Pozdrav cure 😉
Imam još dosta do termina, ali sam već polako počela skupljati savjete o tome što je zaista potrebno i praktično od opreme za novorođenče.
Pa ovdje možemo dijeliti iskustva o korisnim stvarima, ali i o onima koje ste nabavile a nisu vam bile od neke pomoći. Na što obratiti pozornost kod kupovine kolica, odjeće i ostale opreme. Ne bih se htjela nabacati hrpom nepotrebnih stvari pa da se poslije moram mučiti sa skladištenjem.
Pozdrav cure 😉
Imam još dosta do termina, ali sam već polako počela skupljati savjete o tome što je zaista potrebno i praktično od opreme za novorođenče.
Pa ovdje možemo dijeliti iskustva o korisnim stvarima, ali i o onima koje ste nabavile a nisu vam bile od neke pomoći. Na što obratiti pozornost kod kupovine kolica, odjeće i ostale opreme. Ne bih se htjela nabacati hrpom nepotrebnih stvari pa da se poslije moram mučiti sa skladištenjem.
Kupiti kolica 2u1 i posebno jaje jer su jaja u onim setovima 3u1 cesto ne testirana i losa. Mi imamo joolz geo kolica i cybex aton m i-size jaje (u kojem se beba moze voziti do 87cm visine a ne do 75cm kao sto je situacija kod velike vecine jaja). Paziti da kolica i jaje imaju za kupiti odgovarajuce adaptere. Bolja su kolica sa zadnjim vecim kotacima, no obicno budu i teza, pa obratite na to paznju ako ste na katu a nemate lift. Robicu smo kupovali najvise u HM, Lidlu i nesto u KIKu, povoljno 100% pamuk. Bodiji su prakticniji na preklop. Treba ti bar 20ak tetra pelena, medju povoljnijima su u Baby centru, bijele, sarenih ima svakakvih kupit na fejsu. Zastita za kinderbet Dadda i Rocco s fejsa. Najkorisnije stvari za bebu su mi bile za pocetak elasticna marama a onda nakon 2.5mj klokanica (Ergo Adapt; obavezno paziti da je klokanica ergonomska tj da podrzava idealni polozaj djeteta, viper babybjörn koji je takodjer ergonomski napravljen (bez baterija, dakle bez muzike i ljuljanja) i u kojem se baba ljulja pokretima tijela, sve vise kako postaje aktivnija. Sterilizator i grijac bocica avent (jer sam se izdajala na samom pocetku, naravno i izdajalica; no to se moze posuditi), babyphone. Evo to su stvari koje su nam stvarno bile must have. Igracke, onaj vrtuljak iznad glave, babygym i slicno nismo kupovali jer smo znali da ce to dobiti za babinje, kao i hrpu robice.
Protiv grceva nam je otkrice bio probiotik Lactibiane. Od kozmetike nista kupovat na pocetku, najbolje ili malo maslinovog ili bademovog ulja za kupanje, ili majcinog mlijeka u vodu, i pavlovicevu te sudocrem za guzu. Nikakve dodatne kremice niti pudere i sl... Kasnije smo za kupanje uveli Mixu antialergic.
Pisem zbrda zdola sad, kak se sjetim:
-Jastuk za nosenje smo jako malo koristili, bezvezni trosak. Ajd jedino su gosti u tome drzali bebu, al svatko normalan nece trazit da drzi bebicu u babinjama, pogotovo ak ima parfema na majici.
-Obratiti paznju na kupnju madraca, preporucam iz Ikee SKÖNAST 120×60, izvrsne ocjene ima na testiranju u Njemackoj.
-Vrece za spavanje su super prakticne.
Puno hvala na opširnom odgovoru 😊
Što se tiče odjeće i kolica, točno tako sam i planirala napraviti.
Znači što se kozmetike tiče, čak ni krema nikakva za guzu nije potrebna? Ostalo sam svakako rekla da neću.
Po meni je najkorisnija stvar njihajljka za bebu, mi imamo staru, posudenu bez ikakvih melodija. Ljuljamo bebu i unutra zaspe. Bez svega bi mogla ali bez toga ne 😎
Sto se tice kolica, da opet kupujem uzela bi neka lagana i manja, sa sadasnjim vec polako gubim kicmu 🤔
Odjece smo puno dobili a ono sta nismo je kupljeno u Pepcu, kao i tetra pelene koju su skroz OK 🙂
Kremice- djecja mast i Nivea baby ulje. Od sampona koristimo Hipp u jako malim kolicinama, nama je dobro.
Ja skupljam savjete od prijateljice koja je rodila prije 6 mj i naravno, na internetu :) Ali u nabavku ću tek krenuti u zadnjem tromjesečju...sam smo zakoračili u drugo i jos nisam niš kupila, suzdržavam se i samo gledam :D
Uglavnom, proučavam koje pelene su kao najbolje, kozmetika - iako planiram izbjegavati što više, kolica i ljuljačka - to me sad drži :)
Po meni je najkorisnija stvar njihajljka za bebu, mi imamo staru, posudenu bez ikakvih melodija. Ljuljamo bebu i unutra zaspe. Bez svega bi mogla ali bez toga ne 😎
Sto se tice kolica, da opet kupujem uzela bi neka lagana i manja, sa sadasnjim vec polako gubim kicmu 🤔
Odjece smo puno dobili a ono sta nismo je kupljeno u Pepcu, kao i tetra pelene koju su skroz OK 🙂
Kremice- djecja mast i Nivea baby ulje. Od sampona koristimo Hipp u jako malim kolicinama, nama je dobro.
Moja seka je prvo uzela Bebetto Murano... kao lijepa ovo ono, medjutim glomazna su, a jaje je ubi boze. Prodali su kolica a jaje poklonili. Kupili su nakon toga buggy kolica Cybex callisto koja idu u nulti polozaj, pripadajucu kosaru koja se moze uz pomoc adaptera namontirati na buggy kao i jaje. A adaptere smo im mi poslali iz Njemacke jer nisu mogli naci u HR posto su kolica izlazila iz prodaje. Kolica su prakticna i poslije, lagana su, sklapaju se kao kisobran i imaju male kotace. Doduse nisu tako okretna kao recimo nasa. Ali mi imamo srecu da mozemo ostavljati bazu kolica u hodniku zgrade i znamo da nam ju nece nitko ukrasti ili slicno.
Sta se tice pelena, mi smo koristili babylove iz DM preko dana, pampers premium care do broja 3 za preko noci jer su druge znale propustati nocu. Ako se beba nije po noci pokakala nisam presvlacila da ga ne razbudim. Nakon trojke sad cijelo vrijeme koristimo Babylove. A probala sam i pampers baby dry koji je ocaj, lupilu iz Lidla isto los, iz Kauflanda njihova marka isto tak tak, Violeta je dobra no nemam ju tu u DE, iz Müllerasu isto ok. Nisam probala one eko pelene, puffies ili one helen harper ili kak se vec zovu. Na pocetku smo samo prali guzu ili brisali s vodom i onim vecim blazinicama, a kasnije smo oko 3mj zivota presli iskljucivo na vlazne maramice babylove ili pampers sensitive. Ok, i dan danas ga nakon kakanja operem pod pipom a ima 18mj.
Cure ono sto je jos jako korisno i bez cega necete moci je onaj aspirator za nos sta se spoji na usisavac. Bez straha mozete vec 2tj nakon rodjenja s time cistiti bebi nos, uz prethodno ukapavanje par kapljica fizioloske. Mozda ce vam pokazati u bolnici ciscenje nosa uz pomoc sprice, ali to ce vam se sigurno ciniti kompliciranije s tako malom bebom pa je aspirator najbolji odabir. Kosta oko 100kn u DMu i po ljekarnama
Aspirator za nos definitivno, cistimo uvijek prije spavanja inace mu se nakupi i smeta ga u snu
Od pelena koristila sam mullerove prvo, ali br 2 mi nisu dobre, sad sam na babylove 2, a poslije toga nemam pojma koje cu
nama njihaljka je bilo bacanje novca jer uopce ne zeli u nju, kolica imamo jane 3u1 i zadovoljna sam s njima, istina imaju zadnja kola veca pa su teza
Odjece smo dosta dobili, ostalo smo kupovali c&a, zara, pepco... h&m ne bas jer kod mene ne znam kako je u drugim drzava ali br 62 je ogromaan kao da je 74
Sortiraj odgovore
Najstariji