Moja prva trudnoća - da li je sve ok!?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Taške
    20. Srpanj 2022. 22:42

Pozdrav svima! 
    Nova sam na forumu. Zovem se Nataša, imam 29 godina. 
    Pokusavam vec 10 godina da ostanem trudna, ali nije islo. Jedno vrijeme mi je papa test bio uzasan i spasala sam u 4. grupu. Prije dva mjeseca sam krenula u privatnu kliniku koja je specijalizovana za “sterilitet” i kroz samo dva mjeseca su mi rijesili problem. 
    Zadnja menstruacija mi je bila 14.07. Prije 2 dana na nagovor (nestrpljivog) muza odradim jedan test popodne i hvala Bogu dvije crtice. 🙃🙃 Posto sam bila sumnjicava u taj test jer nije urađen ujutro sljedeci sam napravila odma ujutro i ponovo dvije crtice. ☺️ Danas mi je na poslu pozlilo pa sam zvala kliniku koja mi je rijesila probleme medjutim oni me ne mogu primiti do utorka. A ja nestrpljiva odem u dom zdravlja kod drzavnog ginekologa, on me pregleda ali kaze kako jos uvijek nista ne vidi i ja sam se naravno istraumirala. 🥲 Odem raditi betu danas mi je 1500 i po internet tabelama vrijednosti bete ona odgovara za sedmice u kojima sam ja, ali mi nije jasno zasto se bas nista ne vidi. U petak ponovo vadim betu. 
    Da li je moja beta ok i da li je ok da se jos uvijek nista ne vidi na uz? Hvala vam puno unaprijed! 🙏🏻🙏🏻

• Taške
    21. Srpanj 2022. 00:15

Hvala ti od srca na odgovoru! ❤️ Malo mi je lakše. Da, čekam dugi niz godina. Da budem iskrena, udala sam se prvi put sa 17 godina, dakle i 12 godina sam “ganjala” trudnoću. ☺️ Prošla sam svašta loše u životu, preko loših brakova, loših rezultata papa testa i tako dalje. Prije 10 mjeseci sam upoznala sadašnjeg supruga koji je stvarno divan i koji je bio uz mene od prvog dana našeg poznanstva iako sam mu odmah na prvom sastanku rekla da 99% ne mogu imati bebu. On je rekao ja ti “obecavam” da ces imati, vodio me svim specijalistima u privatne klinike, bilo mu je prije svega najbitnije moje zdravlje i eto, dočekala sam i ja svoje prve pozitivne testove poslije 12 godina! 😃
    Imam policistične jajnike, od kojih je desni skroz iza maternice (pomaket je prilikom operacije slijepog crijeva), imam inzulinsku r. povisenu pa pijem i tabletice za secerase, iskljuceni su mi svi sokovi, psenici proizvodi, mlijecni proizvodi i receno mi je da moram da smrsam sa 74 KG na 59 KG, inace visoka sam 1.59! 😆 Sve se trudim da ispostujem, cvrst sam karakter i za sada mi ide odlicno. Onog trenutka kada mi je doktor sve to zabranio izasla sam iz klinike i vise nista od zavranjenog nisam konzumirala. Inace, tri mjeseca prije odlaska u Bolnicu Jelena u Banja Luci kod doktora Milovana Milica, na svoju ruku sam uzimala “Inofolic”. Licno vjerujem da mi je on dosta pomogao. Trenutno pijem i dalje inofolic, novalac, f. kiselinu i tablete za secer. Inace, prilikom prvog odlaska na prvi pregled u kliniku Jelena sam imala i jaku upalu pa sam u jednom trenutku pila 4-5 tableta i 2 praska.. 
    Malo sam gore oduzila, ali sam zelila da vam kazem sve detalje. 
    Zadnja menstruacija mi je bila 14.06, sada sam radila prvi test 18.07 popodne i bio je pozitivan, ponovim odmah ujutro 19.07 i ponovo bude pozitivan. Narucena sam u klinici Jelena utorak 26.07 medjutim danas mi bilo lose pa sam bila primorana da odem u dom zdravlja kako bi otvorila bolovanje jer me ne mogu primiti u kliniku Jelena prije utorka. Kad sam dosla u dom zdravlja pregledaju me, kazu ne vide apsolutno nista ni plod, ni g. vrecicu, nista.. Odmah sam se tu nasikirala. Odem uraditi betu i ona je 1.463.. 😃😃 To me obradovalo jer kako god izracunam koliko sam trudnice beta je u granicama normale. 
    Samo ne znam, ako sam trudna tek 4 sedmice i uzimam 5tu da li je normalno da se nista ne vidi na uz? Odma su mi rekli da moze biti vantjelesna sto me presjeklo.. 
    pozzz svima vama 

• Taške
    21. Srpanj 2022. 08:38

Dobro jutro. 🙃
    Izvinjavam se na panici, vidite koliko sam se bila pogubila da sam rekla “vantjelesna” umjesto “vanmatericna”. 🤣
    Danas sam bolje, smirila sam se dosta. Jer kako sam god izguglala moja betica je sasvim oke. Sutra ujutro cu izvaditi betu, to je nekih 40 sati od ove jucerasnje (nije puna dva dana) i bude li priblizno duplo super. Mene su isprepadali samo jer su rekli da nista ne vide, da je to cudno. 🙃

• marinelammm
    21. Srpanj 2022. 08:41

Ne brini se, sve će biti u redu. Rana je trudnoća i nije čudno da se još ne vidi ništa. Ja sam na prvi pregled išla u 8.tjednu trudnoće jer je sigurno da se vidi plod i da srce kuca, tako mi je preporučila ginekologica. 😁☺️
    Sretno ti i javi nam šta je bilo dalje ❤️

• Taške
    21. Srpanj 2022. 11:55

Hvala vam! ❤️❤️❤️
    Mnogo mi je lakše kada pročitam vase odgovore. Imam povremeno i sitne i kratkotrajne bolove u stomaku. Da li je to uobicajna stvar? Nisu propraceni bilo kakvim drugim tegobama. 😊😊
    Malo glupo pitanje. Citala sam negdje na netu da se ne preporucuje jesti ribu u toku trudnoce. da li je to istina? 

• Taške
    21. Srpanj 2022. 12:34

Supeeer. 🥳😊
    Javim vam sutra novosti kada izvadim ponovo betu i odem ginekologu. Što se tiče ribe, drago mi je sto sam pitala jer sam juce jela ribu, a i danas. U malim kolicinama, ali sam ipak jela, jela sam skušu.. 🙃

Hvala vam ❤️❤️

• Taške
    22. Srpanj 2022. 09:24

Prošla beta mi je bila 1493,60 sada izvadila novu 40 sati kasnije i rezultat je 3252,99 😀 idem sada kod doktorice

• Taške
    22. Srpanj 2022. 11:09

Čim sam vidjela betu odma sam se obradovala i osjećala sam se 50% lakše. 😍
    Sada sam bila ponovo u domu zdravlja kod drzavne ginekologice i ona kaze sada se vec nazire u maternici ali ne moze jos jasno da vidi. Poslije toga mi je olaksalo i ostalih 50%. ☺️☺️
    Rekla mi je da dodjem u ponedeljak na kontrolu i tada ce se sve vidjeti cisto i jasno 100%, medjutim imam vec naruceno privatno u Bolnici Jelena utorak tako da cu ici kod njih i nadam se da cu tada prvi put sve jasno vidjeti. Proce jos par dana a imaju i bolju opremu. 😀😀
    Hvala vam na svemu ❤️❤️❤️

• andrea2112
    22. Srpanj 2022. 12:14

Bok svima 
    Nova sam,i imam pitanja posto mi je prva trudnoca.
    Imala sma mucnine,zapravo jos ih imam pa mi je doktorica dala B vitamine da pijem. Malo su se smanjile ali nisu potpuno nestale a ja mislim da sam od toga dobila proljev. Je li imala koja zena da se s tim susrela? 
    Radim u firmi za ciscenje,trenutno sam zbog tih mucnina na bolovanju.
    Hvala na odgovorima.

• Taške
    22. Srpanj 2022. 13:39

Iskreno, nisam planirala ići više kod nje, tako da necu ici ni u ponedeljak, vec utorak odoh na dogovoreni termin u kliniku Jelena. 
    Danas mi je ova na ultrazvuku rekla kako se “nazire” sve to i da je u maternici, ali da ne vidi cisto bas, pa da dodjem u ponedeljak, tada ce se sve vidjeti jasno. 
    Meni inace ciklus traje 31 dan, pa mi je i ovulacija kasnije, ona time opravdava to sto jos uvijek ne vidi “jasno”… Zato u klinici Jelena imaju najjacu opremu, pa se nadam da ce se sve vidjeti najjasnije. 😊😊😊
    Ja se osjecam super, tu i tamo imam osjecaj nadutosti u donjem dijelu stomaka, nekada me nesto i presjece ali kratkotrajno i to je to. Sve u svemu osjecam se super. 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.