Koje je najneobičnije pitanje koje vas je vaše dijete pitalo i što ste mu odgovorili?
Pet odgovora koja nam ostavite do srijede, 13. studenog u 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna - zabavnom i mudrom knjigom "Velika pitanja malih ljudi".
https://klokanica.24sata.hr/roditelji/sretna-mama/darujemo-vam-knjigu-tjedna-906
Trogodišnji sin me jučer pitao: "Mama kako smo ja i blaco došli tebi u tlibuh?" Ja mu odgovorim da smo se tata i ja voljeli. :D Nezadovoljan odgovorom, i dalje pita: "Ali kloz di?" (kroz koji dio) .... mislim da sam tu promijenila temu.
Bilo je takvih neobičnih pitanja puno, ali jedno bi ipak izdvojila.
Sin me jednog dan pitao zašto se neki ljudi ljube normalno, a neki jezikom?
Pretpostavljala sam da je ovo drugo vidio na TV-u i rekla sam mu da su to samo filmovi i da je možda nešto krivo vidio. Znam da je moj odgovor bio glup, ali u tom trenutku nisam znala ništa pametnije reći. Dala sam mu veliku pusu u lice i promijenila temu.
Uf, od svih koje mi je postavio jedno mi se urezalo u sijećanje. Negdje sa četiri godine dok smo gledali jaslice u nekom od dućana pitao me je ako je Marija mama od Isusa a sin od Boga zašto se Marija udala za Josipa a ne za Isusovog tatu. Iskreno mogu reći da me je zatekao s tim pitanjem jer o tome nikad nisam niti razmišljala i znam da moj odgvor kako će kad bude stariji ići na vjeronauk i o tome tamo učiiti i nije bio najsretniji.....ali u tom trenutku stvarno nisam znala što odgovoriti....
Reklama na tv-u... Mama, mama za što su ove tablete "AFRIČKA ŠLJIVA" i što to znači da afrička šljiva nikada ne pada?? I uhvatio me totalno nespremnu, brzo sam rekla da je to za podizanje raspoloženja i upitala ga nešto u svezi škole... :)))
Tena, tada 3,5 god, pitala me zašto su na svim novčanicama samo muški, a nema ni jedne žene? Naravno, nisam znala odgovor :) Možda jer žene više vole trošiti... ne znam...
Moja mala je jednom pitala: ako je u kini pristojno pustit malo hrane u tanju, kako cu pitat repete kad tamo budemo isli? :)) rekla sam joj da ce svejedno malo pustit I ic pitat jos :))
Samo da napomenem da u 6 god nikad nije pitsla repete
Moja Barbara ima 2 godine i jednog dana je nabrajala kako se glasaju životinje. Maca kaže....pas kaže itd. nakon nekog vremena zastala je i pitala me: "Mama kako kaže crvić ?!(njoj dragi lik iz crtanog filma).
Rekla sam da pita tatu jer tata sigurno zna odgovor........
Moje me Šimun (5), tada četverogodišnjak upitao: "Mama, ako Bog nas sve čuva, kako to da nije uspio sačuvati sebe, nego je dozvolio da ga zločesti pribiju na križ?" Morala sam dobro razmisliti da bih mu odgovorila.
S nepunih 5 me, nakon što sam mu rekla da očekujemo njegovog brata ili seku, za jednim ručkom pitao: "Mama, to što ti jedeš, je l to pada bratu na glavu?"
Svakodnevno se susrećemo sa pitanjima na koja treba razmisliti da bi se dao odgovor, ali ova dva su mi, eto, prva pala na pamet.
Tin,4 i pol godine,uvijek ima mudra pitanja i mudre iskaze na koja se svakodnevno zamislimo....Jučer smo čitali priču o velikoj lopti,najdražoj igrački djevojčice Lize.U jednom trenutku sam rekla,dok smo zajedno gledali ilustraciju,kako je sunce maleno,a lopta velika.Tin me je odmah doskočio:"Mama,sunce nije malo nego veliko,ali živi daleko na slici!"Ostala sam zapanjena...
Prije par dana,dok sam slagala staru robu u vrećicu,me je pitao gdje ću to odnijeti.Rekla sam:"Sine,ta roba je poderana i ne možemo je više nositi,kupit ćemo novu.Brzinom munje je izgovorio:Ostavi to u ormaru,jer smo mi za to potrošili kune".Dugo sam o tome razmišljala.....
***Moramo priznati da dječja znatiželja i kod nas budi radoznalost.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji