Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    15. Travanj 2022. 15:12

Sunny slažem se da se kod nas i u našem zdravstvenom sustavu odrađuju stvari površno i da smo mi same sebi svojim tvrdoglavim pristupom pomogle s nekim stvarima više nego liječnici, u nekim slučajevima, ali ono što meni dr kaže, barem se ja tako ponašam, pročitam i istražim ali ne osporavam jer nije on valjda išao u školu za strojara, ne podcjenjujem to zvanje prvo mi je palo ba pamet 🙈valjda zna što radi i samim time valjda zna što je najbolje za mene i moje dijagnoze... ali nikada ne bi nikome sugerirala da nešto što je liječnik propisao ne uzima, ali to sam ja jasno mi je da nismo svi jednaki ❤️❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Sunny_🐣
    15. Travanj 2022. 15:16

Stela_M

Sunny_🐣

Stela pretpostavljam da se referiras na moj post. Ja na forum gledam kao savjetodavnu platformu gdje razmjenjujemo iskustva i dajemo podršku i preporuke jedna drugoj. Lijecnicko misljenje je uvijek (bar za mene pa tako pretpostavljam i za sve ostale cure ovdje) iznad bilo cega sto procitam na forumu. Ali me iskustva na forumu natjeraju da preispitam, sama proucim i dodatno se savjetujem sa doktorom prije odluke da li cu koristiti neki od suplemenata koje mi je on preporucio. Konkretno je meni doktorica iz Petrove preporucila uzimanje dodatka sa myoinositolom jer je, po njenim rijecima, to jedini suplement cije je djelovanje potvrdeno u zanstvenoj literaturi. Buduci da se vise puta na forumu pisalo da doktori preporucuju insitol (bilo koji), sam isla detaljnije citati o razlikama izmedu podskupina inositola. Govorim o znanstvenim clancima dostupnim na netu, a ne o clanku u 24sati. Myoinositol je jedina podvrsta inositola koja se preporucuje kod PCOSa, kao sto mi je i doktorica rekla. Potpuno se slazem s tobom da doktori imaju uvid u cijelo nase zdravsteno stanje i na temelju toga odreduju terapiju i suplemente, ali isto tako smo se tu vise puta uvjerili da se to odradi dosta površno. Zato volim ovaj forum jer ti skrene pozornost na nesto i potakne te da to malo dublje istrazimo za nase dobro ❤️

Ma nije na tvoje više vas je pisalo, nisam imala lošu namjeru niti se pravim pametna samo ne volim takve stvari, pcos je sam po sebi kompleksna dijagnoza i kao takav ima više vrsta a samim time i drugačije pristupe u liječenju naravno da svaka od nas istražuje, što je u mpo priči normalni dio naše svakodnevice, ali isto tako sve smo individualne pa samim time i pristup liječenja je takav… nažalost dns previše doktora postavlja olako tu dijagnozu a zna se što iz iste proizlazi…

❤️
    Da, PCOS je nazalost jako kompleksna dijagnoza i cak bi rekla da ima toliko vrsta koliko ima i zena sa tom dijagnozom. 
    Cure sve sto procitate ma forumu prokomentirajte sa svojim doktorima i trazite od njih strucno objasnjenje. Mi smo tu svi laici, koji silom prilika svasta saznaju/nauce proucavajuci sve izvore koji su nam dostupni. 
    Saljem hrpu trudnicke prasine 🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄 svim trudilicama i cekalicama i da sve sto prije dodemo do cilja ❤️ grlim ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Stela_M
    15. Travanj 2022. 15:27

Sunny Nemoj da dobijem ječmenac 🙈🤣🤣 znaš i sama da nije loša namjera ali sam ti ja onaj tip osobe da je jače od mene kada nešto želim reći mislim da bi kroz guzu progovorila kada bi to bilo moguće 🤣🤣🤣🥰😚🤭❤️❤️❤️❤️
    Rainbow_Hope 🤗🥰😚❤️❤️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Sunny_🐣
    15. Travanj 2022. 15:33

Stela_M

SunnyNemoj da dobijem ječmenac 🙈🤣🤣 znaš i sama da nije loša namjera ali sam ti ja onaj tip osobe da je jače od mene kada nešto želim reći mislim da bi kroz guzu progovorila kada bi to bilo moguće 🤣🤣🤣🥰😚🤭❤️❤️❤️❤️
    Rainbow_Hope 🤗🥰😚❤️❤️

Hahahahahha moras sad pazit sta mi pises 🤣 
    Drago mi je iskreno sto si prokomentirala, jer stvarno ne bi da se postovi sa foruma uzimaju zdravo za gotovo. Ja ih ne uzimam nego uvijek provjerim sa doktorom pa pretpostavljam da svi to rade. Ali mozda i ne rade. Pa je dobro i istaknuti. Peace, love & rock'n'roll 😁😘

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Stela_M
    15. Travanj 2022. 15:44

Sunny_🐣

Stela_M

SunnyNemoj da dobijem ječmenac 🙈🤣🤣 znaš i sama da nije loša namjera ali sam ti ja onaj tip osobe da je jače od mene kada nešto želim reći mislim da bi kroz guzu progovorila kada bi to bilo moguće 🤣🤣🤣🥰😚🤭❤️❤️❤️❤️
    Rainbow_Hope 🤗🥰😚❤️❤️

Hahahahahha moras sad pazit sta mi pises 🤣
    Drago mi je iskreno sto si prokomentirala, jer stvarno ne bi da se postovi sa foruma uzimaju zdravo za gotovo. Ja ih ne uzimam nego uvijek provjerim sa doktorom pa pretpostavljam da svi to rade. Ali mozda i ne rade. Pa je dobro i istaknuti. Peace, love & rock'n'roll 😁😘

🤗🤗🤗🤗🥰❤️❤️❤️ vrlim 😊😍

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

Tina0409
    15. Travanj 2022. 15:54

Anci ja sam u Osijeku vadila krv za trombofiliju.Isto rekli nalaz za mjesec dana,a na kraju bio gotov za 7 dana.

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

NanaJ
    15. Travanj 2022. 16:13

Hvala vam curke 🥰❤️ Jos ne znam nis za UZV klinika hoce jos betu u utorak, u srijedu kad sam im slala prvu rekli su da super i da izvadim ponovno u utorak pa im se javim. Tako da sam ja ovu danaa ocito izvadila za sebe 😂🤷🏻‍♀️ 
    Malala PUPOOO 🥳❤️ Neka se cvrsto primi 🤞🏻

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Rainbow_Hope 🌈
    15. Travanj 2022. 17:08

Sunny_🐣

Stela pretpostavljam da se referiras na moj post. Ja na forum gledam kao savjetodavnu platformu gdje razmjenjujemo iskustva i dajemo podršku i preporuke jedna drugoj. Lijecnicko misljenje je uvijek (bar za mene pa tako pretpostavljam i za sve ostale cure ovdje) iznad bilo cega sto procitam na forumu. Ali me iskustva na forumu natjeraju da preispitam, sama proucim i dodatno se savjetujem sa doktorom prije odluke da li cu koristiti neki od suplemenata koje mi je on preporucio. Konkretno je meni doktorica iz Petrove preporucila uzimanje dodatka sa myoinositolom jer je, po njenim rijecima, to jedini suplement cije je djelovanje potvrdeno u zanstvenoj literaturi. Buduci da se vise puta na forumu pisalo da doktori preporucuju insitol (bilo koji), sam isla detaljnije citati o razlikama izmedu podskupina inositola. Govorim o znanstvenim clancima dostupnim na netu, a ne o clanku u 24sati. Myoinositol je jedina podvrsta inositola koja se preporucuje kod PCOSa, kao sto mi je i doktorica rekla. Potpuno se slazem s tobom da doktori imaju uvid u cijelo nase zdravsteno stanje i na temelju toga odreduju terapiju i suplemente, ali isto tako smo se tu vise puta uvjerili da se to odradi dosta površno. Zato volim ovaj forum jer ti skrene pozornost na nesto i potakne te da to malo dublje istrazimo za nase dobro ❤️

Potpisujem sve, ja sam istraživala zbog frendice i pročitala isto istraživanja koja pokazuju da je myoinositol najbolji, da D-chiroinositol čak može izazvati kontraefekt. Samo nisam sigurna više koja je bila razina uvjerljivosti dokaza, pretpostavljam da dosta jaka. Ja sam i kad sam čitala it all starts with the egg čitala istraživanja na koja se poziva i sve je tako kako je žena napisala, samo što je od tada prošlo 10 godina i rađena je hrpa novih istraživanja, ni doktori ne stignu sve to pratiti. Ja sam stvarno zahvalna na jako puno stvari koje sam od vas naučila ❤️🥰

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Aries85🐏
    15. Travanj 2022. 17:50

Hvala vam drage moje cure❤️
    Nanaj odicna beta!!!! 🥰sad hrabro na prvi uzv🤞🏻🌸 sretno svima!!! Pratim vas iz prikrajka i navijam ,ne odustajte zene🤗

👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
    Poliklinika Beta +
    1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.

Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️

Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
    3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
    Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Flekica
    15. Travanj 2022. 19:31

petra30

Malala pupo❤️❤️❤️❤️! Navijamo🤞🍀❤️!
    Nanaj divna je, ma odlicna❤️! Čestitam🎉!
    Aries😍😍😍!Ribic taman sam ti htjela pisat za Vagisan i vidim da si kupila👌… Ja ga po preporuci ginekologa koristim,po potrebi, otkad sam pocela koristit utrice i odlican mi je…
    Flekica definitivno će ti propast prijepodne😏… Meni su nalazi bili oko 12… Sretno u postupku ❤️!
    Dreamer 22 op op! Prava koka🥚🥚❤️! Sad dekica i odmor 😘!
    Miss, Ma , Sunny, Stela, Sani, Anci i sve druge drage ženice šaljem puseeee 😘😘😘😘!
    Avocado skoro sam propustila napisat, treca beta ti je mrak😍!

BugaDuga, Sani88, Petra30 hvala puno! 😘 Ovaj forum je takav vjetar u leđa! Mislim da bi izludila da ga nema. Hvala svim curama ovdje na svim informacijama koje dijelite s nama! ❤️

👩 1987. - AMH 10,38 pmol, hashimoto, 12/21 lpsc ex desni jajovod i veci dio jajnika, 🧑 1987. - normozoospermia
    04/22 prvi IVF postupak, 225 Ovaleap, Cetrotide, Ovitrelle -> 4 🥚, sve oplođene 05/05/22 ET dvije blastice , 0 smrzlica, beta 0, 12/2022 spontana trudnoca ❤️, otp 18/08/2023 it's a boy!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.