Rayna i meni je dr sad dala gonale al po dva na dan jer zbog muzevog loseg nalaza kao slabiju terapiju jer je isla na to da imamo 4 5 vodecih folikula.Sok mi je bio kad je rekla da imam dva,pa toliko imam s klomifenima sok totalni i to sam joj rekla.U 2017god sam koristila po tri gonala na dan i imala 18 folikula od kojih sam dobila 11js,8 ih je bilo odlicnih...To je velika razlika naspram sad.Al eto srecom meni su mali narasli do punkcije do 15mm i tu je bilo js.I to se dvoumila da ih punktira jer su takoder bila ma nezgodnom mjestu i pitala me zelim li da to punktira dal mogu izdrzat.I pristala sam jest da je bolilo poprilicno i jos mi je pritiskala trbuh da ih uspije punktirat.Nadam se da su i tvoji mali folikuli narasli...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
I duboko se nadam da je to to...da se bar jedna primila...strah je tu...i sve sto prodes uvijek se vrti po mislima i strahujes...al ako nedaj Boze beta bude negativna...skupljam snage za 9-ti pokusaj....odustajanje mi nije opcija nikako...dok je zdravlja idem dalje...
2.postupak-1js-bez et
Cure koliko treba brevactidu 1500 da “izadje” iz organizma? Sutra ide jedan, zadnji, srijeda je 14 dana od O i nadam se da necu dobiti, zadnji out sam test radila 10dnt, a sad se bojim da bi mogao bit pozitivan znog brevactida....
5ICSI - sin
10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877
Cure koliko treba brevactidu 1500 da “izadje” iz organizma? Sutra ide jedan, zadnji, srijeda je 14 dana od O i nadam se da necu dobiti, zadnji out sam test radila 10dnt, a sad se bojim da bi mogao bit pozitivan znog brevactida….
Ja bi te molila samo da mi objasnis sto je brevacid? i kad se i zasto daje?
Rayna vjerojatno ces dobiti decortin. Nije on opasan, puno cura ga pije.
Nije ti ti max stimulacija, neke zene primaju i jace, cisto da znas. Polako korak po korak.
Rayna to je hcg, ide poslije transfera kao podrska zutom tijelu. Kao boosteri. Takk ih je dr nazvao...
5ICSI - sin
10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877
Rayna i meni je dr sad dala gonale al po dva na dan jer zbog muzevog loseg nalaza kao slabiju terapiju jer je isla na to da imamo 4 5 vodecih folikula.Sok mi je bio kad je rekla da imam dva,pa toliko imam s klomifenima sok totalni i to sam joj rekla.U 2017god sam koristila po tri gonala na dan i imala 18 folikula od kojih sam dobila 11js,8 ih je bilo odlicnih…To je velika razlika naspram sad.Al eto srecom meni su mali narasli do punkcije do 15mm i tu je bilo js.I to se dvoumila da ih punktira jer su takoder bila ma nezgodnom mjestu i pitala me zelim li da to punktira dal mogu izdrzat.I pristala sam jest da je bolilo poprilicno i jos mi je pritiskala trbuh da ih uspije punktirat.Nadam se da su i tvoji mali folikuli narasli…
Slicno i meni, u 7 mj sam primala 2 gonala i imala 6 folikula vodecih a 11 dan bila punkcija. znaci da bi meni manja doza stimulacije bolje odgovarala. a sad je isto rekla da bi pritiskala trbuh da ih malo okrene i pomakne... ok, svjesna sam da nemogu imati puno folikula jer mi je AMH nizak.
u slucaju da ne bude js i ako bude da ne dođe do oplodnje odlucila sam da cu kupiti onaj DHEA, ne moze on podici taj hormona li moze popraviti kvalitetu js i uz naravno odgovarajucu prehranu, bez secera, ugljikohidrata, smanjiti unos mesa koji su nafilani hormonima i antibioticima.
Babylove,evo i ja taman mislim o Emi...otvori forum da vidim ima li vjesti o njoj....
2.postupak-1js-bez et
Rayna prvo provjeri razinu DHEA-S hormona, pa ako je snižen, imaš osnove za uzimanje dodatnog. Ako je visok, ili pri gornjoj granici - onda se nikako ne preporuča. Meni je uvijek bio na gornjoj, pa ga nisam uzimala. Sad ga već 3 god nisam čekirala, baš planiram to opet vadit, plus NK stanice. Još jedna stvar, ja sam na svom primjeru shvatila da meni jača stimulacija ne daje više folikula. Imam nizak AMH, zapravo bolje reagiram na blage stimulacije Klomifeni + 2 gonala dnevno - par dana, imala bih 5-6 folikula, a kad su mi sad u Petrovoj dali jači stim., 4 ampule Gonala 300 dnevno 9 dana zaredom, to je dakle 36 Gonala, ja sam imala 4 folikula i nijedna upotrebljiva stanica. Katastrofa. Sad kad gledam, ne znam ni kako je dr. mislila da ću dobro reagirati, s obzirom na nalaz aMH, a i rekla sam joj da me privatnik samo blago stimulirao… no dobro, sad sam shvatila. Idemo sad u prirodnjak, pa iduće godine početkom 1 mjeseca opet u stim., ali ovaj put vjerojatno Klomifen, ili letrozol i Gonali manje doze. P.s. Kontracepcija ne čuva zalihe jajnih stanicaS
Svakako cu provjeriti razinu, cim ovo sve prođe.Npr. u 5 mj sam pila jedan klomifen ( 50mg) dnevno i imala 2 jajne stanice a u 9 mj sam pila 3 dnevno ili 4 i stoperica, ne sjecam se vise koliko cega ( bio prirodnjak ) i samo 1 js koja je nakon punkcije pukla tako da nije ni bilo transfera. To se kao vrlo cesto događa u prirodnjacima. Kao sto kazes, nije moj AMH toliko los i iznosi 8 i nest ali eto ocito reagiram bolje ako ti na blazu stimulaciju. e sad mi je bed hoce li sutra uopce biti koja js..?! Nadam se da mi je ovo zadnja punkcija na zivo.
Sad sam isla pokupiti kortikosteriode i trebala bih popiti. a pise u uputama da je najbolje popiti ujutro između 6 i 8 prije ili nakon dorucka a sutra ujutro moram biti na taste pa neznam kad da pocnem piti. i druga stvar je da uvjek prije punkcije popijem normabel da se smirim jer me hvata jebena panika ( one njihove boce meni nista ne znace ).
Sortiraj odgovore
Najstariji