Griženje bradavica - evo za mame koje doje još jedna stvar kojoj se mogu veselit 😬 Kak sve grize i trpa u usta, tak je počeo i moje bradavice grist. Nisam sigurna da će ostat na cici ak tak nastavi i dok dobije zubiće. Praktički su me tek prestale bolit, a on krenuo grist.
.
A sad odoh spavat. Premorena sam, a ovo vrijeme navečer mi je jedino kaj imam solo za sebe pa mi se nikad ne da otić na vrijeme u krevet 😴 Laku noć svima i želim da vam bebice lijepo spavaju 😘
Hej ekips, evo da vam se javim prije nego odem i ja u svoj krevet. Imali smo danas cijepljenje sa 4mj sto ide, koliko sam skuzila po knjizici imunizacije to se ponavljaju cjepiva od 2mj starosti. Nea super napreduje, ima 6,300kg i 62cm. Sto se tice psiho-motorike super je i u skladu sa svojom dobi, pedica itekako zadovoljna 👍 i sluzbeno smo dobili potvrdu za prve zubice, krecu donje jedinice. Moze bit da nam se sve spojilo i regresija i zubi 🙈
Uskoro krecemo i sa kasicama, dobili smo zeleno svjetlo da mozemo poceti..
Pa kad smo kod kasica, mame drage sa iskustvom, kad i kako ste vi to uvodile, koji nacin vam je bio najbolji? Neki kazu drugi obrok u danu, prije rucka, neki kazu za rucak, neki pak rucak i predvecera, vise kao kasni rucak 🤔 sta je najbolje od svega toga i koja rutina vam se pokazala najboljom? S cime prvo poceti? Kazu povrce, zitarice, pa tek onda voce, jer ako osjete slatko, nece htjeti povrce i te "gorke" stvari? Toooliko toga ima hahha malo sam pogubljena 🤣🤣
Nea 💗
Robica - ako usporedimo Neu, s vasim bebicama, moja je onda nekako u ideali, u smislu pracenja velicine robice i cm u duzinu. Jer eto danas na mjerenju 62cm duga, a mi presli prije nekih pola mj skroz na 62. Sve ostalo joj je preveliko jos. Bas sam i pedici to prokomentirala danas (jer je zena, bas onako kao da pricam s frendicom ili mamom, a ne doktoricom), reko jel ona dobra za svoju dob, reko sve mame na forumu pisu kako im bebe imaju i po 7 i nesto kg, nose 68 robicu, a mlade su od Nee kud i kamo..kaze ona ma vasa Nea ce bit manekenka, vitka i tanka na mamu 😅😝 ahh a mama cvjeta 🙈🥰 mislim i u pravu je, kod nas u obitelji s obje strane stvarno nema ni jakih, a kamoli debelih ljudi. Kaze ona svako dijete je prica za sebe i svako dijete razlicito napreduje i dobiva..ona je skolska, ajmo to tako rec jer prati i duzinom i kilazom mjere po svojoj dobi. Dobiva oko 700-800g mjesecno bas kao sto bi i trebala. Bas je zlatna sredina po svemu. I da mi smo svu robicu iznosali, jer smo kupovali samo onoliko koliko joj je bilo potrebno.
Meni je iskreno bilo malo cudno kak vase ful puno dobivaju i na kg i u cm, a mladi su od nje, a Nea ne toliko i onak vise puta sam se znala uhvatit da pitam mamu, sveki, kumu i ljude oko sebe dal je ona tebi mrsava, pa ovo, pa ono..kaze pff sta mrsava ona je odlicna, ona je bas taman. Ima nogica i rukica, al ne sad da ima podbradak ili da je salasta. I kad mi je pedica danas ovo rekla da je super i da bas prati mjere po starosnoj dobi, tak sam nekak postala bas onako samouvjerenija. Bila sam i prije, al ono, cujes sa svih strana svakave komentare, pa si svasta zabrijes u glavi, a bez razloga. Tak da eto moja curka je superr 🥰💪
Nea 💗
Komentari - slazem se s EmEn to je vise iz sale. Ja sam se naslusala more takvih i slicnih, al ne uzimam to za zlo nikome jer me bas briga. Ako cu je i 500 obuci u neke hlacice ili body, to je moj izbor i nekak bezveze mi je uopce komentirati oko toga tko je sto i koliko puta obukao svom djetetu. Eto nezz, ja se s takvim komentarima ne opterecujem, nit me diraju 🤷♀️
Jer to su samo komentari, kojih ce uvijek bit, al koji nemaju nikakvog utjecaja nit na mene, nit na Neu.
Kreativka - moja je dobivala "pod glavu" i to su bili novci. Kod nas je takav obicaj. Za krstenje se daje nakit uglavnom. Mada i to najcesce ide da gosti pitaju roditelje sto zele, nakit ili novce, bar nas jesu. Mi smo bili krsni kumovi i kao kum/kuma naravno da bih dala malo vise nego kao "obican gost", ali smatram da je primjereno u skladu s mogucnostima. Time se uvijek vodim.
Voda - otkako su pocele vrucine, ja Nei dajem redovno svaki dan, prokuhana i ohladena na sobnoj temp, popije mi uglavnom oko 10ml, nekad 20ml ovisi.
Nea 💗
Drvece - ooo moja to gleda i prati otkako smo krenuli izlazit van. Jer uz terasu imamo dvije vrbe i obozava ih promatrati. Sad sve vise, pa hvata lisce kad ju nosamo, pa uhvati granu i trese ju, bude joj toliko to zanimljivo da se smije naglas kao luda 😅🤣 i daa obozava travu, nekidan kad sam ju spustila da nogicama lagano dodiruje travu, skuzila sam da ju voli i krene se oslanjati na stopala kao da bi stala ful na nju, nije kao neka djeca sto sam vidjela da se boje trave, da ih golica ili sto vec.
Nea 💗
Ajme koliko stranica... danas od kad sam poslala poruku do 22 nije zaspala - jedva sam ju umirila koliko je bila nervozna
Brzinski sam pisala pa izostavila...na sportski dio prelazimo....ima 3 polozaja (ima i kosara za podignut, ali budemo presli na sportski)
Ruzice ima tjedan i nest sitno kak mi manje spava po danu...a nocu se prije budila 2 puta, sad 3 puta, pa valjda je to to...ma da od ovih vrucina ni ja ne spavam najbolje, kak ce i maleni...nemoj se opterecivat sta je, ni ja nisam sigurna, samo pratim njene potrebe i prilagodim se...sretno sa selidbom
MissGraz, Ivancice za kosaru tj. sportski dio nam je fizijatrica rekla na vjezbama da mozemo...da i nama su ramena jos napeta, a i nogice
Crvenilo od znoja - dakle puder mi je otkrice vise ne koristim nikakvu kremu za guzu i sve pregibe pudram nema crvenila...upiski se a koza suha...cijelo ljeto cu je pudrat i bas je fina svilena koza na dodir
Dora necemo otici, ostajemo tu.. sam ti nama pisi i uzivaj u mezimici
Anna med medeni je...meni su te poze bebaca vrh
Julesica sto se tice vode najbolje se drzi onoga sto ti mislis da je dobro i ne slusaj mamu....i moji oko mene hoce da joj dajem ja sam rekla ne jos...planiram kad bude 5mj novo uvodit tipa sok od domace mrkve, jabuka, banana al to samo da okusi i vidim dal reagira jer kad bude 6mj bit cemo na moru pa da znam sta smije tad cu i prokuhanu vodu davat
Ines drago mi je da si dobro i da Nea napreduje...super za kasice sam pisite ja cu zapisivat da imam za kasnije
Griznja bradavica - i mene moja gricne, pa i potegne-nategne (to pokusavam zaustavit)...kad to napravi kazem ne ne ili jok jok na sta mi se ona samo nasmije ...nadam se da je prolazna faza, jer kad dodu zubi jaoo
Komentari/savjeti - kazu 100 baba kilavo dijete...jedan dan kad mi je bilo dost svega svi puni savjeta jer zamisli mala nije kakala 5 dana daj joj ovo, daj ono, pa usred placa ti jos kaze nemoj muciti dijete...doslo mi da vristim 100 baba kilava mama
Ines - ma curka je super 🤩 tak je i moja bila...rodila se s istom tezinom ko i tvoja...cak je i s mj dana tezina ista bila ko i tvojoj 4200 😊 deckici su mi nesto drugaciji i veci....stariji je dobivao po 1,5kg-2kg mjesecno...i Mateo sad rodio se dosta tezi..al je i dobio preko 1kg..sad vec ima 5600. Al on je na prsima pa nema raspored obroka.
Dohrana- s curkom sam krenula s navrsenih 5 mj(ona je bila na ad-u) sa sinom sa 6 mj(dojen) , ja sam uvijek dala oko 11 ujutro zbog mogucih reakcija,nekako mi je kasno popodne...predvecer riskantno dat novu namirnicu da nebi bilo reakcija po noci.a davala sam od povrca i voca....2,3 vocke pa 2,3 povrca...pa one cjelovite zitarice da imamo s cim kombinirati i brzo smo dosli do ljepog broja namirnica...a na srecu sve su ljepo prihvatili osim mesa 🙈 Vjeujem da ce ona brzo to savladat...imas i onu fora aplikaciju bebina dohrana..imas popis namirnica...i mozes biljezit kad si uvela...kak je reagirala,imas recepata..ugl meni je bila super 😊 sretno s papanjem 😊
https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png
Ines, imas na insta profil prvibebinmeni, a evo i jedna korisna tablica - https://ibb.co/42zpsCR
.
Ma svaka beba drugacije napreduje, kako mentalno tako i fizicki. Moja curka ima 7kg, ali je duga jako, ne znam tocno koliko vidit cemo na pregledu. Ja sam mala, ali su i moji i muzevi svi jako visoki. Tako da ona djeluje onako kao popunjena “zdrava debeljuca”, tj. normalne je gradje, ali isto nosi zbog duzine vec 68br., ako ne i 72 (ili koji je vec iduci broj).
Robice smo dosta iskoristili jer smo kupovali po potrebi, a ovo sto smo dobili na poklon su sve uglavnom veci brojevi.
Jutro!
Definitivno svaka beba drugacije napreduje. Meni je Lukas imao sa 2 mj i nekaj sitno 6500. Stime da je on meni na cici doslovce 5min i gotov je. Malo kaka.. Pa je moj zakljucak da je dosta sebi uzimao a ostalo popiskio.. Ne prejeda se, nikad ne bljucka.. Tak da definitivno svaka beba drugacije napreduje. Nismo ni mi svi isti :) nebi rekla da je debel.. Samo ima te obrascice na mamu 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji