Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

mom_of_4

Broj poruka: 1505

Prijavi adminu

Mery da te ja utješim iz prve ruke.ja svoju nisan stavljala uopce u sjedeći prije 7,5 mj pa kad sam je napokon posjela naravno da nije znala i da joj je ravnoteža bila nula bodova.da koliko se ja sjećam meni je ped na jednoj kontroli rekla da ni ne ocekiva da puze prije 9 mj jer ne mora al eto bilo dobro kad bi propuzala ikad…da skratim pricu..Ona ce skoro 10 mj ..do nedavno se nije micala s mista izgledala je toliko smotano da sam se pocela brinuti mislila sam da se nece nikada pomaknuti s jedne tocke niti je dizala guzu s poda niti je pokazivala interes.jos uvijek nije sjela sama iz ležećeg ali fali joj jako malo.veliki napredak vidim a samo zato sta je “doslo joj vrime” i sto je na podu vise vremena.nismo svi isti ,ne mora svaka beba propuzati ni prohodati po “knjizi” .znaci sama je se naucila,unatrag puze klize gura se i tako prode cilu kucu,okrece se prevrće se.sjedi stabilno, dize se na sve 4 ali umjesto da krene pitati prema naprijed ona se ljulja pa se baci na glavu 😂😂.dize se na kauc al
    Na koljena za sad.ja sam zadovoljna necu je forsirat nista,sve to nadođe samo od sebe kad ne beba spremna za to nemoze na silu koliko god ti vjezbala i trudila se.naravno da ces bebi omogućiti i igrati se s njom i vježbati ako treba ali opet ce sve savladati kada je njeno vrijeme za to a ne kad mi to poželimo i forsiramo.zato se opusti..A okolina?! Okolina ce opet naci zamjerke 😕🙈🙌🏻

Elledanse

Broj poruka: 378

Prijavi adminu

Ja sam svoju jos kasnije stavila u sjedeci polozaj. Posjela se samostalno sa 11 mj i jos puze vojnicki. Mislim da je kod nas glavni razlog sto smo kasno zapoceli sa tummy time tako da sve kasni. Meni okolina nije stvarala pritisak, ali sam ovdje vidjela da sve bebe to rade ranije pa mi nije bilo svejedno. No eto sve nadode, tako ce i hodanje. Svaka je beba prica za sebe. Moja je malo lijena i malo teza hehe. 
    Ako mozes radi pomalo vjezbe, ali ako i ne budes opet ce nadoci kao i moja. Tako da se ne trebas brinuti. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

• mery123

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Hvala vam cure puno puno ste mi pomogle

• Tea2807

Broj poruka: 582

Prijavi adminu

https://ibb.co/xhJ5k9C
    Vise se ne smatra da se dijete samostalno posjeda sa 6mj. I meni su se svi cudili sto ne sjedi, krenuo sa 8mj, prije toga puzao (sa 6mj) i cak se krenuo dizat na noge (sa 7mj). Sad smo dosli do toga da bas lijepo sjedne sam, prvo je stalno bio w sjed pa smo ispravljali. Ne obaziri se na okolinu, kad bude spreman, sve ce uspjet. Takoder znam i djecu koja su 'kasno' prohodali, ili nisu puzali uopce pa su to danas djeca najnormalnija kao i svi koji su isli skolski kako bi trebalo. Ja pratim natural born parenting ma instagramu, bas ima super vjezbi koje se kroz igru rade da poticu motoriku. Evo npr moj brat (stariji 2god) je prohodao sa 14mj, puzao sve u sesnaest. Ja puzala skroz malo, i prohodala s nepunih 11mj. Stvarno nema pravila

TheTina

Broj poruka: 284

Prijavi adminu

Kety992 - drzite se 💪🥰
    .

Mikropod

Da li pustate crtane filmove vašoj djeci?
    Puno roditelja to radi, šta vi mislite o tome?https://youtu.be/y65GbGDVokI

.

mery123

Hvala ti puno,malo si me umirilamozes li mi staviti link tih profila.
    Pitanja okoline pa kako jos ne puze,pa vec je trebao,pa kako jos ne sjedi,i tako u nedogled me malo poljulja, pa se preispitujem dali ce stic to sve u nekom vremenskom okviru do kojeg je predviđeno. Pa sam htjela cuti iskustva i savjete vas koje ste to prosle

Ne sikiraj se za okolinu, dijete ce napravit neke stvari kad ce se osjecat spremnim…moja se posjela s 8mj, s 8 i pol je pocela puzat i odmah drugi dan se pocela dizat na noge, s 11 je pocela hodati. Stignu sve 🤗. I bas ovo kaj kaze mom_of_4, okolina bu uvijek nasla nekaj o cem bu pricala…

• mery123

Broj poruka: 6

Prijavi adminu

Nadam se cure da ce sve doci na svoje,istog sam misljenja da svi imaju svoj tempo,i da ih nitko na nista ne moze natjerati ako oni nisu za to spremni,ali iskreno kad sam vidjela od frendice maloga da sa 7 mj i par dana starosti vec skace u kinderbetu i hoda uz namjestaj slabo mi je dosloodmah sam se zapitala jeli problem u meni,dali mozda premalo radim s njim

kety992

Broj poruka: 1164

Prijavi adminu

mery123

Nadam se cure da ce sve doci na svoje,istog sam misljenja da svi imaju svoj tempo,i da ih nitko na nista ne moze natjerati ako oni nisu za to spremni,ali iskreno kad sam vidjela od frendice maloga da sa 7 mj i par dana starosti vec skace u kinderbetu i hoda uz namjestaj slabo mi je dosloodmah sam se zapitala jeli problem u meni,dali mozda premalo radim s njim

Ja ih imam troje...sa svima sam "radila" isto...pod tim radila ne mislim da sam ih maltretirala s vjezbama nego kroz igru stavljala u neke polozaje kroz koje su savladali neke stvari mozda prije nego bi inace...svo troje je u razlicito vrijeme propuzlo i sjelo...M je najranije...sa 6 mj tocno...al bitno je samo puno vremena provodit na trbuhu...rolat ih lijevo desno...animirat...igrat se s njima od tipa 2 tjedna starosti. Samo nastavis s tim kak ste provodili vrijeme i tipa stavis ga prek noge svoje da malo kleci...pa mu pomognes da digne trbuscic...ti ga dovedi u onaj polozaj puzanja...njisi ga naprijed nazad...nije to nis sad ekstra nesto da vjezbas a s tim ces mu olaksat. Naravno da okolina uvijek ima nesto za rec...to je tak..al ja sam sebi puno olaksala s tim sto je sjeo sam i puzao sa 6..jer sad sa 9 on je samostalan...hoda uz namjestaj...uz jednu ruku samo se drzi i sece...kad prohoda prohoda...sad je sve na njemu...al velika je razliku u savladanim vjestinama i stabilnosti. On vec cuci dok se igra...penje se po stepenicama...ako ima nesto i na kauc se popne...tak da nije samo joj pusti naucit ce sami...naucit ce...al ko ima vremena malo se pozabavit s njima def ima prednosti. Ja ih imam troje...nasla sam to vrijeme..tak da nije tak prezahtjevno... 😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi

Broj poruka: 4240

Prijavi adminu

Mery definitivno nemas problema 😘
    I ja ih znam koji su vec stajali na nogama sa 7 mjeseci, ali sam valjda jedna od rijetkih kojoj je zao kad vidi da moja beba vise i nije bas beba 😂
    Po meni su vjezbe za one kod kojih lijecnik potvrdi neku dijagnozu i vidi da ima potrebe za tim.
    Nisam nikad to radila kod kuce i iskreno bilo bi me strah da ju ne povrijedim izvodeci te neke stvari mozda krivo, a zbog cega... pa ako ne sjedi, onda valjda jos nije spremna za to, sta da ju ja onda dizem preko boka, postavljam na noge itd. Ne kuzim sta imaju ljudi od toga da dijete bude u nekom polozaju cim prije  i na silu 🙆
    Kod nas sve ide svojim tempom i bas me briga, kad ce moci napraviti ce sve. Igramo se puno, ali sa igrackama, nosimo, vozimo, a ostalo prepustam prirodi i mojoj curki 😊

• julesica

Broj poruka: 464

Prijavi adminu

mery123

Hvala ti puno,malo si me umirilamozes li mi staviti link tih profila.
    Pitanja okoline pa kako jos ne puze,pa vec je trebao,pa kako jos ne sjedi,i tako u nedogled me malo poljulja, pa se preispitujem dali ce stic to sve u nekom vremenskom okviru do kojeg je predviđeno. Pa sam htjela cuti iskustva i savjete vas koje ste to prosle

Moj se sa 8 i pol mjeseci u roku tri dana posjeo, počeo pucati cetvoronoske i dizati se na noge, tako da...mislim da je još rano za zabrinutost 

• Ivancica90

Broj poruka: 402

Prijavi adminu

Evo moj je imao hipertonus pa su mi fizijatrice i fizioterapeutice rekle kako su za zdrave bebe ti intervali dosta široki do kada se nešto treba naučit. Tako da nitko tu koliko sam vidjela ne kasni s razvojem, čak je većina uranila  Za neurorizičnu djecu se to ipak strože gleda i ako nisu u nekim okvirima se pokušava ispraviti na vrijeme. Za puzanje se sjećam da su mi rekli sa cca 9 mjeseci da bi trebao. Iako moj je puzao sa 6, a posjeo se iza 9. U sjed ga nikad nisam stavljala i kada su mi pokazale vježbice za sjedenje kroz tjedan dana se posjeo. Nitko se od doktora nije čudio što sa 9 još ne sjedi. Evo prohodo je sad sa 13 mjeseci i baš me začudilo kako lijepo i stabilno hoda sam. Iako on već dugo ide uz namještaj i vuče stolice za sobom, mogao je i sam u čučanj i ustat se, ali hodat nije ni pokušavo, za ručice ga nismo vodili tako da sad ni ne traži oslonac. Meni su naglasili da ga nikad ne forsiram nešto što ne može sam napravit, te sve vježbe su usmjeravanje da on sam izvede pokret. Za puzanje je netko već pisao, prebacit preko svoje noge ili onog valjka za vježbanje da vježba četveronožni. Za prelazak iz vojničkog u pravo se sjećam da sam ga lagano škakljala po trbuhu da se odigne gore, u sjed se isto ide preko boka, a ne onako ko da rade trbušnjak. Ako su im preslabe ručice super je i vježba na onoj lopti na napuhavanje za plažu, stavi ih se na trbuh na nju da naprijed stave ručice i onda se rolaju po lopti prema naprijed, a da oni idu s ručicama. Rolanje lijevo desno je za bočne trbušne. Ubiti lagano ih se usmjeri sa svojim prstima kada se radi neka vježba ili ih se potiče igračkama i slično, bitno samo da ih ne postavljaš ti u položaj, nego oni sami do njega dođu. I ispravljat w sjed jer ne aktiviraju mišiće i iskrivljuju kosti i kralježnicu..Youtube - mi pustimo pjesmice na soundbar, ali ne gleda videe. Obožava plesat i sam dođe do soundbara i počne hopsat i zvat nas kad hoće da mu pustimo. Pogledo je jednom tom i jerry, bio hipnotiziran cca 5 minuta i onda otišo dalje. Al nije nam upaljen tv pred njim, stigne još. Iako vidim da ga je neko naučio skrolat po mobitelu, glavni sumnjivci su mi svekar i moj tata :s.Šišanje - jel neko obavio prvo šišanje? Tips & tricks? Sve me strah kak će to izgledat jer je fakat preaktivan, a već mu polako naprijed ide u oči, a muž šizi na loknice straga kako izgleda ko curica 

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.