Porod na stolčiću ili u kadi za rađanje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IvaP2
    15. Veljača 2014. 17:29

Drage mame, ima li netko iskustva s porodom u vodi ili na stolčiću? Baš smo suprug i ja prošli tečaj u Vinogradskoj (tamo planiram roditi) i ta bolnica ima i stolčić i kadu na raspolaganju. Ima li netko iskustva s tim? Kako je, što je za preporučiti, je li porod olakšan?

Klokanica
    18. Veljača 2014. 11:56

Draga IvaP, o prednostima poroda na stolčiću i u vodi pročitajte u sljedećim člancima: 
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/stolcic-skracuje-vrijeme-poroda-68
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/porod-u-vodi-olaksava-trudove-70
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/zelim-roditi-na-stocicu-gdje-je-u-hrvatskoj-to-moguce-1004
    https://klokanica.24sata.hr/trudnoca/porodaj/pet-alternativnih-polozaja-za-laksi-porod-29

antonio
    19. Veljača 2014. 17:22

Ja bi voljela rodit na stolcicu ali neznam dali imaju u Puli taj stolcic ako ima tko je probao neka mi kaze dali je lakse nego na krevetu ja sam dva puta na krevetu i bilo mi je opako a kazu da je lakse na stolcicu

orhideja2
    19. Veljača 2014. 18:29

Ja sam u Rijeci rodila na stolčiću. Osjećaj je puno bolji nego kad si na stolu, i dijete puno brže izađe-gravitacija pripomogne. Jedino što bih voljela jest da sam duže bila na stolčiću, a ne tek za sami izgon.
    Tad sam se dvoumila između kade i stolčića i prevagnuo je stolčić. Drugi put neću ni razmišljati, definitivno sam za stolčić opet...
    Minus je što se ne može uzeti krv iz pupkovine za donaciju MS, pa ako je to bilo u planu-onda treba ipak promisliti o stolčiću.

Ali meni je to bilo stvarno super... Najbolji dio je što mi je muž sjedio iza mene, i mogla sam se nasloniti na njega, on me od iza masirao i grlio. Imao je isti pogled na bebu kako i ja, tako da je i njemu to bio super doživljaj

• Stanka_kutnjak
    19. Veljača 2014. 22:22

Pozdrav, ja rodila na stolčiću! 
    Pošto rodila prvi put bilo mi je svejedno gdje idem jer nisam znala kako je ovako ili onako. U bolnici Čakovec, su baš onda dobili stolčić i htjeli su da ja prva to i otvorim! Naravno sve iz rađaone je zanimalo kako će to izgledati i svi dojurili vidjeti ... Nisam previše na to obračala pozornost jer se bebici žurilo van, ali bilo je oko 10 doktora i sestri do čistačica! Svi gledali i usput pregledavali što stolčiću nedostaje ...  I tako se ja brzo riješila, mogu reči da je tako roditi prirodnije i da ću to izabrati i slijedeći put. 

Tako da stolčić definitivno  ...

• IvaP2
    20. Veljača 2014. 00:47

Super! Hvala svima na odgovoru! Drago mi je da imate dobra iskustva! I mene nekako stolčić privlači, više nego kada! Izgleda da se žene i češće odlučuju na njega! Vjerujem da je i kada dobra, no nekako mi se više sviđa pomisao da sam na suhom!

• martina.sormazban
    20. Veljača 2014. 12:38

Ja nisam zeljela roditi u kadi jer kazu da je iscrpljujuce odmah izlaziti iz nje nakon poroda da bi se izbacila posteljica a i uzimala sam krv iz pupkovine. Još ima jedan "prljavi" aspekt za gadljive tipa mog muza koji sigurno nebi mogao gledati krvavu vodu i pokoje govance koje ispliva :) ja sam u kadi ležela tokom otvaranja, sve sam poze isprobala,  nije mi ublazila trudove niti pospjesila otvaranje :( S obzirom na vrucinu vode ne moze se lezati u njoj dugo, ja sam bila nesto duze od sata

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.