Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MareiKate
    15. Kolovoz 2021. 09:10

Baš ti hvala za ove mjere ☺️
    Ja ti ne pratim razmak između podoja jer nemam vremena zbog starije, ali dam kad traži i definitivno je to i kraće od dva sata... Sad mu češće i nudim kad su vrućine, radi eventualne žeđi...

• MissGraz
    15. Kolovoz 2021. 09:45

anaAn

Mame koje iskljucivo dojite, dajte mi recite koliko cesto dojite bebu od 3mj? Ovaj moj jede svaka 2 sata sto se meni cini previse

Isto kao kod MareiKate, ne pratim bas razmak, pogotovo sad kad su vrucine. Ali ajmo rec negdje na cca 2 do 2,5h maksimalno. Sve ovisi koliko je dojila (kratko ili duze, posto ne mogu znat kolicinski) na predhodnom podoju. Nekad se zna desiti da doji i nakon sat vremena, ali uglavnom nakon 2h najcesce. 
    Planiram sad sa 6mj uvoditi AD, jer sam nekako pomalo sita dojenja. Pokusat cu postepeno, bocicu po bocicu, ako se to uopce moze postepeno je l’. Postala je jaka i kako god je namjestim ona se okrece, izvrce, igra, bradavice su mi sve bolnije… dojenje mi je postalo bolno i mucno… a da ne pricam o ovoj vrucini i preznojavanju… 

• MissGraz
    15. Kolovoz 2021. 10:04

Julesica, kod nas sto ludje to bolje. 😅 znaci nasmijava je uglavnom glupiranje kao npr “ima me/nema me”, dizanje u zrak itd. Ali posebno umire od smijeha kad joj kazem - “bjezi tamo, ljutis me, brzo spavat” (naravno, kao igru), ali kao da me razumi i smije se na sav glas kao ono “ahaaaa mama, kako da ne.” A kad se kupa navecer u kadici, sto vise prska i lupa nogama to se vise smije. 

Jagodica125
    15. Kolovoz 2021. 10:05

Mi smo na putu na selo k buducim kumovima 🤗 majcin sine, ne znam jesam li uzela sebi vodu, glavno da sam 3 torbetine spakirala za maloga 🤣 a kaj, vruce je, imam jednu torbu samo sa cajem, flasicom, slikovnicama, zveckama ak zatreba🤷‍♀️ mali sad zaspao😌 

• NeverEver
    15. Kolovoz 2021. 11:05

Jagodica, mi isto uvijek imamo sa sobom torbu za kolica - bocica s hranom, aspirator, maramice, slikovnica, tetrica, rezervna pelena/maramice i bodi, carapice, sesiric, suncane naocale, njegova zdravstvena, 200kn jer nikad ne koristim cash pa da imam ak nemam u novcaniku i za mene voda ak se sjetim 😂😂 Da se kinderbet da sklopit, nosila bi i njega

mom_of_4
    15. Kolovoz 2021. 11:10

anaAn ja jos uvijek samo dojim iako na jednu sisu hhahah moj tyson jede bez obzira na ure..ponudim cesto jer ne pije vodu dodatno pa  eto kao nek se napije... ja nju u principu stavljam na spavanje nekih 1,5 h nakon sto se ustala jer inace  krece razdražljivost i nemoguca bude,tako da nrp ona se probudi ujutro u 8:30 vec u 10 spava....nije bitno jeli spavala sat dva tri ili pet opet uru ipo nakon ustajanja ide spavanje i mogu vam rec to funkcionira samo tako... probajte😜 Bdw jedva cekamm”zahladenje” sva je nervozna od vrucine nemoze se uspavati posebno ako mi je na rukama pa nekad  odbija sisu jer joj je prevruce doslovno ... palim klimu ali ne mogu 0-24 pod klimom biti nije mi ni to normalno...

• NeverEver
    15. Kolovoz 2021. 11:13

Smijanje - moj se smije jako cesto na glas al bas ono jako glasno i vristanje od smijanja je dok ga ljubakam po trbuhu/rebrima, dok ga bacam u zrak (ajme meni ruke nakon toga, presisali smo 8kg), dok mu maramicama brisem pbraze i oko usta, dok se kupa, dok mene gleda u ogledalu, dok crvenokosu tetu čupa za kosu, dok ulovi tatu za bradu pa mu grize nos.. 😂 u slilovnici dok naidje na nest sto voli, dok se na podlozi za igranje uspije promeskoljit tolko da dodje dp dude.. nekad se jos uvijek nasmije mobilu u kinderbetu glasno ili u baby gymu i naravno, glupiranje svih zvukova uvijek djeluju. Jucer sam ga drzala na sebi tak da on ima tummy time i isla sam cihu cihu tu tu i kod tu tu sam se zdrmala, umro mi je skoro od smijeha - zahliknuo se na slinu. Plasi mi se mraka. Ne voli tunele i podzemne garaze. 

mom_of_4
    15. Kolovoz 2021. 11:23

Jagodice ne brini ako ja mogu s 4. sama moci ces i ti s jednim..tvoj mir ti nista ne moze platiti ni zamijeniti joooj koja divota...daj petama vjetra i bjez..nekad ces se tuširati s bebom u kolicima u wc-u ..nekada ces kuhati a njim u rukama,nekada ce sve ostati na stolu ali nema veze..sam si
    svoj gazda,sama određuješ pravila i tempo kojim ces raditi sve...isplati se..ja nebi za nista mijenjala svoj umor ponekad ali i mir i slobodu za necije pametovanje i pomoc nema sanse🙏🏻🥰 sve se to moze pusti te komentare kako ces ovo
    Kako ono..lipo,pomalo...naviknit ces se i krojiti dane sama sebi
    Kako ti pasu

mom_of_4
    15. Kolovoz 2021. 11:31

https://ibb.co/LdkCVck
    Cuvaj nas Majčice🙏🏻💜

• NeverEver
    15. Kolovoz 2021. 11:53

mom_of_4

Jagodice ne brini ako ja mogu s 4. sama moci ces i ti s jednim..tvoj mir ti nista ne moze platiti ni zamijeniti joooj koja divota…daj petama vjetra i bjez..nekad ces se tuširati s bebom u kolicima u wc-u ..nekada ces kuhati a njim u rukama,nekada ce sve ostati na stolu ali nema veze..sam si
    svoj gazda,sama određuješ pravila i tempo kojim ces raditi sve…isplati se..ja nebi za nista mijenjala svoj umor ponekad ali i mir i slobodu za necije pametovanje i pomoc nema sanse🙏🏻🥰 sve se to moze pusti te komentare kako ces ovo
    Kako ono..lipo,pomalo…naviknit ces se i krojiti dane sama sebi
    Kako ti pasu

Potpisujem u potpunosti. 💪
    Sve je lakse dok se pomiris s tim da ne budem uvijek cisto i skuhano ali beba i to bude super, tvoja glava opustena i time i tvoj sincic. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.