Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Orhideja1
    31. Siječanj 2022. 19:52

Ja stvarno ne znam kako će to biti, planiram da bi do vrtića prestali sa dojenjem ali kako nam ide sa kašicama prije će u malu školu krenut🤷‍♀️.
    Šalu na stranu..... Mi imamo problem što naš mališa neće dudu, na bočicu nismo nikad ni pili osim prvu noć kad smo došli iz bolnice, on se trenutno ne zna skužit bočicom, silikonsku kljunašicu grize umjesto da vuče, ista stvar i sa dudom, sve grize.
    Tko zna kako bi bilo da ostanem naglo bez mlijeka. 
    Nekad kad izvodi vratolomije dok se hranimo ili kad je nervozan pa ni sam ne zna što bi, tad se veselim prestanku dojenja. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

chiAn
    31. Siječanj 2022. 20:06

Orhideja1

Ja stvarno ne znam kako će to biti, planiram da bi do vrtića prestali sa dojenjem ali kako nam ide sa kašicama prije će u malu školu krenut🤷‍♀️.
    Šalu na stranu….. Mi imamo problem što naš mališa neće dudu, na bočicu nismo nikad ni pili osim prvu noć kad smo došli iz bolnice, on se trenutno ne zna skužit bočicom, silikonsku kljunašicu grize umjesto da vuče, ista stvar i sa dudom, sve grize.
    Tko zna kako bi bilo da ostanem naglo bez mlijeka.
    Nekad kad izvodi vratolomije dok se hranimo ili kad je nervozan pa ni sam ne zna što bi, tad se veselim prestanku dojenja.

E ni moja Rita nije znala piti na bočicu...kad sam krenula sa dohranom i kad je trebalo početi i vodu piti davala sam joj na žlicu jer bočicu bi samo grizla i proljevala...
    I onda sam ju dva dana malo više stisla i forsirala bočicu...i stiskala tu dudu da joj ide i samo odjednom je počela vući i piti i sad puno više i popije vode...ono sa žlicom je bila patnja...više bi ispljuvala...

url=https://lilypie.com]
    url=https://lilypie.com]

Aneee
    31. Siječanj 2022. 20:16

I ja ga pokušavam naviknuti na bočicu bar da mu npr sa 8-9mj kad krene 3 obrok da mu dam na bočicu tipa banana keks ili slično da ga zasiti nebili uspjeli imati prespavaju noć 🙄
    E a do 3 i pol mj je spavao po 5-6 pa čak i 7  sati u komadu i odjednom se sve promijenilo, pa se pitam da nisam ja pogriješila sa davanjem sise kad je bila ona regresija 😭

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• Mare87
    31. Siječanj 2022. 20:57

Nakon 3 mj. se cesto desi da dojene bebe krenu s cescim budenjem i dojenjem po noci i to moze tako trajat mjesecima ili pak do prestanka dojenja.
    Nije to radi gladi.. cak i ako se da neki junk bebi tipa frutolino to ne garantira nebuđenja tijekom noci

Do godine dana moje cice sluze samo za dojenje, a onda cu razmisljat kad i kako prestat 🤷🏼

• Mare87
    31. Siječanj 2022. 21:17

To sta su cice ispuhane, mekane..nije mjerilo koliko ima mlijeka (uspostavljena je ponuda-potraznja)
    Mlijeko ne nestaje preko noci ..

Lullaby
    31. Siječanj 2022. 22:34

Ja mislim stati s dojenjem cca mjesec, dva prije povratka na posao da ne prolazimo kroz agoniju kad krenem raditi. Računam da će se podoji do tada prorijediti dosta nakon što uvedemo druge obroke. Za sada smo još uvijek na jednom.
    Ja sam i do sada imala faze ispuhanih cica pa je sve ok bilo. Nemam pojma kako će biti nakon uvođenja drugih obroka. Mi smo imali faze buđenja 1x i 2x noću dosta dugo, a sada smo na 5-8x noću zadnjih 10ak dana. Instalirala sam i wonder weeks i vidim da smo u skoku. Nadam se da je prolazno. Ja dajem cicu. Evo taman se bio budio...do 1h što se probudi da ne dam cicu bila bi teška vika i škika. Tako da dajem cicu pa di nas dovede. Probala sam samo nunati, dragati itd. Ne pomaže ništa osim cice.
    Ja se tješim da nemam psa da ga treniram poslušnosti nego bebu koja prolazi kroz puno toga, raste i uči i svaki dan mu je nešto novo i da mu nije lako. To si ponavljam kad me uvati žuta minuta 😄

Magdalena2002
    01. Veljača 2022. 00:37

A prvu sam dojila do skoro 2.godine, pa iskreno ne vjerujem da ću ovo čudo koje još niti kašice ne želi, dojiti puno kraće.. Kao što je pisano gore, do godine dana moje sise služe samo za dojenje ..🤣 A nakon godine dana ce to vjerojatno biti puno rjeđe, ali  će  biti. Da je jednostavno i lako nije, ali kao što je Lullaby napisala, njima je ta cica hrana, umirenje, sve što trebaju. Pusti nek' trajeeee ❤
    A na kraju, to sve tako prođe brzo, sve ćemo mi izdržati 😀💟

👨‍👩‍👧‍👧👭

Bojana2017
    01. Veljača 2022. 08:02

Ja stalno razmišljam o dojenju o prestanku jer sam već nekoliko puta pisala da dojim isključivo zbog nje i jer je eto kao najzdravije, najbolje, a i nisam imala problema sa tim, sve smo uspostavili odmah bez muke.
    ovako, Iskru sam dojila 11 mjeseci, tako planiram i Iris, ne duže jer hoću do mog povratka na posao i njenog polaska u jaslice da to ostavimo iza sebe.
    Iskreno sam mislila čak i prije prestati al s obzirom da slabo jede i napreduje po 300 gr mjesečno ostaću na tome do 11 mjeseci 🤷🏼‍♀️.
    Ok mi je ako će neko dojiti i godinama ali ja ne mogu, iskreno, ne spavam već 7 mjeseci i želim funkcionisati kad se vratim raditi.
    Preživjeće ona bez sise sa krutom hranom i mliječnim proizvodima (Iskra nikad nije prihvatila bocu i mlijeko nakon prestanka dojenja) pa vjerujem da neće ni Iris.
    Držim fige da temperature nema više Ninica 🙏🙏

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Aneee
    01. Veljača 2022. 08:24

Bojana jel ti onda iskra poslije prestanka dojenja počela bolje spavati? I jel tražila da pije, jede noću? Msm ja ne mogu ni zamisliti taj scenarij prestanka dojenja 😅
    Ma meni nije teško dojiti, nego stalno mi u glavi kako ću ići na drugu, pa ne mogu dvoje djece dojiti 🤷🏼‍♀️ msm naravno njega do godine dana mislim dojiti, pa čak i koji mjesec duže, ovisi o tome kad će nam uspijeti s novom trudnocom

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• Mare87
    01. Veljača 2022. 08:28

Koliko bi bilo neko optimalno mjesecno napredovanje sada nakon 6 mj? Dojene bebe?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.