Malla, napisi pliz koji savjet za kupnju 😙 posto vec imas dijete i iskustva. Druge cure koje su vec rodile isto… ja bih kupovala, ali bi morala za svalu stvar istrazivati satima i danima da skuzim sto je to, cemu sluzi i sto kazu iskustva zena koji je proizvod najbolji. Nezz sto je jaje i koja izdajalica je najbolja, koja autosjedalica, koja kolica, kakve plaznene pelene su najbolje…uh… dani surfanja. Napisite molim vas sto ste vi spoznale, koju marku kupiti, koji model.hvala puno 🤗
Kiflice, upravo tako i ja, kad vidim 294 vrsta kolica, autosjedalica i sl. sva se pogubim što je uredu od toga uzeti koje su uopće razlike i sl. hahaha, najradije bi da to netko umjesto mene obavi
AnaB. vjerojatno je to sto kazes, normalno ciscenje, iako me malo buni sto si rekla da je zelenkaste boje, a normalan bi trebao biti proziran. Pitaj radije dr. za svaki slucaj…
Ma nez dali mi se učinilo to jedan puta da je kao svjetlo žuto ili zeleno jer je bilo poslije piskenja i to još prvi urin a prvi urin je uvijek malo tamniji pa se možda sam učinilo da je iscjedak obojan...ono ne pecka me na boli me i od tada ga vidim stalno je bijelkasti iliti kremasti...zato nisam sigurna jel mi se to jedan put samo ucinili ili ne 🤷♀️
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Cocolina, drzi se i miruj strogo, vjerujem da je doktor u pravu! Kod njega ides opet u pon? Ja bi na tvom mjestu svakako 3.misljenje trazila, isto sto je netko spomenuo dr. Kosa, liječila sam ciste kod njega nekad davno i da moram opet bi mu se vratila.
Joj cure moje isla sam danas na kombinirani i sve kaj se tice uzv je dobro dok doktorica nije rekla da imam hematom od 3 cm koji ugrozava bebu i da cu mozda trebat pobacit abdominalno je ona gledala ja sva u soku od tamo odem svom doktoru koji me pogleda i kaze da nemam nikakav hematom ali da za svaki slucaj za vikend mirujem pa u ponedjeljak opet dodem on je gledao vaginalno.Sad sam sva pod stresom
Iskreno se nadam i vjerujem da će sve biti u redu samo miruj i kao što su cure rekla ne bi bilo loše da potražiš još jedno mišljenje.. Mnogo trudnica je imalo hematom pa je sve bilo u redu
https://ibb.co/WtX0zXh
Evo tu su oba dva namaza u razmaku od pola sata..bas stres uzas
Samo ti poslušaj cure i odi kod ovog doktora što su ti savjetovale. Nedaj se❤️ kad mi je sestra rodila, znači došla neka sestra u bolnici i rekla da mali ima vode u mozgu wtf ono... Mi jadni svi gotovi, tako da polako... Na kraju ništa od toga nije bilo.
Kao što cure kažu pretjerala je s time, ja nezz kako uopće nešto tako može izjaviti i pustiti te bez ičeg doma..
👨💼30 💓 👩💼28
Naše malo čudo je napokon na putu 🤰🥰
Netko iz grupe je komentirao (ne sjecam se sada tko) da ne bi isao na nipt testove, nego na kombinirani jer ne bi pobacila u nijednom slucaju. Moram tu reagirati, ne radi se o tome da bismo mi koje bi isle na nipt pobacile, nego o tome da kombinirani probir ima vecu sansu lazno pozitivnih rezulatata, zbog kojih se mozes jako zabrinuti i mogu te dr.poslati na amniocintezu koja je riskantna za bebu. Citala sam iskzstva cura s ovog foruma, pod temom komninirani probir koje se kunu da nikad vise ne bi isle na kombinirani, uprabo iz tog razloga jer je dosao los, a na kraju je sve bilondobro s bebicom. Srecom neke od njih su isle na nipt test pa su se umirile, da je sve u redu, ali su ih lijecnici i dalje vukli na amnkocintezu koja je opasna. Eto, ja iz razloga da preskovim nepotreban strah i opasnu amniocintezu zelim preskociti kombinirani probir i zamijeniti ga s tocnijim nipt testom. Zasto je tocniji? Jer je genetski test, vadi se dnk bebe iz krvi majke, bezopasno. A kombinirani probir je statisticki test koji kombinira sansu za poremecaje prema: dobi majke, hormonima majke i mjerama nuhalnog nabora. To ne znaci da meni nece mjeriti nuhalni nabor, hoce, kao i svima na ultrazvuku, ali mi nece moje godine i hormoni utjecati na rezultat testa, nego dnk bebe. To je za moj dusevni mir, a pobacila ne bih ionako, no ne bih da se to ni spominje, jer je to kriticno pitanje na koje svaka od nas za sebe treba odgovoriti i ne trebamo se pravdazi jedni drugima zasze radimo testove i sto cemo dalje.
Kiflica apsolutno se slažem sa svime što si napisala, ja sam radila Panoramu baš iz tog razloga da budem na miru što se tiče pouzdanosti rezultata. Doktor kod kojeg sam išla na prvi pregled je inzistirao najprije na kombiniranom, što sam ja, kad sam se malo informirala, odbila jer bi mi zbog mojih godina sigurno pokazao visoki rizik. I što bi time dobila, sekiraciju narednih 7 mjeseci, no way. Prošla sam MPO dosta mi je bilo sekiranja tamo, sad želim malo mira.
Na Panoramu sam išla u 12 tt, prije uzimanja krvi doktor mi je radio vrlo detaljan utz na kojem mi je između ostalog mjerio i nuhalni nabor koji je bio u redu.
🧔42 👱♀️39
MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙
Oprostie na dugom postu, imala sam osjecaj kao da moram opravdati izbor, da ga ne cinim s namjerom pobacaja. Jos je jedna cura pitala za povisene hormona na kombiniranom...ne znam, samo sam citala da je neke cure to uzrujalo, a da je na kraju nakon drugih testova se pokazalo da je zdrava bebica. Tako da... pokusaj ne brinuti, nego prati sto se ti dr.reci i istrazi koji su ti jos testovi dostupni prije bilo kakve panike, vjerojstno apsolutno bezrazlozne, osobito ako je i nuhalni bio super.
Mislim da se oko odabira testa nitko ne treba opravdavavti. Svaki bira za sebe kako želi i misli da je najbolje. Kad mi je moja ginekologinja pricala sto se postize kojim prenatalnim testom pitala me i bi li pobacila u slucaj negativnog nalaza. Moj odgovor ne. Na kombinirani sam se odlucila jer se radi o detaljnom ultrazvuku 1.tromjesecja i po mojem bi mjerenje nuhalnog nabora, prisustvo nosne kosti, brojanje prstica na nogama i rukama, gledanje protoka i otkucaja srca trebao biti sastavni dio svakog rutinski pregleda kod ginekologa. Al na svemu se danas pokusava zaraditi i okrenuti lovu.
Nitko nije ni rekao da osobe koje idu na nifty ili panorama testiranje da bi pobacile u slučaju negativnih rezultata, žene samo kažu da one ne idu jer njima rezultat ništa ne mijenja i ginekolozi sami savjetuju ako ne planira pobaciti u slučaju loših rezultata da je bolje da se test ne radi. Mislim da svako ima pravo odabrati što smatra da je najbolje za nju samu. Ti imaš razloge zašto si išla, ja imam razlog zašto nisam. I to je to.
Razlozi zašto ja nisam išla: ni po čemu nisam rizična skupina + dodatno živciranje oko nečega na što ne mogu utjecati + rezultat ništa ne mijenja + nije garancija = za mene bacanje para i dodatno bespotrebno vađenje krvi koje mi nije potrebno u životu. Za 4000 kn cu radije uzeti bolja kolica i sjedalicu za auto. To što ja neću ići ne znači da ću drugima solit pamet i nagovarati ih da ni oni ne idu.
Sortiraj odgovore
Najstariji