Ljetne krafnice 🍩😋🍦🍰🥨🧀🍳🍼👶🏼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vucica
    27. Travanj 2020. 11:41

DanijelaBB

Cure, jedno pitanje vezano za naknadu kad se otvori porodiljni… znači, da li se mi od otvaranja porodiljnog 45 dana prije termina pa do 6mj djetetova života vraćamo na punu plaću koju smo imali tijekom rada? Bilo to 8, 10 ili koliko tisuća kn… Jer čitan nešto na hzzo pa se opet spominje neki limit proračunske osnovice. Ne razumin ništa

Koliko znam ide puna placa 45 dana prije do 6 navrsenih mjeseci. Ja od sutra prelazim s komplikacija na redovni i veselim se vecem budgetu 😁😁

Nikita206
    27. Travanj 2020. 11:45

Odnosi - ljudi mene mama od dragog još nijednom nije pitala kako sam, ni kako je beba ni ništa slično. A ni dragog baš ne pita, osim ako on počne nešto pričati o tome onda nešto iskomentira. Nemam ja s njom baš neki odnos, dosta je hladna, ali to joj je prvo unuče! Kad smo njoj i njegovoj sestri rekli da sam trudna nije nam ni čestitala odmah, dok je njegova sestra odmah skočila zagrliti me i čestitati, ona je ostala sjediti. Ok nije očekivala to uopće i malo ostala u šoku al svejedno... Tek kad smo išli kod njih doma da kažemo i baki, onda je rekla joj ja vam nisam ni čestitala pa je onda to obavila... A sestra njegova baš puno pita i oduševljena je što će biti teta. I tata njegov (razvedeni su) isto puno pita i jako je sretan. 

S druge strane mene moj brat ništa ne pita, ali mi smo takvi oduvijek, nemamo neku pretjeranu komunikaciju, on je dosta zatvoren i ne zna kako bi pitao, ali je zapravo veliki emotivac i znam da brine i da jedva čeka biti ujo, počeo je plakati kad sam rekla da sam trudna, i on i mama, ali te stvari oko bebe više iskomuniciram s njegovom curom pa sazna od nje ili od mame. On je odlučio da će nam kupiti krevetić za bebu i baš me oduševio time. 

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Nikita206
    27. Travanj 2020. 11:47

Ispričavam se što sam se raspisala, ali ja sam inače jako osjetljiva na te odnose... Već sam se više puta isplakala oko toga kakva je mama od dragog prema nama. I moja zna biti čudna ali nam jako puno "daje" (ne mislim materijalno, iako i to) i želi biti uključena u sve. 

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Rose1
    27. Travanj 2020. 11:48

Bebac24

Rio13

Zmya ja ne trazim da svi skakucu oko mene niti ne znam sto. Al njena reakcija kad smo joj rekli je bila “bravo”. I to je to. Bez cestitam bez ista. Iduci put je pocela raspravu da beba nju ne moze zvati teta nego samo imenom. Ono, teta si mu 🙄 ne znam, ja sam jako ponosna svojom titulom i ulogom tete. Ona je godinu starija od tebe, nema decka niti djece, nista. Nije meni do mene, al mogla je barem svom bratu cestitati jer ce dobiti dijete. Kad to usporedim s mojom sestrom koja od srece satima nije mogla samnom razgovarati jer je cmoljila, bude mi malo zao iskreno. Sto kazes, ne dira me vise nista i zaboli me iskreno jer takve ljude je najbolje otkaciti iz svog zivota.
    Bebac ja bi isla vidjeti onu fotelju na ljuljanje. Mislim da cu se prosetat ispred Jyska da vidim kakvo je stanje. Ful mi je blizu, imam par min pjehe do tamo. A do Pepca bi se mogla provozat sto kazes da vidim red 🤣 s obzirom da bi vukla malo vise stvari od tamo, onda bi ipak autom isla.

Kad sam prvi put ostala trudna isli smo muz(onda decko) i ja reci tati, u to vrijeme se moja sestra doselila njemu.. Kazemo mi njima, tata sav sretan ali zbunjen cestitao samo meni. A ona sjedi na kaucu, nit ljubnula nit nista.
    Od nikad nismo u nekim specijalnim odnosima ali ja sam njenog prvog skoro odgajala do njegove 4 god..
    Nakon 3 mj je odmah i ona ostala trudna da nebi ja slucajno dobijala kakvu paznju mame i tate.
    Kad sam kao maturantica trebala imati maturalnu vecer, mj dana prije(znaci kad su nam pitvrdili datum svecanosti) ona je izmislila da je trudna i da se udaje bas tjedan dana nakon moje mature. Tako da opet svi budu oko nje jer heelou svadba je vaznija od maturalne koju ona nikad nije imala jer nije zavrsila skolu u roku..
    Tako da vjerujte ima i puuuno gorih situacija.
    Mog malog je prvi put vidila kad je ona rodila to svoje srednje dijete jer sam je ja isla docekati doma na molbu njenog bivseg muza.
    A do onda ona (6mj) ni jednom nije pitala za svog jedinog necaka.. Sad ima 3… I ja opet sve najnormalnije.. Ajde sad unazad nekih 2 god smo li la ali kao sestre nikad…

Uh, prestrasno, bas sam sokirana, citam i ne vjerujem, ma grozno...joj, pa ti si joj sestra...zao mi je stvarno

💙

Vrapčić123
    27. Travanj 2020. 11:49

Mimoza magnezij se prestaje u 37.tjednu? Je li tako? Kada uđemo u 37.tjedan? Dakle 36+6 bi trebao biti zadnji magnezij? 🤔
    Trancie, Kaktusica, Žuža, Mrvičak i ostale ako sam koga zaboravila hvala na iskustvima iz rodilišta, rađaone, predrađaone. 😘
    Rose kako si sada? 
    Pčelica, Ivcy sretno na pregledu! 🙏
    Bebac čestitam na 33.tjednu trudnoće! 🎉
    Zmya čestitam na 32.tjednu trudnoće! 🎊
    Maggy, Amneris čestitam curke! 💕💕
    Magnezij: ja pijem Solgar magnezij od 200 mg, dva puta dnevno kada imam kontrakcije. Plus onih 57 mg iz Elebaby. A inače 200 mg + 57 mg Elebaby. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

DanijelaBB
    27. Travanj 2020. 11:49

Pregledi i puni tjedni… cure drage sritno na pregledima i čestitan svima na punim tjednima. Polako, ali sigurno guramo sve kraju 😊
    Lidl bila san već u 7:50h ispred lidla i u redu je bilo već 15 ljudi. Ušlo je nas 20 u prvoj turi i nećete virovat svi ravno na tajice i dječje bodiće... žene, babe, muški, svi 😆
    Dora dat će Bog i bit će oboje super, i Ivica i Marica. Vi ste se dovoljno već napatili tokom trudnoće i sigurna san da će se dalje razvijat kako treba.
    Curly… nadan se i ja da će se brzo javit...
    Sve ostale cure, vidin da se nekako nosite sve s svojin problemčićima i smetnjama. Nema nam druge nego pozitivno i hrabro naprid i sve će bit u redu.
    Obitelj ja san baš vezana masu za svoje roditelje i sestre, iman mlađu i stariju, obe su osnovale svoje obitelji, ali svi držimo i pazimo jedni na druge. Znači odnosi su nam stvarno za poželit. Šta se muževih tiče, tako tako... Širu rodbinu ne doživljavan niti malo, ima tu nekih koji su ok, ali sve je to površno.
    Kuma moja je isto pukla nakon mog vjenčanja i totalno se udaljila. Meni je normalno da nakon šta san se udala mi nije više bilo napeto baš svaki dan ić na kavu. Da me ne bi krivo shvatili, nisan ja nju zbog muža zanemarila, ali jednostavno san svoje vrime s njom malo smanjila jer ipak su se neke stvari prominile. Nisan više provodila vrime prdi ludi. I s vrimenom se taj kontakt totalno izgubia. Al hvala Bogu, neke ljude izgubiš neki još i kvalitetniji ti uđu u život.

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

Vrapčić123
    27. Travanj 2020. 11:52

Porodiljni koliko je meni poznato primati ćemo svoju plaću po tom prosjeku od 6 mjesec i koji smo morali predati. Dakle plunu plaću počevši 45 dana prije poroda i tih 6 mjeseci djetetovog života. Ako griješim neka ne netko ispravi pliz. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

DanijelaBB

Vucica

DanijelaBB

Cure, jedno pitanje vezano za naknadu kad se otvori porodiljni… znači, da li se mi od otvaranja porodiljnog 45 dana prije termina pa do 6mj djetetova života vraćamo na punu plaću koju smo imali tijekom rada? Bilo to 8, 10 ili koliko tisuća kn… Jer čitan nešto na hzzo pa se opet spominje neki limit proračunske osnovice. Ne razumin ništa

Koliko znam ide puna placa 45 dana prije do 6 navrsenih mjeseci. Ja od sutra prelazim s komplikacija na redovni i veselim se vecem budgetu 😁😁

Nadan se da neće bit nekih za..ba...pogotovo sad u ovo corona time... 

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

Nikita206

Danijela, računa se prosjek zadnjih 6 punih plaća, mislim bez nekih dodataka u tipu bonusa i prijevoza. A onih sljedećih 6 mjeseci ide opet na limit koji su sad povećali mislim na 5600.

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Rose1
    27. Travanj 2020. 11:53

Nikita206

Odnosi - ljudi mene mama od dragog još nijednom nije pitala kako sam, ni kako je beba ni ništa slično. A ni dragog baš ne pita, osim ako on počne nešto pričati o tome onda nešto iskomentira. Nemam ja s njom baš neki odnos, dosta je hladna, ali to joj je prvo unuče! Kad smo njoj i njegovoj sestri rekli da sam trudna nije nam ni čestitala odmah, dok je njegova sestra odmah skočila zagrliti me i čestitati, ona je ostala sjediti. Ok nije očekivala to uopće i malo ostala u šoku al svejedno… Tek kad smo išli kod njih doma da kažemo i baki, onda je rekla joj ja vam nisam ni čestitala pa je onda to obavila… A sestra njegova baš puno pita i oduševljena je što će biti teta. I tata njegov (razvedeni su) isto puno pita i jako je sretan.

S druge strane mene moj brat ništa ne pita, ali mi smo takvi oduvijek, nemamo neku pretjeranu komunikaciju, on je dosta zatvoren i ne zna kako bi pitao, ali je zapravo veliki emotivac i znam da brine i da jedva čeka biti ujo, počeo je plakati kad sam rekla da sam trudna, i on i mama, ali te stvari oko bebe više iskomuniciram s njegovom curom pa sazna od nje ili od mame. On je odlučio da će nam kupiti krevetić za bebu i baš me oduševio time.

Ah, za svekrve me nazalost nis ne cudi iako su mi i te prica pretuzne. Znam puno takvih i vjeruj mi puuuno gorih prica...moja je svekrva ok, stvarno nam dosta pomazu. Naravno ima stvari koje mi smetaju, ali sve u svemu ok...ne sekiraj se, misli na sebe i svoju bebicu

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.