Najčešći savjeti za roditelje

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Koji ste savjet najviše puta čuli od kada ste postali roditelji? Pet odgovora na ovo pitanje koje nam ostavite od četvrtka 3. srpnja do srijede 9. srpnja u 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna ‘Zamke za roditelje’ u izdanju Profila.
    https://klokanica.24sata.hr/beba/razvoj-u-prvoj-godini/koje-su-najcesce-roditeljske-pogreske-1693 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Najčešće je to bilo- Djete ti je gladno, daj mu AD! Nisam nikad davala,niti neću, veću curu samdojila 16 mj, manja je sad 13 i ne mislim stat s dojenjem. Roditelji trebaju slušat savjete i sami odlučit što je najbolje za njihovo dijete

  • sascha_zg

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Najviše savjeta sam (smo) dobila (li) da je šiba iz raja izašla, što mi je za nepovjerovati.
    U svakom slučaju taj savjet nisam prihvatila, i u ponekom slučaju jest moje dijete bilo krajnje
    nemoguće  ali  je vrijeme pokazalo da postoje ipak samo dječje faze koje nisu fama i koje se mogu prebroditi i bez šibe odnosno bez fizičkog kažnjavanja.

  • angellah

    Broj poruka: 32

    Prijavi adminu
    Najviše puta sam čula “nemoj ga nositi, naviknut ćeš ga da bude stalno na rukama”. Prvo, radi se o novorođenčetu koje ne zna manipulirati, a drugo dijete je željno dodira i roditeljske ljubavi i zaštite. Ako ću ga naviknuti da može računati na moj zagrljaj kadgod ga treba i želi, to je najbolje što ga mogu naučiti. Ionako će prebrzo odrasti 
  • znamja

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Nasa Vida ima 9 mj. Prve savjete poceli smo dobivati jos kad je bila u trbuhu. U nasoj se okolini svi nadu pozvani udjeliti pokoji savjet i svi su uvjereni da je upravo njihov najbolji. Bilo je svakojakih: obucite joj kapicu doj ima otvorenu fontanelu (u kuci), drzite ju u jastuku, dajte joj vode ili caja, mlijeko nije dovoljno-zedna je, nemoj ju stavljati u bracni krevet, mora spavati uz glazbu, mora spavati uz potpunu tisinu…. naj cesce cujemo: ostavite ju malo da place, prestati ce!

  • Avatar Zarita2

    Zarita2

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Svakakvih sam se savjeta naslušala što je najbolje za moje dijete. Sa prvim sam znala i poslušati,jer ipak sam po prvi puta postala mama i dosta toga i nisam znala,ali sam se najčešće vodila po vlastitom instinktu. 
    Često su mi govorili možda je gladna kad bi plakala,ali ja od dojenja nisam odustajala. Sada imam dvi predivne curice odgojene po mojim pravilima i mogu reci da sam ponosna,a sad me čeka i odgojiti treću princezu za koju sigurno znam da cu se voditi svojom intuicijom.Ali isto priznajem da je ponekad i dobro poslušati koji savjet,jer ni mi mame nismo savršene.

  • Avatar mancho2

    mancho2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Najgore mi je od samoga pocetka bilo…nemoj ga uciti na ruke naviknut ce se…a daj mi ga jos malo da ga primim…nemoj ga tak oblacit bolje ti je ovako…ali ipak ti znas najbolje. Ja sam odgojila troje djece ja valjda znam bolje nego ti, tebi je ovo ipak prvo…zasto djete uspavljujes voznjom u kolicima. Mora spavati u krevetu…itd…itd..m

  • Avatar 57

    57

    Broj poruka: 13

    Prijavi adminu

    Hm,hm… Ne znam odakle da krenem… 
    Svaku vecer mu daj zlicu vode,da bolje prica.
    Sve moguce savjete sam cula,kao i vecina,ali ovaj mislim da je poseban.. Ni sad ne znam bi li se smijala ili plakala..

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Ja sam se npr. naslusala stvari tipa: “Daju mu rizolino/AD, bolje ce ti spavati!” ili “Vidis da place, gladan je/zedan je!”, “Pa pusti ga, on je mali sta on zna”… Nisam nikog slusala, samo sebe i svoje dijete, jer drzim da mi znamo najbolje. Ako sam koji put i pogrijesila, pa sto onda? Vise bih pogrijesila da sam slusala sve te “dobronamjerne” savijete.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • silvi2

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Zapravo je zanimljivo koliko su svi pametni kad su tuđa djeca u pitanju… gotovo neprestano slušam kako trebam manje dojit svoje dijete i pustit ga malo da plače, kao neće mu ništa biti… Inače, ovo mi je drugo dijete, 7 i pol mu je mjeseci i idu mu zubi pa zato plače i zato ga češće stavljem na grudi, obožavam svoju djecu i ponosna sam zbog dojenja (prvo 18 mj i sad 7 mj), naravno da ću reagirat na njihove potrebe i dižem kapu svim mamama koje tako misle i rade…

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.