Da i ja javim jucer sam bila na pregledu i sve je uredu. Nije radila nuhalni rekla je da ce na sljedecem pregledu za 3 tjedna (ko preživi pričat će jer me ništa ne boli 😅😅) uglavnom maternica se počela izdizati iz karlice radila je i abdominalni uzv. Posteljica komplet straga hematoma uopce nema 🤷🤷 vjerovatno se sam apsorbirao. Nešto se malo naziralo između nogica ali kaze nista to još ne znaci 🤭🤭 nadam se jos malo ovih utrogestana i gotovo jer sve sam gaće ....!
Čestitke na urednom pregledu, a 3 tjedna će proći brzo 🤞👍

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Cestitam na super pregledu, a vrijeme do iduceg ce stvarno proletiti 😊

it’s a boy 💙
Super, neka je sve u redu i odlično da se hematom apsorbirao

37 god.
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt➕️; 1. uzv ❤️; NIPT low risk🩷

Želim svima čestitati na urednim pregledima i nadam se da će tako nastaviti svima 😊😊
Sve vas pratim, ali nisam imala ništa pozitivno za napisati o sebi pa se nisam uključivala.
Imala sam dva pregleda u tjedan dana kako se u mene uvijek nešto zakomplicira. Ovaj put s cerviksom pa sam otvorila komplikacije prošli tjedan, dobila pojačanu terapiju utrogestana, mirujem i nadam se malom čudu. U tjedan dana ništa nije krenulo na gore pa to gledam kao mali znak nade 🙏🏻
Drzim fige da ti odsad ide sve samo na bolje da se mozes napokon opustiti i uzivati u trudnoci 🙏🏻

it’s a boy 💙
Jeli se pocea skraćivati ili? Bas mi je zao sta imas te stresove,drzim fige da mir i odmor pomognu. Kad opet ides na pregled? Imaju oni i za cerviks rjesenja,znam za one prstenove,pretp da se to kasnije stavlja,znam par cura sta su izgurale uspjesno trudnocu nakon sto su to ugradile
Curica 02/2022
2024. 2 spontana pobačaja
Mthfr pai/4g faktor II heterozigot
Fragmin terapija
Termin 15.06.2026.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;116/st/20260615/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c38e/preg.png
Josipab mjerila je cerviks i rekla da ima debljine ali kada me gledala ginekološki rekla je da ne izgleda uobičajeno, nije spominjala klasične oblike o kojima sam čitala. Uk i brisevi su uredni pa sam pitala za opcije koje postoje ali s obzirom da sam ja imala rupturu posteljice u obe trudnoće zbog kojih je došlo do pucanja vodenjaka rekla je da mi ta rješenja ne bi pomogla u mom slučaju pa se nadam da fragmin radi svoj dio da ne dođe opet do rupture. Pišu da to uvijek u idućoj trudnoći bude ranije nego u prijašnjoj, ja sam oko tjedan dana udaljena od dana u kojem mi se dogodilo u prošloj trudnoći pa se nekako nadam da ću s mirovanjem uspjeti doći barem do nekih pristojnih tjedana. Kontrola mi je za tri tjedna ako ne dođe do nekih bolova ili promjena.

👩 30 👨 31
Faktor V heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, PAI-1 4G/4G, ACE ID
02/2023 🩵 mrtvorođenče u 24 tj
03/2024 🩵 ruptura posteljice i spontani u 17 tj
11/2025 ➕ (fragmin 5000)
Zao mi je sto to moras prolaziti i stvarno vjerujem da ce se mirovanjem stanje smiriti, vecini strogo mirovanje zaista pomogne. Jesi li mozda razmislila o tome da potrazis drugo misljenje? Ne mislim da je tvoja doktorica losa, nego po iskustvu drugih djevojaka iz mog okruzenja jednoje je drugo misljenje spasilo trudnocu, ako je potrebna intervencija sivanja ili slicno?

👱♀️31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
//9.mj FET - beta 9dnt 381, beta 12 dnt 1259, UZV 21.10.❤️ Panorama low risk 💙
Jesi li bila i kod dr. P? Ili je bolje da te sad ne čačkaju previse i precesto?
Curica 02/2022
Fragmin terapija
Termin 15.06.2026.
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;116/st/20260615/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c38e/preg.png
Matea,
Jako mi je zao zbog svega sto ti se desava. Znas li sta je bio uzrok prva dva puta? Nisam neko ko je bas informiran, ali mislim da trenutna situacija i nema neke veze sa predhodne dvije. Drzim ti fige da ce odmor i strogo mirovanje biti put ka uspjehu ovog puta. Imas terapiju kao prevenciju i kao sto je neka od cura napisala, postoji i rjesenje za skraceni cerviks.
Saljem ti puno podrske i vjere da je ova bebica smotuljak tvoje srece! ❤️🍀

👩🏻31👦🏻45
👦🏻 asthenoteratozoospermia
👩🏻- Hashimoto
👩🏻👦🏻- kariotip ✅
ICSI: 2024. 1 ❄️ Blighted ovum
ICSI: 2025. 2❄️ ❤️
Harmony 🩷
💊Estrofem, Cyclogest, Prolutex, Prednisol, Clexane
Draga Matea, šaljem ti zagrljaj i veliku podršku da ovo izguraš do kraja, dođeš do sigurnih tjedana te se onda maziš sa svojom bebicom ❤️😘

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Hvala vam svima na podršci 🥰❤️
Mukii, josipab nisam za sada išla jer se bojim da ne bi samo veće probleme stvorila da me u toliko malo vremena stalno vaginalno gledaju, ali definitivno ću još o tome ispitivati i gledati opcije
Lunaa u mene je to baš dosta kompleksno bilo ne znam kako ni u kratko reći, ali nitko mi nikada nije dao točan odgovor jer to tako ide nažalost. Nitko ti neće reći to ti je razlog u ovakvim slučajevima a bila sam na dosta mjesta. Ali nakon nalaza trombofilije svi su mi dali isti odgovor, heparin je očiti korak za iduću trudnoću i strogo praćenje

👩 30 👨 31
11/2025 ➕ (fragmin 5000)
Grozno je šta nikad ne možeš imati mir nakon svih nemira koje si prošla. Ja ti navijam da doguraš daleko i dočekaš svoju bebu koju zaslužuješ. Znam također jednu curu koja je izgubila također dvije trudnoće i visokim tjednima i na kraju rodila iza još dvoje. Želim ti sreću!

💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
Fragmin 2500
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Panorama low risk✔️💙
Od srca ti želim puno snage i pozitivnih misli. Žao mi je jako zbog tvoje situacije, nadam se da će ti vrijeme do sigurnijih tjedana brzo proći❤️ Vjerujem da je heparin prava terapija a kako su cure rekle ako i dalje bude problem s cerviksom to se da srediti. Drži se, dan po dan. Piši tu kad god ti je teško.

37 god.
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
1. IVF 2/25 ➖️
2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
3. FET 9/25; 6 dnt➕️; 1. uzv ❤️; NIPT low risk🩷

👩 30 👨 31
11/2025 ➕ (fragmin 5000)
Matea,
Stvarno mi je zao i iskreno vjerujem u ovu bebicu.
Ukoliko ti je stresno Ultragestan da koristis vaginalno, Cyclogest se moze koristiti rektalno. Ja ga tako koristim, nakon sto sam imala krvarenja. Meni je propisan Cyclogest 400 mg, tri puta dnevno i on se moze koristiti do 32. sedmice trudnoce. Mozda ta alternativa bi ti prijala. Znam da se Ultragestan moze i piti ali izaziva pospanost. Sretno! 🍀❤️
Hvala ti na info i podršci ❤️😊 nisam znala da ima više opcija

👩 30 👨 31
11/2025 ➕ (fragmin 5000)

👩🏻31👦🏻45
👦🏻 asthenoteratozoospermia
👩🏻- Hashimoto
👩🏻👦🏻- kariotip ✅
ICSI: 2024. 1 ❄️ Blighted ovum
ICSI: 2025. 2❄️ ❤️
Harmony 🩷
💊Estrofem, Cyclogest, Prolutex, Prednisol, Clexane
Matea, pokusaj nekako prezivjeti psihicki ova 3 tjedna,ne bih ni ja isla na preglede ako ne moram da me ne čačkaju dodatno…evo ja se nadam da je kod mene Fragmin game changer i da me sad ceka moja beba a vjerujem i zelim tebi isto. Jer kad se to sve skupa spoji,te mutacije stvr znaju uzrokovati problem. Sad smo zaštićene i vjerujem uz mirovanje i puno strpljenja da ces doci do dobrih tjedana i da ce ova beba biti dobro. Evo i ja jedva iscekujem da produ 3 tjedna i da dobijes nove informacije,pozitivne naravno
Trudim se biti što mirnija i nadati se najboljem
Nadam se da je fragmin stvarno komponenta koja je objema nedostajala i da ćemo obe ovaj put doći do željenog ishoda 🙏🏻🥰

👩 30 👨 31
11/2025 ➕ (fragmin 5000)
Curica 02/2022
Fragmin terapija
Termin 15.06.2026.
Pozz svim curama. Ja sam u jesenskim bebama (termin u 9 mj). Pisem vama jer ste vec u vecoj trudnoci pa me zanima da li je netko od vas imao hipemerzu i da li sada ima nesto novo od lijekova sto pomaze u tom stanju? Moja zadnja trudnoca je bila 2018.godine i tada nista nije bilo od pomoci. Pa se nadam da je do sada mozda nesto novo moguce za pomoc u tom stanju.Ja sam tek u 6.tjed, mucnine se krenule, a znam sto me ceka.
🌸 2011
🌸2015
💙2018
Drage trudnice, prvo da vas sve lijepo pozdravim i zaželim vam svu sreću s vašim trudnoćama i bebicama.
A sada jedno pitanje, naime u situaciji sam koja me jako jako uznemiruje. Trudna sam 9 tjedana, imam 37 godina, zadnji pregled je protekao u redu, srce kuca, plod je bio 15 mm (tada je bilo 8 tjedana).
No, unatrag par dana gubim bol u grudima, jednostavno je nastala. Da napomenem druge simptome poput mučnina nisam ni imala pa eto jedini simptom su mi bile bolne grudi koje vise ne boli, jedino nakon dužeg ležanja kad se dignem me zatežu i boluckaju, ali to brzo prođe.
Dali je ovo situacija za alarm? Jeste li imale ovakvo iskustvo?
Unaprijed hvala
Sa simptomima pravila nema. I ne može se uvijek ravnati po njima. Znam za trudnice kojima su nestali simptomi i sve ok,a znam i one koje su imale simptome,a trudnoća stala. U suštini normalno je o da simptomi nestanu,a isto tako se znaju i Vratit.

💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
Fragmin 2500
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Panorama low risk✔️💙
Da, nažalost je tako. Simptomi budu, pa malo nestanu, pa se ponovno vrate. Meni su recimo za 10tt prestali, ostale su minimalno bolne grudi, drugo ništa.
Jedino je dobro dok nemaš nikakvih jačih bolova. Kad ti je pregled?

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Za sad nemam nikakvih bolova, osim ponekad nekakvo kao stezanje u donjem djelu trbuha ali to nisu bolovi. Naručena sam tek za 3 i pol tjedna…
Uvijek možeš zbog toga da sebe smiriš da odeš na hitnu ili kod svog ginekologa na pregled. Ali čini mi se da je sve uredu. Približavaš se tjednima gdje se većini simptomi smanje ili skroz nestanu.

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Malena1122 i jasamja puno vam hvala na odgovoru.
Ovo je takav stres, pa ovo je sve samo ne uzivancija, meni kao da je život stao od straha i brige.
Mislim da nemas razloga za brigu..meni je iato tako ..mucnine sam samo ponekad imala i to bas da mi dodje mucno,povracanje nikada..sada sam u 13 tjednu..prije par dana nestale i bolne grudi..nije ih bilo..cak mi se cini da su se onako i ispuhale..jitros se probudim mucnina i grudi opet bole..mislim da se simptomi mijenjaju iz dana u dan..par dana ih ima,pa nema,pa opet dodju..sve dok nema krvarenja i bolova mislim da je to ok❤️
None
Tihana hvala puno ❤️
Evo kratki izvjestaj; nakon sto sam se silno brinula ono ne bolnih grudi, sinoć sam i prokrvarila, odmah sam išla na hitnu, rečeno mi je da je hematom u pitanju. Plod je još tu i srčeko kuca. Jutros sam imala smeđarenje, pretpostavljam da se taj hematom prazni pa se krv ispušta i nakuplja do prve nužde te od stajanja posmeđi, nije obilno.
Za sad mirovanje, Duphastone i tako….
Miruj,koristi terapiju i bit ce to sve u redu...u prvoj sam trudnoci iato imala hematom,sve je zavrsilo dobro..u ovoj od pocetka koristim utrogestane i sve je za sad ok..mene isto svaki put hvatala panika kad se simptomi povuku pa strepim od pregleda do pregleda🫣
Bit ce to sve ok,drzimo fige❤️❤️❤️
None
Uf uf, žao mi je što moraš prolaziti taj stres. Samo odmaraj, leži što više na lijevom boku, i pazi na sebe i bebu. Trenutno ništa nije bitno i sve može čekati, samo leži što više. Dobro je što se hematom prazni 🤞🤞

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Hvala cure ❤️
Zapravo, jako sam se šokirala kad sam vidjela jučer krv jer sam na Duphastonima od početka.
Vidjet ćemo, javit ću kako napreduje.
Klea kako si danas?

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Heej ❤️ ide nekako, guram, strogo mirovanje, samo lezim i obavim wc, smeđarenje i dalje, ali manje i oskudnije, nekakvih bolova nemam, osim nekog ponekog zatezanje u doljnjem trbuhu. Bol u grudima mi se vratila, pa eto i kod mene je slučaj kao sto su prethodno dame pisale da simptomi dolaze i prolaze i opet dolaze i tako u krug.
Samo da se izborim s hematomom i da na sljedećem pregledu bude sve ok 🙏
Držim 🤞 na najjače 🙏

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Drage trudnice, prvo da vas sve lijepo pozdravim i zaželim vam svu sreću s vašim trudnoćama i bebicama.
A sada jedno pitanje, naime u situaciji sam koja me jako jako uznemiruje. Trudna sam 9 tjedana, imam 37 godina, zadnji pregled je protekao u redu, srce kuca, plod je bio 15 mm (tada je bilo 8 tjedana).
No, unatrag par dana gubim bol u grudima, jednostavno je nastala. Da napomenem druge simptome poput mučnina nisam ni imala pa eto jedini simptom su mi bile bolne grudi koje vise ne boli, jedino nakon dužeg ležanja kad se dignem me zatežu i boluckaju, ali to brzo prođe.
Dali je ovo situacija za alarm? Jeste li imale ovakvo iskustvo?
Unaprijed hvala
Bok, cure. Mene brine jer još ne osjecam pokrete bebe. Ako i osjetim nesto blago nalik udarcu ne znam jel to TO ili umišljam.
Citala sam da prvorotke mogu ne osjetiti neki konkretan udarac sve do 24.tjedna, pogotovo ako je posteljica sprijeda. Kada ti je iduci pregled, pa da te to malo umiri?

it’s a boy 💙
Ajde jos malo pa je pregled, a drzim fige da sto prije osjetis bebicu pa da ti bude lakse cekati 😊

it’s a boy 💙
U suštini prvorotkinj većinom krenu osjećat konkretno s 20. Ja sam se jako brinula i onda u tjedan dana malac je baš jako ojačao. Sad se redovno javlja. Sad će to krenut sve jače pa ćeš bit sigurna.

💁🏽♀️ 36
💁🏽♂️33
👧🏻 2022
👶🏻2024
Eutirox 125
Fragmin 2500
9/25 Biokemijska
10/25 ➕❤️
Panorama low risk✔️💙
Vjerujem da je to sto mislis da umisljas upravo to javljanje. Ja sam pocela osjecati te lagane kickove i to zaista je jako lagano, nama prvorotkama lako moze proci neopazeno. Ja to osjecam kao vrcanje unutra, ne znam kako drugacije opisati. I to kada sjedim ili legnem i tako par puta dnevno, da ne znam da sam trudna ne bih primjetila. Gdje ti je smjestena posteljica?

👱♀️31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) blizanci-11tt abortus, fetalni hidrops💔
Hvala cure, ❤️❤️
@Mukii ginekologica je rekla da je nisko al da očekuje da ce se podignuti. Slijedeći put moram kod nje punog mjehura da provjeri (mislim da to vaginalno pogleda) ako sam ja to dobro shvatila

Moja je bila nisko pa se podignula i napokon sam prestala s utrogestanom.
Da li ti je rekla je li sprijeda ili straga? Ako je sprijeda udarci se kasnije krecu osjecati

👱♀️31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost

Cure, kako ste?
Mene ova južina uništava. Ni inače nemam energije, a danas sam prespavala skoro cijeli dan. Šlag na torti je glavobolja, a ne smijem piti lijekove koji su inače pomagali.
Imate kakav trik za ublažavanje glavobolje?
Mene isto danas cijeli dan prati glavobolja, isto mislim da ima veze s ovom južinom vani...
Ne znam šta bi moglo ublažiti, ja se nadam da će proći samo od sebe kako je i došlo... Ako baš jako boli može se popiti Lupocet 500, ali ja nekako baš nisam za to osim ako stvarno jako boli.
Neka prođe čim prije. 🤗

2023. blighted ovum 8tt 💔
2024. missed ab 15 tt 💔
5.2025. biokemijska
10.12.2025. ➕ 🙏
Ja ako me bas boli popijem lekadol, mislim da je gore trpiti bol nego popiti tabletu ako je bas jaka bol. Isto izbjegavam ako nije strasno, al ako ne mogu funkcionirati onda svakako popijem.

it’s a boy 💙
Mislim da se smije i lekadol i lupocet..ja posto imam neku vrstu reumatskog artritisa i inace sam bila na bioloskoj terapiji koju sam sad izbacila,ako me bas boli popijem lekadol..jer ikoga boli zdjelica i prepone?vise ne znam dal mi je to od trudnoce ili od tog RA,al ima dana da ne mogu stat i koracit🤨
None
Ja sam do sada popila možda tri lekadola kada nisam mogla živjeti od glavobolje. Mislim da je u takvim situacijama bolje popiti nego se patiti.

👩 30 👨 31
11/2025 ➕ (fragmin 5000)
Evo i ja sam cijeli dan u migreni (i inače patim od njih. Pokušala sam sa dva spavanja,ali jedino sto mi je ublazilo bol je namakanje nogu u toplu vodu. Instant sam osjetila olakšanje. Inače moram piti tablete za migrenu,ali sad se u trudnoći suzdrzavam od toga tako pa eto makar namačem noge.

Ja od pocetka imam problem s glavoboljom i popijem Lupocet kada jace boli jer ne mogu trpiti bol, nekad mi ni to ne pomogne..doktor je rekao da je paracetamol potpuno siguran tako da si olaksaj kod jakoh bolova, nema smisla trpiti

👱♀️31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
Meni su doktori rekli isto da je paracetamol siguran, samo meni on ne pomaze

Ja: 31, hipo, hashi, PCOS
On: 34, oligozoospermija
Trudimo se od 01/2023
10/2025 ICSI, hiper, 🐧 + 🐧🐧
11/2025 FET 1 ❄️ ➕ na 5dpt
Beta 1:100
Beta 2: 168
Beta 3: 440
UZV 🩷
Jeste probale sa lupocet forte? Mene jučer isto glava boljela i u roku od 10min bila sam drugi čovjek.

👩 33
👦 35
👨👩👧 2020
💔 Missed ab 11/2024
💔 Spontani 04/2025
➕ 29.11. 🤞
Forte sam uzela, ali ne pomaže

Trudimo se od 01/2023
UZV 🩷
Jasamja ja sam ga popila jednom na pocetku trudnoce, ali mi je ginekolog rekao da smijem 500 mg svakih 5 sati, a forte je 1000 mg pa sam ga raspolavljala kasnije.
Ja i inace patim od glavobolja, paracetamol mi nekad pomogne nekad ne..Bananice mozda da pitas doktora postoji li neka zamjena koju bi smjela popiti bas kada te rastura

👱♀️31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
Nemam savjet za ublažavanje, ali imam za prevenciju. Ja sam na sebi primjetila da imam migrene svaki put kad zaboravim popiti magnezij. Osim u prenatalu, pijem ga i dodatno i samostalno si pojačavam dozu kad primjetim grčeve u mišićima i glavobolje. Svaki put pomogne ☺️

Trudimo se od 01/2023
UZV 🩷
Za ove što imaju glavobolju kao i ja mogu savjetovati da probate (meni pomogne). Uzmem tigrovu mast dobro izmasiram vrat i glavu prema ušima namažem sljepoočnice i čelo. Uzmem pamučnu pelenu i stegnem glavu. Napunim termofor toplom vodom i stavim na vrat na stranu koja me boli. Pogasim svjetla i tv (ako je neko u kuci sve istjeram😅😅) i popijem paracetamol. Nakon nekog vremena prođe. Inace znam i povratit od boli kad bas sprpa. Nadam se da će nekome pomoći.🙏🩷

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji