Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    30. Prosinac 2021. 16:00

Mrvica72

Pitanje za cure danas sam 10 tt i je li normalno da 2 dana ne osjevam nikakvo boluckanje u maternici. Do sada sam bas osjecala svaki dan nesto, i dosta me zavezala nemoć za krevet sa mučninama. Vec dva dana se smirilo odem i proštetat, grudi me i dalje bole jako… Jel to sad kao postepeno sta pricaju da bi se trebala osjecat bolje sta se bliži kraj prvog tromjesječja. Jel ok kad budu pauze od tih senzacija u trbuhu?

Pa je.. recimo meni su mučnine stale u 9tt pa onda opet nešto malo se vratile u 11tt. A i ono silno spavanje me pustilo nekad u 10om. Sve je to individualno, ali maternica me nije zatezala u tim tjednima sigurno. To više na početku tako da se probaj opustiti.. bit će sve ok. Kad je iduci uzv? Tek u 12om? Znam da je dugo čekati.. 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

SeníRemmus
    30. Prosinac 2021. 16:20

AuroraB dr.Hafner je po mnogim njegovim kolegama s kojima sam razgovarala u bolnici i izvan nje najbolji perinatolog u HR, tako da sumnjam da postoji nešto, a da on to ne bi ulovio na UZV u tvojom tjednima 🤗 Pogotovo ako si bila kod njega privatno u poliklinici jer tamo ima i bolji UZV aparat nego onaj stari u bolnici 🙌🏻 Drago mi je čuti da je sve super na anomaly scanu i nadam se da ćeš moći malo mirnije čekati rezultate nipt-a da te dodatno umire 😘

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

Amelie
    30. Prosinac 2021. 16:25

Mrvica72

Amelie

Mrvica72

Pitanje za cure danas sam 10 tt i je li normalno da 2 dana ne osjevam nikakvo boluckanje u maternici. Do sada sam bas osjecala svaki dan nesto, i dosta me zavezala nemoć za krevet sa mučninama. Vec dva dana se smirilo odem i proštetat, grudi me i dalje bole jako… Jel to sad kao postepeno sta pricaju da bi se trebala osjecat bolje sta se bliži kraj prvog tromjesječja. Jel ok kad budu pauze od tih senzacija u trbuhu?

Pa je.. recimo meni su mučnine stale u 9tt pa onda opet nešto malo se vratile u 11tt. A i ono silno spavanje me pustilo nekad u 10om. Sve je to individualno, ali maternica me nije zatezala u tim tjednima sigurno. To više na početku tako da se probaj opustiti.. bit će sve ok. Kad je iduci uzv? Tek u 12om? Znam da je dugo čekati..

Da 14.1. , a kako je prva trudnoća neznam sta je normalno a sta nije🙈😂 i dalje imam malu mučninu kad pojedem al čini mi se da ide na bolje

Da, mene su isto te mučnine zbunile jer su zapravo bile intenzivne od 6-9tj i onda sve bolje i bolje.. a meni panika sve više i više. Ali evo frendica mi je sad u tim tjednima.. nju je pustilo čak i puno ranije tako da očito to jako varira i ne mora trajati cijelo prvo tromjesečje. Bar možeš početi raznovrsnije jesti. Onda će ti doći faza jel se to beba miče i da li se miče dovoljno i zašto nekima trbusi skaču, a kod mene mir.. ahh.. nikad kraja🙄🙈 Izdrži do pregleda.. nema ti druge💪

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Leky
    30. Prosinac 2021. 16:37

Mrvica72

Amelie

Mrvica72

Da 14.1. , a kako je prva trudnoća neznam sta je normalno a sta nije🙈😂 i dalje imam malu mučninu kad pojedem al čini mi se da ide na bolje

Hey, ja imam strasne mucnine vec dva tjedna otprilike, sad sam 7tt, danas prvi UZV i doktorica mi je potvrdila ono sta svi govore mucnine su dobar znak, znak da je sve u redu. Imam neku aplikaciju na kojoj sam procitala da prenatalne vitamine uzmem prije spavanja, da jedem vise manjih obroka i da pijem caj od dumbira, meni je pomoglo jedno 20%-50%  navodno su najintenzivnije do 10tt pa se smiruju, fingers crossed 🤞🍀

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

⭐ Miss_Ivy ⭐
    30. Prosinac 2021. 16:48

Leky

Mrvica72

Amelie

Mrvica72

Hey, ja imam strasne mucnine vec dva tjedna otprilike, sad sam 7tt, danas prvi UZV i doktorica mi je potvrdila ono sta svi govore mucnine su dobar znak, znak da je sve u redu. Imam neku aplikaciju na kojoj sam procitala da prenatalne vitamine uzmem prije spavanja, da jedem vise manjih obroka i da pijem caj od dumbira, meni je pomoglo jedno 20%-50% navodno su najintenzivnije do 10tt pa se smiruju, fingers crossed 🤞🍀

Ima cura i kojima nije mucno pa bude sve u redu. Čisto da ne plašimo ove kojima nije muka 😀

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Monkica24 🍀
    30. Prosinac 2021. 17:10

⭐ Miss_Ivy ⭐

Leky

Mrvica72

Amelie

Mrvica72

Hey, ja imam strasne mucnine vec dva tjedna otprilike, sad sam 7tt, danas prvi UZV i doktorica mi je potvrdila ono sta svi govore mucnine su dobar znak, znak da je sve u redu. Imam neku aplikaciju na kojoj sam procitala da prenatalne vitamine uzmem prije spavanja, da jedem vise manjih obroka i da pijem caj od dumbira, meni je pomoglo jedno 20%-50% navodno su najintenzivnije do 10tt pa se smiruju, fingers crossed 🤞🍀

Ima cura i kojima nije mucno pa bude sve u redu. Čisto da ne plašimo ove kojima nije muka 😀

Slažem se, ja sam valjda dva, tri puta imala mučninu i to je sve. Očekivala sam veći spektakl... A sad sam 9+1... Nego, ima li koja od vas trudnica da joj je TSH NIZAK? Ja vadila nalaze, i puf - tsh odjednom snižen... Baš sam se iznenadila, obzirom da sam ga vadila prije 3 tjedna i bio je normalan 

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Ruska1986
    30. Prosinac 2021. 17:30

Mrvica72

Ja mucnine skoro pa uopce nisam imala pa eto, Kate zdrava ko dren 😊 al sam sve to nadoknadila sa zgaravicom u kasnim tjednima 🙈🙈 sta se tice boli, normalno je da te malo boli pa onda nista pa opet ono kao menstrualni grcevi itd...Ja sam se, osobno, u drugom tromjesecju osjecala kao da uopce nisam trudna. Nista me nije smetalo i da nisam imala trbusinu, nebi ni znala da sam trudna. Zadnje tromjesecje bi bilo super da se nije pojavila zgaravica od koje nisam nocima spavala(doslovno spavala sjedecki. Ako kojoj tako bude, toplo preporucam Rennie tablete! Spas i smiju se i trudnoci). I hemaci, s kojima jos muku mucim 🥵  Ugl, bit ce i mirnih razdoblja, a bit ce i boluckanja. Sve su to cari trudnoce 😊 Leia, brate, pratila sam tvoju situaciju i bas sam bila sretna zbog tebe! Samo sam ti se htjela javiti i reci da mislim na tebe ❤ stvarno ti nemam sta pametno reci jer cemo nakon UZVa vise znat..  Drz mi se ❤❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Rita2101
    30. Prosinac 2021. 17:42

Pozz.. jel vi idete na kakve pretrage trudnice? Mene nitko nije nigdje slao.. frendica koja je “normalno” trudna sa 8tt vadila kks, urinokulturu, glukozu… 😳 ja nista nisam provjerila 😳🥴😱

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

Rita2101
    30. Prosinac 2021. 17:44

I evo da utjesim.. mucnine su se zadnjih tjedan dana sredile.. ostala samo neka gadenja… znaci negdje do 12tt od jutra do mraka

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

Hope33
    30. Prosinac 2021. 17:44

Mrvica72

Meni je tamo od 7 tt (dotad je bila svakodnevna), jednom dnevno se javljala (otprilike sat vremena) kao lagana menstrualna bol, isto je bilo dana kad je ne bi bilo uopce pa bi se zabrinila..Ne valja kad boli ne valja kad ne boli.haha...mucnine su mi isto bile na dane, i isto preko noci prestale...ja vjerujem da je sve ok, ako te bas muci, mozes ako imas baby watcher poslusat otkucaje pa se umirit..

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.