Muslimanska imena za bebe i kako odabrati?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ugolina
    03. Svibanj 2018. 12:10

Alina

Zdravo cure,na putu je treća beba i nemamo nikakvu ideju za ime.Kad je prošli put doktor rekao da su blizanci i to muško i žensko momentalno sam odabrala 2 imena i nije bilo nikakve promjene,dok sad nemam nikakvu ideju.Curka se zove Lana,a braco Noah.Mnogi su mi govorili kako to nisu muslimanska imena,ali sam duže vrijeme istraživala i saznala sam da jesu.Oni će od bebe biti stariji 12 godina i možda sam malo prestara za još jednu bebu (34 godine) ali doktor kaže da trudnoća nije rizična.
    Moji kriteriji za ime:
    -internacionalno ime (postoji mogućnost da se selimo)
    -kratko ime
    -neobično,ali lijepog značenja.
    I sama imam neobično ime pa to želim i svojoj djeci,jer su mi takva imena mnogo ljepša od onih što se često ponavljaju.
    Nadam se da ćete mi pomoći u odabiru lp :)

Upad... Lana i noah su muslimanska imena ???!?!? Kaj stvarno?

• Malaja12
    03. Svibanj 2018. 17:20

Bok neznam dal ke Tara muslimansko ime ali značenje je preljepo 😁

• Alina
    05. Svibanj 2018. 12:09

mamika3

Meni Aida jako lijepo!Al.ne znam.kaj znaci!I bome nisi prestara za bebu!!!!!

Značenje imena Aida je gost,posjetilac.Meni jako lijepo ime,ali muž se baš ne slaže jer ima neku rodicu  sa tim imenom  a bogme je lijepo 

• Alina
    05. Svibanj 2018. 12:15

Ugolina

Alina

Zdravo cure,na putu je treća beba i nemamo nikakvu ideju za ime.Kad je prošli put doktor rekao da su blizanci i to muško i žensko momentalno sam odabrala 2 imena i nije bilo nikakve promjene,dok sad nemam nikakvu ideju.Curka se zove Lana,a braco Noah.Mnogi su mi govorili kako to nisu muslimanska imena,ali sam duže vrijeme istraživala i saznala sam da jesu.Oni će od bebe biti stariji 12 godina i možda sam malo prestara za još jednu bebu (34 godine) ali doktor kaže da trudnoća nije rizična.
    Moji kriteriji za ime:
    -internacionalno ime (postoji mogućnost da se selimo)
    -kratko ime
    -neobično,ali lijepog značenja.
    I sama imam neobično ime pa to želim i svojoj djeci,jer su mi takva imena mnogo ljepša od onih što se često ponavljaju.
    Nadam se da ćete mi pomoći u odabiru lp :)

Upad… Lana i noah su muslimanska imena ???!?!? Kaj stvarno?

Da,Lana znači nježna,prefinjena.Dopalo mi se kod jedne djevojke,bila je pokrivena a mene čudilo ime i onda mi je objasnila neko porijeklo  
    Noah je ime spomenuto u Bibliji i Kur'anu kao prorok tj.čovjek kojeg Bog odabere i on prenosi njegove poruke ljudima,i ja sam mislila da nije muslimansko,ali eto jeste.

• Alina
    05. Svibanj 2018. 12:18

Nas_bebac

Bok neznam dal ke Tara muslimansko ime ali značenje je preljepo 😁

nije,ja mislim 

• Alina
    05. Svibanj 2018. 12:31

Ja sam malo istraživala na internetu i pronašla predivna imena 
    Evo moji favoriti za curke:
    Nadia /čita se kao Nadja,ne Nađa/, a znači nada,blistava 
    Tia,to je kao krov Kabe,nisam sigurna 

• Alina
    05. Svibanj 2018. 12:34

I da,da napomenem,muslimani kao Božije knjige imaju Tevrat,Zebur,Indžil i Kur'an i vjeruje se da su to sve Allahove knjige.Zbog toga se djeci daju imena iz svih tih knjiga,bitno je samo da je lijepo značenje imena jer će se na Sudnjem danu po tim imenima prozivati i dijete se ne smije stidjeti svog imena.Nadam se da sam malo pojasnila 

• Timba
    27. Srpanj 2018. 09:52

Moja curka je Nadia :)
    nismo muslimani ali obožavam muslimanska/bosanska imena. a i nisam ciljala na to da ime bude muslimansko, samo mi se jako svidjelo ime Nadia (Nadya)

Najljepše muško ime mi je Armin, al nije nešto internacionalno, brijem da bi polomili jezik :D

Krasna imena su mi još 
    Lejla (Leila/Layla za strance, sa J znaju čitati Leiđla xD ), 
    Alma 
    Uma

Lunah
    27. Srpanj 2018. 11:10

Moja rodica ima curicu i nazvala ju je Aria to mi je baš lijepo ime :)

Lunah
    27. Srpanj 2018. 11:11

I još jedno lijepo ime mi je Asi :) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.