Pcos, nepolodnost

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jana14
    01. Srpanj 2023. 12:25

Pozdrav svima
    Naime mučim se već dulje vrijeme sa PCOS. Neredovite menstruacije, pretjerano povišen testosteron, nakupine oko struka. Bila sam na OHK 5 godine, pa prestala jer sam htjela ostvariti trudnoću, tu je došlo do ogromne ciste sto je skoro rezultiralo vađenjem jajnika. Hvala Bogu nekakako smo to riješili. Na duphaatonima sam od 15-25 dc. Bila na folikulometriji 11 dc, folikula nigdje. Doktorica kojoj idem privatno preporučila poraditi na prehrani i tjelovježbi, što sam prihvatila. S time da pijem prenatal omega 3+ i gynositol već sest mjeseci. Pa mi preporuci tablete za izazivanje ovulacije ( klomifen) pila sam od 4-9 dc , otišla na folikulometriju 11 dc, kaže nekakve slobodne tekućine je bilo, kao da je bila ovulacija. Ponadala se ja, kroz mjesec dana dobijem menstruciju, i opet razočarenje 
    Jajnici su mi jako loše što god pila, napravila, jedn.ne ide. 
    Molim savjete.

• Mašnica_22
    01. Srpanj 2023. 12:59

jana14

Pozdrav svima
    Naime mučim se već dulje vrijeme sa PCOS. Neredovite menstruacije, pretjerano povišen testosteron, nakupine oko struka. Bila sam na OHK 5 godine, pa prestala jer sam htjela ostvariti trudnoću, tu je došlo do ogromne ciste sto je skoro rezultiralo vađenjem jajnika. Hvala Bogu nekakako smo to riješili. Na duphaatonima sam od 15-25 dc. Bila na folikulometriji 11 dc, folikula nigdje. Doktorica kojoj idem privatno preporučila poraditi na prehrani i tjelovježbi, što sam prihvatila. S time da pijem prenatal omega 3+ i gynositol već sest mjeseci. Pa mi preporuci tablete za izazivanje ovulacije ( klomifen) pila sam od 4-9 dc , otišla na folikulometriju 11 dc, kaže nekakve slobodne tekućine je bilo, kao da je bila ovulacija. Ponadala se ja, kroz mjesec dana dobijem menstruciju, i opet razočarenje
    Jajnici su mi jako loše što god pila, napravila, jedn.ne ide.
    Molim savjete.

Pozdrav, takođe imam PCOS, s tim da su kod mene redovne menstruacije, a i imam prirodno ovulaciju, što pretpostavljam da ti nemaš. Mislim da vježbom, zdravom ishranom i dodacima prehrani možemo koliko toliko držati pod kontrolom. Ne znam jesi li čula za seed cycling metodu, ako si zainteresovana možeš malo o tome pročitati. Ne znam koliko već si na clomifenu, ali sam čula da dosta žena uz pomoć njega ostvari trudnoću. 

👱‍♀️27 PCOS 🧔27 normo
    Ovulacije potvrdjene
    💊 Novalac prenatal
    11/22 missed ab.
    2/23 IUI ❌
    4/23 IUI ➕
    A. 🧸👣
    8/24 ➕️ spontana trudnoca

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI