Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Beba4321
    12. Svibanj 2021. 12:34

Hrabrica

Beba4321

Cure, sada sam se čula s njima te su mi rekli da sada pojačam utriće na još 1 dnevno i estrofem umjesto 3x1,sada pijem 3x2 i mirovanje, pa sutra betu vaditi.
    S tim da ja krv od vaginaleta mogu isključiti, jer utriće od početka pijem.
    Baš se sad bojim jako.. I kičma me boli od sinoć, a ja onako kao sretna da da to jje simptom trudnoće 😥😔

To mirovanje shvati stvarno ozbiljno, samo ustat do zahoda i nazad! Tako su i meni rekli..i to onda mirni lagani pokreti, obaviš i nazad leći. Možda nebi bilo loše. ako ideš privatno vaditi betu, da im najaviš dolazak da ne moraš čekati/stajati. Reci da si na strogom čuvanju i primit će te odmah da se što prije vratiš leći. Krvarenje i boluckanje nemora značiti kraj ali je svakako to situacija za ne mrdat iz kreveta i svakako otkriti zašto dolazi do tog. Šta je još rekao doktor, jel ti radio uzv ikako od testa? Bebać se sigurno neće još vidjeti ali može vidjeti hematom

Ne idem privatno, ali ću kod nas u bolnici tražiti prioritetno vađenje radi mirovanja, tako da bih trebala brzo biti gotova.
    Nisu mi nikakav uzv radili jer sam trebala u petak vaditi betu i u slučaju pozitivne bete sam trebala za 14 dana na ultrazvuk..

1IVF 7/20, ET 2 četverodnevna zametka-beta 0
    FET 4/21-2 blastice
    1.beta 80,krvarenje.
    2.beta 5,5 biokemijska
    FET 16.07. - 1blastica
    1.beta 12dnt - 170,3🙏
    2.beta 17dnt - 216
    3.beta 19dnt - 431,3
    18.08.missed ab. - kiretaža

Matkiša 😎
    12. Svibanj 2021. 12:35

Curkeee malo sam uspjela popratiti, vidim da ima dobrih i vijesti i plusića 🧡🧡🧡
    Meni su počele čari mučnina i povraćanja, doslovno gutljaj vode ne mogu zadržati, lakša sam za 2, 5 kg u tjedan dana...
    Moj mpo bi me hospitalizirao naravno, a ovaj soc gin kaže da osim ovih tableta na bazi đumbira (koje ne pomažu) nema ništa drugo...
    Imate li vi trudnice informaciju što bi se još moglo koristiti da izbjegnem infuzije i povlačenje po bolnici? 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Dia85
    12. Svibanj 2021. 12:54

Leia2.0

Dia dobila si identicnu stimulaciju kao ja prvi put. Neka tebi bude sretna i dobitna 🤞😘 narocito mi se svida ovaj dio s FET-om u slucaju prijeteceg hipera. Javljaj napredak s folikulometrija 😊
    Cure s lijepim testicima cestitam 😍

Leia..Hvala ti draga moja, ak sam dobro upamtila ti si počela sa 150 jedinica? Meni je rekao da će do 100 snižavati ako bude trebalo ali da ne bi ispod toga..budemo vidjeli, sve ti javljam:)
    Rina navijam za tvoju betu ako i da hipera ne bude..

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

12. Svibanj 2021. 13:03

Matkiša 😎

Meni su počele čari mučnina i povraćanja, doslovno gutljaj vode ne mogu zadržati, lakša sam za 2, 5 kg u tjedan dana…
    Moj mpo bi me hospitalizirao naravno, a ovaj soc gin kaže da osim ovih tableta na bazi đumbira (koje ne pomažu) nema ništa drugo…
    Imate li vi trudnice informaciju što bi se još moglo koristiti da izbjegnem infuzije i povlačenje po bolnici?

Ajmeee eto ga na.. Ovako.. Skroz se polako kreći, bez naglog ustajanja okretanja i slicno vjeruj mi i samo nagli pokret izazove mucninu, umor pojavaca mucnine znaci doslovno lezi u krevet mene je to spasilo.. Nisam mogla gledat ni na mobitel ni tv ali aam mogla citat knjige pa vidi sta ti pase...
    Sta se tice djumbira nisam uspjela ga uzimat, pribala al od silne mucnine ni njega nisam mogla.. Navosno postoje neke narukvice u ljekarni i da kao akupunktura znatno pomaze al ja jednostavno nisam imala snage to traziti gdje otici..

Od tekucine sma pila iso sport, ledeni caj, cedevitu na guceve.. Jela sve suho sa sto manje sastojaka.. Eto nemma nista pametno za rec osim drzi se i znam kako ti je.. Ja sam isto bila 2 ipo kila al mi je dr rekla da je za hospitalizaciju ako je to na tjednoj razini ali minimalno da je zaredom 2tj tja gubitak.. Da pazim da sam hidrirana a unos hrane je manje bitan sta se tice bebe..
    Ja cu rec da ja nisam u tom periodu uzimala ni prenatale koliko mi je mucno bilo, valjda mi je zeljezo u njima to sve jos pojacavalo..  Pa evo sve je uredu cim su se smanjile mucnine nastavila aam uzimati i bebica je dobro..

Drzi se, proci ce 🍀🍀🍀🙏🙏❤️❤️

Hrabrica
    12. Svibanj 2021. 13:06

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nema smisla raditi UZV prije bete, ni ti mali hematomi se ne vide, a, koliko kužim, krvarenje je sitno. Pojačati progesteron, mirovati i najčešće će samo od sebe stati. Preko 30% žena ima ta sitna krvarenja na početku trudnoće, to je normalno. Najčešće završi dobro.
    Dan po dan

Nebi se baš složila jer ona ima iza sebe dva pozitivna testa (uz pretpostavku da je drugi put crta bila tamnija). I mali hematomi se također vide na uzv-u međutim to ovisi i o tome koliko je uređaj novi/jak. Kad sam bila na hitnoj radi tog najjačeg krvarenja, prvi uzv nije pokazivao ni plod ali je doktor bio odličan i poslao me u ambulantu gdje imaju jači aparat i tamo smo vidjeli i plod i prvi put srce. Znači bila sam nešto više trudna nego ona sad ali nije to toliko velika razlika u vremenu (te tegobe su mi krenule već tamo cca 11dnt). Ako je smeđarenje u pitanju onda se ništa ne vidi na uzv-u jer su to zapravo ostaci stare krvi. E sad, najviše je do doktora koliko će si dati truda i vremena. Ja sam imala sreću da sam bila okružena super doktorima koji su odmah reagirali i koji su od starta govorili da svako smeđarenje i krvarenje zahtjeva odmah pregled, čak i u najranijih trudnoća. Velim,  tako su oni meni govorili . Svatko ima svoje teorije i načine rada i ne sudim, samo dijelim svoje iskustvo u nadi da curi možda pomogne ali i umiri ju kad čuje da curenje ne znači nužno kraj 🤷‍♀️ Sretno, mirno i pozitivno <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3

Hrabrica
    12. Svibanj 2021. 13:19

Beba4321

Hrabrica

Beba4321

Cure, sada sam se čula s njima te su mi rekli da sada pojačam utriće na još 1 dnevno i estrofem umjesto 3x1,sada pijem 3x2 i mirovanje, pa sutra betu vaditi.
    S tim da ja krv od vaginaleta mogu isključiti, jer utriće od početka pijem.
    Baš se sad bojim jako.. I kičma me boli od sinoć, a ja onako kao sretna da da to jje simptom trudnoće 😥😔

To mirovanje shvati stvarno ozbiljno, samo ustat do zahoda i nazad! Tako su i meni rekli..i to onda mirni lagani pokreti, obaviš i nazad leći. Možda nebi bilo loše. ako ideš privatno vaditi betu, da im najaviš dolazak da ne moraš čekati/stajati. Reci da si na strogom čuvanju i primit će te odmah da se što prije vratiš leći. Krvarenje i boluckanje nemora značiti kraj ali je svakako to situacija za ne mrdat iz kreveta i svakako otkriti zašto dolazi do tog. Šta je još rekao doktor, jel ti radio uzv ikako od testa? Bebać se sigurno neće još vidjeti ali može vidjeti hematom

Ne idem privatno, ali ću kod nas u bolnici tražiti prioritetno vađenje radi mirovanja, tako da bih trebala brzo biti gotova.
    Nisu mi nikakav uzv radili jer sam trebala u petak vaditi betu i u slučaju pozitivne bete sam trebala za 14 dana na ultrazvuk..

Vjeruj u sebe i svoju bebicu i nadam se da će se to uskoro smiriti <3 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    11/2018 – inseminacija X
    02/2019 –klomifen+štoperica, X
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
    04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
    06/2021 – FET,
    10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
    03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
    05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3

Matkiša 😎
    12. Svibanj 2021. 13:20

Sanjich 👶

Matkiša 😎

Meni su počele čari mučnina i povraćanja, doslovno gutljaj vode ne mogu zadržati, lakša sam za 2, 5 kg u tjedan dana…
    Moj mpo bi me hospitalizirao naravno, a ovaj soc gin kaže da osim ovih tableta na bazi đumbira (koje ne pomažu) nema ništa drugo…

Ajmeee eto ga na.. Ovako.. Skroz se polako kreći, bez naglog ustajanja okretanja i slicno vjeruj mi i samo nagli pokret izazove mucninu, umor pojavaca mucnine znaci doslovno lezi u krevet mene je to spasilo.. Nisam mogla gledat ni na mobitel ni tv ali aam mogla citat knjige pa vidi sta ti pase…
    Sta se tice djumbira nisam uspjela ga uzimat, pribala al od silne mucnine ni njega nisam mogla.. Navosno postoje neke narukvice u ljekarni i da kao akupunktura znatno pomaze al ja jednostavno nisam imala snage to traziti gdje otici..

Od tekucine sma pila iso sport, ledeni caj, cedevitu na guceve.. Jela sve suho sa sto manje sastojaka.. Eto nemma nista pametno za rec osim drzi se i znam kako ti je.. Ja sam isto bila 2 ipo kila al mi je dr rekla da je za hospitalizaciju ako je to na tjednoj razini ali minimalno da je zaredom 2tj tja gubitak.. Da pazim da sam hidrirana a unos hrane je manje bitan sta se tice bebe..
    Ja cu rec da ja nisam u tom periodu uzimala ni prenatale koliko mi je mucno bilo, valjda mi je zeljezo u njima to sve jos pojacavalo.. Pa evo sve je uredu cim su se smanjile mucnine nastavila aam uzimati i bebica je dobro..

Drzi se, proci ce 🍀🍀🍀🙏🙏❤️❤️

Hvala ti.. Probat ću sa Isosport om.. Više povraćam tekućinu nego hranu a trudim se ne povraćati... Doslovno žličicu popijem tekućine i moram povratiti, a da ne pričam koliko sam gladna... Ali od tog napinjanja me počeo boljeti stomak dolje, i ono žiganje i grčevi opet.  I čini mi se da ću morati na infuziju jer ne želim riskirati..
    A znala sam da će mi se to dogoditi, jer i inače imam osjetljiv želudac... 😬 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

12. Svibanj 2021. 13:22

Matkiša 😎

Meni nije pomoglo nista, niti mi jos pomaže. Samo normabel tu i tamo i spavanje. Par puta sam bila na infuziji, ali bez hospitalizacije. Infuzija bi mi pomogla par dana. Mozda da probas tako, primis infuziju i ides doma.

• RebekaB
    12. Svibanj 2021. 13:30

MTBica i ribic... help... Evo me sada od dok. Na Uzv su danas na 11 dan desno 17mm a lijevo 18,5mm... jos imam ovaleap danas i gotovo, menopur i orgalutran danas i sutra.  Sutra navecer stoperica i punkcija sub. Ocekivao je od ovog manjeg da ce doseci ovog veceg ali kao ok. Sta kazete? 

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    12. Svibanj 2021. 13:37

Matkiša ja povraćam na vodu i sve što nije gazirano, eto što da ti kažem. Znam da Cola nije zdrava ali ja dušu ispovraća od vode 🤨🤨🤨 eventualno ooooo mineralna ali mi se i ona gadi već. Šta d ali kažem nego čekati da prođe . Pokušaj sa kiselim voćem (jabuke-one zelene kisele,naranče, limun) i sretno ❤

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.