Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    17. Rujan 2021. 19:19

Medena35

Pozdrav cure, nova sam na forumu. 👋🏾

Vidim da imate iskustva sa raznim postupcima. Planiram uskoro ici na konzultacije i u neki od postupaka, pa me zanima na koji nacin dr. odredi u koji postupak idete?

1.) Primjerice ako je ICSI postupak “igra na sigurno” zasto se onda i kada, te u kojim slucajevima koristi IVF?
    2.) Kada se ide na ET, i da li to znaci bolji rezultat buduci da se ne zamrzava oplodjena jajna stanica / ili losiji zato jer ih nece biti puno (pretpostavka)?
    3.) Kod ICSI postupka se jajne stanice zamrzavaju ili ne? Tj. odmah se vracaju / transfer ili?
    4.) Da li kod svih ovih postupaka ide pikanje injekcijama (hormonima) kako bi se dobilo vise jajnih stanica?

Zanemarite ako su neka pitanja besmislena ali pokusavam skuziti kako funkcioniraju postupci 🙈

Pozdrav...
    Ivf ti se radi kad je spermiogram dobar..onda se kod jajne stanice puste spermiji i oni imaju party...kad je lošiji spermiogram ide se na ICSI jer se tu uzme dobar spermij i ubrizga se direktno u jajnu stanicu...
    Na ET ides kada je sve ok..znači nema hipera, nema upala, endometrij je dobar...ako ima bilo kakva prepreka ide se na freez all i ides u FET...
    I kod ICSI i IVF mogu se zaledit stanice ako nema uvijeta za transfer...
    Bockas se u svakom stimuliranom postupku...
    Ako te još sta zanima pitaj 😁 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Monkica24 🍀
    17. Rujan 2021. 19:21

Zaboravih napisati, mene je bolilo kad sam se probudila, i dali su mi brufen, i rekli da danas smijem još 2 popiti ako me bude bolilo

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Anči 💕
    17. Rujan 2021. 19:23

Anemona i da ponesi si uložak..oni ti stave nakon zahvata ali trebat ce ti kasnije...ja sam još cijeli dan smeđarila...
    I da pravilo je da nakon sto se probudis lezis 2 sata..ali mazem ovisi o tvom stanju...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Joka95
    17. Rujan 2021. 19:36

Cure moje,ovaj utrogestan. Imam osjecaj da sve iscuri vani. I to nakon nekoliko sati od stavljanja poslijepodnevnog. Jutarnja i vecernja  2 jedva osjetim,nakon poslijepodnevna 2 sve uzlazi vanka imam osjecaj 😔 
    Pocelo mi je vise smetat jer imam osjecaj da stalno izlazi iz mene i da sam masna 😪🥺😔

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

Medena35
    17. Rujan 2021. 19:38

Anči & Tiki hvala vam na objasnjenju sada je vec jasnije.🤗 
    Uglavnom ako sam dobro skuzila, idealni uvijeti bi bili recimo uzimati Klomifen / Letrozol, dobiti primjerice 5/6 jajnih stanica, spojiti ih ICSI metodom, pricekati par dana da se oni spoje tj. razviju u kvalitetni embrij i onda ih ET postupkom vratiti svjeze ako je debljina endometrija i sve ostalo zadovoljavajuce.
    Naravno u praksi ne znam da li je to moguce..

Ili druga opcija pikanje hormonima, uzimanje jajnih stanica kada su na zadovoljavajucoj velicini, i onda opet jedan od postupaka.. ovisno o situaciji..

• Jos jedno pitanje, kad se spoje spermic i jajna stanica (oni se vracaju nakon koliko dana? 3/5? Tj. kada su najkvalitetniji? 

🙎🏼‍♀️ 35 🙍🏽‍♂️ 33
    • spermiogram ✅
    • hormoni ✅
    • uzv ✅
    • hsg ✅
    • papa i brisevi ✅
    • ciklusi 28 dana uredni ✅
    • ovulacija uredna ✅
    *(pokušavamo 1,5 god.)

🌼TiKi🌼
    17. Rujan 2021. 19:39

Joka95

Cure moje,ovaj utrogestan. Imam osjecaj da sve iscuri vani. I to nakon nekoliko sati od stavljanja poslijepodnevnog. Jutarnja i vecernja 2 jedva osjetim,nakon poslijepodnevna 2 sve uzlazi vanka imam osjecaj 😔
    Pocelo mi je vise smetat jer imam osjecaj da stalno izlazi iz mene i da sam masna 😪🥺😔

Iscuri samo visak, ono sto treba se apsorbira, ne brini. Meni je tako cijelu trudnocu curilo jer sam ga stalno koristila, vec mi je bilo muka od dnevnih ulozaka i mijenjanja gaca par puta na dan. To je tako uz utrice 😂

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Anči 💕
    17. Rujan 2021. 19:41

Joka95

Cure moje,ovaj utrogestan. Imam osjecaj da sve iscuri vani. I to nakon nekoliko sati od stavljanja poslijepodnevnog. Jutarnja i vecernja 2 jedva osjetim,nakon poslijepodnevna 2 sve uzlazi vanka imam osjecaj 😔

Meni se to desilo s jutarnjim 😒 znači stavim u 6 i spavam još dva tri sata i kad se ustanem idem piškit i bude na ulošku kao da sam ga ostavila na ulošku, a ne ubacila unutra...ali mislim ako iscuri nakon nekog vremena da to izlazi višak..jer tijelo uzme kolko mu treba...osjetim i ja da curka i da sam masna stalno, a to najbolje osjetim kad se obrišem..bljakić 😅

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

Joka95
    17. Rujan 2021. 19:42

Medena35

Uglavnom ako sam dobro skuzila, idealni uvijeti bi bili recimo uzimati Klomifen / Letrozol, dobiti primjerice 5/6 jajnih stanica, spojiti ih ICSI metodom, pricekati par dana da se oni spoje tj. razviju u kvalitetni embrij i onda ih ET postupkom vratiti svjeze ako je debljina endometrija i sve ostalo zadovoljavajuce.

Ili druga opcija pikanje hormonima, uzimanje jajnih stanica kada su na zadovoljavajucoj velicini, i onda opet jedan od postupaka.. ovisno o situaciji..

• Jos jedno pitanje, kad se spoje spermic i jajna stanica (oni se vracaju nakon koliko dana? 3/5? Tj. kada su najkvalitetniji?

Ja sam prosli IVF imala 3 folikula bez js a primala sam npr gonal i letrazol tablete. A ovaj ciklus samo klomifen i letrazol pa sam imala 2 folikula i u oba js i obe oplodene. Tako da sve zavisi.
     Nekome treci nekome peti dan. U zadnje vrijeme vecini nas 3i dan. 5i dan dodu do blastocite pa su najkvalitetniji 
    Ne znam ni ja puno toga bas,vecinu ssm naucila od cura ovdje 🤭

👦 -43, zdrav ko dren
    Kbc Split :
    1/25- 1.FET beta 👎

Anči 💕
    17. Rujan 2021. 19:43

Medena35

Idealni uvijeti su kod svakog različiti ☺️ nekome uspije jedno, a nekome je to bezveze...
    Vraćanje ovisi o tome koliko ih bude i kako se razvijaju..u većini slučajeva ako ih ima preko 5, a spermiogram je dobar puštaju ih do petog dana..ili vrate dio treći dan, a ostale puste do petog dana..

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

Joka95
    17. Rujan 2021. 19:44

Tiki i Anci izludi ja vise. Al sad mi je odma lakse. Vec sam mislila da sam blesa 😅😅😅 to je normalno onda. Samo nek se ne dogada nista krivo to je najbitnije🤭😅

👦 -43, zdrav ko dren
    Kbc Split :
    1/25- 1.FET beta 👎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.