Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ludakopatka
    27. Veljača 2023. 22:04

Razumna

Hvala žene na podršci. Jel zna neka od vas koja je procedura u Vinogradskoj? Moja medicinska sestra kod mog ginekologa nije me mogla danas danas naručiti jer im sustav ne radi. Ja sam mislila sutra otići bas u Vinogradsku i vidjeti što mogu učiniti. Dobila sam uputnicu D1.
    Draga Sani, ti si stvarno mlada i znam da ti se sad možda čini koma ali stvarno si na dobrom putu da uskoro postaneš mama ubrzo 🥰.
    Ja sam se danas pošteno isplakala i prejela (to mi je užasan lijek za koma situacije. Valjda zato što mi krv iz mozga ode u želudac pa se smirim) još kad sam vidjela ovaj snijeg sjetila sam se bebice ostavljene u snijegu pa sam još i zbog nje plakala.
    Znam da život nije pošten, stvarno znam ali nije pošteno da mi tu dubimo na glavi da dobijemo dijete a netko baci bebu u snijeg, nije pošteno.
    I imala sam okršaj sa mužem jer on ne želi usvojiti ni udomiti…. Bas sam bila luda dok si nisam pojela

Draga Razumna, 
    Željela sam ti se javiti zbog jednog savjeta. 
    Mi kad smo išli u posvajanje, muž je bio malo rezerviran na početku. Ono što je pomoglo jesu bili razgovori sa parovima koji su posvojili. Na neke sam ja išla sama, pa mu prepričala, na neke je išao i on. A eto, sad on, mislim i ja, pomažemo i pričamo sa parovima koji žele posvojiti. I hvala Bogu, od 2 razgovora sa takvim parovima, oboje su posvojili, jedni curicu od 3 godine, a jedni troje dječice od 2 do 5 godina. Često strah kod muškaraca dovodi do mišljenja da ne žele posvojiti. Taj strah i kod nas žena postoji, ali želja za majčinstvom je valjda najjači osjećaj koji potisne apsolutno sve ostale.. A muški to u sebi nemaju. Pa Eto, ako imate neke ljude u svojoj blizini koji su posvojili, jedna kavica s njima može dosta toga promijeniti♥️

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

Razumna
    27. Veljača 2023. 22:27

Ludakopatka

Razumna

Hvala žene na podršci. Jel zna neka od vas koja je procedura u Vinogradskoj? Moja medicinska , na neke je išao i on. A eto, sad on, mislim i ja, pomažemo i pričamo sa parovima koji žele posvojiti. I hvala Bogu, od 2 razgovora sa takvim parovima, oboje su posvojili, jedni curicu od 3 godine, a jedni troje dječice od 2 do 5 godina. Često strah kod muškaraca dovodi do mišljenja da ne žele posvojiti. Taj strah i kod nas žena postoji, ali želja za majčinstvom je valjda najjači osjećaj koji potisne apsolutno sve ostale.. A muški to u sebi nemaju. Pa Eto, ako imate neke ljude u svojoj blizini koji su posvojili, jedna kavica s njima može dosta toga promijeniti♥️

Hvala draga, ali kod nas to ne pomaže. Naime, moja bliska prijateljica je posvojila curicu od 4g koja je bila savršena, ali kako se mala udomaćila isplivala je njena teška narav, psihički problemi i bolesti koje je czss skrivao od prijatelja. Naravno, nisu očekivali te probleme kojima pristupaju svatko na svoj način i na kraju im je brak pred pucanjem, tj skupa su radi djeteta. I sad se muž boji da se to nama ne dogodi, totalni kontra efekat. I još mi je danas rekao da šta će biti kad to djete uđe u pubertet koji je sam po sebi težak a naše će se dijete morati nositi sa tim da su ga biološki roditelji odbacili. Onda me je pitao šta ako to dijete ode svojom putem čim odraste, šta ako nam se ne javi. On naravno gleda sve crno, a meni je sve šareno. Tebi hvala na pomoći 💙 necu ja samo tako odustati. Ovo je tek prva runda 💪

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Ludakopatka
    27. Veljača 2023. 22:30

Razumna

Ludakopatka

Razumna

Hvala žene na podršci. Jel zna neka od vas koja je procedura u Vinogradskoj? Moja medicinska , na neke je išao i on. A eto, sad on, mislim i ja, pomažemo i pričamo sa parovima koji žele posvojiti. I hvala Bogu, od 2 razgovora sa takvim parovima, oboje su posvojili, jedni curicu od 3 godine, a jedni troje dječice od 2 do 5 godina. Često strah kod muškaraca dovodi do mišljenja da ne žele posvojiti. Taj strah i kod nas žena postoji, ali želja za majčinstvom je valjda najjači osjećaj koji potisne apsolutno sve ostale.. A muški to u sebi nemaju. Pa Eto, ako imate neke ljude u svojoj blizini koji su posvojili, jedna kavica s njima može dosta toga promijeniti♥️

Hvala draga, ali kod nas to ne pomaže. Naime, moja bliska prijateljica je posvojila curicu od 4g koja je bila savršena, ali kako se mala udomaćila isplivala je njena teška narav, psihički problemi i bolesti koje je czss skrivao od prijatelja. Naravno, nisu očekivali te probleme kojima pristupaju svatko na svoj način i na kraju im je brak pred pucanjem, tj skupa su radi djeteta. I sad se muž boji da se to nama ne dogodi, totalni kontra efekat. I još mi je danas rekao da šta će biti kad to djete uđe u pubertet koji je sam po sebi težak a naše će se dijete morati nositi sa tim da su ga biološki roditelji odbacili. Onda me je pitao šta ako to dijete ode svojom putem čim odraste, šta ako nam se ne javi. On naravno gleda sve crno, a meni je sve šareno. Tebi hvala na pomoći 💙 necu ja samo tako odustati. Ovo je tek prva runda 💪

💪😎

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

PBTAB
    27. Veljača 2023. 22:34

Lucky 🙏🏼👶🏼

Cure molim pomoc ili bar pojasnjenje onih koje su bile ili su trenutno u postupcima u Repromedu. Dakle, sogorica je sad prvi put kod njih, bila je pocetkom proslog tjedna na pregledu prije M, dobila suprecur da odmah krene spricati, i kada dobije M da ne prestaje nego nastavi, i danas je dobila i javila im se, objasnjeno joj je da nastavi dalje sa suprecurom, za tjedan dana da krene sa pergoverisom, i da tjedan dana nakon pikanja dode na prvi uzv, dakle 14 ili 15dc?? Jel ona krivo nesto shvatila ili je to kod njih tako normalno? Moze li netko objasniti takav protokol?

Hej draga, samo neka prati protokol koji je dobila na papiru. Suprecur koristi cijelo vrijeme, na nacin 1-2-1.
    Neka ih nazove sutra ponovno i pita, oni stoje na raspolaganju za sva pitanja. Ja kad sam dobila M krenula sam 2dc sa pikanjem tako da mi ovo tjedan dana nije jasno jer pikanje je najbolje krenuti 2 do 4 dc ali svakako neka nazove u kliniku. 😀

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Ana26
    27. Veljača 2023. 22:37

Sani žao mi je,drži se! Želim ti da što prije dođeš do bebe.
    Razumna žao mi je što tvojoj agoniji nema kraja. Ja sam išla na histeroskopiju i odmah sam idući mjesec mogla ići u postupak,ali je bio Božić pa nisu radili pa sam onda išla u 1 mj. Meni je histeroskopija bila bezbolna, uspavali me probudila se i za 2 h išla kući. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Ćufta
    27. Veljača 2023. 23:47

PBTAB

Lucky 🙏🏼👶🏼

Cure molim pomoc ili bar pojasnjenje onih koje su bile ili su trenutno u postupcima u Repromedu. Dakle, sogorica je sad prvi put kod njih, bila je pocetkom proslog tjedna na pregledu prije M, dobila suprecur da odmah krene spricati, i kada dobije M da ne prestaje nego nastavi, i danas je dobila i javila im se, objasnjeno joj je da nastavi dalje sa suprecurom, za tjedan dana da krene sa pergoverisom, i da tjedan dana nakon pikanja dode na prvi uzv, dakle 14 ili 15dc?? Jel ona krivo nesto shvatila ili je to kod njih tako normalno? Moze li netko objasniti takav protokol?

Hej draga, samo neka prati protokol koji je dobila na papiru. Suprecur koristi cijelo vrijeme, na nacin 1-2-1.
    Neka ih nazove sutra ponovno i pita, oni stoje na raspolaganju za sva pitanja. Ja kad sam dobila M krenula sam 2dc sa pikanjem tako da mi ovo tjedan dana nije jasno jer pikanje je najbolje krenuti 2 do 4 dc ali svakako neka nazove u kliniku. 😀

Evo javljam se i ja. 
    Prvi puta sam drugi dan ciklusa sam krenula sa Pergoverisom, a pet dana prije sam pocela sam Supracurom. 
    Drugi put sam istovremeno kretala sa Suprecurom i Pergoverisom, treci dan ciklusa. 
    Neka ih nazove, dostupni su kad god zatreba ako su takve vazne nedoumice. 

👩 40g, endo, AMH 2.4 pmol/l (2022), AMH 5.8 pmol/l (2023)
    👨 44g. normo

Repromed

1. 12/2022 - 1JS - ET 3dnevni 30.12. - beta neg.
    2. 02/2023 - 1JS - ET četverodnevni 28.02. - beta neg.
    3. 05/2023 - 3JS - 1 blastica - beta neg.
    4. 07/2023 - 4JS - 2 blastice - FET 04/2024 - 11dnt beta 224; 13 dnt beta 201; 15 dnt beta 64 - biokemijska // FET 06/2024 beta neg.
    5. 07/2023 - 2JS - 1 blastica - ET

Hope1982
    28. Veljača 2023. 05:54

Razumna joj bas mi je zao. Jos to rijesi i onda dalje hrabro 💪. Samo jos jedna stepenice blize onom sto zelis. 💪
    A sto se tice posvajanj moj je definitivno protiv toga. Ja bi. On ne zeli ni pricat o tome. I totalno sve isto kaze kao i tvoj. Ali oni ne razumiju da ti to isto pa i gore moze napraviti i biolosko dijete. I sta onda? Zivot je borba i nitko ne zna sta nas ceka sutra. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Hope1982
    28. Veljača 2023. 05:55

Sretno svima danas u bilo kojoj fazi da ste 🤞

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Kacusha
    28. Veljača 2023. 06:55

Znas kako ja kazem tako ljudima koji uvijek imaju crne misli, jer odmah nastupe pa ne znas roditelje, tata je u zatvoru bla, bla, bla... Imaju ljudi i biolosku djecu koja na kraju zavrse na drogama, odlaze od kuce, malteretiraju roditelje... Nema tu garancije niti pravila. Bitno je da dijete ima poticajnu i toplu okolinu. Studirala sam pedagogiju pa ipak mislim da odgoj nosi svoje. I jedan izolirani slucaj nije pravilo. Evo mi imamo obiteljske prijatelje koji su isto posvojili prije 40g, ta osoba je oplakivala svoje roditelje i brinula o njima vise nego sto bi neko biolosko dijete, tako da ima svega.  Ja ne kazem da ce moje dijete biti takvo ali znam da cu se truditi samo da osjeti da je nasa. Sorry malo sam se raspisala. 
    Histero sam radila u IVF super naprave, nemoj se bojati i bolje da se vidi stanje maternice. 

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Kacusha
    28. Veljača 2023. 07:00

Kacusha

Znas kako ja kazem tako ljudima koji uvijek imaju crne misli, jer odmah nastupe pa ne znas roditelje, tata je u zatvoru bla, bla, bla… Imaju ljudi i biolosku djecu koja na kraju zavrse na drogama, odlaze od kuce, malteretiraju roditelje… Nema tu garancije niti pravila. Bitno je da dijete ima poticajnu i toplu okolinu. Studirala sam pedagogiju pa ipak mislim da odgoj nosi svoje.I jedan izolirani slucaj nije pravilo. Evo mi imamo obiteljske prijatelje koji su isto posvojili prije 40g, ta osoba je oplakivala svoje roditelje i brinula o njima vise nego sto bi neko biolosko dijete, tako da ima svega.Ja ne kazem da ce moje dijete biti takvo ali znam da cu se truditi samo da osjeti da je nasa. Sorry malo sam se raspisala.
    Histero sam radila u IVF super naprave, nemoj se bojati i bolje da se vidi stanje maternice.

Evo citiram samu sebe  Ne znam kako je Centar mogao sakriti neku bolest, mi smo dobili sve od otpusnog pisma od rođenja, svakog sistematskog pregleda i cijepljenja. E sad sto je to dijete dozivjelo do 4.g svoga zivota sigurno igra golemu ulogu.
    Sorry cure znam da ovo nije tema o posvojenju ali morala sam.

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.