Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    09. Studeni 2021. 17:54

Anemona

Evo moj današnji izvještaj:
    Lagano su mi povećani jajnici i ima malo neke tekućine, zato me boli. Ali s obzirom na sinoćnju bol, sad je podnošljiva.
    ET neće biti. Vjerojatno krajem sljedećeg tjedna, kad dobijem mengu, idem na kontrolni uzv da se vidi jesu li polipi tu ili su otišli s mengom 🤞🤞🤞
    Oni su vjerojatno posljedica stimulacije, a sad što je, tu je. Ako su i dalje tu, vjerojatno histeroskopija krajem ovog mjeseca, pa nakon toga FET.
    Doktorica mi je lijepo objasnila da nije strašno, da traje cca 15min pod kratkotrajnom anestezijom, ne širi se ušće maternice jer je kamerica 6mm, pogotovo kod žena koje nisu rodile. Do tad ću pokušati nekim prirodnim stvarima, i nadati se da će upaliti 🤞
    I najvažnija stvar, imamo 3 🐧💗💗💗

Super za 🐧 
    Sad samo polako i odmori se za njih 🤭

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    09. Studeni 2021. 17:56

Kacusha🍁🍂

Anchy dobro smo skroz, ali malo nam je dosadno. 😁 Cure nema panike, dok neke odluke nisu sluzbene. 🍀 Mi smo naruceni 6.12 na konzultacije u Podobnik. Po pitanju dodataka prehrani pijem samo Q10, jer mi se u zadnje vrijeme na sve povraca, mislim da je doslo do zasicenja. U 12mj cu jos dodati Dvital, Kendural, Omegu3 i vitamin E. Evo i ja sam cula za izbacivanje glutena pa bih probala. 😊

Drago mi je da si brzo dobila termin 💪
    Samo polako i doći ce sve na svoje 🤗🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Linda86
    09. Studeni 2021. 17:56

Mrvica72

Evo me iz ljekarne isla sam po Novalak i pitam za sprej vitamina D, žena je racunala doze i dosla je do zakljucka da uz novalak je dovoljno pit oleovit D kapi u mom slucaju 15 kapi dnevno i da ne treba uopce bacat novce na taj sprej. Naravno ako dr odobri kapi da ih šalje oreko ceziha

Molim te provjeri dozu, mislim da je to previse. Jer Oleovit D3 u neuroloskim bolestima tipa MS ide 10 kapi dnevno (i to je poprilicno visoka doza), a Novalac vec ima u sebi 10 ug vitamina D3. Moras piti i dosta tekucine. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

• šesnica
    09. Studeni 2021. 18:02

Mrvica72

Zato smatram koliko god ko može ići privatno da ide, brate mili usluga na nivou, oko tebe titraju, nema pripetavanja sa čekanjem i gledanja hice li ovaj mjesec doktor moc te peimit ili ne. Napominjem tko može. Nisam ni ja u bajnoj financijskoj situaciji al nekako rekla sam za to će se uvik nać…. Kbc mi je kad prisušim. Bitan je dobar biolog i dobri aparati

Ne bi se bas složila s tobom. Nisu ni privatnici što su bili. 

kosuljica
    09. Studeni 2021. 18:07

šesnica

Mrvica72

Zato smatram koliko god ko može ići privatno da ide, brate mili usluga na nivou, oko tebe titraju, nema pripetavanja sa čekanjem i gledanja hice li ovaj mjesec doktor moc te peimit ili ne. Napominjem tko može. Nisam ni ja u bajnoj financijskoj situaciji al nekako rekla sam za to će se uvik nać…. Kbc mi je kad prisušim. Bitan je dobar biolog i dobri aparati

Ne bi se bas složila s tobom. Nisu ni privatnici što su bili.

Ni ja.
    Tretman u VV je vrhunski. Za razliku od nekih privatnih za koje sam čula da nisu bas ok prema pacijenticama (jer rade i na uputnicu valjda)-IVF konkretno.

kosuljica
    09. Studeni 2021. 18:09

A i svi ti šta su kao face tipa Lucinger i Alebic su proizašli uz VV dakle sustav sam po sebi je ok. 
    I meni bi nakon 10 godina dokuferilo raditi za 15000 kn mj kad mogu za 50 (na primjer).

Leky
    09. Studeni 2021. 18:09

Anči 💕

Mrvica72

Pa ne znam bas..ima cura koje su isla privatno pa nisu zadovoljne 🤷🏽‍♀️ rađe bi prvo isla preko hzzo koliko god imam oravo na to pa da za tih 25-30 tisuca koje bi dala za postupak kupim sve za bebu…

Takoder, slazem se s tobom. Ja sam krenula privatno u Medico na ginekoloske specijalisticke konzultacije pa se prebacila kod istog doktora u Kbc, dao mi je broj svoje sestre i rekao nemojte vise placati kad imate pravo preko hzz-a..

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Flekica
    09. Studeni 2021. 18:13

Pozdrav svima,

Nova sam tu.   Nakon nešto više od godinu i pol pokušavanja, ginekologica me poslala na vađenje svih hormona pa je svašta nešto isplivalo i konačno sam došla do Petrove. Nakon 2 pregleda odlučeno je kako moram laparoskopski ukloniti jajovod zbog nastalog oštećenja i dobila sam termin u 12.mj.
    E pa sad, kao i sve cure ovdje, ja bi sve što je prije moguće  🤞 a trenutno me hvata panika po pitanju otkazivanja pregleda i postupaka u bolnicama. Kakvo je stanje bilo prošli val i postoje li šanse da se ovo sad sve odgodi?  Ima li netko ikakvih saznanja ili iskustva kako je to funkcioniralo u sličnim vremenima prošle godine 

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

Anči 💕
    09. Studeni 2021. 18:14

Leky

Anči 💕

Mrvica72

Pa ne znam bas..ima cura koje su isla privatno pa nisu zadovoljne 🤷🏽‍♀️ rađe bi prvo isla preko hzzo koliko god imam oravo na to pa da za tih 25-30 tisuca koje bi dala za postupak kupim sve za bebu…

Takoder, slazem se s tobom. Ja sam krenula privatno u Medico na ginekoloske specijalisticke konzultacije pa se prebacila kod istog doktora u Kbc, dao mi je broj svoje sestre i rekao nemojte vise placati kad imate pravo preko hzz-a..

Daleko od toga da ima zena koje zbog nekih razloga ne mogu ili ne zele ić po bolnicama i to totalno podrzavam...ali evo ja dok ne ispucam ovo preko hzzo mislim da necu ic privatno...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

• šesnica
    09. Studeni 2021. 18:24

Ja sam išla privatno jer su mi tri njih iz društva ostale odmah trudne kod Lučija, pa sam mislila da ću i ja odmah izaći s trbuhom vani 🤣 Onda skuzis da to nema veze i da tu nema pravila nikakvog. Kad daš tolike novce,  onda stvarno očekujes  "puno" od njih. Bar neku toplinu i urednost za početak. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.