Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emma05
    14. Lipanj 2023. 17:30

anii208

Emma05

Žvrkljić

Pozdrav cure, trebam pomoć i kome se obratit prvo nego vama
    Došli su mi danas nalazi Trombofilije i utvrđen je HOMOZIGOTNI MUTIRANI tip gena TT (MTHFR)
    Dr. ( moja ginekologica ne sa humane) mi je rekla da to mogu riješiti uzimanjem Aktivne folne kiseline, da nije dovoljno piti Folacin nego bas da bude Aktivna, ako sam je dobro shvatila. Ako je neka imala slično nešto može iskustvo i što ste pili i otkud?
    Ja imam trombofiliju i nebi uzimala Folacin. Samo metilirani oblik tj aktivnu folnu koju takav organizam može iskoristiti. Najcesce na pakiranju pise methylfolate ili 5MTHF nalazi se cesto u dozi od 400mcg.
    Emma05hvala ti❤️ malo o simptomima😂: prvi fet nisam osjecala bas nista i odmah sam imala neki osjecaj da nece biti nista od toga. Sad drugi fet: negdje 6-7 dpt poceli lagani menga grcevi ali tu i tamo ne stalno, jedan dan mi je bila mala mukica ali jedva primjetna mislila sam da me sunce opalilo jer sam bila na plazi cijeli dan, i nastavili su se tu i tamo javljat menga grcevi. Prekjucer idem spavat i noge hladneeee ko led tako da sam s carapama spavala i zaspala s grcevima. Sinoć prije spavanja sam bas svojoj Pandici poslala poruku da i dalje imam grceve i da su mi bas nekako specificni i da me nece iznenadit ako to bude to a ako ne bude da sluzbeno odustajem od traženja simptoma😂

Divnooo😍🥰😄

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

Roxy ✨
    14. Lipanj 2023. 17:31

anii208

Emma05

Žvrkljić

Došli su mi danas nalazi Trombofilije i utvrđen je HOMOZIGOTNI MUTIRANI tip gena TT (MTHFR)
    Dr. ( moja ginekologica ne sa humane) mi je rekla da to mogu riješiti uzimanjem Aktivne folne kiseline, da nije dovoljno piti Folacin nego bas da bude Aktivna, ako sam je dobro shvatila. Ako je neka imala slično nešto može iskustvo i što ste pili i otkud?
    Ja imam trombofiliju i nebi uzimala Folacin. Samo metilirani oblik tj aktivnu folnu koju takav organizam može iskoristiti. Najcesce na pakiranju pise methylfolate ili 5MTHF nalazi se cesto u dozi od 400mcg.
    Emma05hvala ti❤️ malo o simptomima😂: prvi fet nisam osjecala bas nista i odmah sam imala neki osjecaj da nece biti nista od toga. Sad drugi fet: negdje 6-7 dpt poceli lagani menga grcevi ali tu i tamo ne stalno, jedan dan mi je bila mala mukica ali jedva primjetna mislila sam da me sunce opalilo jer sam bila na plazi cijeli dan, i nastavili su se tu i tamo javljat menga grcevi. Prekjucer idem spavat i noge hladneeee ko led tako da sam s carapama spavala i zaspala s grcevima. Sinoć prije spavanja sam bas svojoj Pandici poslala poruku da i dalje imam grceve i da su mi bas nekako specificni i da me nece iznenadit ako to bude to a ako ne bude da sluzbeno odustajem od traženja simptoma😂

Cestitam 💟 odlična beta 🥳 Imam samo pitanjce pises da si bila na plaži reci mi jesi se i kupala 😅

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all

Roxy ✨
    14. Lipanj 2023. 17:33

Ivančica zao mi je, isplaci se i glavu gore 😘

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc

Emma05
    14. Lipanj 2023. 17:46

Saniii

Emma05

Sanii rano je jos. Nadam se da ne stajes s terapijom🫣.
    Znam jednu curu koja je stala zbog testova uzimati th..i onda je ipak na nagovor frendice izvadila betu a beta lijepo troznamenkasta..a ona 5 dana bez terapije…i panika…ugl da skratim…rodila je😄. Ja sam nekako bez obzira na testove pobornik vađenja bete. Jer je to jedino točno. Doduše i po cervixu kužim samo nalaz je nalaz.💁‍♀️
    Any ako sam dobro nick ulovila. Beta ti je divnaaaa😍🥰…nego sad nam reci jesi li sto predosijecala ili nisi imala nikakve simptome. Znas da mi volimo o simtomima tu🤭🤪..realno se sve moze pripisati hormonima koje primamo…al nekad jednostavno znaš da je to to🤷‍♀️😄😜
    Naravno da ne stajem sa terapijom, toliko neodgovorna nisam :). Ponovit cu test 7dnt jer mi je i kad sam biokemijsku imala tad bila jedva oku vidljiva crtica, dakle 5dnt je nije bilo sigurno i onda na 9dnt potvrditi (sto je 14dno i svaki test mora pokazati, a današnji testovi su prilično pouzdani) i tad stajem sa terapijom, to je u nedjelju, a u pon ću izvaditi betu jer moram jer dr traži nalaz, i to mi je bas tlaka 🙄.
    I koliko god cudno zvučalo meni nije stresno radit testove, upravo suprotno, imam ohoho postupaka iza sebe, imam iskustva i znam kako sve funkcionira, ovako želim cim prije znati u kom smjeru ide i pripremati se psihicki za dalje, a u suprotnom bi si grizla nokte 12-14 dana do bete i to bi mi bio puno veći stres, i opet bi ugledala nulu na papiru 🙂.
    Ivancica žao mi je, suosjećam 😔🤗
    Luna dvital ampule će ti expresno podići vit D ali čim prestanes sa korištenjem će se brzo i spustit, tako da nakon dobivene doze kupi nekakav u ljekarni 2000-3000iu dnevnu dozu za održavanje :)

Znam da imaš iskustva vidim ti i u potpisu. I vidim da si vrhunski uhodana u sve to što i kako. To može samo onaj tko je jako puno prošao...bitno da si nasla svoj koliko toliko stress free način. Ja moram priznati da nakon svih ovih silnih godina i dalje primam srcu teško, samo malo krace placem, odbolujem krace nego prije..al opet se dignem i nastavim sa životom. Budem malo u depri ali okrivim hormone za to😄..
    Krenili su mi danas menga bolovi😒..boluckaju me sve granice maternice..🥴

💁‍♀️39(endo,🧬Mthfr, Pai)🧔37(normo-asteno)
    15 g radimo na 👶, prvi IVF 2010g. (sv.Duh, Petrova, IVF poliklinika), 7 operacija (2 x vanmaternična)
    14i transfer 2024 g. - FET 04.11. 1bc, 8dnt+, 11dnt 290.9, 15dnt 3026.3

anii208
    14. Lipanj 2023. 17:47

Roxy ✨

anii208

Emma05

Žvrkljić

Cestitam 💟 odlična beta 🥳 Imam samo pitanjce pises da si bila na plaži reci mi jesi se i kupala 😅

Roxy nisam se kupala jer su mi tako savjetovala iskusnije cure🤗 samo suncanje🤗 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Bubica1
    14. Lipanj 2023. 17:52

Ivančica06

Bubica1

Ivančice, koji ti je danas dnt?
    11 dan od trodnevnih embrija.. Bas sam eto uplakana, vjerovatno kao o sve sto ugledaju negativan rezultat,

Baš mi je žao... Isplači se, odtuguj... 🫶😘

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Panda.
    14. Lipanj 2023. 17:54

Aniii morala je biti 3. sreća baš kad treba. Ovo sunce s mora je napravilo neki poguranac. 🥳🥰😘
    Hope moram i tebi čestitati. 🥳😘 
    Uhvatila sam T Ivy pozitivne testove. Nadam se da će biti uspješno do kraja i da sav taj put nije bio uzaludan. 🤗❤️🥳
    Tikvice drago mi je da si našla di ćeš napraviti. Taman sam ti i njih mislila predložiti. Ja sam tamo isto išla na preglede. I sigurno ti zgodnije s trajekta. 🤗😊
    Roxy kakav je status? 🤭
    MalaG neka malac lupa i bori se. Mora to sve izaći na dobro. 🤞🙏🥰😘
    Sani nadam se da je to ipak prerano. Znam da ti to sve super hendlaš i mora doći i tvoj happy end! Navijam od ❤️🥰😘
    Stelice kako si mi? Jel slušaju twinsići? 💓🤭🥰
    Ivančice baš mi je žao. 😟Izbaci svu tugu iz sebe i hrabro nastavi dalje jer nije kraj. Većina nas je prošla isto i tako na kraju dočekala svoje sunce. Drži nam se. 🤗😊
    ----
    Dok krenem pisati, pola zaboravim. Pusee svima i što više lijepih vijesti. 😘🥰

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

PBTAB
    14. Lipanj 2023. 17:55

Mura

PBTAB

Helouu 🙂
    Evo mene s pregleda. Sve je okej, odmah sam si kupila štopericu i piknula se 😂
    FET je u srijedu, 12:30h 🤞 Hope moze na listu 😊
    Anii čestitam, neka i dalje bude sve u redu ❤️🥳
    E sad, pitao me Stanić koliko hocu da mi vrati, 1 ili 2 obzirom da imamo dva na jednom nosaču. Nisam pametna što da radim, svaki savjet je dobrodosao 🙈🙂
    Samo ću se osvrnuti na razdvajanje zametaka na nosacu. Može se razdvajati, kvaliteta ce ostati ista, svi biolozi to znaju raditi samo što kako dr kaže, lakse im je vratiti kako je zamrznuto jer su lijeni i razdvajanje im je dodatan posao, eto za sve one koje je to zanimalo 😃
    Puse svima 😘
    Cekamo FET onda u srijedu
    Vezano za vracanje jedne ili dvije, mislim da je tu dosta tesko ista savjetovati. Ako ste ti i muz ok s idejom da budu twinsi, ja bih vratila dvije… Ako niste, onda jednu. Jer koliko sam shvatila, tebi je ovo "tek" drugi postupak, a u prvom se vec dogodila trudnoca, jel tako? Mali je uzorak za ikakvu analizu, ali rekla bih da ti implantacija nije problem jednom kad dođe do transfera. Ako vratis 2 i oba se prime - kakvi ste s tim ishodom?

Nismo pričali o mogučnosti vracanja 2 zametka tako da cemo to danas obaviti i dogovoriti se 🙂 
    Tako je, imala sam svježi ET i dogodila se trudnoca ali to ne znači da ce se ovaj put primiti, to nazalost nitko ne moze garantirati isto kao i da se vracanjem dva zametka mogu primiti oba 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Roxy ✨
    14. Lipanj 2023. 17:55

anii208

Roxy ✨

anii208

Emma05

Žvrkljić

Roxynisam se kupala jer su mi tako savjetovala iskusnije cure🤗 samo suncanje🤗

Hvala na odgovoru, skupljam iskustva 🤗

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc

anii208
    14. Lipanj 2023. 18:10

Ivančica06

Bubica1

Ivančice, koji ti je danas dnt?
    11 dan od trodnevnih embrija.. Bas sam eto uplakana, vjerovatno kao o sve sto ugledaju negativan rezultat,

Ivančica prošli mjesec prije točno 30 dana, 16.5.sam dobila negativnu betu i toliko sam plakala i jecala da sam doslovno morala popit Normabel od 5 i prespavala cijeli taj dan a nekoliko idućih hodala ko zombi. Boli jako, znam. Otplaci i odtuguj i idemo dalje. Tvoja mrva te čeka ❤️

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.