Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ShanghaiBaby
    27. Srpanj 2022. 00:55

Maluma88

ShanghaiBaby

Osjećam dužnost napisati ovo svim ženama na forumu koje se bore sa neplodnošću, a liječe se u KBC-u Rijeka.

Draga ShanghaiBaby, hvala ti na hrabrosti što si ovo podijelila s nama ♥️ Sretno s bebicom🍀

❤️❤️❤️

• Mrvica722
    27. Srpanj 2022. 00:56

Panda.

Cure, hvala još jednom svima na podršci i stvarno mi svaki put sve puno lakše padne s vama. 🥰❤️😘
    Što se tiče plana za dalje, idem na dogovor pa javim sve. 🤗

Di odlazis na ivf? 

ShanghaiBaby
    27. Srpanj 2022. 00:56

Flowerson

ShanghaiBaby

Pozdrav svima!
    Osjećam dužnost napisati ovo svim ženama na forumu koje se bore sa neplodnošću, a liječe se u KBC-u Rijeka.
    Godinama sam imala neuspješne postupke u Rijeci, svi nalazi su mi bili uredni, u mnogobrojnim postupcima sve su mi JS "propadale", izmučila sam tijelo i dušu i gotovo odustala, ali sam zadnjim snagama odlučila za promjenu klinike i u ZG-u (IVF klinika) ostala trudna iz prve.

U RI sam bila pacijentica kod prof. Severinski (njen direktan način komunikacije mi nikada nije smetao) i nakon jednog pregleda kada mi je hladna kao led rekla kako nisu sve žene predodređene da budu majke i da se pomirim sa time da možda nikada neću imati djecu, izašla sam plačući iz ordinacije i sakupila onog malo snage i otišla u ZG na konzultacije. Ostala sam trudna iz prvog pokušaja i sada sam u 8 mj trudnoće.

Netko će sada reći to je bila sreća, ali ja sada znam da razlika u tretmanu i laboratoriju, koja je nebo i zemlja, povećavaju mogućnost uspjeha, a postupci mogu ići i na teret HZZO-a.

Kvaliteta laboratorija i odnos lječnika prema pacijentu je presudna za uspjeh postupka. Nemojte trošiti vrijeme i postupke u Rijeci. Ne znam što rade u RI, ali iskustvo me naučilo da tamo nisu "čista posla".

Želim svima puno sreće i snage u ovoj teškoj borbi!
    <3

Pozz, ja sam u Ri, čula sam i sama puno loših stvari, al nekako se ne želim odmah voditi prema tuđim mišljenjima kad ja sama još uvijek nisam osjetila nešto negativno. Nisam imala loše iskustvo s ni jednim doktorom (svih sam prošla) i za sada je sve odrađeno korektno. Imala sam uspješan rezultat stimulacije (istina, možda mi je terapija mogla biti bolje pogođena jer bi i rezultat bio bolji i manje stresan), al ako je ovo dovoljno, neću se buniti.
    Kod doktora mi je najvažnije da mi prenese sve informacije, da je profesionalan i to je to. Jedino što mi je upitno uvijek je taj njihov laboratorij, al ipak je nešto uspjelo pa ćemo vidjeti dal će se nešto primiti na kraju.
    Drago mi je da ti je uspjelo u Zg!Ako meni od ovih 5 ne uspije ništa, vjerojatno ću razmotrit Zg, al trenutno ni ne razmišljam o tome. Nadam se da mi neće trebati.

Želim ti puno sreće i nedaj se obeshrabriti!
    ❤️

ShanghaiBaby
    27. Srpanj 2022. 01:01

Pupica34

Moram se i ja javiti u vezi kbc Ri. Mislim da je taj odjel bio puno uspjesniji dok su tamo radili doktori Manestar i Vlašić. Prošla sam identican scenarij kao i shangaibaby…na aspiraciji profesorica mi drzi predavanje kako nisu svi predvideni za biti roditelji…dakle iste rijeci + jos kojih pametnih recenica uz to, da legnes na stol u suzama dok si okruzen studentima, a ona gruba i hladna (mislim da vise nije za taj posao jer to ne radi sa ljubavlju, osjeti se na kilometre + frustrurana i ego na entu). To sam jos cula 2x na dva razlicita mjesta, ne samo na ovom forumu. Od preostalih dokrora aspiraciju radi jedino dr.Tina, druge dvije doktorice nisu jos strucne za to…
    Konkretno od Visnicke sam se prebacila kod Tine, nakon nekolicine krivo ocitanih uzv.a koji su bili potvrdeni kod privatnog ginica. Cesto cete i svjedociti da Visnic zove u ordinaciju prof. jer nije sigurna u to sta vidi. Sto se tice terapija, vecinom su promasene. One zenama sa niskim amh davaju menopur,gonal.. 150 koje jedva dobiju dvije stanice, kao zenama sa amh 30+ koje onda dozive ohss. Nalazima se ne posvecuje dovoljno paznje, tjeraju te IUI po 4x iako je tvoj amh nizak. Nemaju svi ista iskustva i stvarno sretne su one koje imaju ❤ Moja preporuka je da ipak srecu u mpo vodama potrazite van tog odjela.
    Lp, svima!

Da, ovo potpisujem od riječi do riječi. 
    Dijagnoze se daju napamet. 
    Komentar doktora u klinici u ZG je bio: pa dobro šta vama to rade u Ri, svi dolazite uplašeni!

ShanghaiBaby
    27. Srpanj 2022. 01:17

Pupica34

Moram se i ja javiti u vezi kbc Ri. Mislim da je taj odjel bio puno uspjesniji dok su tamo radili doktori Manestar i Vlašić. Prošla sam identican scenarij kao i shangaibaby…na aspiraciji profesorica mi drzi predavanje kako nisu svi predvideni za biti roditelji…dakle iste rijeci + jos kojih pametnih recenica uz to, da legnes na stol u suzama dok si okruzen studentima, a ona gruba i hladna (mislim da vise nije za taj posao jer to ne radi sa ljubavlju, osjeti se na kilometre + frustrurana i ego na entu). To sam jos cula 2x na dva razlicita mjesta, ne samo na ovom forumu. Od preostalih dokrora aspiraciju radi jedino dr.Tina, druge dvije doktorice nisu jos strucne za to…
    Konkretno od Visnicke sam se prebacila kod Tine, nakon nekolicine krivo ocitanih uzv.a koji su bili potvrdeni kod privatnog ginica. Cesto cete i svjedociti da Visnic zove u ordinaciju prof. jer nije sigurna u to sta vidi. Sto se tice terapija, vecinom su promasene. One zenama sa niskim amh davaju menopur,gonal.. 150 koje jedva dobiju dvije stanice, kao zenama sa amh 30+ koje onda dozive ohss. Nalazima se ne posvecuje dovoljno paznje, tjeraju te IUI po 4x iako je tvoj amh nizak. Nemaju svi ista iskustva i stvarno sretne su one koje imaju ❤ Moja preporuka je da ipak srecu u mpo vodama potrazite van tog odjela.

Čitajući tvoje iskustvo, vratio mi se odmah onaj neugodan osjećaj i sva ona loša iskustva koja sam tamo imala.
    Oni liječe metodom slučaja, pa nekada upali nekada ne.
    Činjenica je da se sa našim biološkim materijalom ophode nehumano i neetično.
    Vlašić i Manestar su tamo bili jedina svijetla točka, ali razumljivo je zašto su otišli.

Panda.
    27. Srpanj 2022. 06:41

Mrvica722

Panda.

Cure, hvala još jednom svima na podršci i stvarno mi svaki put sve puno lakše padne s vama. 🥰❤️😘

Di odlazis na ivf?

Mrvica772 zasad ostajem u Kbc Split jer imam još jednu smrznutu blastocistu. Ali prije nastavka ću morati obaviti neke pretrage zbog 3. neuspjelog transfera. Nakon toga ću razmisliti što i kako dalje. Znači kod tebe krenili lagano trudovi. Nadam se da će proći što bezbolnije i da ćeš uskoro ugledati svoje malo biće. Kao i Miss Ivy . ❤️🥰 Samo hrabro cure. 💪💓

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Mrvica722
    27. Srpanj 2022. 07:26

Panda.

Mrvica722

Panda.

Di odlazis na ivf?
    Mrvica772 zasad ostajem u Kbc Split jer imam još jednu smrznutu blastocistu. Ali prije nastavka ću morati obaviti neke pretrage zbog 3. neuspjelog transfera. Nakon toga ću razmisliti što i kako dalje. Znači kod tebe krenili lagano trudovi. Nadam se da će proći što bezbolnije i da ćeš uskoro ugledati svoje malo biće. Kao i Miss Ivy . ❤️🥰 Samo hrabro cure. 💪💓

Ako mozes financijski prebaci se u Cito i uzmi Romca za biologa i dr Poljaka za postupak. Je nadam sw i ja da ce ovo krenit brzo

Mariska⭐️
    27. Srpanj 2022. 07:49

💜Medenko

Mariska⭐️

Pozdrav svima, da se i ja pridružim trudilicama 🤗
    Isto sam na Humanoj u Splitu, krenuli smo 2012., imali negativan AIH na Klomifenima pa nakon toga napravili maaalo veću pauzu i u 06/2020 dobili prekrasnu djevojčicu iz stimuliranog ET.
    AIH mi je bio kod dr.Marušić, neuspješnu aspiraciju sam imala kod dr.Pecotića (iako ne mislim da je njegova greška, već to što nije bio stimulirani postupak i imali smo samo 1 folikul).
    Dr.Budimir me vodi od 2019. i za njega imam samo riječi hvale, mozda je old school ali vrlo pedantan. Prvi stimulirani IVF kod njega je rezultirao trudnoćom, ostala su nam bila još dva smrzlića koje smo vraćali jedan po jedan, nažalost neuspješno. Tu mislim da je problem bio nešto slabija stimulacija jer sam imala kasni OHSS kad sam ostala trudna, pa je dr. možda bio malo oprezniji s lijekovima.
    Slijedeći tjedan krećemo u novi ciklus, sve ispočetka. Bemfola i Cetrotide me već čekaju u frižideru, pa ako ima tko iskustva s Bemfolom, javljajte jer nisam bas puno našla a nisam ju nikad koristila.

Sretno svima! ♥️

hej draga ja sam koristila Bemfolu u svom prvom i uspješnom postupku✨🙏🏽..bila sam baš zadovoljna,osim napuhanosti nisam imala drugih problema..a znam da sam tada isto bila u čudu,jedina sam je dobila na VV,pa sam pretpostavila da je možda zbog godina🙈Želim ti puno sreće u postupku❣️❣️🤞🏼

Hvala ti! U postupku kad sam ostala trudna sam imala drugu terapiju ali i kasni OHSS pa mozda dr zbog toga mijenja malo lijekove 🤷🏼‍♀️
    Nisam nikad koristila pen, navikla sam da sama lagano istiskujem, ali prezivjeti cu 😆

🙋🏼‍♀️ 37 god. PCO, Hashimoto
    🙋🏼‍♂️39 god. MS
    06/19 IVF-Klomifen+Estrofem-1 folikul ❌
    09/19 IVF-Cetrotide+Gonal+Decapeptyl+Estrofem - 15 asp.🥚,oplođeno 4, 2 vraćene, ß 20/10/19 ♥️
    !OHSS
    🐣10/6/20
    01/22 FET-Decapeptyl+Estrofem - vraćena 1 blastocista, ß⛔️
    03/22 FET-Decapeptyl+Estrofem - vraćen 1❄️, ß⛔️
    08/22 IVF-Bemfola+Cetrotid-covid
    11/22 IVF-Gonal+Cetrotide+Menopur+Estrofem - 16 aspir.🥚,vraćen 1❄️, ß⛔️
    01/23 FET(prirodni) vraćen 1❄️, ß150, biokemijska 😔

• ružica
    27. Srpanj 2022. 09:47

Cure, dosta čitam o važnosti vitamina D za implantaciju... znate li što o njemu, kolika vrijednost je optimalna...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• ribic
    27. Srpanj 2022. 09:59

Ruzica Sve ti to pise na pocetnim stranicama. Evo konkretno za D vitamin na prvoj strani na forumu. Procitaj si to sve malo da dobijes uvid i sliku.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.