Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Vitara
    11. Svibanj 2023. 21:03

Tikvica

Razumna kolko ih vracas?
    I da, ako jos krenem pratit retrogradni Merkur, zavrsit cu u bolnici kad se spustim s brda, Vrapce 🤣🤭
    Vitaraajme, uzasno iskustvo. Znam da su Anni i Pbtab bile u R. Ja sam planirala otici na konzultacije i sad mi bas mrsko lad sam procitala tvoje iskustvo.
    Da je to u nekoj drz bolnici, jos me ne bi cudilo, ali ovako, uzas.
    Vjeverica generacijo moja, cestitam, samo nek se lijepo dupla i nek mi skupa secemo s kolicima za 9 mj 🥰😘😘
    Podsjeti me u kojoj si ti poliklinici/bolnici?
    Jurky & Razumnasretno sutra, podruzite se i ne zaboravite na krumpirice 🥳🥳🥳

Molim te, nemoj odustati zbog mog iskustva. Možda sam ja to uzela "previše k srcu" jer sam inače jako emotivna. Ako je dr stručan i uspješan u ovome, to je bitno. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    11. Svibanj 2023. 21:10

Lulii

Vitara

Vjeverice, čestitke!!!! 🥳🥳🤞🍀
    Ovako, ne znam jesam li ja previše osjetljiva i lako mi krenu suze na oči ili što??
    Prvo sam čekala 40 min, ispričali su se za to i ok. Ja od njih trk na posao, ali stigla sam.
    Kažem dr sve, pokažem nalaze, tražim da mi preporuči još pretraga koje bih mogla obaviti. On kaže koje pretrage bi ja htjela??? Nisam znala da sam došla u sobu želja. 🙄 Da mi nismo ni trebalo u ivf jer ivf nije za nas jer nemamo nikakav problem. Kažem ja, pa nisam ja tražila da idem u ivf. Da, gurnuli su vas. Ja čitam puno po forumu i umislila sam svašta i otišla u dubinu. Naš problem je prizemni. Što god to značilo. Komentar na dosadašnje embrije, nisu loši, 3.dan šestostanični, možda je do laba!!! Ali imala sam 3 prirodne biokemijske!!?? Embriji nisu dobri. Dao da ponovim amh, tsh, b12 i antitijela štitnjače valjda i to je to. 🤷 Nalaze te sve imam i sve je ok!!!! Osim b12 nisam vadila, ali sam ga pila kao dodatak jer mi ga je endokrinolog preporučio.
    Očito što ne mogu zatrudniti 4 g nije problem. Očito ove biokemijske nisu problem,problem je gdje??? Što ja puno čitam.

Ma gle, sve smo mi osjetljive na svoj način. Nijedna žena kroz ovo ne prolazi hladne glave i kao da ide u shopping. Mogu oni biti ne znam kakvi stručnjaci, ali neki jednostavno nemaju takta. Neki su više, neki manje direktni. Ali negirati problem koji očito postoji nikako nije u redu. Daj Bože da si jedna od onih koje iza sebe imaju brdo pokušaja pa kad odustanu od svega prirodno ostanu trudne, ali to nitko ne zna pa ni on. Da je svima tako sve bi ispucale postupke i nadale se čudu. Nije u redu da ti je tako rekao i točka.
    Meni je na prvom postupku velika profesorica rekla da ću prije ući u menopauzu nego ostati trudna. Raspala sam se na mjestu, bosa, u spavaćici na sred sale nakon bolne punkcije… Iako još nisam odustala, ispada da je bila u pravu, ali to se tako ne radi!

Žao mi je što si doživjela ovo iskustvo, pogotovo u ovako ranjivom stanju. 😔 Nadam se da ćeš ipak uspjeti ostvariti trudnoću i roditi bebu prije menopauze. 🤞🤞🍀🍀
    Da, ne radi se, ali eto. Nažalost, nije mi ovo prvi ovakav pristup nekog dr. Ali svaki puta me iznenadi. 🤷 

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    11. Svibanj 2023. 21:15

Bebolina2207

Vitara

Ovako, ne znam jesam li ja previše osjetljiva i lako mi krenu suze na oči ili što??
    Prvo sam čekala 40 min, ispričali su se za to i ok. Ja od njih trk na posao, ali stigla sam.
    Kažem dr sve, pokažem nalaze, tražim da mi preporuči još pretraga koje bih mogla obaviti. On kaže koje pretrage bi ja htjela??? Nisam znala da sam došla u sobu želja. 🙄 Da mi nismo ni trebalo u ivf jer ivf nije za nas jer nemamo nikakav problem. Kažem ja, pa nisam ja tražila da idem u ivf. Da, gurnuli su vas. Ja čitam puno po forumu i umislila sam svašta i otišla u dubinu. Naš problem je prizemni. Što god to značilo. Komentar na dosadašnje embrije, nisu loši, 3.dan šestostanični, možda je do laba!!! Ali imala sam 3 prirodne biokemijske!!?? Embriji nisu dobri. Dao da ponovim amh, tsh, b12 i antitijela štitnjače valjda i to je to. 🤷 Nalaze te sve imam i sve je ok!!!! Osim b12 nisam vadila, ali sam ga pila kao dodatak jer mi ga je endokrinolog preporučio.
    Očito što ne mogu zatrudniti 4 g nije problem. Očito ove biokemijske nisu problem,problem je gdje??? Što ja puno čitam.

Nemate nikakav problem, 4 godine pokušavate i kao vama ne treba IVF. Pa kako oni to misle, ako radimo na trudnoći duže vrijeme i ništa se ne događa očito nešto ne štima i trebamo pomoć. Da ne trebamo pomoć ne bi bile na ovoj temi ni po bolnicama nego bi već gurale kolica. Jesmo li osjetljivije ili nismo, ne znam možda ali malo više susretljivosti i suosjećanja bilo bi u redu s njihove strane.
    I ja sam sad nedavno išla plačući od ginekologa i mislim si što meni to treba i baš me pitao jel imam još kakvu želju. Pa mislim bezobrazno da ne može biti bezobraznije.

Zašto ne probaš Sveti Duh, ako ti je blizu?
    Sad nas ima dosta tamo i dosta brzo dođeš na red i možeš probati. Sad samo čekam da mi kod njih počnemo ostvarivati svoje plusiće. Nekoliko nas je s ove teme tamo u postupku pa se nadam da će krenuti plusići.
    Drži se draga. Nadam se da će uskoro doći tvoj plusić i da će sve ovo biti iza tebe. 😘🤗

Hvala.❤️  Od kud sreće da riješim "neproblem" vađenjem novih nalaza. 🤞🤞🤞

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

MalaG
    11. Svibanj 2023. 21:16

Nirvana preko HZZO-a imaš pravo na 2 postupka u prirodnom ciklusu i 4 stimulirana. U to ulaze aspiracija + svježi transfer, a svi FET-ovi se računaju kao dio tog ciklusa (dokle god ima smrzlića, naravno). Nadam se da ima smisla.🤗😅

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Lulii
    11. Svibanj 2023. 21:26

Vitara

Lulii

Vitara

Ma gle, sve smo mi osjetljive na svoj način. Nijedna žena kroz ovo ne prolazi hladne glave i kao da ide u shopping. Mogu oni biti ne znam kakvi stručnjaci, ali neki jednostavno nemaju takta. Neki su više, neki manje direktni. Ali negirati problem koji očito postoji nikako nije u redu. Daj Bože da si jedna od onih koje iza sebe imaju brdo pokušaja pa kad odustanu od svega prirodno ostanu trudne, ali to nitko ne zna pa ni on. Da je svima tako sve bi ispucale postupke i nadale se čudu. Nije u redu da ti je tako rekao i točka.
    Meni je na prvom postupku velika profesorica rekla da ću prije ući u menopauzu nego ostati trudna. Raspala sam se na mjestu, bosa, u spavaćici na sred sale nakon bolne punkcije… Iako još nisam odustala, ispada da je bila u pravu, ali to se tako ne radi!

Žao mi je što si doživjela ovo iskustvo, pogotovo u ovako ranjivom stanju. 😔 Nadam se da ćeš ipak uspjeti ostvariti trudnoću i roditi bebu prije menopauze. 🤞🤞🍀🍀
    Da, ne radi se, ali eto. Nažalost, nije mi ovo prvi ovakav pristup nekog dr. Ali svaki puta me iznenadi. 🤷

Hvala ti, i ja tebi želim uspjeh!
    Imam 40, i još neko vrijeme do menopauze, ali obzirom da imam još dva smrzlića i nakon toga završavam ovu priču počinjem sve više vjerovati u to što mi je rečeno.

Mi 41, naše ❤️ 13g
    Za drugo ❤️ borba 11g, od toga 6g MPO
    IUI x3, Prirodni IVF x 1, Stimulirani IVF x 5
    ET/FET x 9, Missed x 1
    Hysc x 5, Lpsc x 1
    Resekcija septuma x 3
    Mthfr, Pai 4g/5g, faktor V Leiden.....
    Klinika x 2

Dear past, thank you for the lessons.
    Dear future, I am ready.

Nirvana2024
    11. Svibanj 2023. 21:49

Hvala na odgovorima ❤️
    Znači, po ovome ja sam još uvijek u 1. postupku, i to dok ne uzmemo još i ova 2 ❄️

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Joka95
    11. Svibanj 2023. 22:02

Vjeverica81 iskrene čestitke od srca na beti!!! Želim ti da se nastavi pravilno duplati i da ne razbijas glavu previse iako je to tesko znam. Ali pokusaj. ❤️❤️❤️ 
    Love83 rekla mi je da nema potrebe kod nje s obzirom na pad bete, sutra sam kod svog ginekologa narucena. Pa ću otvorit komplikacije kad već imam pravo i odmorit glavu. 
    💞

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

Razumna
    11. Svibanj 2023. 22:26

Ja se tjesim koliko god da je teško ostati trudan da kad se to dogodi i beba bude zdrava da trudnoća neće biti tako teška. A većini ljudi je lako ostati trudan dok neke trudnoce budu komplicirane.. Bas previše razmišljam o svemu tome a što više razmišljam to sam zbunjenija 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Love83
    11. Svibanj 2023. 22:48

Joka95

Vjeverica81 iskrene čestitke od srca na beti!!! Želim ti da se nastavi pravilno duplati i da ne razbijas glavu previse iako je to tesko znam. Ali pokusaj. ❤️❤️❤️
    Love83 rekla mi je da nema potrebe kod nje s obzirom na pad bete, sutra sam kod svog ginekologa narucena. Pa ću otvorit komplikacije kad već imam pravo i odmorit glavu.
    💞

Baš mi je žao šta je na kraju takav ishod ispao 😔 a bas sam vjerovala da ide na dobro.. Ali sve sam ti rekla već, ne brini doći će..❤
    Ja sam ujutro u dr Marusic pa javim šta je rekla. Otvori komplikacije i dođi sebi, nije lako ovo sve skupa..

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

Razumna
    11. Svibanj 2023. 23:31

Bebolina2207

Razumna

Ja se tjesim koliko god da je teško ostati trudan da kad se to dogodi i beba bude zdrava da trudnoća neće biti tako teška. A većini ljudi je lako ostati trudan dok neke trudnoce budu komplicirane.. Bas previše razmišljam o svemu tome a što više razmišljam to sam zbunjenija

Najlakše bi bilo da se možemo isključiti i ne razmišljati o tome, ali nažalost uvijek su te misli tu negdje.
    Počela si raditi i već se svađaš na poslu 🙃. Ja ajde srećom mogu iskombinirati si sve bez bo i čak ovaj put i nakon aspiracije i transfera mislim ići na posao, ako dođem do toga naravno. Ali srećom radim još cca mjesec dana si odmor do 9. mj. Konačno ću se i odmoriti i nauživati, veselim se putovanju u ljeto i buđenju bez budilice.
    A ovo za bo to mi je najbolje kad se drugi bune. Ali j… ti se za njih ti imaš to pravo i zašto ga ne bi iskoristila. A uostalom lakše na bo pa sve u moru obaviti nego kašnjenja na posao…. Ja ću pak biti svakih par dana u labu i javljati da ću kasniti 🤣

I ja se mogu organizirati bez bolovanja ali neću. Ako je to moje zakonsko pravo i ako već nešto ovako zahtjevno za svoje tijelo radim onda želim maksimalno povećati svoje šanse. Na svojoj sam koži osjetila "zahvalnost" poslodavca kad sam nakon 10g rada rekla da idem na IVF. Sad šutim. Samo sam u utorak javila da me nema najmanje dva-tri tjedna, ugasila sam službeni mob. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.