Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica722
    09. Ožujak 2022. 09:54

Panda.

Stela_M

Panda.

Issadora izgleda da smo opet u sličnom tajmingu. Razumijem u potpunosti tvoje razočaranje jer mi je slično bilo u zadnjem postupku. Očekivala sam veliku berbu i makar 5 zrelih jajnih stanica, a na kraju dobila 2 i skoro mi došlo kao da nisam ni imala stimulacije, plus suprug jako loš spermiogram. Jedva se i te dvije oplodile, ali svejedno neuspješno. Ja se duboko nadam da će ta jedna preživjeti i da je dobitna. 🤗
    Anči dani tako moraju još sporije prolaziti. Ne znam što bi ti savjetovala osim da ne gubiš motivaciju. Samo neka to sve što prije prođe i da dočekamo svi samo dobre vijesti od tebe. 🥰

Panda ja mislim da tebi trebaju jače doze lijeka ali je dr vjerojatno strah zbog hipera to je problem kod žena s visokim Amh ili reagiramo previše ili nikako 😔 držim fige da ovaj prirodni uspije 🙏🙏🤞🤞🤞❤❤❤❤
    Stela sve mi je jasno. Zato i žele neke stvari dodatno ispitati prije 2.stimulacije. Predložili su mi da napravim OGTT i eventualno uvesti Siofor ako bude potrebe. Nisam baš skužila čemu to jer mi je bilo previše informacija u malo vremena. Također je spomenula da bi možda uvela kontracepciju prije. Vidila sam da su neke cure pisale da neke klinike i to rade. Malo sam skeptična po tom pitanju. 😐

Ako imas inzulinsku rezistenciju kao ja onda ti je potreban Siofor, jer tjelo ne prepoznaje šećer i ne šalje ga svugdi po tjelu i brkaju se receptori koji također ometaju začeće. Ponekad doktori znaju uvest siofor i pustit ženu 6mj da proba ostat prirodno trudna. Iskreno mene je siofor preporodio prvih 1 dana sam povraćala dok se tjelo naviklo na njega bilo je grozno al zato kasnije milina. Prozgodnila se(bila sam i prije taman al sam vukla koju kilicu dvije) , nije više bilo napada gladi nakon jela, nisam više imala neobjašnjivi umor. Kad ostanes trudna onda ti ga ukinu... Meni su to 8tt rekli da pijem. Jucer radila oggt odlicanbez siofora

Inna_92
    09. Ožujak 2022. 09:58

Kacusha žao mi je zbog takvog ishoda... Drži se... Ovo je tako težak put, šteta da neki koji nemaju problema s plodnošću to ne shvaćaju...

Ja bila na UZV, jajnici su super reagirali na Rekovelle, a danas krećem i s Orgalutranom. Kontrola mi je opet u subotu. Ako bude sve po planu, punkcija bi bila početkom idućeg tjedna.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

nika0302
    09. Ožujak 2022. 10:00

Sretno cure danas 🍀🍀🥰🥰

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

Anči 💕
    09. Ožujak 2022. 10:04

Inna_92

Kacushažao mi je zbog takvog ishoda… Drži se… Ovo je tako težak put, šteta da neki koji nemaju problema s plodnošću to ne shvaćaju…

Ja bila na UZV, jajnici su super reagirali na Rekovelle, a danas krećem i s Orgalutranom. Kontrola mi je opet u subotu. Ako bude sve po planu, punkcija bi bila početkom idućeg tjedna.

Mali savjet za orgalutran, istrljaj sa ledom malo prije bockanja jer je igla tupa i debela i stvarno teško ulazi 🙈 i peće dosta...i bockaj iglu pod kutem od 45 jer tako lakpe ulazi...bar je meni tako bilo i prosli put i evo sad..
    Koliko ih imaš? Meni je uzv u petak i vjerovatno punkcija početkom sljedećeg tjedna..pratimo se 🤞🏻🤞🏻

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anemona
    09. Ožujak 2022. 10:32

Rainbow, hvala ti od srca na detaljnom objašnjenju, sve sam spremila 😘
    Žao mi je zbog seke, držim fige da ipak izađe na dobro 🤞🙏❤
    Podržavam te za prirodni i navijam, bitna je kvaliteta a ne kvantiteta 💪
    I neki dan sam naletila na jednu sličicu i odmah se tebe sjetila 🤗 https://ibb.co/J573Xzb

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anemona
    09. Ožujak 2022. 10:40

Ljubica, Lorena, čestitke na curicama 😍💞🎉
    Kachusa, žao mi je, iskreno 😢 skupi snage i energije, znaš da ovdje imaš podršku 🤗❤
    Inna i Anči, bit će 🥚 💪, navijam 😘

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Inna_92
    09. Ožujak 2022. 10:44

Anči hvala ti puno na savjetu!😘 Koliko folikula imam? Doktor mi je rekao: "O, bit će ih, dobro su reagirali."  Iskreno, ja se uopće nisam sjetila pitati njega za precizan broj, ali vidjela sam da ih ima na oba jajnika. Pitat ću ga u subotu. 🙈 U petak imam PCR na COVID, to je sad iduća stavka oko koje ću se sekirati 🤣
    Pratimo se 🤞😘

🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *1/2025 - iznenadni ➕️

Inna_92
    09. Ožujak 2022. 10:45

Anemona hvala ti! 😊 Kada je tvoj FET? 

🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *1/2025 - iznenadni ➕️

• Mrvica722
    09. Ožujak 2022. 10:58

nika0302

Sretno cure danas 🍀🍀🥰🥰

Nika neznan je si mi ostavljala e mail kako nisam redovita na forumu zbog privatnih problema pokusavala sam listat unatrag al ne mogu naći

Rainbow_Hope 🌈
    09. Ožujak 2022. 11:15

Kachusa i Issadora stvarno mi je žao, odtugujte koliko vam treba 😔
    Čestitam na novim bebicama, takve nam priče daju snagu 💪💪💪
    Anemona baš si me raspekmezila, suzice su mi došle na oči ❤️
    Malala ništa ti to ne mora značiti, ja nisam skoro ništa osjećala jajnike, daj se malo probaj opustiti ☺️
    Anči jako sam uzbuđena zbog tvog uzv-a, nadam se da će sve biti 🔝🔝🔝
    Leky ja sam ti zapravo odlično ako se izuzmu ovi problemi drugih članova obitelji, svijet bez utrića je divan, odmah sve ima više smisla 🤣 Fizički se osjećam nikad bolje, imam puno povjerenje u svoju doktoricu, baš se trudi i daje sve od sebe, tako da sam pozitivna oko svega. Svjesna sam svih rizika prirodnjaka, ali mislim da vrijedi probati doći do kvalitete 🤷 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.