Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MMMartinaaa
    26. Listopad 2021. 11:29

Meni je to prestrašno da u 2021. godini imamo uvjete kakve imamo. Sve žene bi trebale imati pravo na siguran i dostojanstven porod i na pravo izbora.
    Iako sam iz Pule, podržala sam inicijativu tako što sam potpisala peticiju, pa pozivam i ostale cure da se pridruže i time pomognu našim suborkinjama iz Dubrovnika i okolice: https://www.openpetition.eu/hr/petition/online/omoguciti-epiduralnu-u-ob-dubrovnik-u-21-st?confirm=941e21266183ebb240b56907fe2211f0&fbclid=IwAR0RS1MxJWr4G0p6_JFADqSWPq9dLv3dEnYLrjuSXXCkjDX6-R9nUp810oQ

Atina25
    26. Listopad 2021. 11:46

Cure sta se tiče poroda mene vam je više sad strah drugi put nego prvi jer znam sta me čeka  Daleko je jos porod, al kad se bude počeo blizit panika sta se tiče te epiduralne svugdje vam nju pokušavaju izbjeć, ovo sta je u OB Dubrovnik mi je grozno,jer nema ni mogućnosti, ali nisu darezljivi ni u drugim bolnicama po tom pitanju

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

marta96
    26. Listopad 2021. 12:43

Izgleda da kod mene nije urinokultura dobra. Zvala dr i kaže da je očito nešto jer kad je uredno da bi već stiglo do sad, sad i dalje čekam.. Uzela sam vec d manozu da izbjegnem antibiotik 🤷‍♀️

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

Demetria
    26. Listopad 2021. 12:46

Niki777 u 6h je pregled.
    Marta96 sretno s djetom.

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    26. Listopad 2021. 12:52

Niki777

…..Ne znam da li znate ali u nas u OB Dubrovnik ne postoji mogućnost poroda uz epiduralnu (postoji samo u određenom terminu) jer nemamo anesteziologa. 

Kod nas u Splitu isto ne mozes bas dobiti epiduralnu jer radi jedan anestezijolog na smjenu.
    A i savjet svima vama da se dobro informirate oko epiduralne i ostalih opcija.
    Puno cura dodu na porod i katu necu to to to to a da u zivotu nisu prošle koji tecaja trudnica ili nesto slivno od literature pricitale.
    Dobra informacija vam puno znači.
    Evo ja sam osobno bila u klubu trudnica, kad bi neka cura rodila trenerica bi nam citala SMS s porukom iskustva.
    Isla sam na tecaja preko kluba, na tecaja koji su drzale patronaznu i tecaja od rodinih savjetnica 
    Neke stvari su mu pomogle da se bolje upoznam s onim sto me ceka neke su mi mozda i odmogle ali u suštini bila sam informirana i da su me pitali zasto ne zelim nesto znala bi tocno objasniti zasto a ne da kažem jer sam cula/citala o losim iskustvima.

*

Demetria
    26. Listopad 2021. 12:54

Zanemarite promašene riječi... vjerujem da shvaćate poantu

*

Chappie
    26. Listopad 2021. 13:52

Sa prvom bebom nisam uzela epiduralnu, ne mislim ni sada. Sestre su me doslovno nagovarale - veliko vam je dijete, molim vas potpisite, kasnije necete moci... i dolazile mi sa papirima jedno tri puta.  Ali nisam htjela i drago mi je sto nisam. Dijete je fakat bilo veliko, nije bilo lako, ali kad se rodila iste sekunde mi vise nista nije bilo. A sa primanjem epiduralne nije bas tako. Shvacam ako netko nema nikakvu toleranciju na bol da ce uzeti, u suprotnom ne kuzim zasto bi. To je moje misljenje, zdravstveni sam radnik, sudjelovala sam pri porodima i razgovarala sa glavnim.sestrama tamo.. epiduralna anestezija nije bezazlena. Moze sve proci super, a i ne mora. 

🧔39
    👧31

• Pepika
    26. Listopad 2021. 14:04

Nisam ni ja rodila s epiduralnom, necu ni sad vjerojatno, dali su mi nesto za bolove sto mi nist nije pomoglo i neku injekciju intravenizno od koje sam doslovno bila drogirana nekih sat i pol di sam odspavala i skupila snagu za kraj

Atina25
    26. Listopad 2021. 14:44

To sta kaze Chappie potpisujem i mislim isto.. Ja za prvi porod nisam uzela epi, nisam htijela potpisati i bilo je uzas uzasa, rodila sam na dripu bez ijednog svog truda stvarno je bilo grozno da se ne lažemo i trajalo je 10 sati (jake boli 3 sata) ali mislim da ni sad nebi uzela, strah me da me netko bde u leđa ako bas ne mora, u glavi mi je bila moja baka koja ih je rodila 8 bez epi  znam da je glupo,al eto moje iskustvo, i samnom je u sobi bila cura koja je uzela epi,pola tijela joj je djelovalo pola nije i imala je užasnih problema s leđima, to me ekstra prepalo i za drugi put.. Tako da ne vjerujem da cu ni sad uzeti..dobra stvar je ako opcija postoji i da žene žele - to je drugo,mislim da bi ipak trebala postojati mogucnost korištenja.

12.10 UZV ♥️ kuca (CRL 0.98 cm) 😍 7tt
    02.11 CRL 2.83 cm ♥️😍 sve super ✅
    11.11 miny anomaly ✅
    02.12,20.12 Raste curka 💖
    ❤ It's a Girl ❤ Panorama ✅
    07.01.2022 Anomaly scan - sve uredno 🙏

marta96
    26. Listopad 2021. 15:12

Slažem se sa svime. Neću reći da bi ja odbila jer nikad se ne zna, možda će trebati i carski pa onda svakako dobijes itd, ali da i moja sestra kaže da ju često bole leđa dolje nakon poroda, tako da je bezazleno, nije. Ali takva je cijela medicina, nekome sve može, nekome ostavi posljedice,no stvar je u tome da se svakako može omogućiti pravo izbora svake žene. 

👩‍🦰 28g
    🧔33g

06/2021 👼💔
    27.09. '21➕ ❤️
    5+4 07.10 Beta = 7901
    It's a girl❤️ 08.06.2022. 🤱🍀

22. 9.'23 👼💔

❤️25.06.2024👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.