rujan 2023. 20:20

Sanii za Amh si pitala piše 3,41 ng/ml 

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 🔜 Pfc Prag

IKAR0808
    04. Rujan 2023. 20:33

Saniii

U kojoj mjernoj jedinici ti je amh? Ono što mene čudi kako danas na 5i dan su ti embriji u stadiju blastice i šestostanični istovremeno? Jer sestostanicni je embrij star 2 dana , blastica pak 5 dana 🤷‍♀️, da nisu u međuvremenu smrzavali dvodnevne embrije?. Što se broja tiče, da li je bilo 21 jajnih stanica ili folikula, jer svi folikuli ne sadrže js?. Znam po primjerima da vani u De aspiriraju sve folikule i one velike i one skroz sitne ali oni ne sadrže js.
    Žao mi je što si razočarana , ali ako je u pitanju 21 zrela jajna stanica rezultat je zaista loš, ali ako je u pitanju 21 folikul pitanje je koliko je bilo zrelih js za oplodnju, to sve mozes pitat svoju dr.. Partner svakako nek poradi na kvaliteti sjemena jer se sgram može popraviti..
    Nirvana u stimuliranom FETu nije bitan dan transfera, estrofem teoretski možeš piti do 22dc i transfer da bude 27dc ( imamo jedan takav pozitivni primjer na forumu sa bebicom ns kraju) ali je 18dc prekasno za prvi UZV, pa dotad ti endo može biti predebeli i onda se odustaje od transfera. Ali sasvim moguće da su ti zato dali manju dozu estrofema da se endo ne deblja previše, ali mi je to opet kasno za prvi UZV 🤷‍♀️. Kako god nemoj da te brine dan transfera u stimuliranom FETu jer on zaista nije bitan, bitan je samo endometrij 🤗
    Ikar bila danas na UZVu i sve je ok, zasad stoji transfer u četvrtak 🙏. Nego od koliko mg ti je estrofem? Ja sam uvijek pila 3*2 mg ,sveukupno 6mg dnevno ( po jednu tabletu na 8h) samo onda kad mi se endo nije debljao mi povećao na 3*4mg ( po 2 tablete), nekako mi se čini puno 3*2 tablete od 2mg kod tebe jer je to 12mg dnevno.

Poslala sam sada majl, ali da, mislim da si u pravu,  ne znam kako mi je to promaknulo da su tablete 2 mg. Uglavnom, javim kad dobim odgovor. 

▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

IKAR0808
    04. Rujan 2023. 20:45

IKAR0808

Saniii

Poslala sam sada majl, ali da, mislim da si u pravu, ne znam kako mi je to promaknulo da su tablete 2 mg. Uglavnom, javim kad dobim odgovor.

Išla sam sada tražiti od zadnjeg stimuliranog feta estrofem ,  jer mi je je nešto ostalo i te tablete su bile 1 mg, nisu u apoteci imali od 2mg. sad sam se sjetila. 🤪🥺🤪🥺

▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

Hope1982
    04. Rujan 2023. 21:01

korni

Recite mi samo još ovo, ukoliko se transfer blastice radi na 6dpo umjesto na 5dpo, mogu li odmah otpisati postupak ili ipak postoji neka šansa?

Korni - Ma kakvo otpisivanje. Ne smeta to.Samo mi je bilo cudno. Gledaju oni endo jel je dobar itd. Ne vade krv bzvz. Zato se opusti i bit ce to sve dobro. Bila ti je jedns cura ovdje imala transfer 6dan blastice i bilo je uspjesno. Tako da 🤞💪
    Milipe - da vidit ces kako ce biti. Mi drzimo 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Saniii
    04. Rujan 2023. 21:09

korni

Nemoj ništa otpisivati, jer i blastica ima svoje stadije razvoja i zapravo se ne može znati kad će se izlijeći iz omotača, možda se izlegne čim ju ubace u maternicu, puno je tu faktora koji se moraju poklopiti, a za početak prestani razbijati glavu crnim scenarijima ( pazi tko ti govori 🤭) jer stres povisuje kortizol a to nam sad ne treba 🤗.
    Milipie i 16js je lijepa brojka i trebalo je tu biti više smrzlića,  a kvaliteta se ogleda u razvoju embrija, tj koliko su stanični, jer svaki embrij na određeni dan treba imati određeni broj stanica, zatim u tome da li embriji imaju fragmenata ili ne, to sve embriolog vidi dok prati oplodnju. Kvalitetni embriji se pravilno dijele po danima i dođu do blastica, dok oni manje kvalitetni staju u razvoju najčešće nakon trećeg dana, meni je embriolog rekao da svi embriji koji dođu do blastica imaju potencijal za trudnoću, ali koje će se primiti to nitko ne može znati jer i onaj sa lošijom ocjenom može se primiti dok savršena blasta recimo neće. Sve sto te zanima u vezi svog postupka pitaj dr, jer imas pravo znati 🤗
    Ikar onda piješ po jednu 3× dnevno 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.