Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Teja1408
    08. Travanj 2022. 22:07

Bok cure. Dugo se nisam javljala. 
    Ali jednostavno ne mogu ne ispricati svoje iskustvo oko prenatal testova.
    Moje misljenje je bilo da ih ne zelim raditi. Medjutim, ginekologica me isplasila u 12.tj s nuhalnim koji je bio u mjerama i ipak sam se odlucila napraviti srednji paket Nifty (Nifty su jedini imali u ordinaciji).
    Test je pokazao visoki rizik za Turnerov sindrom.
    Umjesto mira, donio mi je samo stres kroz cijelu trudnocu jer sam odbila amniocentezu.
    Svaki uzv je bio super i vjerovala sam da ce sve biti u redu. I tako je i bilo. Napravili su kariogram odmah po rodjenju i dosao je uredan. Moja djevojcica je savrsena u svakom smislu te rijeci.

Znam da sam u manjini, ali evo isti slucaj s Nifty se dogodio i Bajo. Pisala je o tome na forumu. 
    Taj stres si nikad vise ne bih pozeljela. Ako ikad budem opet trudna sigurna sam da ga necu raditi jer je meni osobno donio vise zla nego dobro. A svim svojim poznanicima savjetujem da rade bilo koji drugi test, umjesto Nifty-ja.
    U tim trenutcima sam istrazila cijeli Internet i procitala milijun clanaka na temu. Zakljucak je da se mamina i bebina krv mijesaju i da sto se Turnerovog sindroma tice, da je veca vjerojatnost da je lazno pozitivan (ako dodje takav rezultat), nego da se stvarno radi o tom sindromu.
    Nadam se da cu nekome pomoci s ovim jer kada je meni trebalo, puno mi je pomoglo sto je Bajo prosla isti slucaj i davalo mi je nadu da je i kod mene pogreška. I voljela bih da sam u tom trenutku imala vise takvih situacija stvarnih ljudi koje bi me onda umirile.
    Ispricavam se na duzem postu. 
    Sretno svima 😊

VM
    08. Travanj 2022. 22:12

Maleena

Arnoldica

Cure bete su vam 🔝🔝🔝 čestitam 💕
    Mene i dalje boli kao donji dio trbuha, ali skroz nisko kao oko jajnika. Bila kod ginića i kaže da je s ginekološke strane sve u redu. Jedino imam jednu cistu, ostalo sve ok. I beta je pala na 0. Išla sam onda kod doktorice, radila kks i urin i svi nalazi su mi super, nema nikakve upale. Trebam još urinokulturu sutra. Ako i sutra nalaz bude sterilan neće mi dati nikakve antibiotike jer nema potrebe, a mene i dalje to boli. Pogotovo kad sjednem, čučnem, ako puno prehodam taj dan, navečer me baš boli. Ja stvarno ne razumijem što je to i kako da to prođe. Pila sam solgarov ekstrakt brusnice jer sam u početku mislila da je do urina, ali nikakav pomak vidjela nisam. Imate kakvu ideju? 🤷

Hej Arnoldica, drago mi je kod tebe ipak završilo biokemijskom, a ne vanmaterničnom… Vjerujem da su ti trenutni bolovi od ciste, tako je meni jednom prilikom bilo i prošlo je nakon slijedećeg ciklusa.
    Kod mene I dalje nema mira, iako se uspostavilo da nije vm, moja beta I dalje raste pomalo i nepravilno, a na uzv sam vidjela gestacijsku i žumanjčanu… Nevjerojatno! I sad čekam pon i slijedeći uzv, iako sumnjam u dobar ishod jer beta je danas 4300, a u pon bila 1890.
    S druge strane, ne mogu da se ne nadam i da ne vjerujem u čudo…iako nema baš takvih primjera 😔
    Ostalim curama čestitam na lijepim rezultatima, a Razumnoj šaljem jedan veliki zagrljaj ❤

Draga Maleena upravo se to i meni dogada. Znam kako ti je 😒. Beta mi je krenula (prve dve pravilno duplanje, super) i onda pocela zajeb... rasti malo vise od pola ali ne duplo. Na prvom uzv samo GV (prije tjedan dana) sutra imam drugi i isto. S time da imam osjecaj da cu se raspast, od malo malo nekakvih grceva, pa muka predvecer, pa cirkulacija. Valjda od stresa🥺. Ali nada umire zadnja 🙏🙏🙏 U zivotu se nisam ovolko nasekirala, ono nakon transfera je nista spram ovog iscekivanja. Zelim nam objema uspjeh...malo čudo ❤🤞🤞🤞

39 god., AMH low, on OAT, Dr. Lučinger
    02/20 1. ICSI -4 js, opl. 2,ß-0, 05/20 - 2. ICSI -3 js, opl. 2,ET-2, ß- 6.1, 09/20 -3. ICSI-6js, opl. 5, ET- 2, ß- 3.9, 11/20 - 4. ICSI- 9js- opl. 6, ET- 2, 3🐧, ß- 6.0
    03.02. FET - 3🐧,beta 93 ×, 04/21 - 5. ICSI - 4js, ET 2, 2🐧,ß- 6, 06/21 FET - 2 🐧, ß- 3,45, 10/21- 6.ICSI - 3 js,1 embrij, B-16.36, 02/22 7.ICSI-ET 2, b: 203.40,UZV 5+6 GV, UZV 7tt💓, Nifty ✅️, Mamin dečkić 💙

• Mrvica722
    08. Travanj 2022. 22:57

Teja1408

Bok cure. Dugo se nisam javljala.
    Ali jednostavno ne mogu ne ispricati svoje iskustvo oko prenatal testova.
    Moje misljenje je bilo da ih ne zelim raditi. Medjutim, ginekologica me isplasila u 12.tj s nuhalnim koji je bio u mjerama i ipak sam se odlucila napraviti srednji paket Nifty (Nifty su jedini imali u ordinaciji).
    Test je pokazao visoki rizik za Turnerov sindrom.
    Umjesto mira, donio mi je samo stres kroz cijelu trudnocu jer sam odbila amniocentezu.
    Svaki uzv je bio super i vjerovala sam da ce sve biti u redu. I tako je i bilo. Napravili su kariogram odmah po rodjenju i dosao je uredan. Moja djevojcica je savrsena u svakom smislu te rijeci.

Znam da sam u manjini, ali evo isti slucaj s Nifty se dogodio i Bajo. Pisala je o tome na forumu.
    Taj stres si nikad vise ne bih pozeljela. Ako ikad budem opet trudna sigurna sam da ga necu raditi jer je meni osobno donio vise zla nego dobro. A svim svojim poznanicima savjetujem da rade bilo koji drugi test, umjesto Nifty-ja.
    U tim trenutcima sam istrazila cijeli Internet i procitala milijun clanaka na temu. Zakljucak je da se mamina i bebina krv mijesaju i da sto se Turnerovog sindroma tice, da je veca vjerojatnost da je lazno pozitivan (ako dodje takav rezultat), nego da se stvarno radi o tom sindromu.
    Nadam se da cu nekome pomoci s ovim jer kada je meni trebalo, puno mi je pomoglo sto je Bajo prosla isti slucaj i davalo mi je nadu da je i kod mene pogreška. I voljela bih da sam u tom trenutku imala vise takvih situacija stvarnih ljudi koje bi me onda umirile.
    Ispricavam se na duzem postu.
    Sretno svima 😊

Ma ti testovi su glupi, btw daju da radis sa 12 tt kao prvo toliko se mučiš za zo djete niko normalan nebi pobacio osobito u tim tjednima jer treba jos 10 dana da dođe nalaz, sta imas od saznanja da je i bolesno ili doživiš ovo sta si ti nažalost doživila. Papi lova. Mivila vrimena kad se manje znalo a dica bila zdravija 

• mashkica
    08. Travanj 2022. 23:19

Avocado i BugaDuga odlicneeeew beteee čestitam. 
    Iman kod nas imaš tečni od solgara, 44 KM je u apotekama. Imaš i od pharmameda, jeftiniji je, ali je solgar bolji.

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• Maleena
    08. Travanj 2022. 23:22

Hej @VM tebe baš pratim s prijašnjih volova jer sam i ja bila kod dr L i tu smo i po godinama pa sam se svaki put nadala da je tebi uspjelo 🙂 Čestitam ti od srca! Mislim da se ne moraš toliko brinuti jer po potpisu mi se čini da ti je beta baš kako treba, a to iščekivanje uzv je nešto najteže ikad i koliko god se trudila biti pozitivna onih zadnjih par dana me krenu opsjedati crne misli i na kraju kad se stvarno završi lose krivim se jer mislim da nisam dovoljno vjerovala i tako u krug..Vjerujem da će kod tebe ispasti sve dobro jer takav put prevaliti i biti toliko hrabra i ustrajna...ma nema šanse da netko to od gore ne vidi

Ja 38, hipo/hashi, nizak amh
    On 49, oatz
    1. Icsi- blighted ovum
    2. Isci - ×
    3. Fet - missed ab u 8 tj
    4. Icsi - biokemijska
    5. Icsi 03/22 . 12. dnt Beta 35, 14.dnt 50, 16.dnt 85, 18.dnt 226, 22.dnt 860, 25.dnt 1890., 29.dnt 4350, na uzv gv i žv.. idući uzv 11.04. - KČS + CRL 0,73mm
    Nifty uredan, curica 💕
    16.11. Rodila se naša Marija ❤
    10.04.24. Fet

Iman
    08. Travanj 2022. 23:22

mashkica

Avocadoi BugaDugaodlicneeeew beteee čestitam.
    Iman kod nas imaš tečni od solgara, 44 KM je u apotekama. Imaš i od pharmameda, jeftiniji je, ali je solgar bolji.

Hvala ti Mashkice ❤❤  sutra idem u potragu za njim. 😘

👩 31 godina - sve ok
    🧔30 godina - azoospermia
    10/21 - aspiracija
    20.12.21 FET 2 blastociste - beta 11dpt 9.2, 19dpt 31, 23dpt 452 - vanmatericna 💔
    8.6.22 FET 2 blastociste - 7dpt +🍀
    ❣beta 1. 20.6. (12dpt) - 1884.8 ♡ 💞
    ❣beta 2. 22.6. (14dpt) >3000 ♡🍀
    UZV. 19.7. (7+6) ❤❤ 🙏🍀
    Heparin 0,4 💉 - od 23tt heparin 0,6
    Panorama ✔ curica 💗 i decko 💙
    01/2023 Stigla naša dva sunca ❤💙

Sunny_🐣
    09. Travanj 2022. 06:57

RainbowHope sretnooooooo 🤞🥰 navijam na najjace 🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄🪄
    Teja1408 žao mi je što si to morala proci. Hvala ti na podijeljenom iskustvu sigurno će pomoći. Ljubi svoju savršenu curicu 🥰😊
    Malena nadamo se s tobom najsretnijem završetku 🤞 bitno da je u maternici. Čuda su rijetka, ali događaju se 😊🤞
    VM ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Rainbow_Hope 🌈
    09. Travanj 2022. 07:20

Sunny hvalaaaa ❤️❤️❤️ evo, upravo krećemo 🤗

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Anči 💕
    09. Travanj 2022. 07:23

Sretno cure danas 🥰
    VM 09.04 drugi uzv 
    Ribic 09.04 beta
    Rainbow_Hope 09.04 aspiracija

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• ribic
    09. Travanj 2022. 07:40

Ajmo mi niski amh curke danas 💪

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.