Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bejbe2018
    26. Ožujak 2023. 07:58

Rainbow_Hope 🌈

Npelice žao mi je da je tako ispalo, ja sam imala gotovo identičnu situaciju u spontanoj trudnoći, beta 16 dpo 85, 18 dpo 200, s 5+5 nije se vidjelo ništa na betu 4000, kasnije se vidjela gestacijska i plod, ali nije bilo otkucaja… Nažalost niske početne bete često su znak da nešto nije okej. Pozitivno je to da je ostvarena trudnoća, treba samo dobar zametak.
    Što se tiče rasprave o blizancima, mislim da stvarno treba vjerovati doktorima koji rade procjenu za svaki pojedinačni slučaj. Meni konkretno nisu dali vraćati više od jedne blastociste u Betaplusu, vratili smo dva dvodnevna tek nakon 4 neuspješna transfera, a dvije blastociste su bez konzultacije s nama pohranili na odvojene slamčice. Višeplodne trudnoće su stvarno rizične i ne vidim zašto bi netko težio tome, ja imam slučaj bliske osobe koje je s 37-38 ostvarila blizanačku trudnoću IVF-om (nakon više godina pokušavanja) i izgubila bebe zbog inkompetencije cerviksa u 23 tt. S razlogom je danas zlatni standard vraćanje jednog zametka i ostvarivanje jednoplodne trudnoće. A prema zakonu se tri zametka mogu vratiti samo iznimno, ali se ne navodi točnije što to znači iznimno pa neki doktori to zloupotrebljavaju, što svakako nije u skladu sa suvremenim znanstvenim spoznajama.
    Osim toga, naša Ribic je nedugo napisala iskren post o tome što znači imati blizance, mi svi tu težimo trudnoći, ali često ne razmišljamo o onome što slijedi. Naša beba je recimo prilično zahtjevna i iskreno ne znam kako bismo s dvije takve, s tim da imamo maksimalnu pomoć od obitelji.
    Da ne govorim o opasnim savjetima da se ne sluša doktora i ide se na odnose s 4 folikula, oni znaju zašto to kažu i koji su rizici. Eto, morala sam to napisati jer mislim da je to baš opasno igranje s nečijim zdravljem i životom.
    Stela, Kachusa moje stare borilice, navijam za plusiće ❤️❤️❤️
    Pusa Saniii, Tikvica, vidim da ste vi još aktivne 😘😘😘 i svima ostalima držim fige 🍀🍀🍀

Meni su uvijek dosad vraćali 2 zametka,ali to je bilo jer su bili lošije kvalitete. A i onda se nadaš da je veća vjerojatnost da se bar jedan primi.
    Tako su mi i priji vraćali po 2: uhvatio se jedan prvi put,a drugi put oba.
    Sad ima troje zdrave djece.
    Išla bi ona možda opet na FET ,ali se boji da ne budu opet blizanci.

Dok je meni  zadnji put u Pragu  dr. naglasila da bi išli s 1embrijem zbog veće kilaže,amh i ostalih faktora koji utječu.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

PBTAB
    26. Ožujak 2023. 08:01

Stela_M

Anci druge nema nego mirovati, u bolnici si i pod nadzorom si to je najbitnije 🤗❤️❤️
    Pbtab kako si? 🤗❤️
    Lucky ima da taj tvoj tvrdoglavi endo rasturi 🤞🤗❤️❤️❤️
    Kaya kod mene baš ništa, tu i tamo ko lagani menga bolovi koji dođu i prođu i to je to i klasika napuhanost od progesterona 😁
    Rein velika pusa za tebe i tvoju ljepoticu S 🤗❤️❤️❤️

Stela_M, hvala na pitanju ❤️ 
    Bas sam htjela pisati kako se pitam jesam li ja uopće trudna, nemam nikakvih simptoma, grudi su me jače boljele dok sam čekala rezultate bete nego sada. Ponekad me boli donji dio trbuha i to je sve, jucer me dosta boljelo pa sam mirovala dosta vremena i zvala dr koji je rekao da je u ovoj ranoj fazi sve normalno osim krvarenja kojeg nema. Ali ja sam očekivala  bujanje grudi, mučnine, osjetljivost na mirise, a ovako mi je upitnik iznad glave. 
    Nadam se da ce biti sve ok 😊
    Kako si ti? 🥰

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

bejbe2018
    26. Ožujak 2023. 08:18

Tikvica

Sto se tice vracanja embrija, iznad 38 godine je dozvoljeno vracati tri. Ja kad sam na prvom transferu bila i pricala sa biologicom, doslovno mi je rekla brojke i sanse. Zvuci zastrasujuce…
    Iznad 40 godina sansa da se zatrudni i odrzi trudnoca je 7 %. Za ostvarenje trudnoce vracanja 1 embrija je 2%, vracanje 2 embrija je 8% i vracanje 3 embrija je 12%.
    Za vise plodnu trudnocu su sanse ispod 4%.
    Meni svaki put spomenu da je u mojim godinama problem sa odrzavanjem trudnoce…eto…
    Jasno mi je da se nekome dogodi viseplodna trudnoca ali iznad 40 je to zaista jako rijetko. Ja ih nikad nazalost nisam imala vise od 3, a kad su bile 3 sve smo vratili i jedan se primio.
    Naravno ovi postoci s godinama jos vise padaju.
    Bas iz ovog razloga sam ja Loorna tebe i jos nekog tko je vracao po jednu pitala zasto jedna ali isto tako se slazem i sa curama i sa rizikom ali sve je rizik pa onda ako mi je sansa veca da se ostvarim kao majka, riskiram.
    Vidim da se i Arii primilo kao i meni na tri vracena, ali to je i isti dr🤗
    Btw Ariai ja sam u pon, za Lucky znam da je od ranog jutra, a mi se mozda i vidimo, ja sam uvijek radi guzve kasnije 🙈🤗 Nemres me fulat, najstarija sam 🤣🤣

Ja mislim da sam čak u zakon o MPO vidila da idu 3 od 38 god.
    A te statiske ne znam je li bolje i ne znat😁🤔

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• inesss
    26. Ožujak 2023. 08:39

Tikvica

Sto se tice vracanja embrija, iznad 38 godine je dozvoljeno vracati tri. Ja kad sam na prvom transferu bila i pricala sa biologicom, doslovno mi je rekla brojke i sanse. Zvuci zastrasujuce…
    Iznad 40 godina sansa da se zatrudni i odrzi trudnoca je 7 %. Za ostvarenje trudnoce vracanja 1 embrija je 2%, vracanje 2 embrija je 8% i vracanje 3 embrija je 12%.
    Meni svaki put spomenu da je u mojim godinama problem sa odrzavanjem trudnoce…eto…
    Jasno mi je da se nekome dogodi viseplodna trudnoca ali iznad 40 je to zaista jako rijetko. Ja ih nikad nazalost nisam imala vise od 3, a kad su bile 3 sve smo vratili i jedan se primio.
    Bas iz ovog razloga sam ja Loorna tebe i jos nekog tko je vracao po jednu pitala zasto jedna ali isto tako se slazem i sa curama i sa rizikom ali sve je rizik pa onda ako mi je sansa veca da se ostvarim kao majka, riskiram.
    Btw Ariai ja sam u pon, za Lucky znam da je od ranog jutra, a mi se mozda i vidimo, ja sam uvijek radi guzve kasnije 🙈🤗 Nemres me fulat, najstarija sam 🤣🤣
    Anci u mislima si mi i vjerujem da ce sve biti dobro sa bebicama, pokusaj se max umiriti koliko mozes ❤️❤️
    Artig, curke su ti sve objasnile, veca igla navlacenje, manja pikanje, brevactid se pika u trbuh (znam koliko je to stresno, ja sam si gledaal filmice na you tube-u, nekak mi je lakse onda).
    Rain bas mi drago da si se javila, u borbi sam ponovo, u stimuliranom ovaj put, drzim se tvoje teorije iz ciklusa u ciklus pa mora valja sad vec i upaliti🙈 ❤️
    Pusa tebi i Sofiji 🥰😘

Upravo to i meni su rekli da s obzirom na godine da ce mi vratit dvije da se primi,a nes ti imala 33

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Hope1982
    26. Ožujak 2023. 08:51

Kad pricamo o tome. Evo kod mene u klinici svih 8 embriona bilo je smjesteno po na jednu slamcicu. Inace vracaju 2 ali u dogovoru sa nama vracali su po 2. Tri vracaju u posebnim situacijama i u dogovoru. Al ubiti sami biramo. Svak nek radi onako kako misli da je najbolje naravno u dogovoru sa doktorima. Svi smo mi dobro i predobro informirani o rizicoma, nogucnostima i ostalim vezano za trudnocu opcenito. Nekad moze trudnoca sa jednom bebom biti rizicnija nego kod nekoga tko nosi blizance. To se nikad ne zna. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Hope1982
    26. Ožujak 2023. 08:53

htjela sam napisati da vracaju jedan embrion  i tako stoji u formularu koji se potpisuje. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Aria41
    26. Ožujak 2023. 09:05

Tikvica

Anci u mislima si mi i vjerujem da ce sve biti dobro sa bebicama, pokusaj se max umiriti koliko mozes ❤️❤️
    Artig, curke su ti sve objasnile, veca igla navlacenje, manja pikanje, brevactid se pika u trbuh (znam koliko je to stresno, ja sam si gledaal filmice na you tube-u, nekak mi je lakse onda).
    Rain bas mi drago da si se javila, u borbi sam ponovo, u stimuliranom ovaj put, drzim se tvoje teorije iz ciklusa u ciklus pa mora valja sad vec i upaliti🙈 ❤️
    Pusa tebi i Sofiji 🥰😘

I ja ću doći kasnije...nisam iz zg pa uvijek idemo kasnije da izbjegnemo jutarnju gužvu...možda se i vidimo...ne možeš ni ti mene fulati jer ćemo očito biti najstarije tamo...🤣

👩41g.svi nalazi uredni, 2016g. lap.septum na maternici
    🙍‍♂️42g. sve ok
    IVF Centar
    4xFet stimulirani❌️
    8x odustali od transfera tanak endo
    14.02. FET prirodni blastice, test ✅️
    beta 28.02. 501, 02.03. 1175 Uzv 06.03. ✅️ 2.uzv 13.03.💗 3.uzv 27.03. 8+4 💗 17.04. Nifty ✅️ stiže nam curica 💞 19.05. Anomaly scan ✅️

NPelica
    26. Ožujak 2023. 09:16

Jutro cure 💜 nadam se da ste sve dobro.. Anii kako si? 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Anci2305
    26. Ožujak 2023. 09:30

Dobro jutro girls,doruckovala sam,bila doktorica..
    Ne krvarim vise da kazem nego samo nesto malo sa urinom,ona je zadovoljna i kaze da cemo popodne ultrazvuk i da bi tila da ostanem i danas jos eto,ja kazem nema problema na zapovijed,a sto da radim 🫡🫡
    Nemam bolove,osim neko lagano zatezanje u donjem dijelu..
    Hvala svima na ohrabrenju i stvarno to mislim ❤️

2018 Vanmatericna odstranjen lijevi jajovod
    2020 odstranjen desni
    10/21 prvi IVF
    11/21 nakon dva vracena embrija trudnoca,kiretaza u 8 om tjednu 🥹
    09/22 dva preostala pingvincica vracena-beta negativna 😔
    01/23 2.IVF ---> 22.2.2023 BETA 177 🥳🥳
    --->16.3 ultrazvuk kaze imamo blizance i dva ❤️❤️
    (12 JS,2 vracena 5 cekaju)
    Isuse,misli ti 🙏🩷

NPelica
    26. Ožujak 2023. 09:32

Anci2305

Dobro jutro girls,doruckovala sam,bila doktorica..
    Ne krvarim vise da kazem nego samo nesto malo sa urinom,ona je zadovoljna i kaze da cemo popodne ultrazvuk i da bi tila da ostanem i danas jos eto,ja kazem nema problema na zapovijed,a sto da radim 🫡🫡
    Nemam bolove,osim neko lagano zatezanje u donjem dijelu..
    Hvala svima na ohrabrenju i stvarno to mislim ❤️

Super, drago mi je da je bolje i da ne krvaris 💜 jos danas i sutra si doma 🤗 💜

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.