Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    iris_iris
    09. Studeni 2021. 13:57

Anchy hvala na novoj temi, radi ko munja 
    Curke s lijepim vijestima i curke s tužnim vijestima, grlim sve 
    Imam pitanje - išla sam napravit frišku papu u pripremi za postupak iako mi stari nalaz još nije "istekao". I dobila sam nalaz "atipične skvamozne stanice neodređenog sadržaja". Gin mi je prepisao vaginalete 6 dana i kontrolu za 6 mj i napomenuo da "ne bi trebalo utjecati na planirani postupak". Ima tko kakvo iskustvo da podijeli, savjet? 

MOI:35g., endometrioza?/dermoid?, naznake adenomioze, nizak AMH
    MM: blaga asthenozoo
    MPO od 7/20
    10xIVF + 1xprekinut postupak zbog loše reakcije
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    1xIVF>IUI popucali folikuli - beta 0
    iris676.iris@gmail.com

SeniRemmus
    09. Studeni 2021. 14:00

Ljubica ja sam na duploj dozi aktivne folne kroz cijelu trudnoću s blizancima (uzimam 800mg dnevno) 😘

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    1.IVF/ICSI + FET 🐧🐧 ✅

iris_iris
    09. Studeni 2021. 14:02

Linda86

…Sve se smirilo do 6+0 tjedana kada sam navecer imala bockanje u donjem abdomenu i u noci malo smede i svjeze roskaste krvi sto se nastavilo sutradan te su se bolovi pretvorili u tupu bol. Ginekolog je rekao da dodem sutradan ujutro na UZV, a u slucaju pogorsanja obavezno odem na hitni prijem sto sam nakon dugo premisljanja srecom ucinila navecer. Kada je dr ucinila UZV vidjela je 6+1 plod 5 mm s otkucajima srca u desnom jajovodu. Beta je inace bila 21 000. Imala sam srece jer je sutradan u dezurstvo dosao doktor koji me operirao laparoskopski, jako ljubazan, strucan, rekao je da je bilo pred rupturu i vec curkalo u trbuh. Evo, fizicki sam vec odlicno, psihicki se snalazim, lazem svima da sam dobro, ali sto cemo, idemo dalje u borbu. Kada vidim sve kroz sto su pojedine zene ovdje prosle, moje je nista i duboko vjerujem da cemo nakon svih prmasaja i mi docekati svoje malo cudo (mozda dva, to nam je ipak zelja).
    Namjera mi nije da bilo koga prestrasim i stresiram, sanse za ovu moju situaciju su jako jako male (zapamtite da je puno vise bezazlenih razloga za krvarenje u ranoj trudnoci iako savjetujem obavezno kontaktirati svog ginekologa u slucaju istog), ali unatoc stvarno velikom optimizmu i nadi koje smo imali, imala sam neki osjecaj da nesto nije u redu od pocetka (i bas mi je vanmaternicna bila na pameti). Iako je gin odmahnuo olako na tu moju brigu, vjerovala sam u strucnost i nadala se da sam u krivu, ali na kraju se nazalost ispostavilo da sam bila u pravu. Sa svime ostalim sam uistinu imala jako puno srece. Zelim reci da ako ste zabrinuti, inzistirajte i nemojte se osjecati lose kao ja sto trazite pregled ili UZV ranije nego sto bi trebalo. Ispricavam se na duuugoooom postu, ali jednostavno ne znam to napisati u kracem. Puno srece svima.

Uh.. zato ja dobijem blagi slom živaca uvijek kad mi netko kaže "joj, nemoj googlat, nemoj čitat forum" s podsmijehom kao tamo ćeš svašta pročitat.. a mi si nekad same jedva živu glavu izvučemo zato što pročitamo pravu stvar na vrijeme.. žao mi je za sve što si prošla.. sve će se to jednom (uskoro) zaboraviti, držim fige čim prije  hvala što si podijelila 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

iris_iris
    09. Studeni 2021. 14:05

Mrvica72

Leptir ne trebas kupovat D vutanin jer kao ti bide nizak tvoj dr opće medicine ti na recept moze propisat kapi
    Nada - drago mi je da promjena prehrane je utjecala na ishod… Vjrlo vjerojatno jer mi jedino to jos preostaje.
    Al sve u svemu vidin da se sve skupa živciramo velikim brojem jajnih stanica na aspiraciji i malim brojem za vratit, ja sam u prvom ciklusu imala 10 jajnih stanica(rekovele) , 7 ih se oplodilo, 2 blaste odlicne i 2 odmostanična, u drugom ciklusu(gonali, letrazol,) 18 jajnih stanica, 2 blaste, 2 osmostanična. Doživila sam šok jer sam ocekivala promjenu na bolje, jedino sta je bilo bolje je to da su dobili bolje ocijene. Tad sam pričala sa biologom koji me savjetovao o prehrani inace vrhunski biolog i da je vidio na dosta velikom broju žena promjenu na bolje kod promjene prehrane i unošenje vutamina. Ako sad beta ne bude dobra ok, vec 2 mj sam vegan i šopam se suplementima sad ne uzimam coenzim nakon tramsfera jedino pa me bas zanimaju kakva ce bit na drugoj punkciji. S tim da je biolog rekao ginekologu da malo chilla sa ljekovima jer je bila supresija jedinostavno too much, inače jaja nebudu bas kvalitetna osobito zbog ljekova. Ispada bolje dobit manje 3,4 a da su top. I pocela sam primjenjivat akupunkturu za vrijeme transfera

kako tempiraš akupunkturu? Dan prije transfera pa dan poslije ili? 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

Anči 💕
    09. Studeni 2021. 14:10

Linda86

Sunny_

Linda86 žao mi je da si morala proći kroz to iskustvo😔 beta ti je bila baš ogromna i stvarno si na kraju dobro prošla. Doktori jesu stručnjaci, ali ja sam uvijek za dodatnu provjeru tj. drugo mišljenje. Meni je vanmaterična potvrđena sa 5+6, beta 2800, što je ništa prema tvojoj beti, a također je bila hitna laparoskopija. Da nisam ja odlučila otići na hitnu, još bi čekala 7 dana do pregleda i ko zna što bi bilo😕 ugl želim nam više srece u iducem postupku. Drži se❤️ i ostani s nama na forumu❤️
    Sunny_, tvoj potpis mi je "zapeo" za oko dok sam prolazila kroz ovo i bas sam pomislila kako je slicna situacija. Srecom da si se i ti odlucila na pregled i da nam je sve dobro proslo. Bit ce vise srece u iducem postupku.A nadam se, ako se neka nade u slicnoj situaciji, da ce joj pomoci nasa iskustva. Inace, citala sam po medicinskim publikacijama, i u 21% vanmaternicnih trudnoca, beta ipak raste pravilno.
    I Peanut, hvala, takoder puno srece.

Ako zelis sredi si potpis i nastavi se s nama druziti 🤗
    Jel imas vec drugi postupak u planu ili?

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Linda86
    09. Studeni 2021. 14:24

iris_iris hvala, također i tebi sretno. 
    Anchy, bit ce kroz godinu dana, ali nemam trenutno novi termin, moram prvo doci sebi psihicki i fizicki se oporaviti od operacije.

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

iris_iris
    09. Studeni 2021. 14:28

Mrvica72

iris_iris

Mrvica72

Leptir ne trebas kupovat D vutanin jer kao ti bide nizak tvoj dr opće medicine ti na recept moze propisat kapi
    Nada - drago mi je da promjena prehrane je utjecala na ishod… Vjrlo vjerojatno jer mi jedino to jos preostaje.
    Al sve u svemu vidin da se sve skupa živciramo velikim brojem jajnih stanica na aspiraciji i malim brojem za vratit, ja sam u prvom ciklusu imala 10 jajnih stanica(rekovele) , 7 ih se oplodilo, 2 blaste odlicne i 2 odmostanična, u drugom ciklusu(gonali, letrazol,) 18 jajnih stanica, 2 blaste, 2 osmostanična. Doživila sam šok jer sam ocekivala promjenu na bolje, jedino sta je bilo bolje je to da su dobili bolje ocijene. Tad sam pričala sa biologom koji me savjetovao o prehrani inace vrhunski biolog i da je vidio na dosta velikom broju žena promjenu na bolje kod promjene prehrane i unošenje vutamina. Ako sad beta ne bude dobra ok, vec 2 mj sam vegan i šopam se suplementima sad ne uzimam coenzim nakon tramsfera jedino pa me bas zanimaju kakva ce bit na drugoj punkciji. S tim da je biolog rekao ginekologu da malo chilla sa ljekovima jer je bila supresija jedinostavno too much, inače jaja nebudu bas kvalitetna osobito zbog ljekova. Ispada bolje dobit manje 3,4 a da su top. I pocela sam primjenjivat akupunkturu za vrijeme transfera

kako tempiraš akupunkturu? Dan prije transfera pa dan poslije ili?

Akupunktura se radi 20 min prije transfera i nakon tra sfera te opet bocnu i tako ležiš 20 min, navodno povećava implantaciju 40%

Hm, znači to baš mora biti negdje gdje rade u sklopu klinike.. 

MPO od 7/20
    6xET - beta 0,
    3xneg. aspiracija,
    iris676.iris@gmail.com

Sunny_🐣
    09. Studeni 2021. 14:32

Linda86

Sunny_

Linda86 žao mi je da si morala proći kroz to iskustvo😔 beta ti je bila baš ogromna i stvarno si na kraju dobro prošla. Doktori jesu stručnjaci, ali ja sam uvijek za dodatnu provjeru tj. drugo mišljenje. Meni je vanmaterična potvrđena sa 5+6, beta 2800, što je ništa prema tvojoj beti, a također je bila hitna laparoskopija. Da nisam ja odlučila otići na hitnu, još bi čekala 7 dana do pregleda i ko zna što bi bilo😕 ugl želim nam više srece u iducem postupku. Drži se❤️ i ostani s nama na forumu❤️
    Sunny_, tvoj potpis mi je "zapeo" za oko dok sam prolazila kroz ovo i bas sam pomislila kako je slicna situacija. Srecom da si se i ti odlucila na pregled i da nam je sve dobro proslo. Bit ce vise srece u iducem postupku.A nadam se, ako se neka nade u slicnoj situaciji, da ce joj pomoci nasa iskustva. Inace, citala sam po medicinskim publikacijama, i u 21% vanmaternicnih trudnoca, beta ipak raste pravilno.
    I Peanut, hvala, takoder puno srece.

da, nažalost i uz pravilan rast bete može biti vanmaterična. Ja sam svaki dan po malo krvarila i to me u konačnici natjeralo da odem na hitnu. I dobro da jesam.
    Želim ti što brži i bezbolniji oporavak ❤️ ja sam se stvarno brzo oporavila od laparoskopije. Mengu sam dobila točno 30 dana nakon zahvata i od tad mi je uredan ciklus. Nadam se da će se i tebi sve brzo regulirati i da ćeš brzo ići po svoju bebicu ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

• Linda86
    09. Studeni 2021. 14:39

Sunny_

Želim ti što brži i bezbolniji oporavak❤️ ja sam se stvarno brzo oporavila od laparoskopije. Mengu sam dobila točno 30 dana nakon zahvata i od tad mi je uredan ciklus. Nadam se da će se i tebi sve brzo regulirati i da ćeš brzo ići po svoju bebicu❤️

nemamo smrznutih, tako da ce morati biti novi IVF postupak, a za to bih ipak dala vremena tijelu da se malo oporavi. 
    Hvala, vidim da ti imas u planu FET vrlo brzo, drzim fige da bude uspjesan. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

ma2013 👣
    09. Studeni 2021. 14:44

iris_iris

Anchy hvala na novoj temi, radi ko munja
    Curke s lijepim vijestima i curke s tužnim vijestima, grlim sve
    Imam pitanje - išla sam napravit frišku papu u pripremi za postupak iako mi stari nalaz još nije "istekao". I dobila sam nalaz "atipične skvamozne stanice neodređenog sadržaja". Gin mi je prepisao vaginalete 6 dana i kontrolu za 6 mj i napomenuo da "ne bi trebalo utjecati na planirani postupak". Ima tko kakvo iskustvo da podijeli, savjet?

Najbolje da provjeriš tamo di ideš u postupak. 😉

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.