Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    18. Srpanj 2021. 17:56

Susika sve je to zahvaljujuci  forumu. Ja sam tu prvi put dosla 2015 godine odradila dobar staž u zatrudnjivanju, pa na temu zimske bebe 2016/2017, tu smo se sastali bas prava ekipa i presli na fejs. Jos imamo svoju grupu. Bilo nas je preko 100. Sad smo okrenule neke vec treci krug. Cujemo se rjeđe al se cujemo. Uglavnom tu sam skupila hrpu znanja od drugih cura. Upijala njihova iskustva i dosta čitala sama iz svoje radoznalosti. Onda sam se vratila prije 2 ipo godine opet na temu trudilica i tu bila sve do sada a onda smo se okupile mi. Bas volim nasu grupicu. Sjecam se kada sam bila "friška" koliko su mi znacila iskustva i znanja cura s foruma. I uvijek bas uvijek naucim ili saznam nesto novo i zato bas volim forum.
    A ovo sto kazes jelo na 2-3h vs. 3-4 ja se veselim ovih 3-4 jer imam dojam da mi tada jede bolje, manje grca, posljedicno manje bljuca...
    I sad upijam ovo o čvorićima i kanalićima, tko zna mozda mi nekad zatreba a mozda nekom nekad budem znala prenjeti! 💗

url=https://lilypie.com]

Magdalena2002
    18. Srpanj 2021. 18:27

Ne znam je li do ovog vremena, ali Veronika danas doslovno spava cijeli dan... Probudi se, pojede, malo budna, zaspi. Sve skupa je danas bila budna 2 h. 
    Mene strah što će biti po noći... Jao!
    Inače po noći ok spava, zaspe oko 22h, 23.😅

👨‍👩‍👧‍👧👭

Magdalena2002
    18. Srpanj 2021. 18:28

Bas me zanima, kakav je ritam spavanja vaših beba?

👨‍👩‍👧‍👧👭

chiAn
    18. Srpanj 2021. 18:56

Magdalena2002

Ne znam je li do ovog vremena, ali Veronika danas doslovno spava cijeli dan… Probudi se, pojede, malo budna, zaspi. Sve skupa je danas bila budna 2 h.
    Mene strah što će biti po noći… Jao!
    Inače po noći ok spava, zaspe oko 22h, 23.😅

Eto i kod nas danas isto tako! Isto me strah noći 😁

Aneee
    18. Srpanj 2021. 18:57

Magdalena tako je I on jučer cijeli dan prespavao...samo je jeo I spavao I onda od 2h sata noću nije bilo spavanja..ali evo sad je opet normalno, tako da se nadam da ce noć lijepo spavati 😅
    Kod nas danas lijep i sunčan dan pa evo sad dok nije jako sunce smo bili u šetnji...bas uživa u setnjama 😊😊
    https://ibb.co/QknkNF9
    .
    I ja sam dosta tog naučila na forumu, forum je zakon...a I ova naša ljetna grupica je bas super...pomažemo jedna drugoj koliko možemo i ne osudujemo jedna drugu. Mislim da bi to tako i trebalo biti, jer svatko sebi bira što mu je najbolje za njegovo dijete. Kako kažu "mama najbolje zna" 😊
    .
    Samo stalno kontrolirajte cice i čim primijetite malu kvrzicu onda je odmah rješavati tako da mislim da nebi onda trebalo doći do većih problema...najbolje dok je beba na sisi i dok je poluprazna onda najbolje osjetite ako ima kvrzica...pa je odmah možete i riješiti.
    .
    Ja nez kako vi, ali ja se nekad osjećam tako ograničena u kretanju jer dojim...gdje god idem moram računati kad će opet jesti i hoću stići sve obaviti a da ge ne moram na sisu stavljati negdje u gradu 🤷🏼‍♀️

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    18. Srpanj 2021. 18:57

I mi imamo uspavan dan, ja se nadam da nam to nece zafrknut noc. 
    Najcesci ritam do sad bio je: zaspe između 23 i 23:30, spava do 4:30 pojede i nastavlja do 7, pojede i nastavlja do 9, pojede stoji budna ili polu budna do 10:30 a onda zaspe do 13, pa pojede i zaspe do 16, pa zaspe do 18 i onda se budi, jede, bude malo mirna, malo nemirna, u međuvremenu ospava možda uru al rascjepkano do 23h.
    Bilo je situacija da zaspe u 22:30 onda je buđenje 3:30, 6:30, 8....a dalje kroz dan kao inace s razlikom od pola sata do sat.
    Sinoc je zaspala u 21:30 pa je jelo bilo u 2, onda u 5, pa 7...
    Zato ja stignem tipkat, kuhat, cistit kad ona uglavnom prespava cijelo jutro i cijelo popodne...

Mallla
    18. Srpanj 2021. 19:06

Ooo da Ana ista stvar uvik racunam kad je jela, kako je raspolozena. Okej ako xe u gradu pojest konkretno i mirno al nase dojenje izgleda kao ringišpil i ne osjecam se ok mlatit sisom po gradu kao da sam.doma. to me definitivno ograničava.
    I recite mi Chian, Negativ i Ana...jeste li imale.kvrgu ili čvorić pod pazuhom? Ja sam se rodila tako da mi je  na lijevom pazuhu neki nabor kože, kad sam bila beba to se gnojilo i to je to. Nikad nekih problema. Da.bi kad mi je dosao nalet mlijeka sad kad sam rodila tu iskocila kvržica veličine graška. Kad je prepunjenost prošla kvržica je nestala. Ali danas me svako malo ispod.pazuha zažari. I kada imam nalet mlijeka osjetim kao.da.od pazuha dolazi mlijeko. Ne znam jel bi trebala isto to masirati ili što raditi?

Aneee
    18. Srpanj 2021. 19:15

Da, nisam ni ja nešto bas osoba koja rado vadi sisu u gradu 😅 imam onaj šal za dojenje s kojim se kao prekrijes...ali moram reći da je to totalno nepraktično i sama ga npr ne mogu staviti i uz to još i bebu imati u rukama.
    .
    Uglavnom ti cvorcici bole na dodir. Naravno ako se upale onda boli i ovako. I nisu vidljivi na oko (barem moji nisu bili)...prvo sam mislila ona normalna prepunjenost i nalet mlijeka, ali onda sam skuzila da nije čitava sisa tak tvrda nego samo na nekim mjestima i baš onda pod prstima osjetis mala loptica veličine graška.

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Magdalena2002
    18. Srpanj 2021. 19:16

Mallla

I mi imamo uspavan dan, ja se nadam da nam to nece zafrknut noc.
    Najcesci ritam do sad bio je: zaspe između 23 i 23:30, spava do 4:30 pojede i nastavlja do 7, pojede i nastavlja do 9, pojede stoji budna ili polu budna do 10:30 a onda zaspe do 13, pa pojede i zaspe do 16, pa zaspe do 18 i onda se budi, jede, bude malo mirna, malo nemirna, u međuvremenu ospava možda uru al rascjepkano do 23h.
    Bilo je situacija da zaspe u 22:30 onda je buđenje 3:30, 6:30, 8….a dalje kroz dan kao inace s razlikom od pola sata do sat.
    Sinoc je zaspala u 21:30 pa je jelo bilo u 2, onda u 5, pa 7…
    Zato ja stignem tipkat, kuhat, cistit kad ona uglavnom prespava cijelo jutro i cijelo popodne…

Vau, pa to je super Malla!😁😁😁

👨‍👩‍👧‍👧👭

chiAn
    18. Srpanj 2021. 20:23

Mallla

Ooo da Ana ista stvar uvik racunam kad je jela, kako je raspolozena. Okej ako xe u gradu pojest konkretno i mirno al nase dojenje izgleda kao ringišpil i ne osjecam se ok mlatit sisom po gradu kao da sam.doma. to me definitivno ograničava.
    I recite mi Chian, Negativ i Ana…jeste li imale.kvrgu ili čvorić pod pazuhom? Ja sam se rodila tako da mi je na lijevom pazuhu neki nabor kože, kad sam bila beba to se gnojilo i to je to. Nikad nekih problema. Da.bi kad mi je dosao nalet mlijeka sad kad sam rodila tu iskocila kvržica veličine graška. Kad je prepunjenost prošla kvržica je nestala. Ali danas me svako malo ispod.pazuha zažari. I kada imam nalet mlijeka osjetim kao.da.od pazuha dolazi mlijeko. Ne znam jel bi trebala isto to masirati ili što raditi?

E nisam to imala...ali moja prijateljica je imala toliko mlijeka da je njoj curilo i na pazuhe...al doslovno...
    Ugl u bolnici su se kao čudili tome, a onda je neka sestra ili doktorica rekla da je to do hormona i toga sto ima jako puno mlijeka...
    A i ti ga imas puno kad si rekla koliko puno izdojis za malo vremena...

Eee ne znam jel ovo iznimka ali Rita je počela normalnije sisati...sad se samo jednom zagrcne 😂😂
    I vise ne cokće toliko puno kao prije...kako god da ju namjestim na siku ona bi coktala...
    Sad manje...
    Nadam se da ce biti samo jos bolje...

E mame, ako vam se beba zagrcne dok jede, odmah ju podici na rame i ako treba puhnuti joj u lice koji put!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.