Otvorena 4 cm već 2 tjedna...

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • miapo

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Dragi svi,
    pišem vam u nadi da je netko bio u sličnoj situaciji pa da čujem vaša iskustva…
    Trudna sam ( na današnji dan) 38+4 po zadnjoj M, prema ranom UZV-u, trudnoća je 2 tjedna manja (dakle 36+4). Ovo mi je druga trudnoća, prva je bila prije 6 god te je sad to jedan lukavi i vrckavi predškolac.
    Prije 2 tjedna dobila sam trudove, smještena u predrađaonu, trudovi se kroz noć smirili. Naravno, nastala je frka-panika jer se oni orijentiraju po ranom UZV. Spominjani su inkubatori, neonatolozi… uglavnom, stanje se samo smirilo te sam hospitalizirana na tjedan dana. Kako je stanje mirovalo, otpuštena sam kući otvorena cca 4 cm, prema uzv beba ima 3200 (to je bilo na 35+5; tj 37+1 po ZM). Uporno sam im tvrdila da ne moze biti toliko manja trudnoća, obzirom da smo imali tempirane odnose. Za tjedan manja, možda. Dva tjedna nikako.
    Ono što me zanima da li je netko od vas bio u ovakvoj situaciji, koliko dugo se održalo takvo stanje prije nego je porod zaista počeo? Tjedan, mjesec?? Sutra će biti točno 2 tjedna kako su se desili ti trudovi, a onda i stali. Znam da nitko nema kristalnu kuglu da prognozira kad će to biti, zanimaju me vaša iskustva ili iskustva vaših bližnjih jer svaki dan strepim, čekam (naravno da su me isprepadali kad je sve počelo)  a sad zapravo već dosta dugo miruje

  • Avatar ami25

    ami25

    Broj poruka: 1059

    Prijavi adminu

    Bok miapo, meni je bivsa cimi 4 tj prije termina bila 2 cm otvorena i s trudovima i dr joj rekao da moze svaki cas. Znaci to bilo s 36,nakon 2 tj je bila 4 cm to je bilo negdje s 38 i tada je bila jako aktivna da potakne sve al tako je hodala doslovno 2 tjedna i rodila dan prije termina. Rodila je sad u sedmom mj pa sam se sjetila☺️

    💙Bartol💙
    [lilypie.com]

  • miapo

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Hvala na odgovoru! Na internetu nisam uspjela naći takve slučajeve, svega nekoliko (a i tamo je porod brzo nastupio) tako da ako još netko ima takvih saznanja, molim da se javi!

  • miapo

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Evo samo da javim da je “izdržalo” točno 2 tjedna, ni dana više ni manje. Ovu noć stigao nestrpljivko

  • Avatar ami25

    ami25

    Broj poruka: 1059

    Prijavi adminu

    Čestitke na bebiii

    💙Bartol💙
    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.