Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    17. Kolovoz 2022. 10:25

annboleyn

A propos rezultata rekombinantnog LH, imali smo nedavno tu na forumu kod J_bznacajno bolji sa Pergoverisom (koji ga sadrzi) nego u prethodnim stimulacijama 😊
    U Hrvatskoj ga daju, kod nas u BiH nazalost ne, mislim da nije ni registrovan lijek 😔

Ako ništa..bar cu po tome biti poznata . 😂😂😂
    Ja evo pohodim Vinogradsku za daljnje pretrage..držite fige.. htjela sam vam stavit link s indexa, kako se žena sama oplodila.. kupila na netu pribor da se sama oplodi s donorskom spermom.. i rodila dječaka..
    A mi se mučimo s doktorima 😂😂🙈🙈

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

💜Medenko
    17. Kolovoz 2022. 10:36

AuroraB

MissIvyja sam se otvorila u 37tt, cerviks je bio smekšan, otvorena za 1.-1.5članak, beba se spustila i pripremila za porod, rekli su: "To će ići brzo i lako!" Doktorica se pozdravila sa mnom prije odlaska na GO i zaželjela mi sve najbolje na porodu.😆 Rodila sam carskim rezom na 40+5.🤠, već se i doktorica vratila sa GO i napravila mi zahvat. 🦋🦋🦋 Sumnjalo se da je beba prevelika za vaginalni porod, pa uzevši sve u obzir se išlo na carski.
    Medenkomeni je dr. Hafner nakon anomaly-a napisao na nalaz preporuku za ehokardiografiju, usmeno nije ništa spomenuo..kad sam to vidjela sam se uspaničila, pitala sestru zašto to; dal nešto nije u redu pa me vratila kod doktora i on je rekao da je sve u redu, ali to je kao pretraga koju preporuča napraviti. Dakle, to je za "one koji žele znati više"…barem sam ja to tako sama sebi prezentirala i nisam nikad na kraju obavila tu pretragu, iako me znalo štrecnuti ponekad da zašto nisam otišla. Na svim pregledima je srce bilo ok…

Aurora hvala ti..sad si mi malo olakšala😘mislila sam da sam jedina i uvijek kod nas sa foruma čuči strah šta ako🤦🏽‍♀️..Konzultirat ću se sa svojom ginekologicom pa odlučiti hoću li je napraviti..mislim da je kod svih nas duševni mir visoko na listi prioriteta🤭

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Issadora
    17. Kolovoz 2022. 10:38

❤️J_0209_b😺

annboleyn

A propos rezultata rekombinantnog LH, imali smo nedavno tu na forumu kod J_bznacajno bolji sa Pergoverisom (koji ga sadrzi) nego u prethodnim stimulacijama 😊
    U Hrvatskoj ga daju, kod nas u BiH nazalost ne, mislim da nije ni registrovan lijek 😔

Ako ništa..bar cu po tome biti poznata . 😂😂😂
    Ja evo pohodim Vinogradsku za daljnje pretrage..držite fige.. htjela sam vam stavit link s indexa, kako se žena sama oplodila.. kupila na netu pribor da se sama oplodi s donorskom spermom.. i rodila dječaka..
    A mi se mučimo s doktorima 😂😂🙈🙈

I ja jutros to mužu pričam. A kod nas i za tu donaciju moraš van na IVF :/ Ja bih najradije tak naručila preko interneta, muž nek sudjeluje u aplikaciji i bok :D

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

annboleyn
    17. Kolovoz 2022. 10:42

Stela meni je ovo bila prva stimulacija, AMH i FSH su manje-vise ok za godine ali eto, otkrili smo da sam POR. U iducoj stimulaciji su svakako planirane vece doze i dodatak LH (ali ne rekombinantnog 😭 hahahah)
    Kod tebe se “agresivnost” isplatila, drago mi je da nemas simptome jaceg hipera 💪❤️
    Do iduceg Voluma cu urediti tekst za spomenute protokole pa cu poslati prijedlog curi koja bude otvarala, dosta sam istrazivala o tome u proteklom periodu 😀

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Stela_M
    17. Kolovoz 2022. 10:58

Annboleyn mislim da će kod tebe jača doza biti pun pogodak 🤞 a što se tiče istraživanje nažalost nekada smo primorane samo kopati i istraživati, kada se samo sjetim svog prvog postupka i koliko sam bila glupa i mutava ajme strašno, čak mi je i bilo bad nešto pitati dr jer je i ona bila priča za sebe 🤣🤣 zato sam imala dug period za naoružati se pitanjima i mislim da sad ovom dr nije niti malo lako sa mnom i mojim pitanjima 🤣🤣🤣

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Rainbow_Hope 🌈
    17. Kolovoz 2022. 11:12

Curke, slabije pratim na go, ali sam ulovila odličan rezultat naše Stele, nek se samo lijepo razvijaju i dalje 🥳🥳🥳
    Monolena znam da si u strahu, ali bitno da je s bebicama sve okej, meni je smeđarenje nakon jednokratnog krvarenja trajalo od 4tt do 8tt dok nismo smanjili Utrogestane, oni mogu to izazivati. Odmaraj se što više i šaljem zagrljaje 🥰🥰🥰
    Medenko u SAD-u je fetalna ehokardiografija standard a pretraga za IVF trudnoće, ja sam to osobno planirala napraviti 🤷
    Miss Ivy pa Borna se stvarno ne da od mamice 🤭 Nadam se da će brzo, a pusa i ostalim tvojim terminušama 😘
    ----
    Meni su došli nalazi TORCH-a, IGG sam pozitivna na rubeolu (cijepljenje) i citomegalovirus (valjda sam u nekom trenutku preboljela, IGM je negativan).
    Puse svima 😘

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• ribic
    17. Kolovoz 2022. 11:16

Medenko Ja sam se sama poslala na fetalnu ehokardiografiju. Ivf i blizanci pa nek pogledaju extra - nemre stetiti. Iako je mini anomaly, panorama i anomaly (kod hafnera ok). I on i grbavac mi rekli - nemate indikacije al nemre skodit ak hocete.

Liste cekanja su ti trenutno 2 mj tak da se naruci. Rade rebro, srebrnjak i vinogradska. Ja sam se u vinogradsku narucila

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

VedrYna
    17. Kolovoz 2022. 11:27

Drage žene, lavice, kraljice! 
    Potpuno sam nova na ovakvim stranicama te Vas molim za pomoć, savjet ili samo neku utješnu riječ.

Naime u srpnju sam napunila 36 godina života (nije malo!!!) te već 9 mjeseci pokušavam zatrudnjeti. Nažalost, bezuspješno. :(
    Ginekolog me poslao na pretrage u svibnju te ću u nastavku napisati svoje rezultate (on kaže da je sve ok, a ja ne kužim točno pa ništa i mogu jako malo toga iščitati iz nalaza).
    Nakon dobivenih nalaza uputio je muža da obavi spermiogram (naravno da mi to još nismo obavili).
    Muž sumnja da ima varikokelu i kaj da vam velim...boji se. Razumljivo. Prihvatljivo. Ali ja se bojim da mi ponestaje vremena. :(
    Nalaz:
    Anti-Mullerov hormon 15.29
    Prolaktin 629.46
    Prolaktin nakon taloženja s 25% PEG 274.00
    Folitropin (FSH) 5.32
    Lutropin (LH) 2.47
    Estradiol 103
    Testosteron 1.00
    TSH 2.02
    - u napomenama i komentarima piše slijedeće: Zbog povišene vrijednosti prolaktina u nativnom uzorku, serum obrađen prema preporuci ENDO 2011.

Molim Vas za pomoć!
    Kud da krenem sa mužem na spermiogram?
    Koje klinike preporučate????

Očajna sam. Koliko malo zaboravim na sve, toliko opet postanem očajna kad vidim malo dijete i koliko bih voljela da je MOJE!! 

💜Medenko
    17. Kolovoz 2022. 11:27

Ribič,Rainbow 💜💜baš znate olakšati odluku😘naručit ću se imate pravo ne škodi😉

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

❤️J_0209_b😺
    17. Kolovoz 2022. 11:47

Hello..evo mene nakon konzultacija..
    Dr.B. mi je od svih ovih nalaza, preporucio samo trombofiliju i aps.. al sutra cu ic svojoj ginekologici pitat i za ove ostale pretrage.. pitala sam ga i za histeroskopiju.. rekao mi je da oni imaju dovoljno dobre aparate da bi vidjeli ima li kakvih problema u maternici,. I daČ Čje lon nakoInČ7Č dostač odrađenih histeroskopija zapravo našao malo toga.. i da ako vec hocu raUUdit, neka odem dr.Maričiću da posalje stanice na analizu u Italiju.. 
    Ali na moju konstataciju, da sam vec tri put prokrvarila nakon 7,8 dana iza transfera, da bi mi dali vecu dozu progesterona..

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.