Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tìna292
    11. Prosinac 2021. 09:56

Monkica24 🍀

Rainbow žao mi je… Možda ima neke šanse za još ponovit za dan, dva? Danas ti je 8 DNT?

Cure ima li koja među vama da se bori sa seborejom, i alergijama općenito, i kako si pomažete sada dok ste trudne? Meni je stanje sve gore, inače sam npr. seboreju na vlasištu riješila s Belosalicom, alergiju s Rinolanom, Nixarom, ali sad??? Sad ne smijem ništa, luda sam! Netko je ranije spominjao Zorinu mast, ali nisam zapamtila za što im je pomoglo? Namjeravam ići dermatologu, ali dok dobijem termin na pregled… To tad ću se izgrebat do krvi.

Monkica24, seboreju rješavam sa samponom Ducray Kelual DS koji me je riješio svrbeza i ljuskica, on se koristi kao kratkorocni tretman za rjesavanje seboreje. A za odrzavanje se koristi njezniji sampon iz iste kolekcije Elution, ali jednom tjedno ili 1x svaka 2 tj perem s DS. To koristim vec godinu dana i djeluje mi, a u ljekarni su mi rekli da su samponi sigurni u trudnoci. U trudnoći mi se čak javilo ljustenje i obrva :/ pa sad ne znam sto cu s tim.

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

Tìna292
    11. Prosinac 2021. 10:02

⭐ Miss_Ivy ⭐

Leky bol je kao menstrualna. Često me i jajnici bole, ali najčešće tako ispod pupka!
    Sex ? pa ja ne znam .. svakako ću pitati sad na uzv, ja se toplo nadam da se toga ne moramo odreći
    Cure, da li se tjedni trudnoce racunaju na nacin da je dan ovulacije 14 dan, tj 2 tjedan? Meni je ovulacija bila 22 dan pa me sad to buni!

Miss, racunas tjedne trudnoce od transfera. Dakle, dan transfera minus 5 dana za blastice i taj dan ti je dan ovulacije od koje ce ti dr racunati trudnoću 🤗 a za sex svakako pitaj dr!
    Uzivaj u ovim slatkim pitanjima i brigama 🥰

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

zg123
    11. Prosinac 2021. 10:04

Din_don meni se vrti u glavi, ne u smislu da padam u nesvjest, nego mi se manta. Jucer me probolo malo jace kod maternice, ovih dana me znalo strecnut. Ja mislim da se meni vrti jer mi je beta jako visoka

Leky
    11. Prosinac 2021. 10:05

⭐ Miss_Ivy ⭐

Leky bol je kao menstrualna. Često me i jajnici bole, ali najčešće tako ispod pupka!
    Sex ? pa ja ne znam .. svakako ću pitati sad na uzv, ja se toplo nadam da se toga ne moramo odreći
    Cure, da li se tjedni trudnoce racunaju na nacin da je dan ovulacije 14 dan, tj 2 tjedan? Meni je ovulacija bila 22 dan pa me sad to buni!

Sad mi je lakse, isto tako i mene boli pa vise ne znam sta je normalno a sta ne. nisam dobila, kasni tjedan dana pa se nadam da je beta dobra..
    Inace se racuna od zadnje menstruacije, ali to je jer se ne zna kad je oplodnja bila, a kod nas se zna pa se mozda drugacije racuna.

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Anemona
    11. Prosinac 2021. 10:06

Draga Rainbow, kao prvo šaljem ti velike 😘 i 🤗
    Ja ipak još uvijek držim 🙏🤞 do bete, nema odustajanja 💟

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

ZuzaLu
    11. Prosinac 2021. 10:07

Rainbow_Hope

ZuzaLu

Rainbow_Hopeprobaj jos pricekat koji dan s otpisom blastice, pa tek je osmi dan to je stvarno rano bez obzira sto nekima pokaze plus i 6 dan, navijam za tebe jos uvijek🤗🤞🤞🤞
    Malalavezano za Rh faktor, nije bitno dal si plus ili minus, gleda se dal ste oba roditelja isti Rh faktor, ako niste onda se dobiva inekcija pri porodu da bi se zastitila majka, u slucaju da beba nosi ocev Rh faktor
    Ostale curke veliki zagrljaj 🤗

Bitno je, problem je samo ako je mama -, a tata +. Ako je tata -, a mama +, nema veze. Pouzdano znam jer mi imamo drugu opciju.

...nisam znala😉

🤷‍♀️ PCOS 🤷‍♂️ lošiji spermiogram
    04/21 Gonal 150, Cetrotide, Decapeptyl - dobili 12 jajnih stanica, 8❄❄ (blastice), lagani hiper bez transfera
    07/21 FET ❄️❄, beta ✖️
    10/21 FET ❄️ ❄, beta ✖️
    12/21 FET❄️❄️, u prirodnom, beta ✖️
    02/23 FET❄️❄️, u prirodnom,beta✖️

zg123
    11. Prosinac 2021. 10:08

Tina292, ovo za racunanje trudnoce da te pitam. Jel se ne racuna npr ako je zadnja menga bila 1.11 pa od tog dana, il se onda pomice za 2 tjedna s obzirom da je ivf postupak bio? Npr po mengi ako je termin poroda 1.8, znaci u ivf postupku bi termin bio 15.8?

Leky
    11. Prosinac 2021. 10:08

zg123

Din_don meni se vrti u glavi, ne u smislu da padam u nesvjest, nego mi se manta. Jucer me probolo malo jace kod maternice, ovih dana me znalo strecnut. Ja mislim da se meni vrti jer mi je beta jako visoka

To ti je od hormona, jos ako imas nizak tlak bingo, ja sam se jucer skoro onesvjestila u Plodinama. Voda s limunom pomogne 👌

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

zg123
    11. Prosinac 2021. 10:10

Peky, dada, imam i nizi tlak, znalo me i prije zamantat kad sam ustajala iz kreveta

ZuzaLu
    11. Prosinac 2021. 10:10

Leky

⭐ Miss_Ivy ⭐

Sad mi je lakse, isto tako i mene boli pa vise ne znam sta je normalno a sta ne. nisam dobila, kasni tjedan dana pa se nadam da je beta dobra..
    Inace se racuna od zadnje menstruacije, ali to je jer se ne zna kad je oplodnja bila, a kod nas se zna pa se mozda drugacije racuna.

...ne racuna se drugacije, sve trudnoce se racunaju isto, jednostavnije doktorima pratiti, jer kad dode trudnoce sve se isto prate bez obzira bila regularna ili mpo
    ...eto nadam se da sam ovo pogodila, ak nisam curke budu bile pametnije🙃

🤷‍♀️ PCOS 🤷‍♂️ lošiji spermiogram
    04/21 Gonal 150, Cetrotide, Decapeptyl - dobili 12 jajnih stanica, 8❄❄ (blastice), lagani hiper bez transfera
    07/21 FET ❄️❄, beta ✖️
    10/21 FET ❄️ ❄, beta ✖️
    12/21 FET❄️❄️, u prirodnom, beta ✖️
    02/23 FET❄️❄️, u prirodnom,beta✖️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.