Curkw imate li možda ideje kako da malenoj pomognem s kakanjem? Ona bez problema ima svaki dan dtolocu, ali kad treba istisnut van to su muke. Pocrveni, nekad zaplače, obično se jako “glasa”, i baš se frče i to zna trajati po polh i baš mi ju je žao takvu gledati. Niti nema miran san, i u snu se muči s time…svi mi govore da jw to normalno jer bebe još ne znaju kskati, ne znaju kak to funkcionira pa se muče dok ne skuže🤷🏻♀️. Ja bih joj rado pokušala olakšati barem, da ima miran san. Doslovno kad spava s čista mira zaplače, počne se frkati i onda se samo smiri i daljw spava
🙋🏽♀️Studentica - 22 godina, PCOS i IR, bez ovulacija
🙋🏼♂️ Zaposlen - 27 godina, zdrav kao dren☺️!
U vezi 4 godine ❤️
➕ Test na trudnoću 3.7.'22. -neplanirano☺️
8.7.'22. - prvi pregled (6+6) - kuca srčeko na veliko, sve uredno☺️
Dolazi nam curica🥰💞! [tickerfactory.com]
Curkw imate li možda ideje kako da malenoj pomognem s kakanjem? Ona bez problema ima svaki dan dtolocu, ali kad treba istisnut van to su muke. Pocrveni, nekad zaplače, obično se jako “glasa”, i baš se frče i to zna trajati po polh i baš mi ju je žao takvu gledati. Niti nema miran san, i u snu se muči s time…svi mi govore da jw to normalno jer bebe još ne znaju kskati, ne znaju kak to funkcionira pa se muče dok ne skuže🤷🏻♀️. Ja bih joj rado pokušala olakšati barem, da ima miran san. Doslovno kad spava s čista mira zaplače, počne se frkati i onda se samo smiri i daljw spava
Nama je pomogao probiotik, dam mu jednom dnevno wayu, i onda se ne muci toliko, isto se napinjao, stenjao… s probiotikom je to puno bolje, isto se nekad napinje, samo bez plakanja, vidim da mu pomaze svakako. Pokušaj ako želiš, trebalo bi joj olakšati 🥰
Lista proljetnih beba 2023. na str. 385 🫶🏻 [tickerfactory.com]
Studentice vidjela sam da si pitala u zimskim bebama sto nakon carskog (steznik, depilacija..). Ja razmisljam o nekakvom stezniku, ali ne znam koji, kakav. Ako stogod saznas pisi. Imas li resorptivne savove ili moras ici skidati? I jeste li bili vec u prvoj setnji? Jeste si mozda mazali nesto po trbuhu za strije da se manje vide, a da je ucinkovito?
ja-92. LH 9.50, FSH 8.57, AMH 5.46 mikrog/L, HSSG oba prohodna jajovoda, oligomenoreja
on-93-normozospermia
pokušavamo od 3/19
9/21 + spontana trudnoća, 11 tj ab retentus
7/22 srce kuca ♡
Lista pregleda 275. [tickerfactory.com]
Studentice vidjela sam da si pitala u zimskim bebama sto nakon carskog (steznik, depilacija..). Ja razmisljam o nekakvom stezniku, ali ne znam koji, kakav. Ako stogod saznas pisi.Imas li resorptivne savove ili moras ici skidati? I jeste li bili vec u prvoj setnji? Jeste si mozda mazali nesto po trbuhu za strije da se manje vide, a da je ucinkovito?
Za steznik, prije svega da ti kažem. Prvo čekaj pregled ginekologa! Jer se može napravit više štete nego koristi. Ja sam naručena u 4.mj kod ginekologa i nakon toga budem išla k fizijatru ili koja god je osoba zadužena za mišiće da mi kaže dal smijem steznik i kakve vježbe ds radim. Meni su rekli da nesmijem 3mj vježbati, teško dizato, naprezati se itd.
Imala sam konce koje sam skinula prije 2tjedna. I mogu ti reć da mi je sa koncima bilo manje bolno nego bez njih😩. Ali hvala bogu sad me ništa više ne boli osim ako se ne ispreforsiram taj dan, onda me navečer sve u području trbuha boli kao i sam rez😓 kakve ti šavove inaš?
Bile smo u 1.šetnji tek nakon 2tj(dok je mene prestalo boljeti) i to lagana i kratka. Jer i od dužih šetnja me boli sve dolje. Kako si ti općenito, kako se oporavljaš?
U vezi 4 godine ❤️
Minigirl a za strije svako govori svoje kaj mu je uspjelo. Neki kažu godine, neki se kunu u neku kremu dok nekima ta krema nijw uopće pomogla. Ja pijem puuuno vode i mažem se zasad biobaza krema za trudnice(da potrošim dokraja😅) i onda ću otić u ljekarnu po neku hidratantnu kremu za strije i nadat se da ih bude bar malo izblijedilo
U vezi 4 godine ❤️
Minigirl a za strije svako govori svoje kaj mu je uspjelo. Neki kažu godine, neki se kunu u neku kremu dok nekima ta krema nijw uopće pomogla. Ja pijem puuuno vode i mažem se zasad biobaza krema za trudnice(da potrošim dokraja😅) i onda ću otić u ljekarnu po neku hidratantnu kremu za strije i nadat se da ih bude bar malo izblijedilo
Da, ja isto nisam nasla nesto pametno po internetu. Za oziljak od carskog je bitno masirati oziljak svaki dan i utrljavati kremu i bit uporan i navodno da ta masaza daje najbolje rezultate (ali isto cekati s tim do 4-6 tjedana navodno od carskog) Mislila sam da mi nece smetati toliko strije, ali bas sam jakooo cijelom trbuhu popucala. Barem bi trebale izblijediti.
ja-92. LH 9.50, FSH 8.57, AMH 5.46 mikrog/L, HSSG oba prohodna jajovoda, oligomenoreja
on-93-normozospermia
pokušavamo od 3/19
7/22 srce kuca ♡
Studentice vidjela sam da si pitala u zimskim bebama sto nakon carskog (steznik, depilacija..). Ja razmisljam o nekakvom stezniku, ali ne znam koji, kakav. Ako stogod saznas pisi.Imas li resorptivne savove ili moras ici skidati? I jeste li bili vec u prvoj setnji? Jeste si mozda mazali nesto po trbuhu za strije da se manje vide, a da je ucinkovito?
Za steznik, prije svega da ti kažem. Prvo čekaj pregled ginekologa! Jer se može napravit više štete nego koristi. Ja sam naručena u 4.mj kod ginekologa i nakon toga budem išla k fizijatru ili koja god je osoba zadužena za mišiće da mi kaže dal smijem steznik i kakve vježbe ds radim. Meni su rekli da nesmijem 3mj vježbati, teško dizato, naprezati se itd.
Imala sam konce koje sam skinula prije 2tjedna. I mogu ti reć da mi je sa koncima bilo manje bolno nego bez njih😩. Ali hvala bogu sad me ništa više ne boli osim ako se ne ispreforsiram taj dan, onda me navečer sve u području trbuha boli kao i sam rez😓 kakve ti šavove inaš?
Bile smo u 1.šetnji tek nakon 2tj(dok je mene prestalo boljeti) i to lagana i kratka. Jer i od dužih šetnja me boli sve dolje. Kako si ti općenito, kako se oporavljaš?
Imam resorptivni sav pa ne moram nista vaditi. Mene boli uglavnom desni kraj valjda naprezem vise tu stranu. Najvise mi pase lezat na ledima. Na bokovima me krene zatezat nakon nekog vremena. I bole me kosti zdjelice (to valjda boli i nakon vaginalnog poroda?)
Znaci steznik nista za sad. Ma prvih dana mi je bilo neizvedivo hodat bez da ne drzim trbuh a onda nisam mogla malu uopce nosit i to me uzasno frustriralo. Pasalo bi mi nesto da mi drzi trbuh u sredini kad se okrenem na bok da me ne zateze.
on-93-normozospermia
pokušavamo od 3/19
7/22 srce kuca ♡
Dojite li ili dajete formulu (koju kolicinu i kako cesto)?
Mi smo na kombinaciji dojenje, izdajanje i formula. Cca 2 bocice dnevno ad, nekad treća bude navečer ili u toku noći.
po obroku popije cca 80-100 ml.
Preko noći ugl dojenje, eventualno kad vidim da traži svako malo i budi se, napravim ad, a preko dana izdajanje.
Tako nam za sad funkcionira, zadovoljni i bebač i ja 🫶🏻
A vi?
Lista proljetnih beba 2023. na str. 385 🫶🏻 [tickerfactory.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji