Potpomognuta oplodnja vol. 10

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Miniee
    [UREĐENO] 07. Veljača 2026. 08:01

Meni danas drugi dan od transfera. Sporo dani prolaze...Kako ste se osjecale poslje transfera? Ja radim sve svakodnevno kao i i inace samo pazim da ne dizem tesko i da odmorim svako malo kad mogu. Trbuh mi je napuhan ko da sam trudna vec 3mj😅 

Lali28
    06. Veljača 2026. 21:15

Moj et 2.2.😄
    Mislim da nista ne pazim. Kako imam malo dijete (14mj) doslovno nis ne pazim. Nosim je, skace po meni…🤣  od simptoma- napuhana sam jos od stimulacije rekla bih(crijeva) iako prehrana mi je lagana kao inace.. mozda progesteron jos ovaj dodatni… simptome ni ne pratim jer je zanimljivo- imala sam ih svaki mjesec kad smo prirodnk pokusavali, ali onda kad smo krenuli na ivf i jos ostala trudna, tad nisam imala nikakve simptome. Tako da, u njih vise ne vjerujem😂
    Drzim fige🙏🏻🙏🏻🙏🏻

👩🏻30god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05), sad normal
    🧔🏻‍♂️32god asthenozoospermija
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷

Miniee
    06. Veljača 2026. 23:29

I biti i ja sam tako kad sam prvi put ostala trudna, nisam imala nikakve simptome. A sad sam vec nakon 4 i pol godine sve zaboravila😅
    Mozda je i meni od stimulacije a i progestron isto svoje napravi.

🧔 39g. 👩 38g
    🧒 2021 - sin💙
    🍀 01/2026 - IVF/ET - prvi postupak, 5 oplođenih, jedan 3-dnevni vraćen 04.02. Beta 25.01⏳️🍀

laganiniii
    07. Veljača 2026. 07:55

Hejj, meni je 15i dan od transfera i uz pozitivan test i dobre bete nula simptoma, malo samo napuhnuta ostalo ništa. Još danas imam ići na svadbu, haljina uska a trbuh ko u trudnice, prilipo 🤣🤣🤣
    Uglavnom, najsporiji su ovi dani do prvog pregleda, meni je tek 20.02 pregled, imam osjećaj da je to za 100 godina 🙆🙆

👸 - '92 (AMH-8)
    🤵 -' 96 (sve ok)
    01/25 hsg uredan
    4 godine neuspjelih pokušaja ❌
    08/25 IVF, 4 js, 4 oplođene, 1 vraćena, 3 ❄️
    13dnt beta 221, 15dnt beta 492, 17dnt beta 1330
    Uzv 30.09 - 3mm (manje od očekivanja)
    Uzv 07.10 - 5.5mm, srce kuca ali sporije ( dr nije optimističan)
    Uzv 14.10 - 8tt missed ab 💔
    01/26 - FET
    Prva beta 219, druga 520

Zelena123
    07. Veljača 2026. 08:01

Meni je 6dnt…. Doktor mi je rekao da ne dizem tesko, ukljucujucii sina(2g). Od simptoma nista osim nervoze

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    IVF 07/23 💙-->👶🏻2024 (preostalo 8 ❄️)
    07/25 Biokemijska❌ (pokusali prirodno)
    10/25 Spontani u 7. tj💔 (pokusali prirodno)
    01.02. FET, 12.02. prva beta...

🧔 39g. 👩 38g
    🧒 2021 - sin💙
    🍀 01/2026 - IVF/ET - prvi postupak, 5 oplođenih, jedan 3-dnevni vraćen 04.02. Beta 25.01⏳️🍀

bajadera2
    06. Veljača 2026. 15:45

Tratinčice 🩷, Avissss, Mia

Obavili smo i kariogram, pa sve one za trombofiliju, ne znam šta sve ne. Sve je u redu. On ima nešto slabiji nalaz spermiograma, s time da je u 6/2025 imao super nalaz. Koji mjesec prije toga je probao piti cink, selen, međutim tu i tamo bi i preskočio i eto nalaz jako dobar. Prije toga je probao i Catafertyl i svašta nešto, međutim spermiogram bi bio tu negdje… 
    Ja uzimam koenzim. Jedino ću uvesti još omege. I d vitamin 25000 da si bustam jer mi je jedan gin reko da bi bilo super da ide preko 100 kod ivf-a. 

👩🏻‍🦱39 AMH 12,9
    👨🏻‍🦱38
    12/2023 Femara, Ovitrelle, ET, beta 0
    02/2024 ICSI, ET, beta 0
    06/2024 ICSI, ET, beta 0
    12/2024 ICSI, ET, beta 0
    06/2025 IVF/ICSI, ET, beta 0

Simba🍀
    [UREĐENO] 06. Veljača 2026. 15:46

Histeroskopija odrađena 🥳

Pronađeno je nekoliko manjih polipoznih tvorbi koje su uklonili i napravljen je bris endometrija s nekoliko strana…

PHD nalaz je gotov za 2 tj kada je i kontrola na Merkuru 🍀💪🏻

👩🏽 - 34 - lijevi jajovod neprohodan, PAI-1 4G/4G
    👦🏽 - 44 - sve ok
    2/25 - inseminacija - ❌
    5/25 - punkcija - 7 js - 3 ❄️
    7/25 - FET ❄️ - ❌, 9/25 - FET ❄️❄️ - ❌
    11/25 - punkcija - 12 js - 7 ❄️
    1/26 - FET ❄️❄️ - ❌

• bordot
    [UREĐENO] 06. Veljača 2026. 21:18

Naše prvo malo razočaranje - danas su mi potvrdili i od 4 stanice koje su se još jučer razvijale, danas 5.dan, u blastocistu ih se razvilo samo 2 koje su otišle u zamrzavanje 😭. 
    Proučavala sam malo što bi bio uzrok i moguće da je to muževa dijagnoza oligoazeno...jer kao ona sa sobom nosi mogućnost veće fragmentacije DNA a od 3.dana muževa sperma preuzima veliku ulogu kod razvoja oplođenih stanica...
    Nastavit ćemo s profertilom i držat fige za jednu od te dvije blastociste da ce se primit s jeseni. 
    Ali da, od 11 stanica, 9 oplođenih, mužev nešto bolji spermiogram, na kraju samo 2 fet 😭 

tratinčica30
    06. Veljača 2026. 17:56

Dvije ali vrijedne nadam se! 🤞🏼🤞🏼
    I kod nas je muški faktor u pitanju, idemo u prvi postupak u 3. mjesecu nadamo se, i malo me strah slične situacije. Džaba što su moje js možda super ako spermiji nisu. Iskreno se nadam da ćemo mi barem dvije imati, opet imaš materijala za nešto pokušati. Najgore bi bilo da ne bude ništa, ne daj Bože…
    Sretno ti!♥️

👩🏻30 - ✔️ 🧑🏻31 | pokušavamo od 10/24
    7/25 - OAT | 10/25 - oligozoospermia
    11/25 , 1/26 - biokemijske
    ⏳ 3/26 IVF

Moon
    06. Veljača 2026. 18:28

Hej nemoj biti tužna i to je dobra brojka. Kod mog muža je dna fragmentacija loša, ne znam tačan postotak na prvu morala bih tražiti nalaz, sutra ponavlja i nadamo se bar malo boljoj brojki. Ako budem imala i te 2 blastice biću sretna. 
    Jeste li razmišljali o tom da uradi i taj nalaz? Da ode urologu s tim? Možda dobijete neki konkretan odgovor kako poboljšati šanse.
    Sretno ❤️

👩🏻‍🦱 -27, endometrioza, hsg ✔️, 4g/5g pai 1 heterozigot, ANA+, IgM +
    🧔🏻‍♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
    Pokušavamo od 11/24
    5/25, 11/25 biokemijske
    ⏳ VTO

advocatus
    06. Veljača 2026. 19:51

Glavu gore i ne brini. Mi zbog spermiograma nismo ni mogli u ivf vec icsi. Na kraju smo dobili 2 blaste. Jedna se primila i daj boze raste. Dovoljna je jedna i malo srece. 

30 - pai+mthfr/32 - oligoasteno
    1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

jane23
    06. Veljača 2026. 21:04

Znalo se desiti da cure nisu imale niti jednu blasticu tako da ove 2 zvuce odlicno! Nekad niti 10 blastica ne rezultira trudnocom, a nekad je jedna dovoljna. Upravo zato nemojte se ravnati po broju blastica, nego budite sretni da imate sansu! Sretno!

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L; Hashimoto; povišene NK stanice; trombofilija i karogram ✅
    🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    🔹11.2024.&01.2025. 2 IUI - 2 biokem.trudnoce
    🔹04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid + Orgalutran) - ET 2 trodnevna ➖
    🔹06.2025. 2. IVF (Rekovelle + Ganirelix) - 8 oplođeno, 2 blastice; 9.mj. FET 1 🐧➖; 10.mj. FET 2🐧➖
    🔹11.mj. 3. IVF (Gonal, Cetrotide, Decapeptyl) - 7 oplođenih, 3 blastice; 12. mj ET 🐧 ➖; 2.mj FET 🐧⏳🙏

Lali28
    06. Veljača 2026. 21:18

Dvije su top. Ja sam rodila jednu smrznutu, a danas upravo s razgovora da nijedne nemamo smrznute u novom ciklusu. Tako da, itekako dobar broj🤞🏻💋

👩🏻30god
    AMH: 0,862µg/L (1,20-9,05), sad normal
    🧔🏻‍♂️32god asthenozoospermija
    1/2024 - Gonal F
    31.1. aspiracija - 9 st
    3.2. ICSI, 5 oplođenih, ET 3-dnevnog ❌, ostao 1❄️
    11.3. FET blastice—> 8dnt + —> Beta 18dnt 8961, 7+1tj ❤️
    curica🌸 7.12.👶🏻🩷

👩36 Hashimoto, supserozni miom
    🧑38 oligoasthenozoospermia
    pokusavamo prirodnim putem od 01/2025
    2/2026 IVF 9js

• bordot
    [UREĐENO] 06. Veljača 2026. 20:00

Moon, nismo jos isli za tim. Suprug je samo na clomidu i profertilu 3 mjeseca sto mu je doduse popravilo nalaz malo ali ne dovoljno. 
    Kad su vam utvrdili da je dna fragmentacija loša - postoji neka terapija za to koju su vam dali?

Moon
    06. Veljača 2026. 20:00

Moj je muž ljetos radio taj nalaz, dobio je terapiju a-lixir 400, vit C 1g, liposomalni glutation i orthomol fertil plus. Terapija traje 6-8 tjedana, sutra ide na kontrolni nalaz pa ćemo vidjeti je li išta pomoglo. Ako ne samo nam sreća ostaje..

Pokušavamo od 11/24
    5/25, 11/25 biokemijske
    ⏳ VTO

2/2026 IVF 9js

• bordot
    [UREĐENO] 07. Veljača 2026. 08:34

Hvala vam. Vidit cu sto ce mi jos rec dr.na postaspiracijskom pregledu ali i njegova urologinja.
    Mozda nije potreba da on ide na daljnje pretrage još jer mu ova terapija isto malo poboljšava sliku a i prvi nam je put. Vidit cu. 
    Btw jel zna netko na Sv.Duhu jel oni kod muškog faktora rade klasični IVF ili ICSI? Jer nama je rečeno da im nista ne znači njegov malo lošiji spermiogram jer ce ic ciljano...a sad svugdje piše IVF...nigdje se ne spominje ICSI. A opet mi malo vjerojatno zvuči da su napravili "tulum" u petrijevoj zdjelici pa pustili njegove spermije nasumično s mojom jajnom stanicom i da smo imali velik broj oplođenih. 
    Svakako cu je pitat to...nisam se htjela na pocetku pravit pametna 🤣🤣 i da sam se internet obrazovala

missD
    07. Veljača 2026. 08:24

I meni slicna prica na sv duhu - 11js, 9 oplodenih i samo 3 🐧
    Ja sam dosta citala o tome, veliku ulogu tu igra laboratorij i embriolog, a i u bolnicama oni navodno radi ustede cuvaju samo najnajbolje stanice. Kazu da bi u privatnoj klinici ta brojka bila mozda 5-6🐧 jer se tamo cuvaju i stanice nesto nize kvalitete. Tako su meni objasnili jer sam postavila 100 pitanja zasto od 11 js na kraju imamo samo 3 blastice a dobar spermiogram i od pocetka dosta obecavajucu situaciju. Samo hrabro i sretno dalje 💪

👩‍🦰29, PCO jajnici, endometrioza
    🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)

advocatus
    07. Veljača 2026. 08:34

Icsi je kod teskog muskog faktora, dakle ako je koncentracija ili ukupni broj ispod 5 milijuna ili ako je pokretljivost ispod mislim 10% ili terato (morfologija) - obradom ih otpadne jos dosta i onda ih u konacnici ispadne niti 100 000, a potrebnisu barem milijuni da jedan dode i oplodi. Ne znam kakve su vam brojke, ali ako na nalazu pise ivf onda bi trebao biti samo ivf. Da je kosa crta (ivf/icsi), onda je icsi - jer je ivf visi pojam koji obuhvaca i ivf i icsi, pa da se ljudi ne zbune kad pise samo icsi. 

1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

2/2026 IVF 9js

• Danny07
    07. Veljača 2026. 03:41

Want Nembutal pentobarbital,Fentanyl,Tramadol   WhatsApp: +447401473736

We are reliable and trusted vendors of Nembutal (Pentobarbital Sodium).We have established an excellent reputation over the years by providing our customers with excellent quality/ purity Nembutal. We offer pleasant and professional shipping experience with 100% discreet packaging and delivery worldwide. Our warehouse is unlimited. We sell Nembutal in Liquid form(50ml, 100ml, 250ml bottles)and in powder form ranging from 25g,50g,100g, etc. If you are looking to buy Nembutal Online, do not look any further. We have provided the safest and most accurate methods to buy Nembutal online and our service can be offered worldwide. Distance is not a barrier when ordering from us. We continuously invest in our service and upgrade on a daily basis to meet up with the demands of our customers. For your orders and more information you can reach us in the various ways listed below.

We offer a wide variety of pharmaceutical products that contain almost everything you need. Fast and discreet shipping quality 100% guaranteed, Express by UPS, FedEx, EMS with tracking number, no receipt required.

Ant-anxiety
    Chronic Pain
    Seizures
    Depression
    Migraines
    Arthritis
    Killing Cancer
    Epilepsy
    Post Traumatic stress
    Disorder(pstd)
    Diabetes
    Crohn's Disease
    Gout
    Pain relief
    Glaucoma
    Opiod Dependence
    Treating Alcohol Abuse

WhatsApp:+447401473736

Text:+447401473736

Telegram: @Ranko3222

Note: we ship Nembutal 100% discreetly and expedited all over the world and we have a returns policy that offers our customers maximum satisfaction. We are available 24 hours a day to answer all your questions and also show you samples as long as you prove to be serious customer.

We are determined to give truly painful people real hope and lasting rest. We sell Nembutal powder and Nembutal Solution(Injectable). Simply indicate your age and weight, we will be able to provide you with exact information on price, delivery and payment.

When you order Nembutal online from us, we keep a close eye on details. We want to be sure of the dosage that will certainly be effective. You can purchase Nembutal online without any prescription and collect the shipped package without having to sign any papers. Shipping and delivery usually take a maximum of 3 days. All you have to do is provide some health related facts (for dosage estimates)

SERIOUS INQUIRIES ONLY

Zelena123
    07. Veljača 2026. 08:05

Ja sam napravilatest jucer i danas. Danas mi je 6dpt. Neka sjena se nazire, danas malo jaca, ali chat kaze da je sjena siva i nije potvrda trudnoce… isto jako ovisi pod kojim svjetlom slikam test. Na direktnom svjetlu s vama se nista ne vidi, dok pod kucnim je…. Sretno svim cekalicama. Ja sam uzasno nestrpljiva

12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    IVF 07/23 💙-->👶🏻2024 (preostalo 8 ❄️)
    07/25 Biokemijska❌ (pokusali prirodno)
    10/25 Spontani u 7. tj💔 (pokusali prirodno)
    01.02. FET, 12.02. prva beta...

• bordot
    [UREĐENO] 07. Veljača 2026. 12:18

Advocatus, imao je u 9.mj. ukupan broj spermija 13,95% a sad je 26,60%, a progresivno pokretnih u 9.mj. je bilo 6,45% sad 10,53%. 
    I druge brojke su malo otišle gore nakon 3.mjeseca klomida i ptofertila. 
    Nego, nemojte se ljutit šta sam malo offtopic 😁, obecajem necu vise pitanja na temu muške neplodnosti potezat - 
    ali evo zadnje bih iskoristila da pitam žene sa sličnim problemom:
    1. jeste li vi saznale uzrok? Naime, mene je njegov spermiogram jako začudio jer kad sam čitala o tome uvijek se navodi neki uzrok. Njemu ga nisu našli - ni urologinja a i hormoni su mu bili sve u granicama. Iako, ona je zbog testo.i lsh blizu donje granice njemu terapiju dala za dic to dvoje. Kasnijim vađenjem hormona, testosteron mu je skočio iznad 35 i lsh je skočio. A muž niti pije, niti puši, živi zdravo, nije imao povreda...
    2. Sad se nemojte smijat, ali je li itko pokušao s biobio metodama - naime, na nekim drugim forumima sam čitala kako hvale taj neki čaj od gospodina Mije iz Solina od 11 trava. Čak sam se i čula s čovjekom i nije nam htio u početku prodat ništa nego govorio mi na telefon dosta o tome..i da ako mužev spermiogram nakon 3 mjeseca ne bude bolji da mu se javim. 
    Netko ima sličnih saznanja, iskustava s tim Mijom?

Moon
    07. Veljača 2026. 09:44

Kod mog je uzrok to što je bio bolestan i išao na hemoterapije kao dijete - zračenja su uzrokovala loš kvalitet sperme. Sreća pa nije još bio u pubertetu inače ne bismo imali s čim. A uzroci mogu biti razni, genetika, ishrana, pasivno pušenje, zagađen vazduh, mnogo sjedenja, uzak veš, topla kupka, upala, bakterijska infekcija...
    Što se tiče prirodnih pomagala nisam baš oduševljena. Probala sam stella lady čaj za endometriozu povučena iskustvima da je ženama nestajala nakon mjesec dana.. Nakon 3 mjeseca korištenja endo se nije smanjila ni za mm. A čaj ne da je ružan. Mada kao i suplementi nekom pomogne nekom ne. Ne škodi probati ali se ja iskreno ne bih oslanjala samo na čajeve već pokušala sa konkretnom terapijom od doktora. I ako ta terapija ne valja idemo dalje radit s onim što imamo, džabe gubiš vrijeme na isprobavanje svega i svačega.

Pokušavamo od 11/24
    5/25, 11/25 biokemijske
    ⏳ VTO

tratinčica30
    [UREĐENO] 07. Veljača 2026. 10:30

Mi isto ne znamo uzrok, varikokele nema, sve je u redu fizicki, hormoni su mu okej, nakon terapije i suplemenata jos i bolji, ali i dalje od trudnoce nista. Spermiogram nikako nismo uspjeli podignuti na normo, vjerojatno nikad ni necemo. 
    Predlozeno mu je da uradi kariogram cisto zbog sebe da se ne grize do cega je.
    A za IVF su nam rekli da ima dovoljno, tako da se nadamo da ce nam tako uspjeti.
    Ali da bismo voljeli znati uzrok, naravno da bi, pogotovo on. To je bas jak udarac na muski ego, nekad bi vise voljela da je do mene, znam koliko njega sve ovo grize, pogotovo jer ne zna do cega je, zivi zdravo, nikada nije pusio, alkohol ne konzumira vec godinu dana, trenira, zdravije jede… ali dzaba

⏳ 3/26 IVF

tratinčica30
    07. Veljača 2026. 10:32

Za te prirodne gluposti iskreno ne vjerujem
    Mi smo bacili preko 250€ na neke biljne kapi, par mjeseci
    Iskustva zena da ostanu trudne nakon dvije-tri bocice, pomogne muskarcima isto, odmah trudnoca… zali Boze novaca bacenih u vjetar, blokirala sam ih na instagramu da mi ne iskacu njihove gluposti vise😵‍💫

⏳ 3/26 IVF

missD
    07. Veljača 2026. 10:50

Kod nas se ispostavilo da je uzrok bio sjedilacki posao i nacin zivota, kad je uveo min 10000 koraka dnevno svaki dan bez iznimke (iako je i prije trenirao u teretani) i nesto suplemenata + orthomol fertil plus, cvjetni polen i med s orasima isto svaki dan, brojke su znatno skocile i dosli smo na normo. Probajte s dodatnim kretanjem, to bas puno znaci. Sretno 🤗

👩‍🦰29, PCO jajnici, endometrioza
    🙍‍♂️ 30, astheno/normo
    Pokušavamo od 10/24

01/26 IVF - 9🥚, 3 ❄️ (freeze all)

advocatus
    07. Veljača 2026. 12:02

Ne znam koliko su postoci u milijunima, pa ti ne mogu reci jel vam nalaz katastrofa ili ne. Kod nas se niti uz klomifen nije popravilo, a uzrok nikad nismo nasli - to je tak i to je to. Bez mpo nikad ne bi uspjeli. Sto se biometoda tice jedino sto nismo probali je caj od travara mije te akupunkturu i bioenergiju ili sto vec. Nema suplementa koji nije pio. Inace vjezba i zdravo se hrani, varikokele nema. Testosteron malo nizi (muskarci njegovih godina trebaju imat barem 12, a on imao 11).

1. ICSI 10/25 - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - ❤️

tratinčica30
    07. Veljača 2026. 12:18

Mom je testosteron bio na donjoj granici, nije ispod
    Pa se kasnije podignuo, ali ocito nije ni do toga
    Sumnjam da cemo ikad saznat sta je zapravo, ali na kraju krajeva manje je i bitno, samo da nam uspije mpo, da dobijemo dijete, vjerujem da cemo zaboravit kasnije na sva ova pitanja i nedoumice koje nas sada muce

⏳ 3/26 IVF

2/2026 IVF 9js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI