Pozdrav svima!
Prvorotkinja sam pa imam 1001 pitanje
Zanimaju me vaša iskustva kod olakšavanja poroda.. Da li ste koristile gel (Dianatal)- da li je pomoglo, koliko vam je tubica trebalo? Da li ste mazale međicu prije poroda (koliko često i ima li učinka,preporuke koje ulje uzeti?)? Jeste pile čaj od lista maline (ili neki drugi/koji?) -pomaže li? Pilates lopta? Kegelove vježbe? Ostalo? Hvala unaprijed svima na odg. 😀
Ja nisam radila ništa od toga, samo sam se mazala protiv strija.. tako da ti ne mogu dati nikakav savjet, samo ću ti reci nešto sto da sam znala bi mespasilo muke- prije poroda sam dobila hemice koje nisam uspjela izliječiti i jako su mi otežali sam porod i pogotovo nakon poroda- znaci 30savova Me manje bolilo od samih hemica.
Ako ih dobiješ odmah po Faktu kremu u ljekarnu da si ih ublažis!!
Možda glupo pitanje ali zašto to trudnice dobiju ?
Šta se ne dobije to od suhe hrane i nezdrave prehrane :S
I JA sam se to pitala znaš ali objasnili su mi da se to dobije jer beba pritišće sve.. i da se dobije bas pred kraj
Naravno ne znaci da ćeš dobiti i ti i držim fige da ne dobiješ..
U svemu tome ti je najvaznija tvoja glava i to koliko ces se moci opustiti za vrijeme otvaranja i suradjivati s osobljem, a naravno i to na kakvo osoblje ces naletiti i kakav ce biti sam mehanizam tvog poroda. Mislim da je sve to nabrojano mozda 1% u cijeloj prici.
Za gel ne znam,raspitaj se prvo dal su ga skloni aplicirati u tvom rodilistu, znam da neki doktori nisu skloni pa bezveze kupujes i nosis i nadas se, a oni te otkantaju. osobno ga nisam koristila jer mi je uzasno odbojna misao da mi neka kemija bude prva stvar kroz koju ce mi lice bebe proci, priroda je priroda.
Caj sam pila u prvoj trudnoci, osobno bi rekla da nije bilo efekta, jako dug porod i jako dugo pod dripom upravo zbog sporog otvaranja i neefikasnih trudova. Međicu nisam mazala ni u prvoj ni drugoj, prvi put rezana (rekla bi mozda cak i bezveze, al otom potom sad) , drugi put ne.
Pilates loptu sam dobila u prvom porodu u radjaoni, ok je bila jer sam mogla zauzeti polozaj koji mi je pasao.
Informiraj se o svemu, strucnim tekstovima i knjigama, puno citaj o dojenju ako imas namjeru dojiti, sama sa sobom u svojoj glavi se moras sabrat i biti spremna na sve.
Ako ti partner ide u radjaonu neka se i on informira, nek zna sta se desava tamo i da moze biti tvoj glas razuma a ne da jadan panicari i da mu bude gore nego tebi.
U svakom slucaju sretno.
Evo moje iskustvo..isto prvi porod..pila sam čaj od lista maline i masirala međicu mj dana prije termina..i išla sam na akupunkturu za brže otvaranje..ugl rezali me jesu tako da masiranje mi nije nist pomoglo,al otvorila sam se za 3h tako da mislim da kombinacija čaja i akupunkture je bila odlicna😊😊
Inače cimerica iz rodilišta je kupila taj gel i nije još nista značajno pomogao,a platila ga brdo love
..Žena sam, Mogu sve..
Da, gel jako puno košta, znači uglavnom bi bio bacanje novaca... Hvala,mame,na savjetima svaki je dobro došao... Vezano za hemeroide,muku mučim već tri tjedna,naime 25 tj sam i sestra od ginekologa mi je rekla obloge od neven čaja i neven mast na njih... E sad nije nešto puno pomoglo... Ovaj put ću vidjeti s ginekologom što pomaže, da mi se ne desi kao što ian1910 kaže...
ja sam rodila prije dva mjeseca i koristila sam dianatal. maleni je bio dosta veliki, 4120 kg i prošla sam bez pucanja i rezanja!! oporavak je bio fakat brzi.. kaj se tiče cijene ja sam si ga mogla priuštit i nisam ga s nikim djelila, ali kad malo bolje razmislim kad sam krenula kupovati sve te preparate za maloga i svašta nešto, ta cijena od 650 kn i nije toliko strasna s obzirom da ne rađam svake godine baš.. čajeve nisam nikakve pila,a ni medicu nisam mazala jer mi je gin rekao da je sluznica ipak nešto što je jako osjetljivo da bi se mazalo razno raznim uljima tak da sam to odmah prekrižila :)
A sta je sa kasikom maslinovog ulj svako jutro u 9 mj ili jesti ananas? Jes li bapske price?
To get the code: Tap and
Za hemice FAKTU krema i nemoj je štediti
Da sam to znala prije poroda olakšala bi si porod ful jer su me najviše od svega boljeli ti hemoroidi grozni
Higijena i mazi time da na porod sodjes bez njih!
Sretno
Sortiraj odgovore
Najstariji