Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    11. Siječanj 2023. 23:11

PiaBuu ja sam kod doktorice Herman u Petrovoj.
    Meni je isto odlicno, prezadovoljna sam s njom.
    Ne znam koliko se ceka ako se narucis, jer ja sad idem svako 2 mj pa nakon pregleda odmah dobijem termin za idući.
    Neka ti ginekolog pusti uputnicu pa se probaj naruciti kod nje

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

PiaBuu
    11. Siječanj 2023. 23:59

Lotti, TSH me malo zeza, trenutacno je visi nego sta je bio na pocetku al mislim da nije strasno 3.7? te inekcije me brinu, i brine me sta ce mi reci za to, mislim da najveci problem vodim s time da krenem,najvise me stgrah tog pocetka i da sve bude uredu... i naravno,radim kao trgovac pa me strah da ne bi neki krivi pokret ili nesto napravila... Zapravo si i ti dosta pretraga napravila,o kojoj infekciji su pricali kada su ti rekli za drugi spontani uzrok? Kako se sad osjecas?
    Stela,hvala na preporuci,zapisala sam! Sta koristis za stitnjacu?
    Ani208,dali dr Herman radi negdje privatno? Vidim da ti je prolaktin visok,dal koristis nesto za to ili? Meni je isto bio iza spontanog, nisu mi nista dali za to pa se sam spustio na 335

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

Stela_M
    12. Siječanj 2023. 00:01

PiaBuu

Lotti, TSH me malo zeza, trenutacno je visi nego sta je bio na pocetku al mislim da nije strasno 3.7? te inekcije me brinu, i brine me sta ce mi reci za to, mislim da najveci problem vodim s time da krenem,najvise me stgrah tog pocetka i da sve bude uredu… i naravno,radim kao trgovac pa me strah da ne bi neki krivi pokret ili nesto napravila… Zapravo si i ti dosta pretraga napravila,o kojoj infekciji su pricali kada su ti rekli za drugi spontani uzrok? Kako se sad osjecas?
    Stela,hvala na preporuci,zapisala sam! Sta koristis za stitnjacu?
    Ani208,dali dr Herman radi negdje privatno? Vidim da ti je prolaktin visok,dal koristis nesto za to ili? Meni je isto bio iza spontanog, nisu mi nista dali za to pa se sam spustio na 335

Pijem Euthyrox 5 dana od 125 pa dva dana od 100 a od suplemenata selen I cink 😁

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    12. Siječanj 2023. 00:03

PiaBuu def ti treba jača doza da ti se tsh spusti najbolje bi bilo da je max do 2,5 tako da svakako odi kod endokrinologa,  je si išla hematologu?

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• mala_plavusa36
    12. Siječanj 2023. 00:15

lalaland1991

Mala_plavusa ja sam na preporuku frendice isla po drugo misljenje kod dr Banovic i ostavila je na mene jako dobar dojam i pomogla nam je u odluci.
    No tada nam je rekla da se ivf u Petrovoj gasi tako da smo se onda odlucili za sv.Duh..
    Sretno!! I sretno svim drugim curama!

Kako gasi? 🫣
    Zasto onda narucuju na pregled? 
    Znam da se obnavlja, pitala sam gdje dolazim na pregled obzirom na renovaciju, rekli su kao i do sada, da sve redovno rade..e sad... 🤔

👩‍🦰36 🧔32
    🏁01/2022
    AMH 10 pmol/L
    TSH 1,86 mIU/L
    Ciklusi 28/29

Stela_M
    12. Siječanj 2023. 05:28

MalaG sretno dns da bude što više jajčeka, čekam izvještaj s uzv 🙈🤞❤️
    Afrodita je si ti imala amnio ili je iduću srijedu? ❤️
    Rein nisi nam se dugo javila je si li u komadu? Morala sam listati stranice da nađem tvoj post i da pogledam trakicu da vidim koliko još brojiš 😁🤣❤️❤️
    Jlo kako si?  Je si spremna 😁❤️
    Lucky u kojoj si fazi? 😁❤️
    Avocado, Petra, Inna, Sunny,  Ma, Miša Ivy 🤭, Iman, Linda,  Ribić, Tikvice,  Anemona, Aries, Panda, Roxy ❤️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

PiaBuu
    12. Siječanj 2023. 06:56

Stela, pa koliki ti je onda tsh ? Na početku sam pila 25 sad 50 , zapravo sam većinu sama sebi svoj doktor…tražila sam dr Herman, al izbacuje mi ginekolog, kako bi ju mogla pronaći ? 
    Hematologu sam isla, sredinom mjeseca imam pregled kod njega. S obzirom na dijagnozu mame imam mogućnost da dobijem clexane ili heparin premda nisam  kandidat jer sam heterozigot pai14g/5G.. 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

Barbi30
    12. Siječanj 2023. 07:20

PiaBuu

Lotti,hvala ti! Razmisljala sam jel i trebam uopce probiotike uzimat? realno ovo uzimam jer pijem dosta vitamina pa cisto da se odrzi dobra flora… sa omegom sam mislila prestat kroz koji dan ako bi u ponovne pokusaje ovaj mjesec. Jel bitno koji vitamin D? jer koristim od terra nove.
    Zapravo je jedna biokemijska i dva spontana i sve za redom…
    Za prvi spontani su mi rekli da se desava i da se ne moram brinuti, sta i nisam toliko… nisam napravila nikakve preglede, iskreno nisam znala ovo sta i danas znam… meni je tad bio nov pojam folna kiselina, tako da stvarno nisam znala koliko i sada. Za drugi spontani sam napravila sve moguce pretrage koje sam mogla napraviti, mislim da sam sve okrenula. Pronasli su mi hashimoto,TSH povisen i na terapiji sam od 50 eurotirox, pronasli su mi ureaplasmu al to smo je se rijesili, jedan ginekolog mi govori da je greska u spermiju, drugi mi govori da je od TSH-a, dok treci da je ureaplasma… heterozigot sam za PAI1 4G/5G, koja i nije neka mutacija al s obzirom na povijest bolesti mame, u mogucnosti sam da dobijem heparin ili clexane jer mama koristi pradaxu… sta me malo i to brine jer se osjecam kao na pocetku i to mi je sve novo i poznanica.Ugl, to je moja prica, vidim u opisu da si i ti imala spontane, jesu ti rekli uzrok?
    kako se osjecas radi toga?

Samo da se ubacim da većina nas tu cura poje probiotike čisto da održimo floru jer vaginalete stavljamo tako da recimo ja i dalje od početka postupka uzimam OMNIA BIOTIC FLORA PLUS za vag floru i prije Božića su mi se gastritis i gerb jako aktivirali i pijem BIORELA total za crijevnu floru prema preporuci i ginekologa i opće prakse. Nemaju probiotici utjecaja na bebu i čak se preporučuju. Ja sam bez Omnie od početka imala 3 puta upalu jer sam stala u strahu da bebi šteti, stoga🤔
    A za heterozigot kao i kod tebe meni je uveden ANDOL 100  na dan inseminacije,transfera i evo sad ga pijem do 28 tj u dogovoru s gin. 

👩1990 dg PCOSlike
    🧔1988 oligoasthenozoospermia

Vinogradska
    09/22 IVF/ICSI
    Baby boy 💙-08.06.2023.

Stela_M
    12. Siječanj 2023. 07:42

PiaBuu

Stela, pa koliki ti je onda tsh ? Na početku sam pila 25 sad 50 , zapravo sam većinu sama sebi svoj doktor…tražila sam dr Herman, al izbacuje mi ginekolog, kako bi ju mogla pronaći ?
    Hematologu sam isla, sredinom mjeseca imam pregled kod njega. S obzirom na dijagnozu mame imam mogućnost da dobijem clexane ili heparin premda nisam kandidat jer sam heterozigot pai14g/5G..

Dr Davorka Herman Mahečić endokrinolog 😁
    Sad mi je tsh 1,29 ali je ono u rasponu od 0,80 do 2 a čim mi dr smanji terapiju onda pak ode preko 3 tako da sam već sigurno 2 godine na ovim dozama i super se osjećam najgore mi je bilo dok sam bila na malim dozama 🤷‍♀️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Patkica_1982
    12. Siječanj 2023. 07:48

Ana26

Patkica_1982

Bok cure, je li koja od vas zbog obnavljanja Petrove mozda presla na Vinogradsku ili Vuk Vrhovec?

Konkretno me zanima trenutno stanje kod njih:

Koliko se ceka na prvi pregled/razgovor nakon predavanja uputnice za novi postupak? Koliko se ceka na IVF postupak? Ima li kakvih prednosti za one od 40+ ?
    Ima li nekih komplikacija kod nalaza/pretraga koje traže ili je to ono klasicno: brisevi, biljezi, krvna grupa, papa. Kakvi su doktori, mogu li se birati, imate li kakvu preporuku? Od koliko do koliko sati su UZV i koliko ih ima prije stoperice? Jos neka korisna informacija?

Vinogradska mi je puno blize pa me najvise zanima, ali i iskustva sa Vuk Vrhovcem su dobro dosla.

Hvala 😊

Ja sam na VV. Kod njih se ide odmah u postupak ako imaš sve spremne nalaza, a pogotovo ako imaš oko 40 g.
    Na VV jedino spermiogram i spolne hormone traže da se kod njih izvade,ali ostale nalaze priznaju iz drugih bolnica . Za VV preporučujem dr Pavan Jukić, ja sam kod nje jer je ona tamo svaki dan,a ostali dr se izmijenjuju i ne rade svaki dan. Mene su pitali kod kojeg dr želim, i ostali su doktori super,ali sam se odlučila za nju jer radi svaki dan. Ja sam dolazila oko 10,11 h na uzv jer mi je tako prijevoz stizao, pitala sam da tada dolazim. Jedino se na aspiraciju i transfer mora doći u točno određeno vrijeme.
    Ovaj postupak sam išla 3 DC pa 6 pa 9 pa 11 i to je bilo to. A 13 DC sam imala aspiraciju. A postupak prije toga sam imala uzv na 3 DC pa 8 pa 10 pa 12, a 14DC je bila aspiracija. Ako te još šta zanima slobodno pitaj.

Hvala na detaljnim odgovorima. U Petrovoj sam imala UZV prije 8 ujutro, sto mi je odgovaralo jer radim u zapadnom dijelu grada pa sam krace izostajala sa posla. Vinogradska bi mi zato blizinom puno bolje odgovarala...  
    Znas li mozda ima li i na VV tako ranih UZV?

Sto se tice spermiograma, moze li im se uzorak donijeti ili se mora bas tamo napraviti? A spolni hormoni i eventualne ostale pretrage, je li to u sklopu odjela humane reprodukcije, ceka li se dugo na red?

👩 i 🧑 1982.
    10/2022 Ovaleap, Orgalutran, Ovitrelle; 13 js, odgodjen transfer za 2 blastociste

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.