Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    04. Lipanj 2023. 14:57

Dunja koja ti je mutacija za mthfr, hetero ili homo? Ako budeš provjeravala folnu, provjeri I homocistein, jer ako ti šteka metilacija, folna se taloži i on se povećava . Ali odsad koristi aktivnu folnu umjesto obične, a za pai hetero je dovoljan andol 🤗
    Malena super testici 🤞
    Ančica probadanja su normalna jer su ti jajnici puni folikula. Ovulirati ne bi trebala jer koristiš supresiju tj Cetrotide, a stoperica ne zaustavlja ovulaciju nego upravo suprotno, izaziva ovulaciju koja će nastupiti za 36h. Sretno u uto i nek ih bude sto vise zrelih🤞
    Peja po testu ne možeš znati kakva je trudnoca, ali u biokemijske crtice na testu koje su bile tamne pocnu svijetliti, a kod tebe tamne tako da to može biti sve uredu. Krvarenja u ivf trudnoćama su normalna i nema ti druge nego biti strpljiva. I provjeri progesteron na dan bete, jer I  od manjka progesterona su moguća krvarenja 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Saniii
    04. Lipanj 2023. 15:18

Dunja12

Saniii

Dunja koja ti je mutacija za mthfr, hetero ili homo? Ako budeš provjeravala folnu, provjeri I homocistein, jer ako ti šteka metilacija, folna se taloži i on se povećava . Ali odsad koristi aktivnu folnu umjesto obične, a za pai hetero je dovoljan andol 🤗
    Malena super testici 🤞
    Ančicaprobadanja su normalna jer su ti jajnici puni folikula. Ovulirati ne bi trebala jer koristiš supresiju tj Cetrotide, a stoperica ne zaustavlja ovulaciju nego upravo suprotno, izaziva ovulaciju koja će nastupiti za 36h. Sretno u uto i nek ih bude sto vise zrelih🤞
    Pejapo testu ne možeš znati kakva je trudnoca, ali u biokemijske crtice na testu koje su bile tamne pocnu svijetliti, a kod tebe tamne tako da to može biti sve uredu. Krvarenja u ivf trudnoćama su normalna i nema ti druge nego biti strpljiva. I provjeri progesteron na dan bete, jer I od manjka progesterona su moguća krvarenja 🤗

Hvala puno draga!❤️
    Ma ja sam u panici jer imamo FET u petak, a aktivnu folnu uzimam kratko vrijeme. Homocistein je nizak šta je dobro. Al meni su do sada u svakom FET-u davali aspirin, a ovaj put cemo i sa heparinom. Vidim da vecina uzima andol🤔

Ako je homocistein uredu onda nemaš brige, vjerovatno imaš ovu hetero blazu mutaciju, gdje jedan (od dva) gena normalno funkcionira, ali nastavi sa aktivnom folnom odsad. Andol ili aspirin daju kao prevenciju ,ali ako dr daje i heparin super, ne može odmoci a može pomoći. Sretno 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Zelena123
    04. Lipanj 2023. 15:55

Pozdrav cure, veceras dajem stopericu, u utorak idem na aspiraciju. Jucer posljepodne sam imala odnose s muzem i od tad imam grceve u stomaku. Danas sam sva nikakva, glava me boli, imam i neki osjecaj mucnine. Vidin sad i da Ancica pise da je imala probadanje… Je li jos imas bolove?

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Bebolina2024
    04. Lipanj 2023. 16:52

Vidim da testići tamne, pa neka bete budu lijepe. Krvarenje može biti nešto a i ništa. Bitno je da nema jakih bolova i svježe krvi, ali te rane trudnoće nije da dr puno mogu pomoći, nego jednostavno ako je neka greška tijelo samo odbaci. Ali naravno treba se nadati pozitivnom ishodu. 🤞🙏
    Vitara još koji tjedan i budu prošle mučnine. Ali za sada je ovo način da ti beba kaže mama tu sam i ne moraš brinuti 😘
    Za te trudničke mučnine jedna moja je lizala one lizalice iz ljekarne koje su inače protiv mučnina prilikom putovanja, pa eto tko ima problema može probati i s time.
    MsMarina pročitala sam ti u potpisu da si bila u 4.mj u stimuliranom a sada u 5.mj u prirodnom. Jesi išla na konzultacije između ta dva ili si samo došla na folikulimetrije pa tražila prirodni? Jer ja dok sam dočekala betu, zvala za nove konzultacije i termin dobila za mjesec dana tako da nikako nisam mogla odmah u novi postupak s negativnom betom.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

ancicaa23
    04. Lipanj 2023. 17:02

Saniii

Malena super testici 🤞
    Ančicaprobadanja su normalna jer su ti jajnici puni folikula. Ovulirati ne bi trebala jer koristiš supresiju tj Cetrotide, a stoperica ne zaustavlja ovulaciju nego upravo suprotno, izaziva ovulaciju koja će nastupiti za 36h. Sretno u uto i nek ih bude sto vise zrelih🤞
    Pejapo testu ne možeš znati kakva je trudnoca, ali u biokemijske crtice na testu koje su bile tamne pocnu svijetliti, a kod tebe tamne tako da to može biti sve uredu. Krvarenja u ivf trudnoćama su normalna i nema ti druge nego biti strpljiva. I provjeri progesteron na dan bete, jer I od manjka progesterona su moguća krvarenja 🤗

Hvala puno sad mi je lakše,doslovno lakše disem.Ja sinoc oka nisam sklopila,ne mogu dočekati jutro.Vec sam mislila ode sve gotovo je 🥹

💃30 AHM 8,7
    🕺34 asthenozoospermia
    Dva prirodna postupka,prvi ❌ cistican folikul,drugi prekasno dosla ❌.
    Krenuli na prvi stimulirani postupak u vinogradsku..
    Gonal od drugog dana ciklusa 250,citrotide i od 5.do 11. dc.
    Ovitrelle stoperica 11 dc.
    12 dc nista.
    05.06.23 -13 dc punckija-3 jajne stanice
    😊

ancicaa23
    04. Lipanj 2023. 17:06

Zelena123

Pozdrav cure, veceras dajem stopericu, u utorak idem na aspiraciju. Jucer posljepodne sam imala odnose s muzem i od tad imam grceve u stomaku. Danas sam sva nikakva, glava me boli, imam i neki osjecaj mucnine. Vidin sad i da Ancica pise da je imala probadanje… Je li jos imas bolove?

Hej, trenutno ne.Jutros oko 12 tako me jako probadalo na lijevoj strani,mislila sam ovulacija .Bas sam se uplašila,vidjet cemo sutra sta ce biti.😬
    Sretno u utorak❤️

💃30 AHM 8,7
    🕺34 asthenozoospermia
    Dva prirodna postupka,prvi ❌ cistican folikul,drugi prekasno dosla ❌.
    Krenuli na prvi stimulirani postupak u vinogradsku..
    Gonal od drugog dana ciklusa 250,citrotide i od 5.do 11. dc.
    Ovitrelle stoperica 11 dc.
    12 dc nista.
    05.06.23 -13 dc punckija-3 jajne stanice
    😊

Anemona
    04. Lipanj 2023. 17:25

Hvala puno na podršci, drage moje 💞
    Od jučer pupo, vratili smo 2 trodnevna 🥰🙏, beta 12.dan, ali nekako mi je to rano? 🤔
    Roxy - hvala na savjetu za utrić, ipak nisam stavila ujutro ali sam ponijela sa sobom i pitala doktoricu, pa je rekla da stavim poslije transfera i rasporedim 3x kroz dan. I ti si uskoro pupo 🤞🙏🍀❣️
    Hope, Ivančica - hvala cure 😘🤗
    Sani - to si divno rekla, iz tvojih usta u Božje uši 🙏🙏🙏🩷
    PBTAB - na ovom forumu čujemo i naučimo svašta novo, vjerujem da si u rukama stručnjaka i da zna što radi, iskoristi priliku koju imaš i sretno 😉 Ne rade i ne znaju svi doktori i embriolozi sve 🤷
    Tikvice - slažem se sa Sani da je toliko čekanje kod privatnika nedopustivo 👎 čestitam na srčeku, vjerujem da je neopisiva sreća 🥰♥️ uvijek se raznježim kad ga čujem iz trudničke ambulante
    Bebolina - hvala ti puno 🤗 ah, taj autocorrect 🤣🤭
    Korni - nisi pobrkala, od jučer sam pupo, hvala ti 🤗🫶
    Stela 🙏🤗🩷😘🥰
    Vitara - čestitam i neka te zaobiđu mučnine 🤞 osim već ranije nabrojanih tableta, kažu da pomažu bademi, đumbir i neke lizalice iz ljekarne
    Peja & Malena, navijamo 🤞🤞🤞🍀🍀🍀💞

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Bebolina2024
    04. Lipanj 2023. 17:40

Anemona

Hvala puno na podršci, drage moje 💞
    Od jučer pupo, vratili smo 2 trodnevna 🥰🙏, beta 12.dan, ali nekako mi je to rano? 🤔
    Roxy - hvala na savjetu za utrić, ipak nisam stavila ujutro ali sam ponijela sa sobom i pitala doktoricu, pa je rekla da stavim poslije transfera i rasporedim 3x kroz dan. I ti si uskoro pupo 🤞🙏🍀❣️
    Hope, Ivančica -hvala cure 😘🤗
    Sani - to si divno rekla, iz tvojih usta u Božje uši 🙏🙏🙏🩷
    PBTAB - na ovom forumu čujemo i naučimo svašta novo, vjerujem da si u rukama stručnjaka i da zna što radi, iskoristi priliku koju imaš i sretno 😉 Ne rade i ne znaju svi doktori i embriolozi sve 🤷
    Tikvice - slažem se sa Sani da je toliko čekanje kod privatnika nedopustivo 👎 čestitam na srčeku, vjerujem da je neopisiva sreća 🥰♥️ uvijek se raznježim kad ga čujem iz trudničke ambulante
    Bebolina - hvala ti puno 🤗 ah, taj autocorrect 🤣🤭
    Korni - nisi pobrkala, od jučer sam pupo, hvala ti 🤗🫶
    Stela 🙏🤗🩷😘🥰
    Vitara - čestitam i neka te zaobiđu mučnine 🤞 osim već ranije nabrojanih tableta, kažu da pomažu bademi, đumbir i neke lizalice iz ljekarne
    Peja & Malena, navijamo 🤞🤞🤞🍀🍀🍀💞

Uživaj sad dok si PUPO, odmaraj, šetaj, gledaj serije i radi što voliš da ti vrijeme prođe a da što manje razmišljaš. Ok je beta i 12. dan svakako će se vidjeti jesi li trudna ili nisi. Naravno držim 🤞🤞 za lijepu betu.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Hope1982
    04. Lipanj 2023. 17:48

Anemona - PUPO si juhuuuu 👏👏👏nek se mrvice ugnjezde kod mamice u busi 🫶🫶

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    04. Lipanj 2023. 17:55

Dobar vam dan drage moje zene stare i nove ,neznam dali ima itko od starih cura  vise ovdje😄
    Mozda me se neke sijete ,duuugo nisam pisal ni ni javljala se. 
    Nista novo nema osim i i 4 spontanog u prvi mijesec .😞
    Ali neodustajemo idemo dalje 42 g je tu ali nema predaje i dalje se borimo hrabro.❤️
    Svakoj ovdje zelim sto i sebi da se ostvari kao majka🙏🏻❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.