Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    03. Listopad 2021. 21:00

Lita.1234

Ja definitvno da ne radim za svoju firmu, i da se moram nekom pravdati, nikada nebi rekla to (ne iz razloga sto me sram ili sto to skrivam) vec zato sto sve ti napravi samo dodatni stres, propitkivanja obrazlaganja, kao i tebi Anci sutra povratak na posao. Da imam takvu situaciju orioremila bi se prije i uvijek GO ostavila za to i nitko nista ne zna. A kada sve prode i uspije (ako ne odmah drugi put) rekla bih svima da to obavila tada i tada .. ako si ok sa kolegama a ako nisi ni ne moras

Ma meni je problem sto nemam godisnji..idemo dva put godisnje na kolektivni i ostane mi eventualno par dana, a to mi je glupo trošit..a i radi nas samo dvoje i šefica pa mi je onda glupo muljat i ne znam sta..kad sam ja takva da uvijek gledam druge, pa tek onda sebe...isto tako cu joj odma sutra najavit da idem opet u trecem mjesecu i da me nema opet...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Lita.1234
    03. Listopad 2021. 21:07

Ma Leki i Anci kuzim.. al ja sam prije npr radila u skoli gdje je kolektiv od cca 50 ljudi, znaci da jos radim tamo nebi mi na pamet palo bilo kome reci, jer prvo 70 posto je ono baba tracara od kojih bi mi se samo kosa dizala na glavi 😂.. ali ako ti je malo i ok okruzenje onda ok. U tom procesu smatram da nije dobro uvijek misliti na druge, evo npr, ja kada sam ostala trudna prije par godina imala sam uzasno tesku trudnocu i strogo mirovanje od 5tt i taj mjesec sam trebala biti primljena za stalno, imam seficu koja je uzas (to je razlog zasto vise ne radim tamo) i koja ne postuje zene opcenito a pogotovo mlade koje su pune ambicija, i ja sam doslovno ta dva tjedna uzela bolovanje izmislila da imam temp, bla bla i cim sam primljena za stalno uzela sam bolovanje za rizicnu trudnocu. Jer moj trud i rad mi nitko nikada nece osporiti, a petljati se i raditi stres sa nebitnim ljudima mi se u tom periodu (kada shvatis da ti se mijenjaju prioriteti) stvarno nije dalo podnositi. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    03. Listopad 2021. 21:13

Ja srecom ne radim pa se nikom ni nemoram ispovjedat,al to su gadne situacije nikad neznas kako ce netko reagirat na takvu situaciju koliko god mislis da nekog poznajes.Tad padaju maske ,kad stvarno nesto bitno trebas 😶

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Tina292
    03. Listopad 2021. 21:16

Leky

Lita.1234

Ja definitvno da ne radim za svoju firmu, i da se moram nekom pravdati, nikada nebi rekla to (ne iz razloga sto me sram ili sto to skrivam) vec zato sto sve ti napravi samo dodatni stres, propitkivanja obrazlaganja, kao i tebi Anci sutra povratak na posao. Da imam takvu situaciju orioremila bi se prije i uvijek GO ostavila za to i nitko nista ne zna. A kada sve prode i uspije (ako ne odmah drugi put) rekla bih svima da to obavila tada i tada .. ako si ok sa kolegama a ako nisi ni ne moras

Kuzim sta zelis reci i meni su ta pitanja najveci stres, tako nekako i ja razmisljam, ali bas je tesko opravdati sve te kasnije dolaske kad si u nekoj korporaciji gdje je sve jako kruto pa i ljudi :)

Ja radim u velikom kolektivu. Prvi postupak sam radila i tajnosti, nisam uzimala bolovanje i dogovarala se za sve nakon ili prije posla, međutim imala sam ko za vraga baš jako stresan period na poslu i kad je rezultat bila biokemijska, stalno sam se pitala jel bi bilo drugacije da se nisam izlozila tom stresu. Ovaj put (FET) sam na bolovanju bila od transfera i jos sam uvijek. Rekla sam šefici i nekoliko kolegica s kojima sam jako dobra. Svim ostalima sam rekla da idem na manji medicinski zahvat i da trebam mirovati. Ako netko krene propitkivati: samo kazem nesto ginekoloski. I odmah nikog ne zanimaju detalji 😉 

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    05/2020: heterotopična trudnoća, 6.tt spontani.
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺
    09/2021: 1. FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕ 9 dnt: 435 🥳 11 dnt: 835 🙏 15 dnt: 3695 🥰
    1.UZV (6+2): imamo 2 srčeka ❤❤🙏🙏

Leky
    03. Listopad 2021. 21:23

Tina292

Leky

Lita.1234

Kuzim sta zelis reci i meni su ta pitanja najveci stres, tako nekako i ja razmisljam, ali bas je tesko opravdati sve te kasnije dolaske kad si u nekoj korporaciji gdje je sve jako kruto pa i ljudi :)

Ja radim u velikom kolektivu. Prvi postupak sam radila i tajnosti, nisam uzimala bolovanje i dogovarala se za sve nakon ili prije posla, međutim imala sam ko za vraga baš jako stresan period na poslu i kad je rezultat bila biokemijska, stalno sam se pitala jel bi bilo drugacije da se nisam izlozila tom stresu. Ovaj put (FET) sam na bolovanju bila od transfera i jos sam uvijek. Rekla sam šefici i nekoliko kolegica s kojima sam jako dobra. Svim ostalima sam rekla da idem na manji medicinski zahvat i da trebam mirovati. Ako netko krene propitkivati: samo kazem nesto ginekoloski. I odmah nikog ne zanimaju detalji 😉

Ja sam bila u tajnosti do sada za sve sta sam isla, imala sam i Lletz prije 3 tjedna i nakon toga sto pitanja, ali brzo prestanu kad kazes ma nesto ginekoloski 😁 mislim da cu sad reci pa da bar koliko toliko opusteno idem na transfer 

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Lita.1234
    03. Listopad 2021. 21:24

E Tina tako je, po meni je tako i najbolje. Jer kasnije se uvijek pitas jesi li kriva sto nisi bila opustena i mirovala. Super si to odradila ❤️

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

• mashkica
    03. Listopad 2021. 21:29

Ja nisam nikome rekla, znamo samo moj muž i ja bukvalno. Posao mi je takav da nisam vezana za mjesto pa mi je sve lakse i niko ništa nije skontao :) kao sto već neko reče, nije me sramota ili nešto slicno tome, nego jednostavno sam znala da pored svojih milion pitanja u glavi koja se vrte konstantno-necu moci i na tudja odgovarati. Previše bi mi to stresno bilo definitivno. 
    Nego cure, pitanjce još jedno.. kada su odnosi dozvoljeni poslije punkcije? Nešto su mi jučer rekli nema odnosa, Al se ne mogu sjetiti jesu li rekli samo za dan poslije punkcije ili par dana? Ja se nekako ok osjećam danas, malo mi se grci maternica kao pred mengu i to je to. A hormoni svoje čine🙈😁

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

Tina292
    03. Listopad 2021. 21:33

Lita.1234

E Tina tako je, po meni je tako i najbolje. Jer kasnije se uvijek pitas jesi li kriva sto nisi bila opustena i mirovala. Super si to odradila ❤️

Pa upravo tako! Prvi put se opekla pa poslozila svoje prioritete u glavi 😉
    PS. Lita sretnooo ujutroo 🤞🏻🤞🏻🙏🙏🙏❤
    Leky i ja sam prosla Letz pa zato i znam da postoje ginekoloski zahvati na kojima si tjednima na bolovanju 😁

👱🏻‍♀️ 32, neprohodni jajovodi, PCOS, inzulinska rezistencija, AMH 26, FSH 6.5, LH 4.4.
    👨🏻‍🦲 41, sve ok
    07/2021: 1. IVF (Suprecur, Gonal 225 IU, Ovitrelle): 8 zrelih jajašca, 7 oplođenih, 5 blastica, 2 vraćene - biokemijska 🥺

Tina292
    03. Listopad 2021. 21:36

mashkica

Ja nisam nikome rekla, znamo samo moj muž i ja bukvalno. Posao mi je takav da nisam vezana za mjesto pa mi je sve lakse i niko ništa nije skontao :) kao sto već neko reče, nije me sramota ili nešto slicno tome, nego jednostavno sam znala da pored svojih milion pitanja u glavi koja se vrte konstantno-necu moci i na tudja odgovarati. Previše bi mi to stresno bilo definitivno.
    Nego cure, pitanjce još jedno.. kada su odnosi dozvoljeni poslije punkcije? Nešto su mi jučer rekli nema odnosa, Al se ne mogu sjetiti jesu li rekli samo za dan poslije punkcije ili par dana? Ja se nekako ok osjećam danas, malo mi se grci maternica kao pred mengu i to je to. A hormoni svoje čine🙈😁

Meni je pisalo u otpusnom pitanju najmanje tjedan dana bez spolnih odnosa i rekli su mi da je jako bitno da se sve vrati u normalu i zaraste.
    I cestitam na velikom broju oplodenih stanica ❤🤞🏻

👨🏻‍🦲 41, sve ok

• mashkica
    03. Listopad 2021. 21:48

Tina292 hvala ti❤️
    Onda se strpiti Sta ću :D 
    Od straha kad sam usla u postupak nisam dala da mi pridje😂 a bome mi ni živci nisu bili najbolji😂  pa onda od 9dc je doktor rekao nema vise seksa , rekoh nema ga doktore već pola mjeseca😂 
    Ništa, strpit ću se. Napomenuo je on mene da je kao 20 puta morao me “ubosti” da bi izvukao 10 stanica. Vjerovatno je i to da bi mi rekao da je to sad sve frisko i osjetljivo

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.