Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    19. Kolovoz 2023. 13:16

Ana1996

Sve curke hvala na podrsci 🥰
    Srecasuper onda cu malo pogledat i tu kliniku za nju nisam cula do sad. Mozes mi onda napisati mail pa ako budem imala pitanja se cujemo preko maila :)
    Malag a znam slazem se to za doktore nisu oni svemoguci sve ja to razumijem , ali nekako sam bas razocarana jer kad sam dosla sve kao super nalazi to ce bit odlicne sve, folikuli svi super napredovali , mlada ste ne brinemo se uopce za sve itd i onda kad je bila punkcija dokotr mi govori nisam bas zadovoljan samo smo 5 jajnih stanica izvadili i nakon razgovora sa embriologicom ona mi govori jajne stanice su lose kvalitete bile , nisu bile zrele to za vase godine je iznenadujuce i ja pitam pa zasto je to tako , a vjerojatno vam terapiju nismo pogodili… i onda sam jos jednom doktora pitala kad je bio embriotransfer zasto je to tako malo bilo oplodeno itd i on isto pa ne mogu ja to sad rec malo cemo vas ginekolog (ja sam inace iz Rijeke pa me vodi jedan ginekolog koji suraduje sa ivf poliklinikom) i ja porazgovarat za vasu daljnji terapiju itd. Ne znam sve mi je to bezveze malo…

Kako embrio zna da su jajne stanice lose bile ? To su puka nagadanja.Oprosti al i ja bi mjenjala kliniku.

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Sreca3
    19. Kolovoz 2023. 13:24

Anči…kod mene je slicno iskustvo sa tim da sam se lecila u Beti+...cim su videli Amh....znali su stanje ali su rekli probacemo....nakon dva stimulirana IVF-a i sa samo po jednom jajnom koje su se oba puta oplodile i dosle do 3 dana imala sam bete oba puta oko 20....i pale su nakon dva dana...te mi je doktorka rekla: za vas je donacija jajnih.... ovako mozete u nedogled sanse su jako male... i eto nas tamo....ali..... kao sto vidis.... i ako šta god ubacili u maternicu ona reaguje sto mi je neverovatno cudno i sad sa super blasticom sam prosla evo vidis sta..... jednostavno pri implantaciji nesto se ne dogadja kako treba .... mozda neke priraslice ali da je receptivna.... jeste sad.... zasto se sve odvija tako ne kuzim....precudno mi je .... razumela bih da sam imala BETU 0,00 ali nisam nikad....i sve se nadam da ce nesto da otkriju da znam sto je....

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    19. Kolovoz 2023. 13:27

Anci….Znam da sam dosadna ali  ubija me sumlja.Moj ti je savet i da uradis sve sto mozes pre nego ides dalje .... bar histeroskopiju....

09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

• Ivana__
    19. Kolovoz 2023. 13:28

Hvala. Mislim da bi mi najpametnije bilo da pricekam betu no hoce li znatizelja to dozvolit, vidit cemo :) Treba mi vremena da pohvatam tko od vas svih ide na šta da bi se mogla priključiti razgovoru, no u svakom slučaju svakoj od vas želim sreću :)

• Ana1996
    19. Kolovoz 2023. 13:33

purple0000

Pozdrav,kraljice!😘😘Stela-mi smo tada već bili otišli,bili smo naručeni u osam sati.Ada,doktor G je na godišnjem.On je meni radio sve ultrazvuke,aspiraciju i transfer,jer profesor je tada bio na godišnjem.Krasan doktor,sve nam je pokazivao i objašnjavao na ultrazvuku.Imamo samo riječi pohvale za njega!🤗❤
    Ana-neopisivo mi je žao zbog negativne bete.☹️☹️ Ali isto bih ti savjetovala kao i MalaG,da probaš još 1-2 puta u poliklinici.Jer tamo su stvarno vrhunski liječnici,ali unatoč tome,rijetko kome uspije od prve.Jer oni na temelju tvojih nalaza moraju "pogoditi" pravu terapiju,što je za prvi put izrazito teško jer ne znaju kako će tvoje tijelo reagirati na stimulaciju,jer sve mi drugačije reagiramo.To je vrhunska poliklinika i oni su članica Pronatal klinike iz Češke i da nešto nije u redu sa tobom ili sa suprugom,da imate neki težak slučaj,oni su prvi koji bi vam savjetovali da odete u Češku.Samo nemoj nagliti,jer ako odeš u Prag,opet ćeš ići iz početka,jer će i tamo liječnici morati tebi znati "pogoditi" terapiju,a ovdje u poliklinici ćeš već biti u velikom plusu jer oni već znaju kako si odreagirala prvi put.Jer nepisano je pravilo da nije dobro odmah nakon prvog neuspjeha mijenjati kliniku i liječnike.Nemoj se ljutiti na moj komentar,dobronamjeran je.❤ U svakom slučaju,sretno,što god odlučili!😘😘🤗🤗❤❤

Hvala na savjetu nemam se ja sto ljutit nova sam u ovome i nemam se sa kim iz svog okruzenja savjetovat o tome jer nitko od meni bliskih osoba nije bio na ivfu. Ovo mi je prva informacija da je to nepisano pravila da se ne mijenja odmah poliklinika..eto nisam to znala niti na taj nacin razmisljala o tome tako da mi je drago da si rekla svakako cu onda jos dobro razmislit i razgovarat sa muzem pa cemo vidjet sta i kako onda :)❤️

👩27 svi nalazi uredni.
    👱‍♂️ 41 uredan spermiogram
    Pokusavamo od 2020
    Prvi ivf postupak 08/2023 Poliklinika Ivf
    04.08 apsiracija. 5 jajnih stanica od tog jedna oplodena
    07.08 embriotransfer
    19.08 beta ⛔️

Sreca3
    19. Kolovoz 2023. 13:38

Ana1996

purple0000

Pozdrav,kraljice!😘😘Stela-mi smo tada već bili otišli,bili smo naručeni u osam sati.Ada,doktor G je na godišnjem.On je meni radio sve ultrazvuke,aspiraciju i transfer,jer profesor je tada bio na godišnjem.Krasan doktor,sve nam je pokazivao i objašnjavao na ultrazvuku.Imamo samo riječi pohvale za njega!🤗❤
    Ana-neopisivo mi je žao zbog negativne bete.☹️☹️ Ali isto bih ti savjetovala kao i MalaG,da probaš još 1-2 puta u poliklinici.Jer tamo su stvarno vrhunski liječnici,ali unatoč tome,rijetko kome uspije od prve.Jer oni na temelju tvojih nalaza moraju "pogoditi" pravu terapiju,što je za prvi put izrazito teško jer ne znaju kako će tvoje tijelo reagirati na stimulaciju,jer sve mi drugačije reagiramo.To je vrhunska poliklinika i oni su članica Pronatal klinike iz Češke i da nešto nije u redu sa tobom ili sa suprugom,da imate neki težak slučaj,oni su prvi koji bi vam savjetovali da odete u Češku.Samo nemoj nagliti,jer ako odeš u Prag,opet ćeš ići iz početka,jer će i tamo liječnici morati tebi znati "pogoditi" terapiju,a ovdje u poliklinici ćeš već biti u velikom plusu jer oni već znaju kako si odreagirala prvi put.Jer nepisano je pravilo da nije dobro odmah nakon prvog neuspjeha mijenjati kliniku i liječnike.Nemoj se ljutiti na moj komentar,dobronamjeran je.❤ U svakom slučaju,sretno,što god odlučili!😘😘🤗🤗❤❤

Hvala na savjetu nemam se ja sto ljutit nova sam u ovome i nemam se sa kim iz svog okruzenja savjetovat o tome jer nitko od meni bliskih osoba nije bio na ivfu. Ovo mi je prva informacija da je to nepisano pravila da se ne mijenja odmah poliklinika..eto nisam to znala niti na taj nacin razmisljala o tome tako da mi je drago da si rekla svakako cu onda jos dobro razmislit i razgovarat sa muzem pa cemo vidjet sta i kako onda :)❤️

Meni je preporuku dala moja MPO....doktorka i hvala joj.

• Ana1996
    19. Kolovoz 2023. 13:41

DOMLeon🤰🏽⏳❤💙❤

Ana1996

Srecasuper onda cu malo pogledat i tu kliniku za nju nisam cula do sad. Mozes mi onda napisati mail pa ako budem imala pitanja se cujemo preko maila :)
    Malag a znam slazem se to za doktore nisu oni svemoguci sve ja to razumijem , ali nekako sam bas razocarana jer kad sam dosla sve kao super nalazi to ce bit odlicne sve, folikuli svi super napredovali , mlada ste ne brinemo se uopce za sve itd i onda kad je bila punkcija dokotr mi govori nisam bas zadovoljan samo smo 5 jajnih stanica izvadili i nakon razgovora sa embriologicom ona mi govori jajne stanice su lose kvalitete bile , nisu bile zrele to za vase godine je iznenadujuce i ja pitam pa zasto je to tako , a vjerojatno vam terapiju nismo pogodili… i onda sam jos jednom doktora pitala kad je bio embriotransfer zasto je to tako malo bilo oplodeno itd i on isto pa ne mogu ja to sad rec malo cemo vas ginekolog (ja sam inace iz Rijeke pa me vodi jedan ginekolog koji suraduje sa ivf poliklinikom) i ja porazgovarat za vasu daljnji terapiju itd. Ne znam sve mi je to bezveze malo…

Kako embrio zna da su jajne stanice lose bile ? To su puka nagadanja.Oprosti al i ja bi mjenjala kliniku.

Eto tocno tim rjecima mi je rekla. Lose kvalitete i nezrele..
    Sreca zao mi je zbog tebe bas uzas , ali glavu gore bit ce sve ok mora se i nama jednom posrecit🤞❣️
    Meni je beta bila danas 0.8..znaci nista. A bas mi je cudno vec tri godine pokusavamo prirodno i nikad nista i sad ovaj prvi postupak nista. Bas je frustrirajuce.. ginekolog mi je reko da je nazalost nekad i bolje kad netko ima problem jer onda radis na otklanjanju tog problema , a ovako nemas sta..
    A jesi ti bila na histeroskopiji? Citala sam tu dosta da su cure isle , ali na vlastito inzistiranje da na to doktori rado ne salju ako sam dobro shvatila..

👩27 svi nalazi uredni.
    👱‍♂️ 41 uredan spermiogram
    Pokusavamo od 2020
    Prvi ivf postupak 08/2023 Poliklinika Ivf
    04.08 apsiracija. 5 jajnih stanica od tog jedna oplodena
    07.08 embriotransfer
    19.08 beta ⛔️

Bebolina2024
    19. Kolovoz 2023. 13:43

Saniii  hvala
    Stela i Jurky definitivno sam očekivala nakon prvog postupka da ću ovaj put bolje reagirati. Nakon UZV u srijedu kad sam vidjela kako se razlikuju po veličinama baš sam bila razočarana. Još sam mužu rekla da ako ću imati jednu jajnu stanicu da se mogu ići Bogu klanjati. Kako je sve krenulo od UZV i jučerašnjeg jutra mogu sada na kraju cijele priče biti sretna s te 2 i polažem sve nade u njih.
    Inače uvijek nosimo uzorak od doma, na kraju imao blokadu a kako smo već kasnili ja rekla idemo gore pa ako uspiješ dobro ako ne ništa od svega. Na kraju uspio dati, ja mu putem govorila i bolje da daš u bolnici možda zato što će manje stajati bit će nalaz bolji. Ali mi je stres bio samo takav, mislila sam da ništa od punkcije. Tako da zbog toga koliko se sve skompliciralo mogu stvarno biti zahvalna na te 2.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

Sreca3
    19. Kolovoz 2023. 13:51

Ana1996

DOMLeon🤰🏽⏳❤💙❤

Ana1996

Eto tocno tim rjecima mi je rekla. Lose kvalitete i nezrele..
    Sreca zao mi je zbog tebe bas uzas , ali glavu gore bit ce sve ok mora se i nama jednom posrecit🤞❣️
    Meni je beta bila danas 0.8..znaci nista. A bas mi je cudno vec tri godine pokusavamo prirodno i nikad nista i sad ovaj prvi postupak nista. Bas je frustrirajuce.. ginekolog mi je reko da je nazalost nekad i bolje kad netko ima problem jer onda radis na otklanjanju tog problema , a ovako nemas sta..
    A jesi ti bila na histeroskopiji? Citala sam tu dosta da su cure isle , ali na vlastito inzistiranje da na to doktori rado ne salju ako sam dobro shvatila..

Nisam, idem u 9 mj na histeroskopiju, mikrobiologiju endometrija, ERA test i NK celije.... jer sve to moze biti uzrocnik ovoga sto se meni desava....sve se u istom danu obavlja.
    I nadam se da ce nesto pronaci.

• Love83
    19. Kolovoz 2023. 13:52

Draga Ikar, iskreno ne bih se složila za trombofiliju da ako si iznijela već jednu trudnoću ne znajući za to da je to znak da je nemaš. Evo ja sam isto iznijela prirodnu trudnoću prije 11 god bez ikakvih problema, a sada kada sam krenula u postupak saznala da imam nasljednu trombofiliju.  Znači da sam je imala i prije 11god ako je nasljedna. Nije stečena. A uz to mama mi je imala spontani u visokom stupnju trudnoće prije više od 40god pa sam vjerojatno to naslijedila od nje . Tako da..sve ovo šta mi radimo je iz ajmo rec očaja,  i decortin  i fragmin i ostalo, ništa nije 100%.. provjeri i trombo, nikada ne znaš.. 

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.