![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Mandy zao mi je 😔 Tesko je, svaki put je jos teze ali nema predaje! Danas isplaci sve, sutra guraj naprijed 🤗
Anica ultrazvucno lijepa maternica je bila puna polipica, nakon sto je ociscena je upalilo. Ja vjerujem da je histero pomogla da dode do imlantacije uz sve ostalo sto se dobro poklopilo.
Mura cekas betu ili ce past koji test prije?
Majaaa najbolje ti je uradit betu na dan kad ti je preporuceno. Ja sam imala jako blijedi test 11dpt 3dn embrija, jedva se vidio. Sretno da beta ipak iznenadi 🤞
Da da, jesi li bila pod općoj ili lokalnoj anesteziji, kakav je bio oporavak?
Oprosti ako ima sto pitanja, ali sve me zanima, hah
Anice ja sam radila dijagnostičku histeroskopiju prošli tjedan, 21.dan ciklusa. Također maternica super na Uzv, a 4 transfera neuspješna. Doktor je našao dosta priraslica, na samom ulazu u maternicu i unutar maternice. Ocistio je i rekao mogu odmah u transfer ( ostalo mi još 2 smrzlića). Ja nisam imala anesteziju, samo brufen prije postupka, nije toliko bolno, izdrživo u svakom slučaju..radila sam privatno u Zg u Ivf klinici i sve pohvale..postupak je trajao 20tak min, možda pola sata. Nakon toga sam išla u šetnju bez ikakvih tegoba😊 Sad čekam samo phd nalaz.. ne boj se ničega, posebno ako ćeš privatno jer dijagnostičku histero ne daju opću anesteziju koliko znam..
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Mandy žao mi je 😔 šaljem hug podrške 😘
Mura navijam za sjenicu, a onda neka lijepo tamni testic do bete 🍀🤞
Lucy brzo će pregled, sigurna sam da će sve biti okej, i onda ćeš malo odahnuti 😊 mazi bušu i odmaraj 🤗 ja sam dobro, hvala ti. Jučer smo bili na koncertu, pa me malo ponjelo, i zato danas malo osjetim jajnike, ali ništa strašno 😁
inchy žao mi je 😔
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Hvala vam cure na podršci🥰🤗🤗, znam da me razumijete, prošle ste to ...teško je ali idem dalje...
Naručila sam se za nove konzultacije krajem 8. mjeseca tako da na jesen idem u novi pokušaj 😊
Inchy žao mi je...ali nemoj odustati, možda je idući onaj sretni 🤞🍀
Ostale cure koje čekate betu Mura, Mehro, Maja, Purple, Amy, Martinamila…mislim da ima još ali ne mogu se sjetiti...strpljivo i čim opuštenije da prođe čekanje, i da vas razvesele ➕️ 🍀🤞🤞🤞
Samo da napomenem za bolovanje jer bilo je prije o tome, ako nekoj treba...evo ja sam dobila od punkcije do bete , nikakvih problema nije bilo, tako da se može... Al očito je stvar do ginekologa i njegove volje
ja 34 hipotireoza pod th, Hashimoto
mm 37 sve ok
06/2023 prirodni IVF, sv.Duh, Ovitrelle, 11.7.Et, 25.7. beta ⛔️☹️
9/2023 stimulirani IVF, Bemfola150, Cetrotide
Dok sam čitala sve vaše komentare i iskustva prije svog prvog transfera (stimulirani ET prošli mjesec), nije mi bilo jasno kako cure u glavi planiraju idući postupak samo par dana nakon što su imale transfer, a ne znaju još je li uspješan ili ne.
Sada nakon svog drugog transfera (FET prije 4 dana), nalazim se u baš takvoj situaciji. Ne znam objasniti zašto, ali nemam dobar osjećaj... Čekam još dva dana pa ću napraviti test, zatim beta. Ako ovaj transfer ne bude uspješan, popričat ću sa svojom MPO o tome ima li smisla dogovarati histero.
Naime, razmišljam laički (sad bi mi tu super došla Saniii) - imam oba neprohodna jajovoda, priraslice kod ampularnog dijela, odnosno blizu fimbrija. Ako su priraslice posljedica neke preboljene upale nekada u životu (kako su mi objasnili), je li suludo pomisliti da možda imam priraslice i u maternici? Zadnjih godinu dana mjesecima mi traje tri umjesto pet dana, kako je bila cijelo vrijeme otkad pamtim. Ne znam ima li to veze, ali čitajući komentare cura koje su objavile histero i otklonile polipe ili priraslice, povezujem točkice i donosim takve neke zakljucke koji mozda imaju smisla samo meni 😊... Ne znam, moguće je da zabrijavam I voljela bih da nisam u pravu, da su ove misli posljedica čekanja, guglanja...
Nisam još otpisala ovaj transfer, ali spremna sam i na taj ishod.
👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
🧑 34, hyperspermia
Planiranje trudnoće od 01/2022
1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
Histeroskopija (03/2024)
FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg
Mura U potpunosti te razumijem, i sama sam takva, odmah otpisem sve, doduse meni se oba puta primilo ali eto prvi puta zavrsilo spontanim, i sada sam trudna ali uvijek imam onaj neki osjecaj da nesto nije kako treba biti, mozda se varam ali tako je i takva sam.
Rano je da otpišeš ovaj postupak, mislim znam da nisi, tek je 4dnt, bilo je cura koje nisu imale apsolutno nikakav simptom i upravo taj je bio dobitan, tako da ja vjerujem da ce za 2 dana test imati sjenu i da ce sjena tamniti 🤞🍀
Ovo drugo ce ti se Sanii javiti sigurno. Ali i sama imam neprohodne jajovode, pa sam te htjela pitati, oprosti ako nisam popratila, dali je dolazilo do implantacije ili nije nikako? Jesu li ti pregledali da ti jajovodi nisu prosireni i punjeni toksicnom tekucinom? Mene je to uvijek kopkalo, pa su mi ustanovili da nema nista.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
MuraU potpunosti te razumijem, i sama sam takva, odmah otpisem sve, doduse meni se oba puta primilo ali eto prvi puta zavrsilo spontanim, i sada sam trudna ali uvijek imam onaj neki osjecaj da nesto nije kako treba biti, mozda se varam ali tako je i takva sam.
Rano je da otpišeš ovaj postupak, mislim znam da nisi, tek je 4dnt, bilo je cura koje nisu imale apsolutno nikakav simptom i upravo taj je bio dobitan, tako da ja vjerujem da ce za 2 dana test imati sjenu i da ce sjena tamniti 🤞🍀
Ovo drugo ce ti se Sanii javiti sigurno. Ali i sama imam neprohodne jajovode, pa sam te htjela pitati, oprosti ako nisam popratila, dali je dolazilo do implantacije ili nije nikako? Jesu li ti pregledali da ti jajovodi nisu prosireni i punjeni toksicnom tekucinom? Mene je to uvijek kopkalo, pa su mi ustanovili da nema nista.
Prvi transfer beta 0,1. Spontano nisam nijednom ostala trudna. Znači, implantaciju do sad nisam imala nijednu. Što se jajovoda tice, nisu prošireni, barem mi to ni kirurg koji me operirao (miomektomija i kromopertubacija jajovoda gdje je ustanovljeno da su neprohodni) ni moja MPO nisu rekli.
Hvala ti na podršci. Ti si među prvima koje sam počela pratiti kada sam došla na forum jer sam vidjela da imamo istu dijagnozu i stvarno mi je ulilo nadu kada sam vidjela da si iz oba transfera ostala trudna ❤️ Znam da je teško staviti te ružičaste naočale u ovim postupcima, pogotovo nakon što prođeš što si prošla u prvoj trudnoći. Vjerujem da je će ova beba doći na vrijeme i zdrava 🙏
🧑 34, hyperspermia
1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
Histeroskopija (03/2024)
MuraU potpunosti te razumijem, i sama sam takva, odmah otpisem sve, doduse meni se oba puta primilo ali eto prvi puta zavrsilo spontanim, i sada sam trudna ali uvijek imam onaj neki osjecaj da nesto nije kako treba biti, mozda se varam ali tako je i takva sam.
Prvi transfer beta 0,1. Spontano nisam nijednom ostala trudna. Znači, implantaciju do sad nisam imala nijednu. Što se jajovoda tice, nisu prošireni, barem mi to ni kirurg koji me operirao (miomektomija i kromopertubacija jajovoda gdje je ustanovljeno da su neprohodni) ni moja MPO nisu rekli.
Hvala ti na podršci. Ti si među prvima koje sam počela pratiti kada sam došla na forum jer sam vidjela da imamo istu dijagnozu i stvarno mi je ulilo nadu kada sam vidjela da si iz oba transfera ostala trudna ❤️ Znam da je teško staviti te ružičaste naočale u ovim postupcima, pogotovo nakon što prođeš što si prošla u prvoj trudnoći. Vjerujem da je će ova beba doći na vrijeme i zdrava 🙏
Žao mi je sto se implantacija nije dogodila 😔 i zaista se nadam da tvoj mpo dr radi sve kako bi otklonio bilo kakvu smetnju ka tome 🙏🏻
I drzim 🤞🤞 na rukama i nogama da se uskoro druzimo na temi trudnica 🙏🏻🍀
Hvala ti. Tesko je biti opusten kao sto bih mozda bila da nisam u ovoj priči te da sam spontano ostala trudna ali guram dan po dan i nadam se najboljem ali isto tako sam svjesna da na neke stvari ne mogu utjecati.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Lucy brzo će i tvoj UZV. Vjerujem da si nestrpljiva i nadam se da će biti sve uredno!🤞🙏🤗❤️ Mi smo dobro, papamo i odmaramo. Je, napokon smo malo opušteniji, makar i dalje sa dozom opreza i straha.
Mandy žao mi je.😔😪 Malo odmori i izbaci to iz sebe pa onda hrabro naprijed!🤗🤗❤️
Inchy žao mi je.😔 Što se tiče vračanja zametaka, to je najbolje provjeriti sa doktorom. Uglavnom vračaju 1 ili 2 zametka, a u iznimnim slučajevima 3 (najčešće kod žena iznad određenih godina). Sretno dalje.🤞🙏
Mura vjerujem da sve mi prilikom ulaska u postupak već u glavi planiramo i idući i to nam daje snagu za dalje. Nadam se da će tebi ovaj biti uspješan pa da ti taj plan neće trebati!🤞🙏🤗❤️
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Dok sam čitala sve vaše komentare i iskustva prije svog prvog transfera (stimulirani ET prošli mjesec), nije mi bilo jasno kako cure u glavi planiraju idući postupak samo par dana nakon što su imale transfer, a ne znaju još je li uspješan ili ne.
Sada nakon svog drugog transfera (FET prije 4 dana), nalazim se u baš takvoj situaciji. Ne znam objasniti zašto, ali nemam dobar osjećaj… Čekam još dva dana pa ću napraviti test, zatim beta. Ako ovaj transfer ne bude uspješan, popričat ću sa svojom MPO o tome ima li smisla dogovarati histero.
Naime, razmišljam laički (sad bi mi tu super došla Saniii) - imam oba neprohodna jajovoda, priraslice kod ampularnog dijela, odnosno blizu fimbrija. Ako su priraslice posljedica neke preboljene upale nekada u životu (kako su mi objasnili), je li suludo pomisliti da možda imam priraslice i u maternici? Zadnjih godinu dana mjesecima mi traje tri umjesto pet dana, kako je bila cijelo vrijeme otkad pamtim. Ne znam ima li to veze, ali čitajući komentare cura koje su objavile histero i otklonile polipe ili priraslice, povezujem točkice i donosim takve neke zakljucke koji mozda imaju smisla samo meni 😊… Ne znam, moguće je da zabrijavam I voljela bih da nisam u pravu, da su ove misli posljedica čekanja, guglanja…
Nisam još otpisala ovaj transfer, ali spremna sam i na taj ishod.
Mura nije suludo šta si pomislila da možda imaš i u maternici priraslice, sve je moguće, zato histero I sluzi da se provjeri unutrašnjost maternice. I meni je doktor rekao da priraslice koje mi je uklonio su vjerojatno posljedica neke preboljene upale ( al koja žena nije imala upalu u životu ? Realno ne bi ni znala da imam priraslice da nisam krenula u mpo vode ). I evo kad čitam tebe mogu ti reći da i meni zadnjih godinu ipo do dvije traje 3 dana ciklus umjesto 5 dana kao cijeli život i jako oskudno..doktor mi je rekao nakon histero da i zbog priraslica je moguce da je bilo oskudno eto..
I nemoj otpisati transfer jer simptome ne možeš imati tako rano, a i dosta cura u zadnje vrijeme koje je mislilo da nije uspjelo pa ih velika beta iznenadila 🤗🙏
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
PBTAB, da, nadam se da ćemo se pratiti savjetima na forumu za trudnice.
Love83, bas planiram pitati na kontroli idući utorak (ovisno kakva bude beta) možemo li dogovoriti histero nakon eto dva neuspješna postupka. To bi oda značilo da jedan ciklus pauziram za iduci FET, jel tako?
Znam da mi je ovo "tek" drugi postupak i želim svim srcem da bude uspješan... Ali imam osjećaj da zadnjih par god idem dva koraka naprijed pa korak ili dva nazad. Planirali smo trudnocu od 01/2022, tada mi je ukupno 6 različitih ginekologa (stalno sam išla po druga misljenja) reklo da imam intramuralni miom zbog kojeg bi bilo najbolje da ostanem trudna čim prije. Ništa se nije dogodilo do početka ove godine, opet kontrola i dogovor da izvadim miom jer zbog njega vjerojatno ne ostajem trudna. Laparaskopska operacija mioma u 04/2023 i dr kaže da će napraviti usput i kromopertubaciju jajovoda kad sam već uspavana. Miom uspješno otklonjen, ali jajovodi neprohodni. Uopće to nisam očekivala jer smo se stalno vrtjelo oko toga da je miom problem. Ok, oporavak je bio relativno brz i bezbolan jer maternica nije otvarana pa sam mogla planirati prvi IVF već nakon 2 i pol mjeseca. Napravila sve pretrage, sve je super, ciklusa školski. Jače sam izreagirala na prvu stimulaciju, ali nisam ušla u hiper. ET cetverodnevnog embrija, beta 0,1. Sada FET blastice... Ne znam zašto sam "negativna", kao da mislim da tu nije problem samo u jajovodima, da trebam na histero (valjda zbog tog islustva s operacijom mioma i prohodnosti jajovoda...). Nadam se da griješim.
Da, ne mogu si povecati sanse da vratim vise od jedne blastice u transferu, tj da vratim dvije, barem godinu dana od operacije da ne bi došlo do blizanacke trudnoće, a maternica nije spremna za takvo opterecenje.
🧑 34, hyperspermia
Histeroskopija (03/2024)
Sortiraj odgovore
Najstariji