Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    purple0000
    10. Kolovoz 2023. 12:06

Sve Pupice,ja se isto slažem sa Lucy.Nemojte čitati forume,raditi testove,jer time se samo još više nepotrebno stresirate,a to vam je sad najmanje potrebno.Prošećite,pročitajte neku knjigu,pogledajte film,izađite na kavu,družite se,toliko je mogućnosti za neke druge stvari,samo nemojte razmišljati o testovima i beti.Doći će vrijeme i za to a do tada vam kao što sam i napisala,ne treba toliko stresiranja.Samo smireno.💪💪
    MalaG-nakon ovoliko agonije stvarno si zaslužila uživati u trudnoći.❤😘😘🤗🤗
    PBtab-neopisivo mi je žao što si opet prolazila isto.😔😔 Sad se lijepo odmori,uživaj i pazi na sebe!😘😘❤ Grliiiim 🫂

👩 33 sve ok
    🧔 34 asthenoteratozoospermia - normozoospermia
    Poliklinika IVF

03/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    04/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    05/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    07/23 IVF : Elonva/Gonal/Cetrotide/Brevactid
    21.07.- aspiracija
    24.07.- embriotransfer ➡️ 1 osmostanični trodnevni zametak
    05.08.- beta 🙏🙏 12.dpt ➡️ 216.2
    07.08.- beta 🙏🙏 14.dpt ➡️ 617.5
    18.08.- prvi ultrazvuk 🙏🙏💜
    08.09. - drugi ultrazvuk 🙏🙏

• Peja
    10. Kolovoz 2023. 12:13

purple0000

Sve Pupice,ja se isto slažem sa Lucy.Nemojte čitati forume,raditi testove,jer time se samo još više nepotrebno stresirate,a to vam je sad najmanje potrebno.Prošećite,pročitajte neku knjigu,pogledajte film,izađite na kavu,družite se,toliko je mogućnosti za neke druge stvari,samo nemojte razmišljati o testovima i beti.Doći će vrijeme i za to a do tada vam kao što sam i napisala,ne treba toliko stresiranja.Samo smireno.💪💪
    PBtab-neopisivo mi je žao što si opet prolazila isto.😔😔 Sad se lijepo odmori,uživaj i pazi na sebe!😘😘❤ Grliiiim 🫂

Lako reći ali teško napraviti 🤣🤣 ali svakako treba biti "take it easy" pa što bude bude..stres samo odmaže toga sam svjesna 😶

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

ivkaa
    10. Kolovoz 2023. 12:45

Peja

purple0000

Lako reći ali teško napraviti 🤣🤣 ali svakako treba biti "take it easy" pa što bude bude..stres samo odmaže toga sam svjesna 😶

Jel da? 😂 Sve to prolazimo, ja se trudim zivit normalno, ali npr rekli su mi da izbjegavam odlaske na more, a 70% slobodnog vremena sam provodila na plazi uz knjigu ili drustvo.. zato sad cistim svakodnevno stan i iritiram muza kad je kuci, stalno bi premjestala namjestaj ili nesto novo uvela😂

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

koka007
    10. Kolovoz 2023. 12:58

MalaG

Sanihvala ti draga! 🤗🥰❤️ Ma nek su oni nas naplašili bezveze, ajde. Sad možemo u miru uživati do kraja trudnoće.🤭 Jesi ti napunila baterije na godišnjem?🤗🥰
    Bebolinadržim fige da bude puno lijepih folikulića u petak!🤞🙏🤭❤️
    PBtabstvarno mi je žao da si opet morala prolaziti isti scenarij, ali mi je drago čuti da nije bilo toliko grozno kao prvi put.🤗 Uživaj u ostatku ljeta, napuni baterije, odmori se od ovog i onda punih baterija u nove pobjede!🤞🙏❤️
    Lucyhvala ti!🤭🤗 Je, sad napokon možemo malo i uživati u ostatku trudnoće. Eto, bilo je točno 10 tjedana agonije. Od 21tt do 31tt, a sad je pred nama 10 tjedana uživanja!🤗🥲🥰 Drago mi je čuti da je kod tebe sve uredno i da srčeko kuca.☺️🤭 Nek i dalje bude sve uredno i da ne proživljavaš ovakve komplikacije i sranja!🤞🙏❤️ Jel planiraš raditi kakve testove?
    Kokahvala ti!😘🥰 Čestitke na curki!❤️ Kako se ti osjećaš?
    Stelaveliki hug i vama, draga!😘🤗❤️ Ti si i dalje na čuvanju? Nadam se da jesi pa da je lakše izgurati glavobolje!🙏🤞
    PUPO-ice slažem se sa Lucy. Jednostavno odložite mobitele i uživajte u PUPO stanju. Svaka od nas je drugačija i ima drugačije simptome. Smeđi iscjedak može biti i od iziritirane sluznice zbog korištenja Utrogestana. Posebice ako je u pitanju bio ET i tijelo je još puno hormona od stimulacije. Jedino će test i beta pokazati pravo stanje, a do tada uživajte u trudnoći.🤗😘
    .
    Sretno svima ovaj tjedan!🙏🤞🤗

Hvala ti ❤️ od trudničkih tegoba, samo me umor zeza, ponekad glavobolja i glad, ali sve manje. Sva sreca pa su me zaobišle mučnine! 
    Nadam se da si ti sad mirnija i da punim plućima uživaš u iščekivanju❤️

👩'83 👨‍🦰'81
    👨‍🦰 prvo asthenozoo, zatim normozoospermia
    09/21 prvi ivf postupak (gonal, cetrotide, ovitrelle)
    16.09. aspiracija - 11 🥚
    21.09. transfer - 2 blastociste, nema 🐧
    02.10. beta ✖
    12/21 polustimulirani, 2js, beta❌️
    11/22 icsi, vracena 2 trodnevna, jedan 🐧; 05/23 FET, test 6.dt ✅️, beta 9.dt 119, beta 11.dt 283, prvi uzv 16.6.

purple0000
    10. Kolovoz 2023. 13:03

Peja

purple0000

Da,znam da je lako reći.😉 Ali ja vjerujem da će ovaj put biti dobitna kombinacija!🤞🤞🙏🙏 Samo polako.Navijam za sve Vas pupice!😘🤗🤗 Ja se nisam htjela dodatno mučiti sa testovima,poslije svake inseminacije sam test uradila tek kad sam došla sa vađenja bete,tako sam znala ishod i prije nego što mi je došao nalaz.A ovaj put sam rekla:ne,čekat ćemo betu,pa kako bude.😊🤗🤗

👩 33 sve ok
    Poliklinika IVF

21.07.- aspiracija

• Ana1996
    10. Kolovoz 2023. 13:07

Pozdrav cure ja sam isto u iscekivanju bete . Trebala bi ju vaditi 19.8.
    Citama da ste neke u iskusenjima kao i ja da ranije napravite test ..ja cu probat da do bete ne radim testove ,ali sam vec sad nekako bas nestrpljiva , a tek je proslo 4 dana od embrio transfera .
    Jucer sam se bas iznenadila jer sam na tik toku naletila na video jedne cure koja je radila test na trudnocu 4 dana nakon embrio transfera i pokazao joj je onako pozitivnu sjenu, ne znam kako je to moguce🤔

👩27 svi nalazi uredni.
    👱‍♂️ 41 uredan spermiogram
    Pokusavamo od 2020
    Prvi ivf postupak 08/2023 Poliklinika Ivf
    04.08 apsiracija. 5 jajnih stanica od tog jedna oplodena
    07.08 embriotransfer
    19.08 beta ⛔️

Saniii
    10. Kolovoz 2023. 13:10

Volim ja istinu i realnost al ne volim grubost 😁, istina se može reći i na primjeren način 😁. Mislim ja ne mogu naći zamjerku ni mojim dosadašnjim doktorima koji su većinom i bili iskreni i govorili da ne znaju što bi točno sa mnom više, sve što postoji smo isprobali, najteže mi i pada to što nemamo dijagnozu na koju bi se fokusirali. Ne želim unaprijed formirati mišljenje o dr, ali iskreno se nadam da će mi sjesti, ne podnosim jedino grubost i nepoštivanje mene kao osobe i pacijenta, sve drugo prolazi 😁. 
    Kariogram ti zaista nema smisla sad u ovoj fazi kad odrađuješ FETove, jer to je genetska pretraga a tvoji geni ( embriji) su već pohranjeni i kakvi su takvi su i takve ih moraš vratiti. To ima smisla napraviti prije stimulacije jer ako je nalaz loš tad imaš indikaciju za pgd vani.  Kariogram treba odraditi i partner jer tvoj uredan/loš nalaz zasebno ništa ne znači jer se vaši geni spajaju.
    Novalac ima sktivnu folnu 400mcg i ja nakon transfera pijem i Novalac plus Aktivnu folnu plus koja sadrži i aktivni b12 koji je isto bitan kad imas mthfr mutaciju, ali u Novalcu imaš i druge potrebne vitamine za trudnoću dok u zasebnom folatu samo folat pa mi to djeluje siromašno😏. Super prenatali su i Teranova prenatali, na njih ću se prebaciti nakon što potrošim Novalac (luđakinja kad naiđe na popust kupim odma 5 kutija🙄) , to sam dobila preporuku od jedne osobe iz struke..
    Eh sad ovakav kao tvoj nalaz ima svaka druga osoba na planeti pa zbog toga i ne obrćaju pažnju toliko na njega,  ali činjenica je da to nije do kraja istraženo. Frendica koju sam spominjala je na taj isti nalaz kao tvoj dobila Fragmin na recept od transfera i tada održala trudnoću ,isto 2 pobačaja iza sebe ima, i to prva trudnoća pobačaj bez terapije nmh, zatim uredna trudnoca na Fragminu, pa opet pobačaj bez terapije nmh, i onda uredna trudnoća na Fragminu, sad da li je to slučajnost ili ne,  ali evo ona se kune u Fragmin kao uostalom i svi mi kada mislimo da nam je nešto presudno. Ja sam bila na Rebru kod dr Vodanović, odličan dr, suosjećajan,  isto tako nisam dugo čekala na termin.. ❤️
    Stela 🤗😘❤️

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Saniii
    10. Kolovoz 2023. 13:12

Ana1996

Pozdrav cure ja sam isto u iscekivanju bete . Trebala bi ju vaditi 19.8.
    Citama da ste neke u iskusenjima kao i ja da ranije napravite test ..ja cu probat da do bete ne radim testove ,ali sam vec sad nekako bas nestrpljiva , a tek je proslo 4 dana od embrio transfera .
    Jucer sam se bas iznenadila jer sam na tik toku naletila na video jedne cure koja je radila test na trudnocu 4 dana nakon embrio transfera i pokazao joj je onako pozitivnu sjenu, ne znam kako je to moguce🤔

Ako je u pitanju blastocista, to je sasvim moguće, imale smo curke tu na forumu koje su imale sjene na 4dnt blaste i razvalile sa betama. Sretno 🙏🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

purple0000
    10. Kolovoz 2023. 13:24

Curke,ja bih nešto pitala.
    Da li smijem piti uz svu terapiju koju sam dobila(utrogestan 200 mg,folacin,duphaston i andol 100)i novalac?Naime,pijem ga skroz već dvije godine,ali sam prestala sa njim kad su mi uveli folacin.Svakako ću pitati idući petak na prvom ultrazvuku,ali me zanima da li koja od Vas zna nešto više o tome?
    Hvala svima!😘😘❤❤

👩 33 sve ok
    Poliklinika IVF

21.07.- aspiracija

Lucy08
    10. Kolovoz 2023. 13:33

MalaG hvala ❤️ Nisam mislila nikakve testove radit jer mi je to suvisan stres ali svi radite pa vec naginjem na to da hocu da vidim koji je spol sto prije 😅 o bolestima necu ni da razmisljam, sto bude bit ce . Na sve sam spremna 🙂
    Pupice tesko je opustit se znam. Ja sam prva dva neuspjesna transfera ludila, samo o tome mislila, osluskivala, citala i onda sam vidjela ovdje da svi savjetuju da se ponasamo normalno , puno ne mislimo i da bas tada bude uspjesno. Naravno da sam prije ovog postupka obavila i sve dodatne pretrage sta sam mogla, popravila svoje stanje organizma, histeroskopiju i sve skupa se poslozilo. Mozda ce nekoga ovo izbacit iz takta jer je sve to napravio pa opet nista ... ali svakako na neke stvari ne mozemo utjecat u zivotu zato je bolje bit opusten i ne izgubit sebe na tom putu 🙂

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.